Hoe ik de weekboodschappen doe

Van Dorien kreeg ik deze vraag op één van mijn weekoverzichten. Leuk idee! Bij deze een heuse boodschappen SHOPPING HAUL. (Zo noem je dat in blogger-termen, toch?)

Weekboodschappen comment

Hoe ik de weekboodschappen doe

Goed, de weekboodschappen dus. Dat lijkt niet zo spannend, maar ik heb daar hele strategieën en theorieën over ontwikkeld door de jaren heen. Ik vind het namelijk doodvermoeiend om elke avond weer te denken “Wat zullen we vanavond eten?”. En dan met honger boodschappen doen tijdens spitsuur. E l l e n d e . Maar het vraagt ook te veel van mijn hersencapaciteit om elke week netjes een lijstje met een weekmenu uit te denken. Het meest ideale vond ik het om via de website van Albert Heijn onze boodschappen uit te zoeken en laten bezorgen. Maar dat kan pas vanaf 70 euro en om nu een stom bijbaantje naast mijn blog te nemen alleen voor dure boodschappen: nah. Dus nu ga ik voor een middenweg. Elke week doe ik de meeste boodschappen bij Lidl. Al carpoolend met een vriendin. (Wij maken daar echt een uitje van, zo’n type huisvrouw ben ik tegenwoordig.) Ik maak dan niet een lijstje van te voren maar koop willekeurige groenten en dingen waarvan ik weet dat ik ze vaak gebruik in gerechten. Denk aan tomaten, bulgur, spaghetti, pompoen, courgette, tomatensaus, bonen, vegaburgers, enzovoort. Of dingen die toevallig in de aanbieding zijn op dat moment. Bij ‘mijn’ Jumbo om de hoek koop ik tussendoor de dingen die ze bij Lidl niet hebben, zoals Alpro sojamelk, linzen, kokosolie en vleesvervangers.

Improviseren

Ik heb vaak wel wat gerechten in mijn achterhoofd zitten tijdens het boodschappen doen. Risotto, soep, bulgursalade, een stoofpotje, zoiets. Maar ik denk dat niet te veel uit want mijn prefrontale cortex is daar niet geavanceerd genoeg voor. Op de dag zelf improviseer ik dan iets met het eten dat ik in huis heb. Het voordeel hiervan is dat ik creatiever kook met de dingen die ik al heb en dat scheelt ook gelijk weer geld. Als ik van te voren een heel weekmenu maak, bedenk ik namelijk allemaal ingewikkelde en nieuwe gerechten. Waar ik dan weer een nieuw soort rijst bij nodig heb of gekke bioecoveganhippieproducten van de natuurwinkel. Daar gebruik ik dan iets van en de rest blijf in de voorraadkast staan. Herkenbaar? Maar zo heb ik inmiddels dus wel een behoorlijke voorraad opgespaard.

Er is geen betere raad dan voorraad

Door mijn bij elkaar gehamsterde voorraad, wordt het doen van de weekboodschappen ook gelijk een stuk makkelijker. Ik hoef niet na te denken over bepaalde kruiden, pakjes en zakjes of smaakmakers want ik heb een kruidenvoorraad waar je u tegen zegt:

Weekboodschappen: kruidenvoorraad

Dan heb ik nog een kelderkast die BOMVOL lang houdbaar eten staat. Echt jongens, als de oorlog uitbreekt of de economie instort: jullie zijn allemaal welkom hier in Enschede. Ik denk dat we er wel een jaar van kunnen eten. Hier zie een stukje van onze voorraadkast. Ik heb niet alles op de foto gezet want je ziet al wel dat het een ietwat rommelige bedoening is:

Weekboodschappen: voorraadkast

Weekboodschappen van deze week

Je moet me er niet te veel op vast pinnen of ik nu precies een week met deze boodschappen ga doen. Het lijkt nu ook wat weinig voor deze week omdat ik veel standaarddingen nog in huis had. Zoals uien, knoflook, citroenen, brood, koffie, toiletpapier en tandpasta. Hierdoor kostte de basis van onze weekboodschappen deze keer ook maar 30 euro. Dertig! Kan je toch niets van zeggen. Normaal ligt het rond de vijftig euro, wat ik ook niet duur vind. Zoals je ziet koop ik vooral veel verse producten. Soms biologisch, maar het meeste niet.

