Recept: Romige spaghetti met avocado & paddestoelen

Toen Alwin & Saske bij ons aten, stelde ik voor om knoflookspaghetti te eten. Met het oog op hun laatste dag van de budgetchallenge én de eerste dag van hun vegan challenge. Normaal serveer ik de spaghetti vaak met een bolletje mozzarella. Die verving ik door een halve avocado. En blijkbaar is spaghetti met avocado hartstikke lekker! Het bracht me op het idee om een spaghetti met avocado, knoflook en paddestoelen te maken. En zie hier het resultaat:

Spaghetti met avocado

Hoeveel personen: 2 (ongeveer, denk ik, we zijn grote eters!)

Ingrediënten voor de spaghetti met avocado & paddestoelen:

 • 1 tot 4 knoflooktenen
 • 2 avocado’s
 • een paar takjes peterselie
 • 1/2 citroen
 • peper & zout
 • een handje pijnboompitten
 • 150 gram spaghetti
 • 250 gram paddestoelen (kastanjechampignons of een mix, wat jij wil)
 • een bakje cherrytomaatjes
 • eventueel: edelgistvlokken

Bereidingswijze van de spaghetti met avocado & paddestoelen:

 1. Oké, let op, er zijn twee manieren om dit te maken. De eerste is door de avocadosaus te maken met rauwe knoflook. Dit is voor de hardcore knoflooketer. De tweede manier is om de knoflook van te voren een paar minuten zachtjes te bakken zodat de smaak milder wordt. Ik ging voor de tweede optie en gebruikte 4 teentjes knoflook. Voor de eerste optie zou ik beginnen met 1 teentje en eventueel na het te hebben geproefd nog meer toevoegen.
 2. Pureer de twee avocado’s dus met de (rauwe of gebakken) knoflook, de peterselie en het sap van een halve citroen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Proef het sausje en voeg eventueel nog extra peterselie/citroen/knoflook/watjemaarlekkervindt toe tot het helemaal naar wens is.
 3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn en zet even apart.
 4. Kook de spaghetti in een grote pan met water en zout.
 5. Snij ondertussen de paddestoelen in plakjes en bak deze in een pan met wat olie/boter tot ze gaar zijn.
 6. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes.
 7. Giet de spaghetti af, meng de avocadosaus door de spaghetti. Serveer met de geroosterde pijnboompitten, gebakken paddestoelen en gehalveerde cherrytomaatjes. Bestrooit eventueel met wat edelgistvlokken als je dat lekker vindt.
 8. Tadaaaa en klaar is je romige spaghetti met avocado geel_hartje

P.S. dit is nu niet echt een eiwitrijk gerecht, het is gewoon makkelijk en lekker. Wil je extra #healthy doen dan kan je er nog een handje noten doorheen gooien die je met de pijnboompitten even hebt geroosterd.

Spaghetti met avocadoSpaghetti met avocado

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

19 reacties op “Recept: Romige spaghetti met avocado & paddestoelen

 1. Avocado met pasta is zo lekker! Maar meestal ben ik te lui om het te pureren en wordt het meer een soort geprakt prutje dan een sausje 😛

 2. Romy

  Dat ziet er heerlijk uit! Hét bewijs dat vegetarisch eten heel lekker kan zijn! Voor zover mensen dat nog steeds niet geloven 😉

 3. Mmmm ik heb hier nu zo’n zin in! Ik lust zelf geen avocado, maar de rest zou ik direct willen eten!

 4. Linda

  Dit ga ik een keer maken! Dat denk ik wel vaker bij je recepten en vervolgens doe ik het dan nooit (haha, faal), maar nu ga ik het écht doen. Dit lijkt me namelijk superlekker! 🙂

 5. Inge

  Het ziet er echt heel smakelijk uit! Ik ga dit snel eens proberen. 🙂 Avocado heb ik nog niet eerder in de pasta gedaan, maar waarom eigenlijk niet? 😀

 6. Oh mmm…! Wat ziet het er lekker uit Iris en ook helemaal veganistisch, zo fijn! 😀 Door de avocadosaus lijkt het trouwens net courgetti, hihi.

 7. Eymeke

  O la la, die zet ik volgende week op ’t menu: klinkt heerlijk!

 8. Iris

  ‘Dit is voor de hardcore knoflooketer’. Ik voel me aangesproken 😀 Het lijkt me echt heerlijk.

 9. Denise

  Ziet er fantastisch uit! Deze komt op het menu te staan dit weekend 😀

 10. Linda

  Wat lijkt dit me lekker.. Als ik foto’s zie van wat jij gekookt hebt, dan krijg ik altijd trek omdat het er zo lekker uit ziet.

 11. Laura

  Vandaag eerste dag op mezelf wonen en ik heb dit gemaakt. Was erg lekker! Bedankt voor het delen 🙂

 12. Avi

  Zojuist de laatste hap genomen en het was heerlijk! Ik had er wel mozzarella bij. Het geheel zag er kleurrijk uit. Dankjewel voor dit recept.

 13. Pingback: Pasta met avocadosaus en gegrilde tomaatjes | Een beetje groener

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten