OOTD: VeganAnimal

Whoeoe, de Vegan Challenge is van start gegaan! Wie van jullie doen eraan mee? Ik heb zelf drie keer meegedaan en vond het onwijs leerzaam. Deze maand ga ik niet voor de volle 100% meedoen. Maar ik ga natuurlijk wel mijn best doen om in deze themamaand zoveel mogelijk lekkere vegan recepten en leuke dingen met jullie te delen. We trappen af met een tof inititief, opgericht door Cilla (beter bekend als SquatCilla) en Tom, genaamd VeganAnimal.

VeganAnimal shirtVeganAnimal shirt

VeganAnimal

VeganAnimal is de duurzame kledinglijn van Tom & Cilla. Ze hebben leuke shirts met vegan prints – letterlijk en figuurlijk, ze gebruiken namelijk vegan inkt. De shirts zijn gemaakt van biologisch katoenen er wordt zorg gedragen voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Veel beter dan dit wordt het niet. De prints zijn ook heel tof! Vooral wanneer je een veggie/vegan bent. Denk aan shirts met de tekst “built by veggies” of “lean mean vegan machine”. Ik mocht een shirt uitzoeken en ging voor de gorilla. Gorilla’s zijn echte planteneters en ik vind ze een mooi symbool voor vegetarisch/vegan eten. Konijntjes zijn daar ook een leuk symbool voor hoor, maar een gorilla maakt het allemaal net wat stoerder.

De shirts, in dames- én herenmodellen, zijn te koop in de webshop VeganAnimal.nl. Ze kosten rond de dertig euro per stuk. Wat mij betreft een prima prijs is voor de keurmerkjes die ervoor terugkrijgt. Elk kwartaal kiezen Tom & Cilla trouwens een ander goed doel uit waar 5% van de opbrengst per shirt naartoe zal gaan. Hoppa!

VeganAnimal shirt

Vegan & Fair Outfit Of The Day

Ik trok mijn vegan TOMS uit de kast. En smeerde mijn favo lipstick (óók vegan!) op mijn lippen. Om er een echte vegan & fair OOTD van te maken met dit mooie shirt. Ik draag hier maat S en die zit precies goed. De stof is trouwens heel zacht, hij zit echt lekker!

VeganAnimal shirt

VeganAnimal shirt VeganAnimal shirt VeganAnimal shirt

Shirt: VeganAnimal.nl / Kokerrok: People Tree / Schoenen: vegan TOMS /
Armbandje: Papita / Lipstick: Lush

Plant Beast

Ollie deed voor de gelegenheid ook even een plant beast na door op een tak te kauwen. Wat een voorbeeldige modelhond is het toch ook hè?

VeganAnimal shirtvoorproefje

Deze blogpost bevat een product dat ik heb gekregen, thanks VeganAnimal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties op “OOTD: VeganAnimal

 1. Charelle schreef:

  Ooh wat gaaf dat Cilla ook een vegan kledinglijn heeft, dat wist ik helemaal niet! Heb meteen even in de shop gekeken en het Built by Veggies shirt is wel mijn favoriet denk ik. ^^ Zelf doe ik niet mee met de challenge, want ik eet al vegan, maar ik hoop in de loop van de maand nog wel wat meer te leren over vegan kleding en andere dingen waar je niet meteen aan denkt. Ook schrijf ik deze maand wat artikelen voor VeganChallenge, zin in!

  | Reageer op deze reactie
 2. gerhilde maakt schreef:

  Toffe outfit! Dank voor de tip. Ik ben bezig met fair en eco kleding, maar dit merk kende ik nog niet. Mooie foto’s ook.

  | Reageer op deze reactie
 3. Mariëlle schreef:

  Hee wat leuk, een outfitpost hihi! Het is niet een shirt dat ik vaak zou dragen, maar ik vind het initatief super mooi! Ik ga het in de gaten houden 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Oh wat zie je er leuk uit!! Stoer T-shirt ook. Ik doe niet mee, laten wij eerst maar weer het gewone eten her ontdekken en genoeg eten 🙂 Dan gaan wij hier wel weer experimenteren.