Weekboodschappen bij LIDL
Verse producten die ik deze keer kocht: sinaasappels, bananen, appels, paprika, paksoi, pompoen, courgette, en peterselie.
Weekboodschappen bij LIDL
Dingen die ik ook standaard koop: yoghurt, roomboter, feta, havermout, rode wijn, chips, cranberry’s, peulvruchten, noten, diepvriesgroente (spinazie) en diepvriesfruit (bosbessen).
Weekboodschappen bij LIDL
LIDL-toppers waar je voor wil omfietsen: de donuts gevuld met vanillecrème (29 cent), oh my, ZO LEKKER. En ook de hummus (1,19 euro) is de bom.
Weekboodschappen: bon
BAM!

Wat ik er allemaal mee kan maken voor deze week:

Ontbijt & lunch
Ons ontbijt en lunch bestaan meestal uit saai brood met beleg, smoothies of leftovers van het avondeten van de dag ervoor. Smoothies maak ik met sojamelk of yoghurt, bananen, diepvriesfruit en havermout. Brood eet ik met pindakaas of hummus.

Tussendoortjes & snacks
De donuts van de LIDL zijn mijn lievelings. Met o.a. havermout, bananen, noten en cranberry’s maak ik havermoutkoekjes. Verder heb ik deze keer Pringles-lookalike chips, wijn, handsinaasappels, appels en gezouten amandelen meegenomen. Ik heb ook standaard sojamelk, cacaopoeder en karamelsiroop in huis voor warme chocolademelk. En tussendoor wil ik ook nog weleens naar de supermarkt rennen omdat ik dan ineens intens veel zin in pepernoten heb.

Avondeten

 • Zondag: Curry met paksoi, kapucijners en yoghurt. Met currykruiden, tomatensaus en rijst uit de voorraadkast.
 • Maandag: Tomatengroentesoep met de kapucijners (die nog over waren) en brood. Bouillonblokjes, tomatensaus, soepgroenten heb ik standaard in huis.
 • Dinsdag: Risotto met pompoen, sinaasappel en kaas. Laatst was er een Italiaanse week bij Lidl en toen heb ik kilo’s risottorijst in bulk ingekocht.
 • Woensdag: Spaghetti met courgette, paprika, spinazie en verkruimelde feta. Dit maak ik met olijfolie, knoflook, Italiaanse kruiden en tomatenblokjes uit de voorraadkast.
 • Donderdag: Bulgursalade met een yoghurtsausje. Dat eten we sowieso elke week. Ik moet nog wel komkommer en lenteui kopen, dat was op in de winkel toen ik er was, maar verder heb ik alles (tomaten, peterselie, citroen, feta, bulgur) hiervoor nu in huis.
 • Vrijdag: Dan is inmiddels het meeste wel op, maar meestal kan ik nog wel iets simpels in elkaar flansen met leftovers en dan koop ik er nog een vleesvervanger bij, lekker makkelijk.
 • Zaterdag: patat van de snackbar of iets laten bezorgen.

