Recept: Romige spaghetti met avocado & paddestoelen

Toen Alwin & Saske bij ons aten, stelde ik voor om knoflookspaghetti te eten. Met het oog op hun laatste dag van de budgetchallenge én de eerste dag van hun vegan challenge. Normaal serveer ik de spaghetti vaak met een bolletje mozzarella. Die verving ik door een halve avocado. En blijkbaar is spaghetti met avocado hartstikke lekker! Het bracht me op het idee om een spaghetti met avocado, knoflook en paddestoelen te maken. En zie hier het resultaat:

Spaghetti met avocado

Hoeveel personen: 2 (ongeveer, denk ik, we zijn grote eters!)

Ingrediënten voor de spaghetti met avocado & paddestoelen:

 • 1 tot 4 knoflooktenen
 • 2 avocado’s
 • een paar takjes peterselie
 • 1/2 citroen
 • peper & zout
 • een handje pijnboompitten
 • 150 gram spaghetti
 • 250 gram paddestoelen (kastanjechampignons of een mix, wat jij wil)
 • een bakje cherrytomaatjes
 • eventueel: edelgistvlokken

Bereidingswijze van de spaghetti met avocado & paddestoelen:

 1. Oké, let op, er zijn twee manieren om dit te maken. De eerste is door de avocadosaus te maken met rauwe knoflook. Dit is voor de hardcore knoflooketer. De tweede manier is om de knoflook van te voren een paar minuten zachtjes te bakken zodat de smaak milder wordt. Ik ging voor de tweede optie en gebruikte 4 teentjes knoflook. Voor de eerste optie zou ik beginnen met 1 teentje en eventueel na het te hebben geproefd nog meer toevoegen.
 2. Pureer de twee avocado’s dus met de (rauwe of gebakken) knoflook, de peterselie en het sap van een halve citroen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Proef het sausje en voeg eventueel nog extra peterselie/citroen/knoflook/watjemaarlekkervindt toe tot het helemaal naar wens is.
 3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn en zet even apart.
 4. Kook de spaghetti in een grote pan met water en zout.
 5. Snij ondertussen de paddestoelen in plakjes en bak deze in een pan met wat olie/boter tot ze gaar zijn.
 6. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes.
 7. Giet de spaghetti af, meng de avocadosaus door de spaghetti. Serveer met de geroosterde pijnboompitten, gebakken paddestoelen en gehalveerde cherrytomaatjes. Bestrooit eventueel met wat edelgistvlokken als je dat lekker vindt.
 8. Tadaaaa en klaar is je romige spaghetti met avocado geel_hartje

P.S. dit is nu niet echt een eiwitrijk gerecht, het is gewoon makkelijk en lekker. Wil je extra #healthy doen dan kan je er nog een handje noten doorheen gooien die je met de pijnboompitten even hebt geroosterd.

Spaghetti met avocadoSpaghetti met avocado

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 reacties op “Recept: Romige spaghetti met avocado & paddestoelen

 1. Karlijn schreef:

  Avocado met pasta is zo lekker! Maar meestal ben ik te lui om het te pureren en wordt het meer een soort geprakt prutje dan een sausje 😛

  | Reageer op deze reactie
 2. Romy schreef:

  Dat ziet er heerlijk uit! Hét bewijs dat vegetarisch eten heel lekker kan zijn! Voor zover mensen dat nog steeds niet geloven 😉

  | Reageer op deze reactie
 3. Mariëlle schreef:

  Mmmm ik heb hier nu zo’n zin in! Ik lust zelf geen avocado, maar de rest zou ik direct willen eten!

  | Reageer op deze reactie
 4. Linda schreef:

  Dit ga ik een keer maken! Dat denk ik wel vaker bij je recepten en vervolgens doe ik het dan nooit (haha, faal), maar nu ga ik het écht doen. Dit lijkt me namelijk superlekker! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Inge schreef:

  Het ziet er echt heel smakelijk uit! Ik ga dit snel eens proberen. 🙂 Avocado heb ik nog niet eerder in de pasta gedaan, maar waarom eigenlijk niet? 😀

  | Reageer op deze reactie
 6. Charelle schreef:

  Oh mmm…! Wat ziet het er lekker uit Iris en ook helemaal veganistisch, zo fijn! 😀 Door de avocadosaus lijkt het trouwens net courgetti, hihi.

  | Reageer op deze reactie
 7. Eymeke schreef:

  O la la, die zet ik volgende week op ’t menu: klinkt heerlijk!

  | Reageer op deze reactie
 8. Iris schreef:

  ‘Dit is voor de hardcore knoflooketer’. Ik voel me aangesproken 😀 Het lijkt me echt heerlijk.

  | Reageer op deze reactie
 9. Denise schreef:

  Ziet er fantastisch uit! Deze komt op het menu te staan dit weekend 😀

  | Reageer op deze reactie
 10. Linda schreef:

  Wat lijkt dit me lekker.. Als ik foto’s zie van wat jij gekookt hebt, dan krijg ik altijd trek omdat het er zo lekker uit ziet.

  | Reageer op deze reactie
 11. Laura schreef:

  Vandaag eerste dag op mezelf wonen en ik heb dit gemaakt. Was erg lekker! Bedankt voor het delen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Avi schreef:

  Zojuist de laatste hap genomen en het was heerlijk! Ik had er wel mozzarella bij. Het geheel zag er kleurrijk uit. Dankjewel voor dit recept.

  | Reageer op deze reactie
 13. Pingback: Pasta met avocadosaus en gegrilde tomaatjes | Een beetje groener
Back to Top