Erop uit met Greenwheels (en Ollie!)

We (of Steve eigenlijk) hebben al heel lang geen auto meer en het komt maar weinig voor dat ik het hebben van een auto mis. Héél soms is een auto toch wel handig. Voor deze samenwerking met Greenwheels mochten we gebruik maken van hun deelauto’s, yes zo leuk! Ik wilde namelijk al heel lang met Ollie wandelen in een natuurgebied. Maar die gebieden zijn te ver weg om met hem naar toe te wandelen of te fietsen. Dat moet echt met een auto. Met ons tijdelijke rode autootje bezochten we de Sallandse Heuvelrug. En Ollie had de tijd van zijn leven.

Greenwheels

Greenwheels

Greenwheels is een service waarbij je auto’s kunt huren. De deelauto’s staan door het hele land en als je je geregistreerd hebt, kan je hier heel makkelijk gebruik van maken. Greenwheels is ideaal als je niet veel gebruik maakt van je auto. Als je minder dan 15.000 kilometer per jaar rijdt, schijn je met Greenwheels voordeliger uit te zijn dan met een eigen auto! Daarnaast hoef je je niet druk te maken om verzekeringen of onderhoud, dit zit allemaal bij je abonnement inbegrepen. De abonnementen zijn beschikbaar vanaf 0 euro per maand. Wil je regelmatig gebruik maken van de service dan is er ook een abonnement van 10 en 25 euro per maand. Je betaalt dan relatief minder per uur/kilometer. Hier kan je de verschillende tarieven vergelijken.

Ik vind het supergoed bedacht! Want hoe meer auto’s erop de weg zijn, hoe meer het milieu wordt belast. Met Greenwheels deel je de auto met meerdere gebruikers, dat is een stuk duurzamer. Ook omdat je ineens een stuk bewuster de auto pakt. Greenwheelsgebruikers rijden minder kilometers omdat je per bestemming je vervoersmiddel kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld een stuk met de trein rijden en dan vanaf het station met de Greenwheels-auto naar je eindbestemming.

Greenwheels Greenwheels

Hoe het werkt

Als je je eenmaal hebt geregistreerd, kan je gelijk gebruik maken van Greenwheels. Op de website of via de app zoek je een beschikbare auto in de buurt en reserveer je deze. In Enschede staan vier auto’s; de dichtstbijzijnde auto voor ons is op ongeveer 5 minuten fietsafstand. Dat is dus goed te doen! De dag van te voren reserveerden we de auto voor half 10 tot zes uur. Bij de auto aangekomen konden we deze openen met de app. Belangrijk: eerst nog even checken of de auto er goed uitziet. Als er nieuwe schade is of de auto is niet schoon achtergelaten, moet je dit namelijk van te voren melden. Dit was gelukkig niet het geval, alles zag er goed uit. We toetsten onze pincode in op de dashboardcomputer, hier zat ook gelijk de autosleutel en een tankpas in. En we waren klaar om te gaan! Met Steve als mijn privéchauffeur (ik heb geen rijbewijs) haalden we Ollie op om te gaan wandelen in de natuur.

Greenwheels Greenwheels Greenwheels

Sallandse Heuvelrug

Met Ollie wandel ik wel vaker in kleine stukjes natuur hier in de buurt. Hij wordt daar altijd heel blij van. Snuffelen tussen de blaadjes, zoeken naar konijnenkeutels; het is een echte beagle. Maar het zijn altijd maar zulke kleine stukjes, na een paar minuten loop je alweer langs een drukke weg. Nu konden we eindelijk naar een écht natuurgebied. We reden naar het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit is een groot, open natuurgebied in de buurt van Nijverdal. Ollie had de tijd van zijn leven, het was zo leuk om te zien. Hij huppelde overal blij naar toe en rook overal konijnen en andere zéér interessante geuren voor zijn beagle-neus. In de verte zagen we wat herten hoppen. Oh, zo mooi allemaal. We hadden er perfect weer bij, de lucht was lekker fris. En het was er zó stil. Als ik in de natuur loop krijg ik altijd het gevoel alsof mijn hoofd weer even gereset wordt.

Greenwheels Greenwheels Greenwheels Greenwheels

En weer naar huis!

Na een lange wandeling konden we de auto weer terug brengen. Het is de bedoeling dat je de auto schoon en fris achterlaat voor de volgende gebruiker. We hadden de achterbank daarom bekleed met dekentjes in verband met harige Olliebol. Voor de zekerheid maakten we thuis even een tussenstop om de boel te stofzuigen en toen konden we de auto weer afleveren. Op de gereserveerde parkeerplaats stond alleen al een andere auto, oh-ooh. Ik pakte het Greenwheelsboekje uit het dashboardkastje. Gelukkig stond deze situatie beschreven bij de meeste gestelde vragen. Ik belde de klantenservice, gaf door waar we de auto hadden geparkeerd en het was gelijk opgelost. De klantenservice van Greenwheels is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar dus ze kunnen je altijd helpen mocht je ergens tegenaan lopen. De sleutel staken we weer terug in de dashboardcomputer en we deden de auto op slot met de app. Zo makkelijk is het!

Greenwheels Greenwheels Greenwheels

Meer info

Greenwheels is beschikbaar in Nederland en Duitsland. Op hun website vind je meer informatie en kan je makkelijk zien of er auto’s bij jou in de buurt zijn. Op de website kan je tevens gelijk een abonnement afsluiten. Registreren kan ook via de nieuwe app. Je vindt deze in de Apple App Store & Google Play.

geel_hartje Deze blogpost heb ik in samenwerking met Greenwheels geschreven geel_hartje

Kenden jullie Greenwheels al? Ik ben benieuwd wat jullie van deze service vinden!

Back to Top