Recept: Bulgur met geroosterde pompoen en oesterzwammen

Het lukt nog niet echt met uitgebreid en lekker koken de laatste tijd. Ik doe heel erg mijn best om een beetje ritme te krijgen in dit pas-afgestuurde leven, maar met grote moeite. Vind ik ook niet erg, dat heeft even tijd nodig. Dus ik kook veel simpele dingen en laatst kocht ik een kant-en-klaar-maaltijd bij de Jumbo (owww schànde, I know). Het was iets met bulgur, cranberry’s, pompoen en boerenkool. Met uitzondering van de boerenkool was het stiekem best lekker. Dit wilde ik ook zelf maken! En met dat in mijn achterhoofd ontstond deze pilav met bulgur met geroosterde pompoen en oesterzwammen.

Bulgur met geroosterde pompoen

Bulgur met geroosterde pompoen

Hoeveelheid: Dit recept is voor 2 personen (we zijn grote eters dus ik vind dat altijd moeilijk om te zeggen! Mocht je iets over houden dan is het de volgende dag in ieder geval ook nog erg lekker als lunch.)

Ingrediënten voor de bulgur met geroosterde pompoen pilav:

 • 1/2 pompoen, geschild en in blokjes gesneden
 • flinke snuf zout & peper
 • 1 tl tijm
 • 1/2 tl chilivlokken / pul biber
 • olijfolie
 • 175 gram bulgur
 • 260 ml water
 • 1/2 bouillonblokje (of laat dit weg als je anti-bouillonblokjes bent)
 • 1 rode ui, in halve ringen gesneden
 • 1 knoflookteen, in flinterdunne plakjes
 • 200 gram oesterzwammen, grof gesneden & de dikke steeltjes in dunne plakjes
 • 150 gram verse spinazie, grof gesneden
 • een handje noten, eventueel geroosterd voor meer smaak
 • een handje cranberry’s
 • 1/2 citroen, voor het sap

Tip: Dit gerecht is lekker met een yoghurtsausje. Om het veganistisch te houden kan je ongezoete sojayoghurt gebruiken, bijvoorbeeld die van Albert Heijn eigen merk. Roer er een beetje citroensap en een snuf zout door en gooi dit op het laatst over je eten. Met normale yoghurt kan het ook, kies dan biologische volle yoghurt.

Bulgur met geroosterde pompoen

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verspreid de pompoenblokjes over een bakplaat en bestrooi met de zout, peper, tijm, chilivlokken en besprenkel met olijfolie. Plaats deze in de voorverwarmde oven, de pompoen is gaar na ongeveer 20 minuten.
 2. Bereid ondertussen de bulgur. Weeg 175 gram bulgur af en doe dit in een pan met 260 ml water. Breng dit aan de kook, voeg het halve bouillonblokje toe, roer even door, zet de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat ongeveer een kwartier staan.
 3. Bak ondertussen de rest van de groenten. Verwarm wat olie in een pan en fruit de uienringen. Voeg na een paar minuten de knoflook toe. Bak de oesterzwammen mee en als deze gaar zijn, voeg dan de spinazie toe. Roer even mee totdat het geslonken is en voeg de noten en cranberry’s toe.
 4. Als de bulgur klaar is, breng deze dan op smaak met een beetje citroensap (ik gebruik zelf het sap van een halve citroen, maar misschien vind je dat te zuur) en een klein scheutje olijfolie.
 5. Meng de gebakken groente en pompoenblokjes met de bulgur en je bent klaar!
 6. Serveer eventueel met het yoghurtsausje als je dat lekker vindt.

Bulgur met geroosterde pompoen

Het was echt heeeel lekker (Steve vond dat ook en hij houdt niet eens zo van pompoen!), ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden. Eet smakelijk!

Back to Top