Filmtips XLVI

Wat fijn dat het weer eerder donker wordt. Oké, foodie/instagramfanaat-technisch wat minder voor de eetfoto’s. Want die zijn toch echt het mooist met daglicht. Maar de gezellige filmavondjes met warme chocolademelk en gevuld speculaas maken veel goed. Dit zijn de vijf leukste films die ik de afgelopen tijd zag:

Filmtips

Deux jours, une nuit (2014) – Sandra werkt in een fabriek en komt erachter dat haar collega’s voor een ultimatum worden gesteld: het verliezen van hun jaarlijkse bonus van duizend euro óf wel een bonus maar dan wordt Sandra ontslagen om het geld vrij te maken. Ze heeft één weekend om haar collega’s te overtuigen dat zij haar baan echt nodig heeft. Verdrietig, maar ook erg sterke film. Het maakt ook niet uit waar de film over gaat want als Marion Cotillard erin zit, is ‘ie sowieso goed. Wat een fantastische actrice is dat toch. Ik kan sowieso vrijwel alle films waar zij in speelt aanbevelen! Bekijk hier de trailer.

The BFG

The BFG (2016) – Dit gelijknamige boek van Roald Dahl heb ik geluisterd als luisterboek, ik vond dat zo mooi! Ik keek dan ook erg uit naar de film. De film maakte al mijn verwachtingen waar, oh, zo fijn. Het heeft voor mij dezelfde magie als de Harry Potter films. Waarschijnlijk ken je het verhaal van de Grote Vriendelijke Reus al wel uit je kindertijd, maar hier kan je in ieder geval de trailer bekijken.

The hunt for the wilderpeople

Hunt for the Wilderpeople (2016) – Deze film is ge-wel-dig. Absoluut één van mijn favorieten. Een nationale zoekactie is gestart omdat een rebels kind en zijn pleegvader er vandoor gaan in de Nieuw Zeelandse jungle. In deze film volg je hun avonturen. Met veel droge humor. Ik heb zo vaak hard op moeten lachen! Maar het is ook gewoon een mooie film; goede balans tussen comedy en drama, daar houd ik van. Bekijk hier de trailer.

The Shining

The Shining (1980) – Een horrorklassieker die je toch eigenlijk wel gezien moet hebben. Ik durfde er nooit aan te beginnen. Maar toen ik écht heel Netflix had doorgescrold en niets anders meer tegen kwam, moest ik er toch maar aan geloven. In het begin dacht ik ‘ah joh, dit valt best mee!’. Maar door de opbouw van de spanning vond ik hem uiteindelijk toch wel behoorlijk eng, brr.. Bekijk hier de trailer (als je durft).

West Coast film

West Coast (2016) – Net als de vorige film ook op Netflix te zien en zeker een aanrader. Een groepje Franse puisterige pubers in een klein dorpje vinden zichzelf echte stoere gangsters. Aandoenlijk wel. Ze besluiten het pistool van de vader van één van hun stiekem mee te nemen. Je snapt zelf ook vast al wel dat alles niet helemaal volgens plan gaat. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top