Erop uit met Greenwheels (en Ollie!)

We (of Steve eigenlijk) hebben al heel lang geen auto meer en het komt maar weinig voor dat ik het hebben van een auto mis. Héél soms is een auto toch wel handig. Voor deze samenwerking met Greenwheels mochten we gebruik maken van hun deelauto’s, yes zo leuk! Ik wilde namelijk al heel lang met Ollie wandelen in een natuurgebied. Maar die gebieden zijn te ver weg om met hem naar toe te wandelen of te fietsen. Dat moet echt met een auto. Met ons tijdelijke rode autootje bezochten we de Sallandse Heuvelrug. En Ollie had de tijd van zijn leven.

Greenwheels

Greenwheels

Greenwheels is een service waarbij je auto’s kunt huren. De deelauto’s staan door het hele land en als je je geregistreerd hebt, kan je hier heel makkelijk gebruik van maken. Greenwheels is ideaal als je niet veel gebruik maakt van je auto. Als je minder dan 15.000 kilometer per jaar rijdt, schijn je met Greenwheels voordeliger uit te zijn dan met een eigen auto! Daarnaast hoef je je niet druk te maken om verzekeringen of onderhoud, dit zit allemaal bij je abonnement inbegrepen. De abonnementen zijn beschikbaar vanaf 0 euro per maand. Wil je regelmatig gebruik maken van de service dan is er ook een abonnement van 10 en 25 euro per maand. Je betaalt dan relatief minder per uur/kilometer. Hier kan je de verschillende tarieven vergelijken.

Ik vind het supergoed bedacht! Want hoe meer auto’s erop de weg zijn, hoe meer het milieu wordt belast. Met Greenwheels deel je de auto met meerdere gebruikers, dat is een stuk duurzamer. Ook omdat je ineens een stuk bewuster de auto pakt. Greenwheelsgebruikers rijden minder kilometers omdat je per bestemming je vervoersmiddel kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld een stuk met de trein rijden en dan vanaf het station met de Greenwheels-auto naar je eindbestemming.

Greenwheels Greenwheels

Hoe het werkt

Als je je eenmaal hebt geregistreerd, kan je gelijk gebruik maken van Greenwheels. Op de website of via de app zoek je een beschikbare auto in de buurt en reserveer je deze. In Enschede staan vier auto’s; de dichtstbijzijnde auto voor ons is op ongeveer 5 minuten fietsafstand. Dat is dus goed te doen! De dag van te voren reserveerden we de auto voor half 10 tot zes uur. Bij de auto aangekomen konden we deze openen met de app. Belangrijk: eerst nog even checken of de auto er goed uitziet. Als er nieuwe schade is of de auto is niet schoon achtergelaten, moet je dit namelijk van te voren melden. Dit was gelukkig niet het geval, alles zag er goed uit. We toetsten onze pincode in op de dashboardcomputer, hier zat ook gelijk de autosleutel en een tankpas in. En we waren klaar om te gaan! Met Steve als mijn privéchauffeur (ik heb geen rijbewijs) haalden we Ollie op om te gaan wandelen in de natuur.

Greenwheels Greenwheels Greenwheels

Sallandse Heuvelrug

Met Ollie wandel ik wel vaker in kleine stukjes natuur hier in de buurt. Hij wordt daar altijd heel blij van. Snuffelen tussen de blaadjes, zoeken naar konijnenkeutels; het is een echte beagle. Maar het zijn altijd maar zulke kleine stukjes, na een paar minuten loop je alweer langs een drukke weg. Nu konden we eindelijk naar een écht natuurgebied. We reden naar het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit is een groot, open natuurgebied in de buurt van Nijverdal. Ollie had de tijd van zijn leven, het was zo leuk om te zien. Hij huppelde overal blij naar toe en rook overal konijnen en andere zéér interessante geuren voor zijn beagle-neus. In de verte zagen we wat herten hoppen. Oh, zo mooi allemaal. We hadden er perfect weer bij, de lucht was lekker fris. En het was er zó stil. Als ik in de natuur loop krijg ik altijd het gevoel alsof mijn hoofd weer even gereset wordt.

Greenwheels Greenwheels Greenwheels Greenwheels

En weer naar huis!

