Filmtips XXXI

Wauw, wat keek ik veel mooie films de afgelopen maand. Ik kan haast niet kiezen! Hier vind je de vijf allermooiste en leukste films die ik in februari keek. Films die hier niet tussen staan maar ook zeker aanraders zijn: The Judge (2014) en Fury (2014). Van het hele rijtje is alleen de laatste film op Netflix te zien momenteel. Enjoy!

film whiplash

Whiplash (2014) – Iedereen was enthousiast over deze film, maar toen ik de beschrijving las snapte ik nog niet zo goed waarom. Een film over drummen, wat interesseert mij dat? Maar de film zit verrassend goed in elkaar waardoor het boeiend blijft om te kijken. Geweldig acteerwerk ook! J.K. Simmons won vorige week een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in deze film. Geheel terecht! Simmons speelt Fletcher, een strenge docent op het conservatorium. Andrew (Miles Teller) is een aanstormend talent op de drums en probeert met bloed, zweet en tranen (letterlijk!) aan de torenhoge verwachtingen van zijn docent te voldoen. Bekijk hier de trailer.

film the theory of everything

The Theory of Everything (2014) – Wetenschap en liefde, wat een mooie combinatie. En dat is deze biografische film over het leven van Stephen Hawking zeker: héél mooi. Al heb ik van een paar anderen gehoord dat ze de film saai of langdradig vonden, dus ik denk wel dat deze film je moet liggen, wil je hem kunnen waarderen. Ik heb mij in ieder geval geen moment verveeld tijdens deze film. Alles is zo mooi in beeld gebracht en Eddie Redmayne is een steengoede hoofdrolspeler. Niet voor niets won hij een Oscar voor Beste Acteur! Bekijk hier de trailer.

film nightcrawler

Nightcrawler (2014) – Deze film was genomineerd voor een Oscar voor Beste Originele Scenario. Uiteindelijk won Birdman (die ik ook afgelopen maand keek, ik vond het he-le-maal niets). Lou Bloom (Jake Gyllenhaal, die van Donnie Darko!) is wanhopig opzoek naar werk. Hij ontdekt de wereld van crime journalisme in L.A. en werkt zich hier naar binnen. De concurrentie is moordend, Lou gaat letterlijk over lijken om steeds succesvoller te worden. Zó fascinerend om te zien! En daarnaast ook vrij verontrustend. Bekijk hier de trailer.

film hector and the search for happiness

Hector and the Search for Happiness (2014) – Een lezer raadde mij deze feel good movie aan toen ik schreef dat ik aan het afstuderen ben in de richting Positieve Psychologie. Positieve Psychologie onderzoekt onder andere wat mensen gelukkig maakt. En dat is precies wat psychiater Hector probeert te doen in de film. Hij raakt in een sleur op zijn werk en besluit om op wereldreis te gaan om zo het geheim voor geluk te ontrafelen. Gewoon een leuke, grappige film om te zien, kijkt lekker weg. Ik heb veel gelachen tijdens het kijken! Bekijk hier de trailer.

film coraline

Coraline (2009) – Ah, wat een leuke film. Als ik mij verveel blader ik tussen de familie- en kinderfilms op Netflix om een film te vinden waar je niet zo bij na hoeft te denken. Meestal wordt het dan een hele simpele, kinderachtige film. Maar Coraline is niets van dat, ik vond het zo mooi gemaakt en het verhaal is leuk en origineel. Coraline is een avontuurlijk meisje dat net is verhuisd samen met haar ouders. Haar ouders zijn altijd aan het werk en ze ergert zich mateloos aan ze. In een magische wereld vindt ze een verbeterde versie van haar thuis waar ze in eerste instantie heel blij van wordt, maar daar komt snel verandering in. Bekijk hier de trailer. Deze behind the scenes video is ook leuk om te kijken als je de film al hebt gezien.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top