De meest populaire recepten van 2017

Er zijn een paar recepten die er qua statistieken zo uitspringen, die verdienen een apart lijstje in een blogpost. Natuurlijk is 2017 nog niet voorbij, maar ik verwacht niet dat er deze maand nog een recept online gaat komen aangezien ik momenteel niet in de meest culinaire fase van mijn leven zit. Vooral soep uit blik met afbak-stokbrood en mijn maaltijdbox maken me erg gelukkig. Maar dat komt allemaal wel weer! Om de leegte aan recepten op te vullen, zit je met de onderstaande populaire recepten van mijn blog hoe dan ook goed.

Populaire recepten
Photo via Pexels

6 x Populaire recepten op mijn blog

Van alle recepten die in totaal op mijn blog staan, blijft het recept voor de hummus uit 2015 er veruit bovenuit steken met in totaal 145,229 views. Ik wéét het, ik schrik er zelf ook steeds weer van! De recepten uit 2017 komen daar niet eens bij in de buurt, maar ik heb toch even uitgezocht welke het meest populair waren. Deze recepten uit 2017 werden dit jaar het meest gemaakt:

Recept: One Pot Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en cannellinibonen

1. One Pot Gnocchi

Een goede nummer één als je het mij vraagt, deze gnocchi is de bom! Je zit ook bom- en bomvol als je ‘m op hebt trouwens. De pasta vult al behoorlijk, en dan zitten er ook groente (aubergine en paprika), cannellinibonen en mozzarella in. Mocht je niet zo’n grote eter zijn kan je ook prima iets weglaten van de ingrediënten; het is maar een simpel pastagerecht dus veel kan er niet mis gaan, no worries.

2. Vegetarische kapsalon

Ik vond dit dé ontdekking van het jaar. Niks ingewikkelds, ook niet gezond, maar wel het ultieme comfort food. Ik houd ook van gezond eten, zoals je aan dit lijstje al kan zien, maar het gaat allemaal om de balans. We eten de vegetarische kapsalon nog steeds regelmatig! En jullie ook als ik mijn Instagram-inbox mag geloven, regelmatig krijg ik foto’s van de vegetarische kapsalon opgestuurd. Dat maakt me zo blij!

Marokkaanse stoofpot

3. Marokkaanse stoofpot

Het is maar goed dat ik dit lijstje maak, want dit recept was ik alweer een beetje vergeten. Hoe dan?! Een lezer tipte me dit gerecht ooit en het is zó lekker. Voedzaam met alle linzen en groenten en smaakvol door de specerijen zoals kaneel en komijn. Mmm..!

Zelf granola maken

4. Zelfgemaakte granola

Dit was heel leuk om een keer zelf te maken, maar als ik eerlijk ben is het ook bij die ene keer gebleven. Wij eten hier zo veel dat ik elke week kilo’s van dit spul zou moeten maken. Tegenwoordig ben ik meer van de Brinta, lekker makkelijk en snel. Desondanks zou je dit recept wel echt eens moeten proberen als je dat nog niet had gedaan. Zelfgemaakte granola is namelijk honderd keer lekkerder dan die uit de supermarkt.

Recept: Gezonde spinaziesalade met blauwe bessen en feta

5. Spinaziesalade

Jaaa, nog een persoonlijke favoriet! Dit noemen we hier altijd de antioxidanten-salade, die maken we als we ons niet zo goed voelen. Spinazie, blauwe bessen, walnoten, veel gezonder kan je het niet krijgen. Het is makkelijk en snel te maken, en superlekker als bijgerecht om je maaltijd net iets gezonder te maken.

Zelf vegan feta maken van amandelmelk: Stap voor stap recept

6. Vegan feta van amandelmelk

Ik denk dat dit het leukste recept was dat ik het afgelopen jaar maakte. Het resultaat mocht er ook best wezen! Later ben ik overgegaan op een recept van Plantaardigheidjes op basis van (gefermenteerde) tofu dat toch een stuk makkelijker en sneller was om te maken.

Overigens blijft mijn persoonlijke favoriet nog altijd de zuurkoolpizza voor luie mensen uit 2016! Welk recept maakte jij met grote regelmaat het afgelopen jaar?

Op zoek naar meer simpele vegetarische recepten? Zie de receptenindex.

Back to Top