Recept: Romige spaghetti met avocado & paddestoelen

Toen Alwin & Saske bij ons aten, stelde ik voor om knoflookspaghetti te eten. Met het oog op hun laatste dag van de budgetchallenge én de eerste dag van hun vegan challenge. Normaal serveer ik de spaghetti vaak met een bolletje mozzarella. Die verving ik door een halve avocado. En blijkbaar is spaghetti met avocado hartstikke lekker! Het bracht me op het idee om een spaghetti met avocado, knoflook en paddestoelen te maken. En zie hier het resultaat:

Spaghetti met avocado

Hoeveel personen: 2 (ongeveer, denk ik, we zijn grote eters!)

Ingrediënten voor de spaghetti met avocado & paddestoelen:

 • 1 tot 4 knoflooktenen
 • 2 avocado’s
 • een paar takjes peterselie
 • 1/2 citroen
 • peper & zout
 • een handje pijnboompitten
 • 150 gram spaghetti
 • 250 gram paddestoelen (kastanjechampignons of een mix, wat jij wil)
 • een bakje cherrytomaatjes
 • eventueel: edelgistvlokken

Bereidingswijze van de spaghetti met avocado & paddestoelen:

 1. Oké, let op, er zijn twee manieren om dit te maken. De eerste is door de avocadosaus te maken met rauwe knoflook. Dit is voor de hardcore knoflooketer. De tweede manier is om de knoflook van te voren een paar minuten zachtjes te bakken zodat de smaak milder wordt. Ik ging voor de tweede optie en gebruikte 4 teentjes knoflook. Voor de eerste optie zou ik beginnen met 1 teentje en eventueel na het te hebben geproefd nog meer toevoegen.
 2. Pureer de twee avocado’s dus met de (rauwe of gebakken) knoflook, de peterselie en het sap van een halve citroen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Proef het sausje en voeg eventueel nog extra peterselie/citroen/knoflook/watjemaarlekkervindt toe tot het helemaal naar wens is.
 3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn en zet even apart.
 4. Kook de spaghetti in een grote pan met water en zout.
 5. Snij ondertussen de paddestoelen in plakjes en bak deze in een pan met wat olie/boter tot ze gaar zijn.
 6. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes.
 7. Giet de spaghetti af, meng de avocadosaus door de spaghetti. Serveer met de geroosterde pijnboompitten, gebakken paddestoelen en gehalveerde cherrytomaatjes. Bestrooit eventueel met wat edelgistvlokken als je dat lekker vindt.
 8. Tadaaaa en klaar is je romige spaghetti met avocado geel_hartje

P.S. dit is nu niet echt een eiwitrijk gerecht, het is gewoon makkelijk en lekker. Wil je extra #healthy doen dan kan je er nog een handje noten doorheen gooien die je met de pijnboompitten even hebt geroosterd.

Spaghetti met avocadoSpaghetti met avocado

Eet smakelijk!

Back to Top