Wie had gedacht dat ik meer dan 900 woorden over mijn weekboodschappen kon schrijven? Voor degenen die het einde van deze blogpost hebben gehaald: bedankt voor het lezen en hoe doen jullie je boodschappen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 reacties op “Hoe ik de weekboodschappen doe

 1. Veerlez schreef:

  Precies mijn manier, ik stap nu op de fiets om naar de Lidl te gaan en de eerste etappe boodschappen te doen! Ik loop ook met een lijstje met de prijzen, zodat ik weet of het goedkoper bij de AH/Jumbo/AH is 🙂

  | Reageer op deze reactie
 2. Lenneke schreef:

  Ik maak elke week een lijstje voor de standaarddingen als melk, eieren, broodbeleg en andere verse producten. Voor de rest zit mijn voorraadkast stampvol met soepen en andere dingen, zodat ik inderdaad tijdens een of andere ramp niet verhonger. :’)

  | Reageer op deze reactie
 3. Nadi schreef:

  Ohh, ik mis een Lidl in Eibergen! Wat een goede prijzen. Leuk om een keer mee te kijken in je boodschappen! Ben altijd wel nieuwsgierig naar hoe anderen dat doen.
  Ps. nu heb ik zin in zo’n donut – aaaaah.

  | Reageer op deze reactie
 4. Inge schreef:

  Ik stond gisteren in de winkel en elke keer als ik in de winkel sta denk ik “Ik heb echt een hekel aan de boodschappen”. Ik weet eigenlijk nooit wat ik wil eten en loop altijd maar een beetje rond, op zoek naar de goedkopere alternatieven. Vaak heb ik dan toch nog niet genoeg voor de hele week bij mij, zodat ik ’s avonds nog wel eens naar de winkel moet. Niet handig! Eigenlijk zou ik een menuutje voor de hele week moeten halen. Alleen vers producten haal ik het liefst wanneer ik ze nodig heb (sommigen worden zo snotterig als ze een dag liggen, jakkie!) Ik ben dus nog op zoek naar een goed systeem, haha! Jeetje wat is dit een verhaal geworden, ik hoop dat je er nog wijs uit kunt. 🙂

  | Reageer op deze reactie
 5. Lies schreef:

  In principe probeer ik in het weekend te bedenken wat ik de rest van de week wil gaan maken en doe ik in 1 keer de boodschappen. Maar de laatste tijd is het zo druk op het werk dat ik vaak te moe ben om nog te koken ’s avonds, waardoor ik dan iets ga halen en de boodschappen blijven liggen. Dan moet ik in het weekend wat creatief zijn om dat op te krijgen, want weggooien is helemaal doodzonde. Deze week ben ik zo slim geweest van allemaal snelle dingen mee te nemen in de supermarkt dus hopelijk minder overschot.

  | Reageer op deze reactie
 6. Joyce schreef:

  Zo doe ik ook ongeveer boodschappen :p ik koop altijd allerlei dingen die ik lekker vind of die in de aanbieding zijn, prop de koelkast (en soms vriezer) er helemaal mee vol dan ga ik freestylen. Als ik recepten moet uitwerken dan schrijf ik wel op hoeveel ik overal van gebruik maar meestal doe ik maar wat, dat werkt echt het beste. Ik stap zo ook op de fiets om een rondje boodschappen te doen :p

  | Reageer op deze reactie
 7. Linda schreef:

  Ja ik vind dit dus hartstikke interessant om te lezen hè. Ik snap het ook niet van mezelf :’)
  Wij doen tegenwoordig de weekboodschappen bij AH en dan zijn we met z’n tweeën ook meestal tussen de 40 en 50 euro kwijt. Vind ik hartstikke netjes. Ik koop vlees vaak in de aanbieding en sowieso in grotere verpakkingen, want dat is goedkoper en kan gewoon in de vriezer. Verder koop ik veel AH Basic, wat ook erg goedkoop is. Ik doe bijna altijd op maandag boodschappen en dan voor de hele week; thuis kijk ik wat ik nog heb (standaard in huis: rijst, één of twee soorten pasta, couscous, aardappels, eieren, dat soort dingen) (oké en patat en snacks haha) en dan maak ik een lijstje. Meestal staat er dan zoiets op als ‘5x eten’ en dan kijk ik ter plekke in de winkel wel wat ik koop/waar ik zin in heb 🙂 Oh en er is een supermarkt (Plus, dus duur want Plus én enige supermarkt in het dorp) schuin achter mijn huis (bijna letterlijk) en daar haal ik meestal brood – gewoon als het op is, heb niet zoveel ruimte in de vriezer om groot in te slaan – (meestal één duurdere en één goedkope van een euro, prima te eten) – en dingen die ik dan vergeet en/of last minute nodig heb.