Na een lange wandeling konden we de auto weer terug brengen. Het is de bedoeling dat je de auto schoon en fris achterlaat voor de volgende gebruiker. We hadden de achterbank daarom bekleed met dekentjes in verband met harige Olliebol. Voor de zekerheid maakten we thuis even een tussenstop om de boel te stofzuigen en toen konden we de auto weer afleveren. Op de gereserveerde parkeerplaats stond alleen al een andere auto, oh-ooh. Ik pakte het Greenwheelsboekje uit het dashboardkastje. Gelukkig stond deze situatie beschreven bij de meeste gestelde vragen. Ik belde de klantenservice, gaf door waar we de auto hadden geparkeerd en het was gelijk opgelost. De klantenservice van Greenwheels is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar dus ze kunnen je altijd helpen mocht je ergens tegenaan lopen. De sleutel staken we weer terug in de dashboardcomputer en we deden de auto op slot met de app. Zo makkelijk is het!

Greenwheels Greenwheels Greenwheels

Meer info

Greenwheels is beschikbaar in Nederland en Duitsland. Op hun website vind je meer informatie en kan je makkelijk zien of er auto’s bij jou in de buurt zijn. Op de website kan je tevens gelijk een abonnement afsluiten. Registreren kan ook via de nieuwe app. Je vindt deze in de Apple App Store & Google Play.

geel_hartje Deze blogpost heb ik in samenwerking met Greenwheels geschreven geel_hartje

Kenden jullie Greenwheels al? Ik ben benieuwd wat jullie van deze service vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 reacties op “Erop uit met Greenwheels (en Ollie!)

 1. Madam Elisa schreef:

  Ik vind het toch apart zo allemaal met de telefoon, soms ben ik nog een klein beetje ouderwets… Maar wel heel tof dat dit zo bestaat! En heerlijk dat je zo kon wandelen daar waar je normaal niet kon komen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha neee dat is juist cool! Maar je zou het ook ‘ouderwets’ met een Greenwheels-pas kunnen doen, die houd je dan voor de sensor bij het raam en dan gaat de deur ook open. En het reserveren kan ook via de website in plaats van met de app. Maar juist die app vind ik wel handig 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. Mascha schreef:

  Klinkt heel tof, al snap ik nog niet hoe en wat met tanken.. maar dat zal wel op de website staan. 🙂

  Die natuur is prachtig trouwens. Ik snap dat je hoofd daar rustig van wordt. ^^
  Ik heb dat ook altijd 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja dat vroeg ik me ook af in het begin! Je moet namelijk tanken voordat je de auto terugzet als de tank voor minder dan 1/4e vol is. In de dashboardcomputer zit een tankpas/pinpas en als je die eruit haalt verschijnt de pincode op het scherm zodat je daar de benzine mee kan betalen. Dus je hoeft de benzinekosten niet zelf te betalen bij het tanken, omdat dat al wordt doorberekend in de huurprijs.

   | Reageer op deze reactie
 3. Lies schreef:

  In België bestaat het ook, onder de naam Cambio.
  Sel nog nooit gedaan, ik ben nogal verknocht aan mijn eigen auto. Maar ik doe dan ook wel meer dan 15.000 km op een jaar.

  | Reageer op deze reactie
 4. Romy schreef:

  Wat een ontzettend handig initiatief en fijn dat je alles gewoon via je telefoon kunt regelen! Maar geef mij toch stiekem maar een eigen auto 😉

  | Reageer op deze reactie
 5. Sanne schreef:

  Zo handig Greenwheels! Mijn schoonmoeder gebruikt het weleens als ze met de kat naar de dierenarts moet ofzo. Echt ideaal als je eigenlijk geen auto nodig hebt, maar het dat soort kleine dingetjes zoveel makkelijker maakt.
  Oh en wat een toffe foto’s heb je gemaakt van de hei! En lieve Ollie, wat is hij toch een schatje!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wat handig! Ja precies, juist voor die dingen is het ideaal. Als wij met Ollie naar de dierenarts moesten omdat hij iets met zijn pootje had, of iets anders waarbij hij niet lang kon wandelen, had je gelijk zo’n gedoe met het regelen van een auto omdat je afhankelijk bent van anderen. Want de afspraak is om een bepaalde tijd en die ander aan wie je het vraagt moet dan ook maar net kunnen. Dus heel blij dat hier in Enschede ook Greenwheels-auto’s staan 😀 En dankjewel voor je compliment! <3

   | Reageer op deze reactie
   1. Candy schreef:

    Thanks mate.very easy to follow.This song will now my party piece lol.only kigd!ndiexcellent instructor mate ..give yourself a pat on the back

    | Reageer op deze reactie
 6. Charelle schreef:

  Oh ik heb hier ook wel eens gebruik van gemaakt! Mega handig inderdaad voor als je toch bijna nooit hoeft te rijden. En inderdaad, weer eens andere wandelgebieden opzoeken met de hond is altijd leuk, dus dan komt zo’n autootje toch wel van pas. 😉

  | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Het is echt een heel slim initiatief. Als ik ooit mijn rijbewijs haal, lijkt het me in eerste instantie handiger om niet een auto te kopen en gewoon een abonnement te nemen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja precies! Ik hoor het wel vaker dat mensen hun auto wegdoen en dan gewoon een abonnement op Greenwheels nemen. Als je de auto toch maar zo nu en dan gebruikt lijkt me dat veel handiger.

   | Reageer op deze reactie
 8. Mariëlle schreef:

  Ik heb zelf (nog) geen auto, maar ik kan me wel voorstellen dat dit erg handig is! Mooie herfstfoto’s ook 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Natasja schreef:

  Ik had hier al wel eens van gehoord, een goed initiatief! Afscheid nemen van ons autootje kan ik nog niet, net mijn rijbewijs en ik geniet zó van het rijden, misschien in de toekomst. 🙂 Dat resetten van je hoofd in de natuur herken ik wel, fijn he?

  | Reageer op deze reactie
 10. Berber schreef:

  Wat een enorm gaaf initiatief! Veel beter ook dan een gewone huurauto, wat toch altijd wel weer een gedoe is met ophalen etc.
  Hier ga ik een volgende keer dat ik met een groepje een auto ga huren wel even over nadenken!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah leuk! Met gewone huurauto’s heb ik geen ervaring maar het gebruiksgemak van Greenwheels is gewoon heel fijn inderdaad. Ook als je hem voor een bepaalde tijd hebt gereserveerd en je merkt dat je hem toch wat langer nodig hebt, dan kan je in de app de reservering zo verlengen. (Tenzij iemand anders de auto vlak na jou heeft gereserveerd natuurlijk, maar dat hebben wij nog niet meegemaakt.)

   | Reageer op deze reactie
   1. Berber schreef:

    Ja het lijkt me echt superhandig! Ook geen gedoe met dat je heen en terug naar de locatie van het verhuurbedrijf moet. Zag dat hier (in Delft) echt binnen 2 kilometer al 4 auto’s staan, wow!
    Ben nog wel benieuwd hoe het zit met schade etc. Maar daarvoor kijk ik nog wel even op de website 🙂

    | Reageer op deze reactie
 11. Cleo schreef:

  Hoe chill zou het zijn als iedereen (die het kan) overstapt op autodelen? Er staan zoveel auto’s ongebruikt geparkeerd! Ik heb zelf een abo bij Cambio en vind het heel fijn om altijd een auto beschikbaar te hebben, zonder zorgen van verzekeringen, onderhoud of panne 🙂 En je mag er ook mee naar het buitenland, vakantie is dus ook perfect mogelijk. Je merkt het aan mijn enthousiasme, ik ben fan 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah ja dat is soort-van de Belgische versie hiervan he? Leuk! Het is dat ik geen rijbewijs heb en sowieso al niet overweeg om een auto te kopen, maar ik vind dit inderdaad ook een veeel fijner alternatief als je soms ziet wat je kwijt bent aan onderhoud voor een auto. Daarom moest mijn vriend uiteindelijk ook zijn auto weg doen, het werd gewoon véél te duur. Gelukkig hebben we nu dit!

   | Reageer op deze reactie
  1. Michelle schreef:

   Ja, Iris is echt een samenwerkingskampioen in de blogwereld! Kunnen veel bloggers nog een voorbeeld aan nemen!

   | Reageer op deze reactie
 12. Linda schreef:

  Wat handig! Ik kende dit nog helemaal niet eigenlijk, maar dat komt waarschijnlijk doordat wij wel een auto hebben. Ik heb inmiddels alweer ruim 5,5 jaar mijn rijbewijs (gelijk begonnen toen ik 18 werd en nét voor mijn 19e verjaardag gehaald) en ik ben nog iedere keer blij dat ik ‘m heb als ik achter het stuur kruip. Mijn man gebruikt de auto voor zijn werk, dus als ik ‘m wil hebben moet ik hem eerst even wegbrengen. Dat zorgt er wel voor dat ik de auto minder gebruik, dus dat is wel fijn 🙂

  Dit is vooral heel handig inderdaad als je gewoon zo af en toe eens een auto nodig hebt voor iets. Oh, en die foto van jou met Ollie is zó lief!

  | Reageer op deze reactie
 13. Wies schreef:

  Heel leuk artikel Iris! Fijn dat je gewoon lekker eerlijk en open bent over het feit dat het een samenwerking is, maar dat het artikel wel lekker leest en heel informatief is. Ik heb zelf de laatste tijd best vaak zitten denken of ik misschien een auto wil kopen, maar zo vaak heb ik ‘m nou ook weer niet nodig dus eigenlijk is Greenwheels echt ideaal! Ik snap alleen nog niet goed hoe het werkt met een tussenstop. Zou je ‘m ook kunnen gebruiken om bijvoorbeeld naar je werk te rijden? Of staat ie dan te lang stil als je een werkdag van 9 uur maakt?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel! Je betaalt per uur en per kilometer (afhankelijk van welk abonnement je hebt en of je hem bijvoorbeeld voor een paar uur of een hele week huurt, dan kan je allemaal bij de tarieven wel zien). Als je hem dan voor 9 uur zou gebruiken dan betaal je dus ook voor de uren dat je hem niet daadwerkelijk gebruikt maar wel in je bezit hebt. Bij het ‘soms’ abonnement is dat 6 euro per uur (excl. km). Dus ik weet niet of je dan nog steeds wel voordeliger uit bent. Die tussenstop-optie is er meer voor dat je de auto gewoon afsluit met de sleutel ipv de app. Dat met de app afsluiten hoeft pas als de auto weer op de goede parkeerplaats staat aan het einde van je rit. Het is dus niet dat de teller stopt met lopen bij een tussenstop. Ik hoop dat ik het zo een beetje goed heb uitgelegd!

   | Reageer op deze reactie
 14. Joëlle schreef:

  Voor korte ritjes is Greenwheels ideaal! Als je de hele dag onderweg bent is het voordeel t.o.v. een huurauto of Snappcar minder groot, denk ik. Als frequent weekendreiziger Groningen – Den Haag en omgekeerd vind ik het alleen jammer dat ze geen ruilsysteem hebben zoals je bijvoorbeeld met die Velib-fietsen in Parijs hebt, waarbij je de auto op een andere Greenwheelsparkeerplaats kunt neerzetten dan waar je hem hebt opgehaald, want in beide steden heb je heel veel van die plaatsen, dus zou ideaal zijn. Maar ik snap ook dat dat praktisch heel onhandig en kostbaar zou zijn voor Greenwheels om te onderhouden. Daar heb je dan weer BlaBlaCar voor :).

  | Reageer op deze reactie
 15. Michelle schreef:

  Wat een ontzettend gave blogpost, Iris! Die foto’s zijn prachtig en ik heb ge’ahww’d bij de foto’s van Ollie in de auto en in het natuurgebied <3 Zo vrolijkmakend om hem zo blij te zien! En super handig die Greenwheels! Misschien ook wel handig om mijn rij-angst onder controle te houden, met Greenwheels kan ik misschien heel makkelijk af en toe eens rijden. Toch eens kijken hoe dat werkt!

  | Reageer op deze reactie
 16. Linda schreef:

  Dit is echt ideaal zeg, zeker als je maar weinig kilometers maakt en zo heb je toch de mogelijkheid om eens wat vaker wat verder weg te gaan, zoals jullie nu hebben gedaan met Ollie. Wat een mooie foto’s, daar kan ik zo van genieten.

  | Reageer op deze reactie
 17. Marjolein schreef:

  Ohhh stiekem zit ik zo vaak op dit soort auto’s te vloeken in de spits haha, daar ken ik het dus van :’D. Maar goed, het concept is wel heel tof! Zeker als je maar af en toe een auto nodig hebt. Mooie foto’s ook!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha ojeeee, hoezo dan? Rijden ze extra voorzichtig? En dankjewel! 😀

   | Reageer op deze reactie
 18. Audrey schreef:

