Filmtips XLVI

Wat fijn dat het weer eerder donker wordt. Oké, foodie/instagramfanaat-technisch wat minder voor de eetfoto’s. Want die zijn toch echt het mooist met daglicht. Maar de gezellige filmavondjes met warme chocolademelk en gevuld speculaas maken veel goed. Dit zijn de vijf leukste films die ik de afgelopen tijd zag:

Filmtips

Deux jours, une nuit (2014) – Sandra werkt in een fabriek en komt erachter dat haar collega’s voor een ultimatum worden gesteld: het verliezen van hun jaarlijkse bonus van duizend euro óf wel een bonus maar dan wordt Sandra ontslagen om het geld vrij te maken. Ze heeft één weekend om haar collega’s te overtuigen dat zij haar baan echt nodig heeft. Verdrietig, maar ook erg sterke film. Het maakt ook niet uit waar de film over gaat want als Marion Cotillard erin zit, is ‘ie sowieso goed. Wat een fantastische actrice is dat toch. Ik kan sowieso vrijwel alle films waar zij in speelt aanbevelen! Bekijk hier de trailer.

The BFG

The BFG (2016) – Dit gelijknamige boek van Roald Dahl heb ik geluisterd als luisterboek, ik vond dat zo mooi! Ik keek dan ook erg uit naar de film. De film maakte al mijn verwachtingen waar, oh, zo fijn. Het heeft voor mij dezelfde magie als de Harry Potter films. Waarschijnlijk ken je het verhaal van de Grote Vriendelijke Reus al wel uit je kindertijd, maar hier kan je in ieder geval de trailer bekijken.

The hunt for the wilderpeople

Hunt for the Wilderpeople (2016) – Deze film is ge-wel-dig. Absoluut één van mijn favorieten. Een nationale zoekactie is gestart omdat een rebels kind en zijn pleegvader er vandoor gaan in de Nieuw Zeelandse jungle. In deze film volg je hun avonturen. Met veel droge humor. Ik heb zo vaak hard op moeten lachen! Maar het is ook gewoon een mooie film; goede balans tussen comedy en drama, daar houd ik van. Bekijk hier de trailer.

The Shining

The Shining (1980) – Een horrorklassieker die je toch eigenlijk wel gezien moet hebben. Ik durfde er nooit aan te beginnen. Maar toen ik écht heel Netflix had doorgescrold en niets anders meer tegen kwam, moest ik er toch maar aan geloven. In het begin dacht ik ‘ah joh, dit valt best mee!’. Maar door de opbouw van de spanning vond ik hem uiteindelijk toch wel behoorlijk eng, brr.. Bekijk hier de trailer (als je durft).

West Coast film

West Coast (2016) – Net als de vorige film ook op Netflix te zien en zeker een aanrader. Een groepje Franse puisterige pubers in een klein dorpje vinden zichzelf echte stoere gangsters. Aandoenlijk wel. Ze besluiten het pistool van de vader van één van hun stiekem mee te nemen. Je snapt zelf ook vast al wel dat alles niet helemaal volgens plan gaat. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties op “Filmtips XLVI

 1. Iris schreef:

  Hey, een stel bekende films. Ik vond zelf The Shining een beetje tegenvallen, op de een of andere manier kon ik er met mijn hoofd niet bij blijven. The BFG was wel echt heel mooi, lekker nostalgisch :p

  | Reageer op deze reactie
 2. Linda schreef:

  Eindelijk eens een film in je filmtips die ik gewoon gezien heb! Meestal ken ik ze niet eens haha (geeft verder niet, dat ligt aan mijn gebrek aan filmkennis en het feit dat ik te weinig films kijk). Maar The BFG heb ik gezien in de bioscoop en die vond ik supermooi, echt een fijne mooie film <3

  | Reageer op deze reactie
 3. Geertruurzaam schreef:

  Oh, de kinderen willen ook zo graag naar the BGF! Ik ben alleen altijd zo bang dat het zal tegenvallen nu ze het boek al kennen. Hoewel, stiekem wil ik ook wel gaan 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Willemijn schreef:

  Ook een enorm goede film: Captain fantastic, over een gezin die in het wild een beetje hippie-achtig leeft en op een gegeven moment met de “normale” wereld geconfronteerd wordt. Prachtig, echt zo goed!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik twijfelde nog om die in mijn lijstje te zetten! Heb namelijk heel lang uitgekeken naar die film en toen viel ‘ie me echt een beetje tegen 🙁 Denk dat mijn verwachtingen iets te hoog waren!

   | Reageer op deze reactie
 5. Marjolijn schreef:

  De BFG wil ik ook nog graag gezien! En ik heb mij een tijd geleden aan ‘The Shining’ gewaagd, gedeeltelijk, want ik was zogenaamd ook nog met iets anders bezig om een excuus te hebben om niet te kijken als het te eng werd xD. Ik moest wel lachen bij het ‘Here’s Johnny!’- gedeelte, want dat had ik al heel vaak geparodieerd gezien en dan is het origineel niet zo griezelig meer xD

  Afgelopen vrijdag zag ik met mijn broertje de film ‘Fantastic Beasts and where to find them.’ Prachtige film, echt een aanrader!

  | Reageer op deze reactie
 6. Natasja schreef:

  Ben nu eindelijk The BFG aan het kijken, zo leuk! Echt een eeuw geleden dat ik het boek heb gelezen, ook maar weer eens doen binnenkort <3

  | Reageer op deze reactie
 7. Mascha schreef:

  Ik vond the shinning echt tegenvallen qua engheid, maar na drie jaar series kijken die het spanningsgehalte hadden van the killing en the bridge was dit een fluitje van een cent. Hihi.

  Ik moet binnenkort echt maar eens tijd maken voor een filmmarathon met jouw tips ( nadat ik een lijst heb aangelegd) want ik wil er nog heeeeel veeel zien!

  | Reageer op deze reactie
 8. Lis schreef:

  Hunt for the wilderpeople! Van het weekend gekeken, en nu telkens dat verjaardagsliesje in mijn hoofd 🙂 Fijne tips!

  | Reageer op deze reactie
 9. Jessica schreef:

  Jaaa de BFG, echt een hele leuke film! Ik kende van vroeger de tekenfilm versie. Die vond ik toen al geweldig. Deze is zeker een aanrader.
  Er staan zeker films in het rijtje die ik nog wil zien. Alleen de horror slaan we maar even over…

  | Reageer op deze reactie
 10. Mylène schreef:

  Oeeh ja, Deux jours, une nuit staat al een tijdje op mijn lijstje, maar ik ben er nog niet aan toe gekomen. en Hunt for the Wilderpeople raadde iemand me laatst al aan dus die ga ik ook maar eens kijken. Die laatste lijkt me ook interesting!

  | Reageer op deze reactie
 11. Rachel schreef:

  Hunt for the Wilderpeople vond ik heel leuk!! Dank je wel! Voor alles.. je hebt altijd geweldige tips.

  | Reageer op deze reactie
 12. Marleen schreef:

  Ha, ik zei toch dat Hunt Fort the Wilderpeople helemaal iets voor jou was. Fijn dat je hem hebt gezien en ook leuk vond 😀 BFG was echt mijn favoriete tekenfilm vroeger. Volgens mijn moeder keek ik die zo vaak, dat ik al vanaf mijn vierde riep dat Sophie mijn lievelingsnaam was. De film is echt minstens zo goed inderdaad, echt dezelfde stijl en gevoel als de tekenfilm. En sowieso is alles van Roald Dahl briljant <3

  | Reageer op deze reactie
Back to Top