  Oké, ook een verhaal :’)

  | Reageer op deze reactie
 8. Ise schreef:

  Ik probeer 2x in de week boodschappen te doen. Vooral omdat het me energie en geld scheelt! En gelukkig heb ik altijd wel genoeg inspiratie om een paar dagen vooruit te denken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Claire schreef:

  Wow wat slim! Ik haal elke dag boodschappen, super slecht want daardoor geef je per keer wel 10-20 euro uit. Ik wil ook proberen om voor de hele week boodschappen te doen, maar ik vind het zo lastig om dat van te voren bedenken. Misschien is inderdaad een shitload aan groenten halen een beter idee. Word je ook creatiever van!

  | Reageer op deze reactie
 10. m(i)e schreef:

  Ik heb een hekel aan winkelen, dus probeer ik dat maar 1 keer per week te doen. Mijn rekeningen liggen precies wel een pak hoger dan de jouwe . Ik trek gewoon met mijn fiets naar de plaatselijke supermarkt en prop mijn fietszakken vol en hang wat zakken aan het stuur als dat nodig mocht blijken te zijn.
  Ik woon op mijn eentje en kom gerust met 1 keer winkelen per week rond.
  Als ik winkel heb ik ook altijd een lijstje bij want anders lukt het me echt niet.
  En ik heb een diepvries waar ik het vlees en vis ( sorry, ben geen vege) in stop waardoor ik ook dat niet elke dag moet gaan halen.

  | Reageer op deze reactie
 11. Catherine schreef:

  Ik had echt niet verwacht dat ik dit zo’n bere interessant artikel zou vinden, maar joh ik was echt ultiem gefascineerd! Ik doe mijn boodschappen meestal op maandag en dan koop ik vooral lunch, snacks en ontbijt voor de rest van de werkweek (in het weekend ben ik meestal bij mijn vriend), maar het avondeten is iedere keer weer een drama. We wonen in een studentenhuis dus het is iedere keer weer een avontuur om erachter te komen wie nou wél of niet mee eet vanavond en waar iedereen zin in heeft. Dus dat moet ik wel dagelijks regelen helaas. Leuk artikel!

  | Reageer op deze reactie
 12. Ayla schreef:

  Wat leuk! Ik doe ook ongeveer zo boodschappen. Maandag is boodschappendag, ik kijk dan wat er in de Bonus is van de spullen die we vaak gebruiken en daarmee leg ik een voorraadje aan. (Ik heb keuzestress en mijn vriend is een luxe-poesje die alleen maar A-merken wil eten, ik kies dus uit gemak voor de AH)
  Alle groenten, fruit en meestal ook vlees haal ik bij de Turkse supermarkt om de hoek. Lieve mensen, hartstikke goedkoop en mega lekker. Ik improviseer dan met wat we hebben, of bedenk het semi van te voren met wat er in de Bonus is. 2-voor-1-prei betekent ergens in de week preitaart, dat idee. Ik ben denk ik per week 40/50 euro kwijt en daar hebben we dan ontbijt en diner voor 2 en lunch voor mij van. En meestal één kliekjesavond voor de week erna 😉

  | Reageer op deze reactie
 13. Maike schreef:

  Ik vond dit dus ook echt een interessant artikel om te lezen! Bonnie van Boncolor op YT laat in haar vlogs ook altijd haar boodschappen zien, en hoe raar het ook klinkt ik vind het leuk om mee te kijken haha. Zelf doe ik op maandag de weekboodschappen. Van tevoren kijk ik op mijn Pinterest board wat ik die week zou kunnen koken en maak ik een lijstje. Als ik het niet zo doe kan ik echt heeeel lang doen over een bezoekje aan de supermarkt, oeps :’)

  | Reageer op deze reactie
 14. Iris schreef:

  Ziet er allemaal super goed uit en heerlijk zo’n voorraadkast. Jammer genoeg hebben we daar hier de ruimte niet eens voor hahaha en ik ben de voorraad ook nog een beetje aan het opbouwen qua kruiden enzo. Ik haal ook graag mijn kruiden bij de lokale turkse supermarkt, dat is echt zóveel goedkoper en zijn veel beter kruiden naar mijn idee. Ik doe nu regelmatig boodschappen bij de Aldi en dan voor de overige dingen ga ik naar de Turkse supermarkt of naar de Albert Heijn. Dat is allemaal lekker dichtbij. Jammer genoeg is de Lidl wat verder weg. Ik denk dat ik ongeveer 30 euro kwijt ben voor anderhalve week voor ons tweeën. Maar ik bedenk wel van te voren alle recepten voor de week en gebruik dan inderdaad dingen die ik dan op voorraad koop. De ene keer zijn de boodschappen dus wat duurder dan de andere keer 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Iris schreef:

  De kelderkast ziet er hier net zo uit. Ik denk dat ik voor mezelf een week lang een driegangendiner kan koken, zonder moeite. Dat lijkt me trouwens ook een leuke challenge: een week lang (of zo lang mogelijk) geen boodschappen doen en kijken of je dat volhoudt. Kelderkasten bevatten vaak toch meer dan je denkt 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. Silke schreef:

  Echt hardop moeten lachen met “Er is geen betere raad dan voorraad”, wat een huisvrouwenquote 😀 maar ik moet stiekem toegeven dat mijn voorraadkast héél goed lijkt op die van jou… Ook welkom bij ons dus als je toevallig in België zou vertoeven terwijl het einde van de wereld aanbreekt!

  EN OH MY GOD, jullie hebben pikante hummus in de Lidl in Nederland? Zo jaloers! Ik moet dringend nog eens de grens over, want de hummus van Lidl is echt de allerlekkerste <3

  | Reageer op deze reactie
 17. Michelle schreef:

  Minstens 1x per week denk ik: ik moet echt eens naar de Lidl. Die donuts en hummus ook weer. DAMN. Maar het ligt niet op m’n route dus ik ga nooit. Dit is weer extra motivatie. (Hebben die donuts heus niets mee te maken.)

  | Reageer op deze reactie
 18. Jantine schreef:

  Ik doe meestal mijn weekboodschappen in twee keer: op zaterdag (met man erbij voor het sjouwwerk) en maandag. Meestal vergeet ik namelijk het een en ander op zaterdag, omdat mijn hoofd een chaos wordt van veel mensen bij elkaar 😛 Verder lijkt het wel veel op de manier waarop jij boodschappen doet, al kan je de Lidl meestal inwisselen voor de Aldi (die hebben betaalbare biologische kokosolie!) en pakken wij er vaak ook de AH bij, en het plaatselijke groentewinkeltje voor appels. Zeker nu ze in het seizoen zijn gaan er hier veel appels doorheen!

  | Reageer op deze reactie
  1. Jantine schreef:

   Oh ja, en vandaag had mijn man die vanille-donuts meegenomen bij de Lidl. Ze zijn echt lekker! 😀

   | Reageer op deze reactie
 19. Gelieke schreef:

  Wat leuk om te lezen! En ook wel inspirerend, ik wou dat ik maar één keer in de week boodschappen deed, maar zo ver ben ik nog niet. Het komt ook wel vooral doordat ik tijdelijk in het buitenland zit: er is geen vriezer dus ik kan niet veel restjes bewaren, en ik kan niet echt een voorraad aanleggen omdat ik het dan allemaal weer mee moet zien te nemen in het vliegtuig. En daarnaast doe ik nog veel te vaak boodschappen terwijl ik honger heb, da’s ook niet zo slim ;).

  | Reageer op deze reactie
 20. Daphne schreef:

