Mijn goede voornemens voor 2017

Aaaaah ga ik het dan toch doen? Ik weet het niet zo goed met voornemens, hoor. Aan de ene kant krijg ik er heftige passieve faalangst van: ik noem liever geen goede voornemens want ze mislukken toch. Maar aan de andere kant vind ik het idee van een schone lei fijn. Dat is ook waarom ik van maandagen houd. Een frisse start, àlles is nog mogelijk. Ja, tuurlijk, op dinsdag ook nog wel. Maar het gaat om het idee. Dus já. Ik heb er goed over nagedacht en ik denk dat het alleen maar goed is als ik mijn doelen voor 2017 nu zwart op wit heb staan.

quote - mijn goede voornemens

In 2017 wil ik..

 ..een tattoo laten zetten. Ik heb al een Pinterestboard gemaakt met ideeën hoe ik het ongeveer wil hebben. Ik wil al tien jaar een tattoo, maar ik stel het altijd uit. Ik kan nooit dé perfecte tattooartist vinden. Hopelijk lukt dat in 2017 wel!

 ..een capsule wardrobe. Nou ja, een beetje dan. Weet je niet wat dat is? Sophie heeft er hier over geschreven en Olga hier. Love it! Alleen al zodat ik niet meer grote bergen was door het huis heb liggen. Ik ben vandaag al begonnen met de voorbereidingen, namelijk honderdmiljoen wasjes draaien.

 ..mijn onderzoek publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift. Ik ben het heel erg aan het uitstellen omdat ik geen deadline hiervoor heb. Íemand geef me een schop onder mijn kont!

 ..genoeg geld verdienen. Het zou alles wat makkelijker maken. Hoe ik dit voor elkaar ga krijgen, heeft te maken met het voornemen hieronder:

 ..focus! Sinds ik ben afgestudeerd voelt alles zó overweldigend. Ik heb honderdmiljoen ideeën, maar het komt er allemaal niet zo goed uit. Op het moment krijg ik het zelfs niet voor elkaar om me aan mijn zelfbedachte blogschema te houden, boe.. Daar wil ik aan gaan werken. Ik weet alleen nog niet zo goed hoe. Dus dit is helemaal niet zo’n goed geformuleerd doel. Oké, correctie: in 2017 wil ik een goed doel formuleren én een plan bedenken om meer focus te krijgen op professioneel gebied. Als iemand tips heeft voor boeken, workshops, coaches, you name it, laat het me weten!

 ..verhuizen. Indien het genoeg-geld-verdienen-punt is gelukt. En dat punt mòet lukken want ons antikraakhuisje wordt in 2018 gesloopt. Oh, ik verlang zo naar een normaal huis met een vaatwasmachine. En een aanrecht met een hoogte voor normale lange mensen. Oeh, en een grotere koelkast.

En deze voornemens heb ik vooral níet:

 Het huis netjes houden. Net als de afwas netjes bijhouden. Ik heb het opgegeven.

 Weer gaan hardlopen. Dit was mijn voornemen voor 2016. Ik heb in dit jaar maar twee keer mijn hardloopschoenen aan gehad.

 Elke dag bloggen. Ook een voornemen dat ik ooit had. Daardoor krijg ik alleen maar het gevoel dat mijn blog een stomme verplichting is, brrrr.. Dat is voor niemand leuk.

 Geen alcohol drinken. Haha.

Tips voor het opstellen van voornemens

Ik geloof zelf niet zo in het visualiseren van dromen en heel hard hopen en wensen dat dingen gaan lukken. Het belangrijkste is om goed na te denken over je doelen: waar zul je echt gelukkiger van worden? Iets waar je heel erg gemotiveerd voor zult zijn om aan te werken. Dat is dus waarom een opgeruimd huis geen doel meer van me is, ik heb daar NUL motivatie voor. Het frustreert me alleen maar. Vervolgens is het belangrijk om deze doelen zo concreet mogelijk op te schrijven. Dat kan je doen volgens de SMART-methode: is je doel specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden? Of met de WOOP-methode: wat is je wens, de uitkomst (outcome), de obstakels en het plan? Als je dit duidelijk op een rijtje hebt staan, wordt het ook makkelijker om eraan te werken!

Wat klinkt het eenvoudig als ik het zo opschrijf hè? Ik ben heel benieuwd hoe het mij zal afgaan. Laten we hopen dat het beter gaat dan met mijn voornemens van 2016. Ik heb net de blogpost hierover weer gelezen en meer dan helft is niet gelukt. Oeps.

Hebben jullie goede voornemens voor 2017? En hoe zit het met je voornemens van dìt jaar als je die had? Zijn ze bij jou wel gelukt?

Back to Top