  Dit is echt een uitkomst voor mensen die weinig rijden idd! Vraag me wel af of er dan veel auto’s zijn in dorpen. Juist daar is het ov natuurlijk vaak minder handig.

  | Reageer op deze reactie
 19. Gelieke schreef:

  Wat handig dit! Ik had er al wel van gehoord, maar wist nog niet precies hoe & wat. Je kunt immers niet overal even makkelijk met het OV komen en dan is dit wel een uitkomst :). Fijn dat Greenwheels ook in Duitsland zit trouwens, voor als je even over de grens wil.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ja het is superfijn! Je kan er trouwens sowieso mee over de grens, je kan de auto’s bijvoorbeeld ook gebruiken om mee op vakantie te gaan 😀 Dat het ook in Duitsland beschikbaar is betekent dat als je in Duitsland woont, je ook gewoon een account aan kan maken op het Duitse deel van de website 🙂

   | Reageer op deze reactie
 20. Saskia schreef:

  Leuk om dit zo te lezen en wat een mooie natuur foto’s! Ik ben erg blij met onze eigen auto, Casper 😉

  | Reageer op deze reactie
 21. Lilian schreef:

  Ik heb er wel eens naar gezocht, maar volgens mij is het alleen handig als je in de stad woont. Want dan is een eigen auto nog duurder (ivm parkeerpas) en heb je greenwheels dichter in de buurt. Heb net even gecheckt, maar wij moeten 18.2 km fietsen voor een auto 😉

  Maar als het wat dichter bij is, klinkt het superhandig!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oei, nee dat is niet zo handig inderdaad haha. Ik dacht in eerste instantie dat Greenwheels sowieso alleen maar in grote steden te vinden was. Was blij verrast dat er eentje zo dicht bij m’n huis staat, dat maakt het wel een stuk makkelijker.

   | Reageer op deze reactie
 22. Elaintje schreef:

  Wij hebben dit ook weleens overwogen, maar kwamen er met de berekening achter dat, omdat we echt maar een paar keer per jaar een auto gebruiken, het goedkoper is om gewoon een dagje een auto te huren. Het is natuurlijk wel veel goedkoper dan een eigen auto. En als je toch vrij regelmatig rijdt is Greenwheels juist wel goedkoper dan gewoon huren.

  | Reageer op deze reactie
 23. Leuke post en mooie foto’s!
  Ik ben ook heel blij met dergelijke services. Wij hebben ook niet vaak een auto nodig, alles is voor ons op loop- of fietsafstand en sommige dingen (dagje strand, afspraken in Amsterdam e.d.) zijn handiger, sneller en goedkoper om met het OV te doen: geen files, gedoe met parkeren of loten wie de Bob is 😉
  Alleen nu met de baby is het af en toe wel handig om een auto te huren voor familiefeestjes en feestdagen en zo, aangezien zij allemaal in andere provincies wonen. Maar wij zitten dus ruimmmmm onder de 15.000 km pj en dan is het zonde om wel al die onkosten te hebben. En ik heb ervaren dat ik veel makkelijker even de auto pak, in geval van luiheid, wanneer het eigenlijk niet nodig is…

  | Reageer op deze reactie
 24. Pingback: Weekoverzicht: Chocoladedrama, leuke Deisy & Marktplaats | IKBENIRISNIET
 25. Pingback: Weekoverzicht: #Girlboss, nieuw dekbed & Stoet | IKBENIRISNIET
 26. Jessica schreef:

  Dit is echt ideaal! Ik heb mijn auto een tijdje geleden verkocht omdat ik hem weinig zou gebruiken (zit veel in het buitenland), maar zo af en toe is het wel onwijs handig. Als je een afspraak hebt op een plek waar je met het OV lastig komt of als je een weekendje weg wilt gaan. Wel maf dat je de auto dan gewoon opent met je telefoon! Moet ik sowieso mijn powerbank dus altijd meenemen want ik ben dan wel zo’n kluns die voor zo’n auto staat met een lege telefoon haha… :’)

  | Reageer op deze reactie
 27. Pingback: Random best of 2016 | IKBENIRISNIET
 28. Pingback: Terugblik: Mijn eerste jaar als fulltime ondernemer | IKBENIRISNIET
Back to Top