  Superleuk om te lezen dit en zooo herkenbaar! Ik probeer vaak op maandag de meeste boodschappen te doen, en ga dan vaak op donderdag nog een keer voor vers fruit, groente en brood. Ik heb klein koelkastje met ieniemienie vriesvakje, dus voor een week inslaan past helaas niet. En soms op vrijdag naar de biologische boerenmarkt. Dat is echt té leuk en voelt als een uitstapje, alleen vliegtmij budget er dan wel doorheen.
  Over budget gesproken: ik pin op maandag €40,- en daar probeer ik dan alle boodschappen van te doen voor een week. Dat is voor één persoon, met af en toe biologische producten, maar zonder verzorgingsproducten als tandpasta enzo.
  Verder ook wel een dingetje: die hele planning. Koken voor mezelf vind ik echt te suf, dus geregeld nodig ik iemand uit om bij me te komen eten. Kan je meteen gezellig bijkletsen, dus leuk. Maar ik ga zelf ook vaak bij vrienden eten, spontaan, dus dan loopt mn eetplanning wel s in de soep. Letterlijk. Van restjes groenten maak ik in het weekend een grote pan soep. Makkelijk, lekker, en zonde om goede groente weg te gooien.
  Jeetje, weer zo’n verhaal! Grappig om te zien hoe enthousiast we worden van iets simpels als boodschappen doen. Aan de andere kant: iedereen doet het! 🙂
  Misschien leuk voor een volgende post: hoe/wat/waar koop jij cadeautjes? Ik vind het soms zo lastig om iets leuks te kopen, heb jij goede tips? (Of heb je hier al een keer over geschreven en heb ik die post even gemist?)

  | Reageer op deze reactie
  1. Daphne schreef:

   Hihi, ik kan voor cadeautjes nu gewoon winkelen in jouw shop! Leuk!!!

   | Reageer op deze reactie
 21. Shirley schreef:

  Wauw, je voorraadkast ziet er heel goedgevuld uit. Ik kan er in geval van nood ook wel even tegenaan, maar niet zo goed als jij denk ik. Ik maak altijd van tevoren een boodschappenlijstje. Af en toe gebruik ik recepten, maar vaak maak ik maar iets met de ingrediënten die ik in huis heb. Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms wel blij ben dat ik alleen eet, want niet alles lukt even goed, haha!

  | Reageer op deze reactie
 22. Diana schreef:

  Super interessant artikel! Ik doe ook een keer in de week alle boodschappen en maak een eetplanning voor de hele week. Zo zijn wij vaak het goedkoopste uit. 😁 Leuk om te zien hoe een ander het doet!

  | Reageer op deze reactie
 23. Evi schreef:

  Ik ga meestal 1 keer per week/anderhalve week naar de supermarkt (en soms nog voor iets kleins tussendoor). Ik maak op voorhand een lijstje met recepten waar ik de komende tijd zin in heb en de ingrediënten die ik nodig heb. Thuis kijk ik dan welke producten het eerst slecht worden, zodat ik die gerechten eerst kan maken. Soms vries ik dan sommige dingen al in, omdat ik weet dat het langer zal duren. Ik kook ook altijd voor minimum 2 en vaak tot 4 personen (ik woon alleen) en restjes vries ik vaak in. Ik werk niet met een weekplanning, omdat ik nooit ver op voorhand kan plannen. Maar zo heb ik wel altijd een combinatie in huis van snelle gerechten uit de diepvries en een lijstje met maaltijden waarvoor ik alles in huis heb. Als mijn lijstje afgewerkt is en mijn vriezer weer leger, ga ik terug naar de supermarkt en begint het weer opnieuw. Het heeft een tijdje geduurd voor ik dit systeem “ontdekte”, omdat ik het vaak moeilijk vind om te plannen, maar ook niet iedere dag inspiratie heb om iets te verzinnen. Of ik was van plan om te koken, maar dat lukte dan toch niet. En ik wil ook graag niet teveel dingen in mijn kasten, die ik nooit opgebruik, dus ik kijk daar ook altijd naar als ik mijn lijstje met gerechten maak.

