Natuurlijke deodorant

Van Babongo kreeg ik een enthousiast mailtje: sinds kort verkopen ze namelijk een natuurlijke deodorant met een ‘zero plastic’ verpakking. Volgens mij heel uniek, ik ben het in ieder geval nog nooit ergens tegen gekomen. Ik ben nogal kritisch wanneer het om natuurlijke deodorant gaat, voor mijn gevoel had ik nog steeds niet de perfecte deo gevonden. Ik was dus erg benieuwd naar de Biork crystal deodorant; de afgelopen maand heb ik hem dagelijks gebruikt. Is het een nieuwe favoriet?

natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant van crystal

De Biork crystal deodorant is gemaakt van aluin zoutsteen, een hard en droog materiaal. Een beetje gek als je nog nooit eerder een crystal deodorant hebt gebruikt! Wat uniek aan deze deodorant is, is dat het ook nog eens in een hele mooie verpakking van (volledig afbreekbaar) kurk zit. Veel natuurlijker en milieuvriendelijker kan je het niet krijgen. De natuurlijke deodorant belooft circa 24 uur te werken en laat geen vlekken op kleding achter. Nog meer mooie voordelen: de deodorant bevat geen dierlijke ingrediënten, is niet op dieren getest, is geurloos, bevat geen stoffen als aluminium chloorhydraat, alcohol of parabenen en is daarom ook mild voor de huid.

natuurlijke deodorant natuurlijke deodorant natuurlijke deodorant

Gebruik

Omdat de stick van een droog materiaal is, moet je de stick eerst even vochtig maken zodat je het op je oksels kan gebruiken. Dit doe ik door hem kort onder de kraan te houden. Vervolgens gebruik je hem zoals je een normale deo-roller ook zou gebruiken. De zouten laten een dun, onzichtbaar laagje achter op de huid wat zorgt voor een antibacteriële werking. Dit laagje droogt snel op. Dus geen plakkerige of natte oksels zoals ik gewend ben van natuurlijke deodorant in de vorm van een roller. Wel zo prettig.

natuurlijke deodorant natuurlijke deodorant

Ervaring

Ik was bang dat de deodorant òf niet zou werken òf enorm zou irriteren: deze twee dingen overkomen mij namelijk het vaakst wanneer ik een natuurlijke deodorant test. De meeste natuurlijke deo’s zijn niet opgewassen tegen mijn neurotische zenuwachtige gemoedstoestand (= lekker zweten omdat je lijf in survival-modus gaat). Of ze werken wel, maar vervolgens zitten mijn oksels onder de jeukende rode bultjes. Zoals ik ook heb met zelfgemaakte deodorant op basis van baking soda bijvoorbeeld. Maar nee hoor, niets van dit alles! Het is oprecht de fijnste natuurlijke deodorant die ik tot nu toe heb geprobeerd. Ik gebruik hem ’s ochtends na het douchen en dit is voldoende om de dag mee door te komen. Op een warme dag, of wanneer ik iets spannends op mijn to do list heb staan, is het niet zo dat ik helemaal niet meer transpireer met deze deodorant. Maar dat heb ik bij alle deo’s, dus dat verwachtte ik ook niet en vind ik geen probleem. Wel neutraliseert ‘ie geurtjes erg goed, dus ik ben tevreden!

De prijs, bijna dertien euro, lijkt misschien veel voor een deodorant, maar in dit geval valt dat reuze mee. De natuurlijke deodorant is namelijk ontzettend zuinig in gebruik. Zoals ik al zei gebruik ik hem nu een maand lang elke dag; de stick ziet er nog steeds uit als de eerste keer dat ik hem gebruikte. Je doet hier dus heel erg lang mee! Volgens de makers kan de deodorant bij normaal gebruik wel een jaar mee gaan. Wat mij betreft dus zéker een aanrader.

De Biork crystal deodorant is te koop bij Babongo voor 12,95 euro.

natuurlijke deodorant

Dankjewel Babongo voor het toesturen van deze natuurlijke deodorant zodat ik er een review over kon schrijven! Meer info over gekregen producten lees je in mijn disclaimer.

Back to Top