  | Reageer op deze reactie
 5. Denise schreef:

  Mag ik je vragen waarom je er toch voor kiest om niet altijd vegan te eten? Jij weet hoe de dieren behandeld worden, dat kalfjes van melkkoeien naar de slacht gaan. Waarom kies je er dan toch voor om niet geheel vegan te eten?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik kies er mijn eigen balans in waar ik me oké bij voel en ik voel op dit moment niet de behoefte om 100% vegan te leven. Ik denk dat iedereen daar weer een andere grens in trekt. Ik ben bijvoorbeeld wel weer heel strikt in dat ik alleen van dierproefvrije merken koop, geen rijbewijs wil, nooit kleding koop bij Primark/Zara/etc. Daar is iedereen weer verschillend in.

   Ik heb vorig jaar over iets soortgelijks geblogd, misschien dat het dat wat duidelijker maakt: https://ikbenirisniet.nl/2015/03/19/wat-groen-doen-voor-mij-betekent/

   | Reageer op deze reactie
   1. Denise schreef:

    Ik vind het altijd intressant om verschillen hierin te zien. Zo ben ik zelf strikt vegan, maar qua huishouden/recylenen ben ik dan weer totaal niet groen. En qua kleding dan weer het zelfde zoals jij.

    | Reageer op deze reactie
 6. Iris schreef:

  Wat een leuke outfit! Ik weet dat de post éigenlijk over het shirt gaat (en ik vind het een super initiatief), maar ik ben stiekem vooral verliefd op de kokerrok.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha die is ook heel mooi he! Hij is van een collectie van ruim een jaar geleden, dus helaas niet meer te koop 🙁

   | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Super leuke outfit! Tof shirt en ik ben echt verliefd op die rok, DIE KLEUR <3 Ik heb de rok zelf in het zwart namelijk en draag hem zoooo veel, maar wist niet dat hij ook in deze kleur was haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat grappig! Hij zit ook zo fijn he? Het is er nu ook ideaal weer voor 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Linda schreef:

  Wat zie je er mooi uit Iris! Echt een fijne outfit 🙂
  En Ollie is natuurlijk ook een knap model om een fotoshoot mee te doen haha! <3

  | Reageer op deze reactie
 9. Nynkek schreef:

  Ik ben echt heel blij dat je een nieuwe camera hebt, wat een mooie foto’s zeg! En Ollie <3!
  Complimenten voor de fotograaf (en het model, want niet awkward op foto's staan is ook een kunst).

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik ook! Elke keer als ik de foto’s op mijn computer zie denk ik: whoaaaa de kwaliteit is zó goed. Echt blij mee 😀 En dankjewel!

   | Reageer op deze reactie
 10. Alyssa schreef:

  Gaaf t-shirt! Ik doe mee met de challenge 🙂 Ik eet eigenlijk al 95% vegan, maar nu dus de volle honderd! Ik vind het shirt heel leuk staan met de rok en de leuke schoentjes! Ben ook fan van de kleurtjes 😉

  | Reageer op deze reactie
 11. Desi schreef:

  Echt super mooie foto’s Iris! En inderdaad: die shirts zitten echt goddelijk.

  | Reageer op deze reactie
 12. Wat zie je er goed uit! En leuke outfit en shoptips ook. Goed om te onthouden als ik weer eens een cadeautje moet shoppen voor mijn groene vega BFF die af en toe vegan uitstapjes maakt ❤️

  | Reageer op deze reactie
 13. H* schreef:

  Haha, leuk verhaal, leuke rok, leuke look en leuke hond! Mooie balans tussen netjes en stoer.

  | Reageer op deze reactie
 14. Linda schreef:

  Wat zie je er super goed uit! En Ollie ook 🙂 De foto’s zijn heel erg leuk. Je shirt vind ik super en het staat zó goed met die leuke rok erbij. Ik ga zeker eens kijken in de webshop. De foto van jou en Ollie vind ik echt super!

  | Reageer op deze reactie
 15. Pingback: Recept: Pulled jackfruit (vegan draadjesvlees van fruit!) | IKBENIRISNIET
Back to Top