  | Reageer op deze reactie
 24. Sabienne schreef:

  Ha, wat een timing, ik heb net boodschapjes gedaan en dit is de tweede week dat ik weekboodschappen doe. Super boeiend vind ik dit, dus. Vroeger deed ik altijd boodschappen voor twee dagen, maar de laatste paar maanden elke dag.. alleen – duur, er met dit weer elke dag uit moeten, naast drukte ook nog langs de supermarkt moeten, en zei ik al duur? Dus nu plan ik alles (ontbijt, lunch, diner) voor 5 dagen en dan kijk ik hoever ik kom. Als ik gewoon maar wat koop ken ik mezelf en weet ik dat ik de helft niet op ga eten omdat ik er geen zin in heb of niet weet wat ik ermee moet, dus plannen in detail dan maar. En dat werkt geloof ik wel? We zullen het zien, I guess, haha!

  | Reageer op deze reactie
 25. Audrey schreef:

  Echt leuk om te lezen! Ik ben dus ook zo’n food-hoarder met een kelder vol alles, haha. Dat hongersnood-scenario herken ik dus helemaal.

  | Reageer op deze reactie
 26. Sofie schreef:

  Fijn dat overzichtje! Eet jij ook vaak gewoon hetzelfde?

  Ik heb mijn wekelijks bio-groentenpakket, de ene week met fruit, de andere week zonder fruit. En dan koop ik de rest in de Albert Heijn, zoals rijst, wc-papier, pasta, yoghurt,… Brood en broodbeleg haal ik in de biowinkel.

  | Reageer op deze reactie
 27. Dorien schreef:

  Wat leuk om te lezen! Ik had geen idee dat de Lidl zo fijne producten had, of zoveel variëteit alleszins. Ik winkel nu meestal bij de Aldi (woon in België) en zit ongeveer rond de 45 per week, hygiëneproducten niet meegerekend. Ook al mooi, denk ik dan. Geeft trouwens ook ineens enkele leuke gerechtjestips mee.

  | Reageer op deze reactie
 28. Fatima schreef:

  Goede timing.
  Ik besefte dat mijn boodschappen systeem opeens ontzettend slecht is geworden. Maar Lidl & AH zijn mijn favo’s. En daarnaast plaatselijke Turkse winkel & moskee voor de rest. Lidl voor de basis en AH voor de extra’s.

  Ik hou dus wel van boodschappen doen, aanbiedingen zoeken(en kopen) en natuurlijk vind ik voorraad heel belangrijk.
  Alleen probleem is dat voorraad soms een beetje teveel aan het worden is 😉 Ik ging afgelopen weekend de pasta’s tellen en zag iets van 4 zakken penne en 3 fusili en dan nog andere pastasoorten. En ik ga niet eens beginnen over de kilo’s peulvruchten haha.
  Dus moet ik er weer structuur in aanbrengen en meer koken met wat ik al in huis heb. En vooral minder vaak naar de winkel. Mochten mensen klaar zijn met jouw voorraad dan kunnen ze gerust bij mij nog een jaartje bivakkeren.. enough food for everyone!

  | Reageer op deze reactie
 29. Laura schreef:

  Heey Iris! 😀 Ik vroeg me af of je eens een blogpost kunt maken over wat je ontbijt (of een artikel over ontbijtinspiratie haha). Ik ben namelijk erg benieuwd haha 🙂

  | Reageer op deze reactie
 30. Paul schreef:

  Ha! Eindelijk.iemand met minstens zoveel kruiden als ik thuis heb….. Ik schrijf voor een week aan recepten op, en doe op basis daarvan de boodschappen. Zo kom ik alleen thuis met wat op mijn lijstje staat i.p.v. waar ik zin in heb.

  | Reageer op deze reactie
 31. Saskia schreef:

