Review: Gladskin tegen acne

Misschien heb je me al wel eens horen zeuren over hoe mijn huid in een tweede puberteit terecht kwam. Ik ben super-super-blij dat ik daarom de kans kreeg om in samenwerking met Gladskin hun producten tegen acne te mogen testen. Ik heb het inmiddels ruim acht weken gebruikt, dus het is tijd voor een uitgebreide review (inclusief #nomakeup selfies..). 

Gladskin tegen acne - Review

Tweede puberteit

Toen ik op de middelbare school zat, had ik erg last van acne. Mijn hele huid zat onder de puisten en ik heb er zelfs eens medicijnen op recept voor gekregen omdat ik er helemaal gek van werd. Toen ik met mijn chagrijnige, puberale hoofd op de bank TV zat te kijken met mijn ouders, en er een reclame voor een anti-acne-product op kwam, grapte mijn moeder “Zouden ze die ook in liter-flessen hebben?”. Ik had een zware jeugd. (Grapje hoor, mijn moeder is best lief.) Pas toen ik aan de pil ging werd mijn huid een stuk rustiger en daarna heb ik er nooit meer last van gehad gelukkig. Tot ik een paar maanden geleden met de pil stopte (niet omdat ik een baby wil hoor, geen paniek). Mijn huid dacht weer dat ik 14 jaar jong was. Nu ben ik helemaal niet onzeker over mijn uiterlijk; ik ga gerust in mijn pyjama en met een net-uit-bed-kapsel naar de supermarkt, dat interesseert mij echt niet. Dus het is ook niet zo dat ik niet meer zonder make-up de deur uit durfde. Maar als ik mag kiezen, heb ik natuurlijk liever een mooie, egale huid. Als het even kan. Vooral ook nu ik veel gespreksvoering heb op de universiteit is het wel iets waardoor ik vaker in de spiegel kijk. Want je zit dan met je ‘cliënt’ tegenover elkaar en kijkt elkaar veel aan. Voor mijn gevoel ziet mijn huid er dan verschrikkkeeelijk uit omdat ik er op zo’n moment veel meer aandacht aan geef.

Gladskin tegen acne

Gladskin tegen acne

Ik had al veel middeltjes geprobeerd, maar niets werkte en ik was inmiddels de wanhoop nabij. Ik had al een paar keer positieve ervaringen over Gladskin, een product van Micreos, gehoord. Maar omdat ik vrij sceptisch was, had ik de stap nog niet gezet om het te kopen. Daarom ben ik zo dankbaar dat de kans zich voordeed om het te testen voor mijn blog. Tussendoor kon ik mailen met mijn contactpersoon bij Gladskin en ik vond het erg fijn om het op die manier te proberen. Ook als consument kan je trouwens altijd met ze mailen voor vragen of tips over het gebruik, in mijn ervaring krijg je altijd snel en vriendelijk antwoord. Ik heb ook honderd keer gevraagd of het écht dierproefvrij is (sorry mevrouw van Gladskin, ik wilde het echt graag zeker weten), en die bevestiging heb ik gekregen. Zowel de producten van Gladskin als de ingrediënten uit de producten worden niet op dieren getest. De producten worden alleen binnen Europa verkocht en alles wordt geproduceerd in Nederland. Ze hebben de effectiviteit wel op mensen getest en daarmee konden ze aantonen dat het in de meeste gevallen écht werkt bij acne, rosacea, eczeem en huidirritatie. Ik heb zelf de gel tegen acne getest, de crème en de reiniger.

De acne gel is effectief tegen acne. Deze bevat een ingrediënt dat de slechte bacteriën tegen gaat maar de goede bacteriën laat leven. Veel acne-producten doden àlle bacteriën en zijn daarom, in mijn ervaring, vaak best heftig voor je huid omdat ze je huid uitdrogen. Gladskin is veel zachter voor je huid en kan je ook gebruiken als je een gevoelige of droge huid hebt. Het nadeel is alleen wel dat als je acne niet door die bepaalde slechte bacterie wordt veroorzaakt waar Gladskin tegen werkt, de gel niet zal werken. Maar ik heb begrepen dat die kans maar klein is, vandaar dat ik het sowieso het proberen waard vond. De crème en face wash zijn milde en neutrale producten, deze zijn in principe niet actief tegen acne en heb je dus niet per se nodig, maar ze kunnen een fijne aanvulling zijn op de acne gel. In het filmpje hieronder zie je hoe Gladskin precies werkt:

De producten

De Acne Gel (30 ml) zit in een handige, hygiënische verpakking. Het lijkt maar een kleine flacon, maar je hebt er maar heel weinig van nodig dus hier kan je ongeveer 8 weken mee. De gel smeert goed uit, maar na gebruik voelt mijn huid wel wat trekkerig omdat de gel niet voedt.

Gladskin acne gel Gladskin acne gel Gladskin acne gel

De Daily Care crème (30 ml) zit in dezelfde soort flacon. Als je de gel hebt gebruikt kan je deze voedende crème na 5-10 minuten aanbrengen om het trekkerige gevoel van de gel te verminderen. Ik had hier maar weinig van nodig en ik gebruik hem nog steeds, hier kan je dus nog langer mee als je er zuinig mee bent.

Gladskin Daily Care Creme Gladskin Daily Care Creme Gladskin Daily Care Creme

De Face Wash (75 ml) is handig als je veel make-up gebruikt. Je huid wassen met lauw water is namelijk voldoende om je huid schoon genoeg te krijgen om vervolgens de gel aan te brengen. De face wash is heel mild en haalt daarom oogmake-up (mascara en eyeliner in mijn geval) niet goed weg. Afgezien daarvan werd mijn huid wel schoon door deze face wash. De face wash is een gel die een melk-achtige lotion wordt als het in contact komt met water.

Gladskin Face Wash Gladskin Face Wash Gladskin Face Wash

Gebruik

Het is de bedoeling dat je de acne gel, vooral in het begin, twee tot drie keer per dag aanbrengt op een schone huid. Dat vond ik in het begin echt wennen. Omdat de kans groot is dat je huidklachten de eerste paar weken verergeren, is het belangrijk om het gebruik echt consequent door te zetten. Dit heb ik dus ook ruim 8 weken gedaan. Mijn huid is op sommige plekken vrij droog, dus ik vond de crème een fijne aanvulling op de gel. De face wash ben ik pas veel later gaan gebruiken, omdat ik niet in één keer zoveel nieuwe producten op mijn huid wilde smeren. Deze vond ik ook fijn in gebruik, het is een ultra-milde reiniger die je huid niet uitdroogt.

Ervaring

Gladskin - voor
Voor – Deze foto maakte ik voordat ik begon met de Gladskin producten. Mijn gezicht en hals hadden veel bultjes en het meest vervelende was dat het echt pijn deed omdat ik steeds kleine ontstekingen onder mijn huid voelde, auw. 
Gladskin - tijdens
Tijdens – Nog niet veel verschil, het werd zelfs veel erger de eerste paar weken. Maar hier was ik al voor gewaarschuwd door de gebruiksaanwijzing. Het kan zijn dat de acne gelijk wegtrekt, maar het kan ook zijn dat dit 6-8 weken duurt. Mijn voorhoofd werd al wel snel een stuk rustiger.
Gladskin tegen acne
Tijdens – Nog weer iets later. In mijn hals is het zo goed als weg (nog wel littekentjes), net als op mijn voorhoofd.
Gladskin - na
Na – En dit is nu! Ik zie het meeste verschil in mijn hals en op mijn wangen. Ik zie hier nog wel littekentjes, en misschien lijkt het niet zo maar het voelt voor mij al als een enorme verbetering. Op mijn kin is de acne (nog) niet verminderd.

Mijn huid is niet in een paar weken tijd van een tweede puberteit naar Hollywood-amazing gegaan. Dat had ik ook niet verwacht, gelukkig, want ik denk niet dat dat heel realistisch zou zijn. Gladskin werkt namelijk niet tegen littekens, dus je ziet nog veel rode vlekjes op mijn wangen. Maar mijn huid is daar wel glad, er zitten geen bultjes of nieuwe ontstekingen meer, met een laagje foundation erover zie je het nauwelijks. En het belangrijkste is dat het ook niet meer pijn doet. Daar ben ik blij mee! Maar zoals je ziet is de huid op mijn kin nog wel heel onrustig. Hier kan geen laag foundation tegenop, want je blijft de bultjes goed zien. Ik hoop dat dit uiteindelijk ook nog bijtrekt zoals in de rest van mijn gezicht.

Gladskin tegen acne - met make-up
En met make-up – Tadaaa! Nu alleen nog hopen dat het op mijn kin minder wordt, en dan ben ik helemaal tevreden.

De Acne gel is verkrijgbaar vanaf 24,50 euro (30 ml). De Daily Care crème vanaf 14,95 euro (30 ml) en de Face Wash kost 12,95 euro (75 ml).

Gladskin is verkrijgbaar online via hun webshop, bij apotheken en bij huidspecialisten. Ook heeft Gladskin producten voor mensen met eczeem en rosacea.

– Deze blogpost heb ik in samenwerking met Gladskin geschreven –

Back to Top