Filmtips XXXI

Wauw, wat keek ik veel mooie films de afgelopen maand. Ik kan haast niet kiezen! Hier vind je de vijf allermooiste en leukste films die ik in februari keek. Films die hier niet tussen staan maar ook zeker aanraders zijn: The Judge (2014) en Fury (2014). Van het hele rijtje is alleen de laatste film op Netflix te zien momenteel. Enjoy!

film whiplash

Whiplash (2014) – Iedereen was enthousiast over deze film, maar toen ik de beschrijving las snapte ik nog niet zo goed waarom. Een film over drummen, wat interesseert mij dat? Maar de film zit verrassend goed in elkaar waardoor het boeiend blijft om te kijken. Geweldig acteerwerk ook! J.K. Simmons won vorige week een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol in deze film. Geheel terecht! Simmons speelt Fletcher, een strenge docent op het conservatorium. Andrew (Miles Teller) is een aanstormend talent op de drums en probeert met bloed, zweet en tranen (letterlijk!) aan de torenhoge verwachtingen van zijn docent te voldoen. Bekijk hier de trailer.

film the theory of everything

The Theory of Everything (2014) – Wetenschap en liefde, wat een mooie combinatie. En dat is deze biografische film over het leven van Stephen Hawking zeker: héél mooi. Al heb ik van een paar anderen gehoord dat ze de film saai of langdradig vonden, dus ik denk wel dat deze film je moet liggen, wil je hem kunnen waarderen. Ik heb mij in ieder geval geen moment verveeld tijdens deze film. Alles is zo mooi in beeld gebracht en Eddie Redmayne is een steengoede hoofdrolspeler. Niet voor niets won hij een Oscar voor Beste Acteur! Bekijk hier de trailer.

film nightcrawler

Nightcrawler (2014) – Deze film was genomineerd voor een Oscar voor Beste Originele Scenario. Uiteindelijk won Birdman (die ik ook afgelopen maand keek, ik vond het he-le-maal niets). Lou Bloom (Jake Gyllenhaal, die van Donnie Darko!) is wanhopig opzoek naar werk. Hij ontdekt de wereld van crime journalisme in L.A. en werkt zich hier naar binnen. De concurrentie is moordend, Lou gaat letterlijk over lijken om steeds succesvoller te worden. Zó fascinerend om te zien! En daarnaast ook vrij verontrustend. Bekijk hier de trailer.

film hector and the search for happiness

Hector and the Search for Happiness (2014) – Een lezer raadde mij deze feel good movie aan toen ik schreef dat ik aan het afstuderen ben in de richting Positieve Psychologie. Positieve Psychologie onderzoekt onder andere wat mensen gelukkig maakt. En dat is precies wat psychiater Hector probeert te doen in de film. Hij raakt in een sleur op zijn werk en besluit om op wereldreis te gaan om zo het geheim voor geluk te ontrafelen. Gewoon een leuke, grappige film om te zien, kijkt lekker weg. Ik heb veel gelachen tijdens het kijken! Bekijk hier de trailer.

film coraline

Coraline (2009) – Ah, wat een leuke film. Als ik mij verveel blader ik tussen de familie- en kinderfilms op Netflix om een film te vinden waar je niet zo bij na hoeft te denken. Meestal wordt het dan een hele simpele, kinderachtige film. Maar Coraline is niets van dat, ik vond het zo mooi gemaakt en het verhaal is leuk en origineel. Coraline is een avontuurlijk meisje dat net is verhuisd samen met haar ouders. Haar ouders zijn altijd aan het werk en ze ergert zich mateloos aan ze. In een magische wereld vindt ze een verbeterde versie van haar thuis waar ze in eerste instantie heel blij van wordt, maar daar komt snel verandering in. Bekijk hier de trailer. Deze behind the scenes video is ook leuk om te kijken als je de film al hebt gezien.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 reacties op “Filmtips XXXI

 1. Vos schreef:

  Ik zou willen dat ik tijd had om films te kijken! Ze klinken namelijk leuk.
  Maar meestal als ik eindelijk neerplof voor een film val ik halverwege in slaap omdat ik zo moe ben 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Maar daar moet je ook gewoon tijd voor maken! 😉 Haha wel herkenbaar hoor, ik was afgelopen week uiteten geweest en wilde daarna per se nog een film kijken en ben halverwege in slaap gevallen, oeps.

   | Reageer op deze reactie
 2. Sas schreef:

  Ik ben nu meer bezig met series dan met films.
  De laatste heb ik ooit jaren geleden op mijn werk gezien… Vond het wel een bizarre film.

  | Reageer op deze reactie
 3. Hedwig schreef:

  Coraline is zo mooi! Al snap ik niet echt waarom het een kinderfilm is, hij is soms toch wel behoorlijk eng haha. Nightcrawler wil ik ook graag nog zien 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja hij is best creepy soms! Vooral door de enge achtergrondmuziek vond ik haha. Maar wel heel leuk!

   | Reageer op deze reactie
 4. Chantal schreef:

  Nightcrawler is inderdaad een interessante film! Vond het stiekem best eng om te zien hoe ver mensen willen gaan voor succes 😉

  | Reageer op deze reactie
 5. Karlijn schreef:

  De Theory of Everything staat op mijn kijklijstje! Maar Coraline…..op een of andere manier vind ik haar echt vet creepy. Ik weet niet waarom, waarschijnlijk door de vorm van de film maar ik heb ooit een paar minuten gezien en dat vond ik wel weer genoeg 😛

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Aww wat jammer! Maar ik snap wel wat je bedoelt ja, de sfeer is best onheilspellend met die enge achtergronddeuntjes en gekke beelden. Ik vond hem wel heel tof om te zien 😀

   | Reageer op deze reactie
 6. Marjolein schreef:

  Nightcrawler vond ik echt zo goed! En ik heb The Theory Of Everything ook gekeken, maar vond ‘m toch een beetje saai. Wel heel goed geacteerd! Whiplash staat nog op de nominatie om gekeken te worden, maar eerst vanavond Focus in de bios :D.

  | Reageer op deze reactie
 7. Suzan schreef:

  Ik vond Birdman ook echt niets… Die film ontgaat me volledig! Ik heb het veel meer voor films zoals The theory of everything! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh gelukkig maar, ik hoorde van sommigen wel dat ze het een geweldige film vonden en daar snapte ik dus helemaal niets van. Al hoor ik er meer negatieve dingen over dus we zijn niet de enigen :p

   | Reageer op deze reactie
 8. Naomi schreef:

  Ik ben altijd zo benieuwd naar Caroline. Alleen om de een of andere reden dacht ik dat die film eng was?

  x

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   De film is ook wel een beetje eng, of nouja, de sfeer is nogal onheilspellend. Maar ik vond het niet eng om te kijken in ieder geval. En ik vind al heel snel iets veel te spannend haha :p

   | Reageer op deze reactie
 9. Anne-Fleur schreef:

  Volgens mij is Coraline niet echt een kinderfilm, maar lijkt het alleen zo doordat het stopmotion (ofzo? geen idee) is. Als ik die film als kind had gezien had ik echt een trauma gehad 😉 Wel heel vet!
  Verder staan alle films nog op m’n te kijken lijstje!

  Ken je het boek The Happiness Project trouwens? Misschien ook wel interessant mbt Positieve Psychologie. En sowieso erg leuk boek!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahahaha ik dacht dat nog toen ik de film keek, dat was echt niets voor mij geweest toen ik jonger was. Ik heb het even opgezocht maar het valt officieel wel onder een familiefilm, hij is voor 6 jaar en ouder. Maar alleen voor echte badass kindjes denk ik 😉

   Bedankt voor de boektip! Ik kende het nog niet, maar klinkt interessant 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Anne-Fleur schreef:

    6 jaar en ouder?! Ooooke dan! Haha nou bad ass kinderen inderdaad :p (misschien had ik het wel aangekund trouwens, ik vond Karbonkel ook niet eng! ;p)

    | Reageer op deze reactie
 10. Rensina Steursma schreef:

  Wat keek je weer leuke films!
  Heb nog een leuke, nieuw (disney) film voor je: Big hero 6.
  Hij is zo leuk, schattig en daarnaast erg grappig. En natuurlijk zit er ook een wijze les in…
  Gewoon eens gaan kijken.
  Groetjes, Rensina

  | Reageer op deze reactie
 11. Shaz schreef:

  Ik snapte echt niet dat Coraline bestempeld werd als een kinderfilm door Netflix, want ik vond het best creepy. The Theory of Everything en Nightcrawler wil ik nog graag zien.

  | Reageer op deze reactie
 12. Kimberley schreef:

  Ja, ze staan hier ook op het lijstje! Whiplash laatst nog gezien. Spoilers: Die scene met dat auto-ongeluk, shit. Ik dacht eerst ook: Meh, da’s niks voor mij. Maar wauw…

  | Reageer op deze reactie
 13. Lotte schreef:

  Wat een leuke films allemaal! Ik heb de eerste drie films afgelopen maand gezien en ze hebben me stuk voor stuk verrast. Vooral Whiplash. Ik houd normaal niet erg van muziekfilms, maar wow wat was dat einde goed! Misschien vind je Big Eyes en Restless ook leuk? (Restless is wel erg apart, maar zeker het kijken waard.)

  | Reageer op deze reactie
 14. cheyenne schreef:

  ohh, ik weet nog dat hector and the search for happiness me onwijs leuk leek, maar helemaal vergeten! fijne lijst, dankje voor het delen. 🙂
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 15. Xaviera schreef:

  The Theory of Everything vond ik prachtig, hij staat inmiddels bij mijn favoriete films! Coraline is erg leuk inderdaad. 🙂 Hector and the Search for Happiness klinkt goed, die ga ik zeker kijken!

  | Reageer op deze reactie
 16. Lieve schreef:

  Jaaa, Coraline is echt m’n favoriete film. Ik vind het creepy sfeertje echt heel leuk.

  | Reageer op deze reactie
 17. Iris schreef:

  Ik weet nog dat ik een keer Coraline ging kijken. Ik dacht dat het een vrolijke film was, maar dat viel toch anders uit! Wel een leuke nightmare movie.

  | Reageer op deze reactie
 18. Jacqueline schreef:

  Whiplash en The Theory of Everything zijn geweldige films! Nightcrawler moet ik nog kijken, maar heb er goede dingen over gehoord. Hoeveel kinderen zouden nachtmerries hebben van Coraline omdat hun ouders dachten dat een vrolijke kinderfilm zou zijn? 😛

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hahaha, veel!! Ik zou er vroeger wel nachtmerries van hebben gekregen in ieder geval 😉 Net als destijds met Jumanji. Doodeng vond ik die film. Laatst had ik het erover met mijn vriend dat ik dat zo’n enge horrorfilm vond en toen lachte hij mij heel hard uit omdat het gewoon een kinderfilm is. Blijkbaar is het zo eng op mij overgekomen dat ik serieus dacht dat het een zeer traumatiserende kindonvriendelijke film was :’)

   | Reageer op deze reactie
   1. Jacqueline schreef:

    Haha, ik ook. En Jumanji vond ik de eerste keer ook redelijk eng, ik was zo bang telkens als ik een kloppend geluid hoorde, want misschien was het het Jumanji bord wel! Maarja, ik dacht ook dat Leonardo DiCaprio gezonken was na m’n eerste keer Titanic. 😛

    | Reageer op deze reactie
 19. Debby schreef:

  Thanks voor de tips, die laatste 2 ga ik zeker kijken! En The Theory of Everything vond ik ook echt heeeerlijk!

  | Reageer op deze reactie
 20. Anne schreef:

  Ah, the Theory of Everything lijkt mij ook echt een briljante film. Ik hou wel van zulke langzame films! En naar Whiplash ben ik nu wel heel erg benieuwd, klinkt in ieder geval heel tof. 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaa langzame films <3 Ik heb een concentratieboog van een baby-goudvis maar toch heb ik het idee dat ik mijn concentratie beter bij een slome, simpele film kan houden dan bij een typische Hollywood-film. Omdat ze minder voorspelbaar zijn, denk ik? Het is in ieder geval een geweldige film!

   | Reageer op deze reactie
 21. Lou schreef:

  Wat heb je toch altijd heerlijke filmtips!!
  Ik heb ze alle vijf nog niet gekeken, maar heb alleen maar goede verhalen gehoord over Whiplash dus ben nu wel erg nieuwsgierig. En ben ook erg benieuwd naar The Theory of Everything, lijkt me in ieder geval erg mooi. Thanks voor de tips 🙂

  | Reageer op deze reactie
 22. Paul schreef:

  Fijn hè, van die lezers die je dan een mooie film aanraden. Het voordeel van een blog! Coraline heb ik gezien en vond ik erg mooi gemaakt. De andere films ken ik (nog) niet. Maar die van Jake Gyllenhaal ga ik absoluut kijken.

  | Reageer op deze reactie
 23. Corine schreef:

  Naar aanleiding van jouw lijstje “Hector and the Search for Happiness” gekeken, fantastisch! Werd er heel gelukkig van 😉

  | Reageer op deze reactie
 24. Deisy schreef:

  Ik vond Nightcrawler dus echt een vet rare film…. Nu jij zegt “verontrustend” was dat misschien het woord wat ik zocht al de hele tijd. Ik vond het inderdaad ongelooflijk verontrustend en heb ook echt lang gedacht: waar heb ik nou naar gekeken, creepy zeg… Dus wat dat betreft heb je het wel prima beschreven 😉 Afgezien van Coraline heb ik de rest gezien en was ik ook echt over te spreken. Mooie tips dus meis. X

  | Reageer op deze reactie
 25. Jamilla schreef:

  Ja leuk weer! Nightcrawler was echt zo goed <3 en Whiplash ook wel, kreeg daar gewoon hartkloppingen van de stress van haha, teveel inlevingsgevoel denk ik. Theory of Everything vind ik mwa, beetje standaard. Het is echt lang geleden dat ik Coraline heb gezien maar die was wel gaaf ja. Hector staat nog op mijn lijstje dus ben benieuwd!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jaaa ik werd er ook helemaal gestrest van! Echt heel tof hoe ze van zo’n simpel verhaal, over een onderwerp dat mij niet zo interesseert, zo’n spannende film kunnen maken. Knap 😀

   | Reageer op deze reactie
 26. monique schreef:

  The Theory Of Everything is fantastisch! De hoofdrolspeler is inderdaad geweldig! Hector and the search of happiness; wil ik heel heel graag nog zien! Ik ben zo benieuwd naar die film 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Het is echt een superleuke film, snel kijken 😀 Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

   | Reageer op deze reactie
 27. hani schreef:

  Coraline, is dat die met die poppen? en die ogen? die vond ik echt doodeng, seriously… bleef echt helemaal beklemd en met een vies gevoel achter, nooit meer! Theory of everything vond ik ook heel mooi (en wat een acteerpresentatie!) ook hoog op mijn lijstje staan Birdman en die Imitation Game.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja die is het! Ik vind het zo grappig dat zoveel mensen dat zeggen, want ik kan totaaal niet tegen enge of spannende de films, dan heb ik nog weken nachtmerries. Maar Coraline vond ik juist heel leuk en helemaal niet eng. Gek is dat 😀 The Imitation Game wil ik ook héél graag zien, ik hoor er zoveel goede dingen over. Ik ben benieuwd!

   | Reageer op deze reactie
   1. hani schreef:

    ja ik ook! we horen het vast van jou, verslagje van the imitation game 🙂 heel gek, andere ‘enge’ films vind ik zo snel onrealistisch, ik vind dat komisch ipv eng, en geniet dan ook niet echt van horrorfilms ofzo omdat ik dat niet serieus kan nemen. maar coraline kreeg me wel bang 🙂 ‘

    | Reageer op deze reactie
 28. Saar schreef:

  Oh Coraline heb ik ook al een hele tijd geleden gekeken. Geweldige film, wel een beetje griezelig, maar leuk!

  | Reageer op deze reactie
 29. Christianne schreef:

  Ah wat leuk dat je Hector hebt gekeken en dat ’t een plekje in dit lijstje heeft gekregen! Nightcrawler had ik al gedownload, maar ga ik nu dus zeker kijken! (Caroline klink wel creepy, maar als ik dat plaatje zie lijkt hij me wel heel mooi gemaakt!) ;D

  | Reageer op deze reactie
 30. Iris schreef:

  Ooooh Coraline! Als je die mooi vond, moet je zeker The Fantastic Mr. Fox en Paranorman kijken. Allebei stopmotion en schitterend gemaakt!

  | Reageer op deze reactie
 31. Merel schreef:

  Hoi Iris! Ik heb nog een gouden tip voor je op Netflix: Alive Inside een prachtige documentaire over het effect van muziek op mensen met Alzeimer/dementie. Heeft afgelopen IDFA gedraaid en wonder boven wonder staat hij op Netflix. Echt een aanrader!

  | Reageer op deze reactie
 32. Mylène schreef:

  Nooo, vond je Birdman niets aan? Ik moest wel wennen aan alles, maar vond het juist een bijzondere film. Maar goed, Whiplash, The Theory of Everything en Nighcrawler vond ik allemaal erg goed, dus dan maakt zo’n Birdman ook niets meer uit 😉 Laatste twee films heb ik nog niet gezien. Ben benieuwd! En Fury staat hier ook al klaar! 🙂 Ik moet nog zoveel zien! 😮

  | Reageer op deze reactie
 33. Rieke schreef:

  Aaah gelukkig nog iemand die Birdman niks vond! Ik hoorde er allemaal zulke goede dingen over, maar ik vond hem zelf best wel pretentieus en vervelend haha. Ik kan niet zo goed tegen film en acteermensen die denken dat hun beroep enorm bijzonder of belangrijk is 😛

  | Reageer op deze reactie
 34. Marleen schreef:

  Bijna allemaal gezien en vond precies hetzelfde als jij. Alleen The Theory of Everything. Ik krijg mijn vriend maar niet mee om hem te kijken. En te weinig avondjes om hem alleen te zien. Hij is bang voor een overdosis drama. Ik probeer het vanavond nogmaals. Duimen dat hij hem toch leuk vindt 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik vond het wel meevallen met de drama eigenlijk! Maar ben zelf juist wel een drama-fan, dus mijn overdosis-drama-grens ligt veel hoger waarschijnlijk :p Succes!

   | Reageer op deze reactie
Back to Top