  Ik maak wel een weekmenu, maar dan van zaterdag tm woensdag omdat we al-tijd over hebben… Vrijdag eten we sowieso patat (guilty pleasure om het weekend te beginnen :O), dus dat is makkelijk. Als ik geen planning zou maken, zou ik met allerlei random dingen thuiskomen die wel lekker maar geen avondeten zijn denk ik :’)

  | Reageer op deze reactie
 32. Tessa schreef:

  Ja, gek is dat he? Maar dertig euro! Ik doe meestal ook een rondje LIDL per week, en de rest vul ik aan bij de ap. Die pikante hummus is echt de bom.

  | Reageer op deze reactie
 33. Pingback: Winactie: Ecologische schoonmaakspullen | IKBENIRISNIET
 34. Eigenwijzehuisje schreef:

  Hier een bio groente en fruitpakket van een lokale boer en daarnaast 1x per week boodschappen. Het budget is 50 a 60 euro per week, zoveel mogelijk biologisch.

  | Reageer op deze reactie
 35. Malu schreef:

  Ik maak elke dinsdag een weekmenu. Dat is dan ook een momentje van de week hoor; lekker in mijn kookboeken of op internet speuren naar recepten. Koken is echt mijn allerlievelingshobby en vind het dan ook super om elke week iets nieuws te proberen. Ik prop er dan 3 recepten bij die ik binnen een kwartiertje op tafel heb, voor als ik moe ben dan snel maar toch lekker kan koken. Ik word namelijk super humeurig als mijn avondeten niet lekker is omdat dat toch mijn feestje van de dag is. haha. Van al deze recepten schrijf ik de ingredienten op en loop vervolgens naar mijn keukenkastjes, groeten en fruitschalen en koelkast om te kijken wat ik nog over heb en streep het door als ik het niet nodig heb. En schrijf de basisboodschappen zoals schoonmaakmiddelen, brood, eieren, melk, yoghurt, fruit en ontbijt er nog bij. Ik ben helaas wel wat duurder uit dan jou; elke week vaak tussen de 40 en 60 euro. Maar ik doe dan ook boodschappen bij de AH omdat ze daar alles hebben en bij de Lidl vaak maar de helft van mijn boodschappenlijstje hebben. Terwijl ik dat een hele fijne winkel vind. Wanneer ik in het weekend geen plannen heb (maar vaak is dit propvol met afspraken met mijn lief, omdat hij meer dan 40 uur in de week werkt!) ga ik op zaterdag naar de markt. En haal ik het overige toch nog bij de AH.

  | Reageer op deze reactie
 36. Geweldig! Ik kom al redelijk in de buurt (ook 1x per week, het liefst de Lidl), maar die voorraadkast is toch wel een pareltje dat ik ook ooit nog eens wil opbouwen. Ook heb ik net als jou meestal wel ongeveer in gedachten wat ik ga eten die week, maar niet altijd per recept uitgedacht. Goed bezig hoor!

  | Reageer op deze reactie
 37. Pingback: Weekoverzicht: Eerste handlettering opdracht, Patreon & filmpjes maken! | IKBENIRISNIET
 38. Michelle schreef:

  Wat een heerlijk artikel <3 Wel heel anders dan hoe ik het doe, of ja, pardon, hoe wij het doen. Ik maak samen met mijn vriend wel echt een weekmenu. Of eigenlijk doet hij dat vooral, hij is de Hoofdchef. Ik ben Chef Supermarkt. Met een lijstje en menu werkt voor ons toch het best, en ik vind het heerlijk om bij die gerechten te verzinnen wat er nodig is en dan alles af te vinken in de supermarkt <3
  De Lidl hier in de buurt is net vernieuwd en heeft nu ook zo'n verse-broodjesafdeling dus ik vrees dat ik binnenkort ook zomaar thuis kan komen met die donuts. Oeps.

  | Reageer op deze reactie
 39. Pingback: Weekoverzicht: Campagneraam, fotomodel spelen & kokossoep | IKBENIRISNIET
Back to Top