Een allerlaatste terugblik: Een random best of 2015

HAPPY NEW YEAR! Nog een allerlaatste terugblik, voor deze keer. En dan écht met een fris en nieuw jaar beginnen. Ik heb er zin in!

jaaroverzicht

De meest gelezen blogposts die dit jaar op ikbenirisniet.nl verschenen:

 1. De beste hummus ooit (26.000 views) – Vooral via Google komen veel mensen op dit recept uit. Het is dan ook de allerrrbeste hummus ooit.
 2. Stoppen met de pil (12.000 views) – Een súperpersoonlijke blogpost, waarover ik wel even heb getwijfeld of ik hem online zou gooien. Maar ik merk dat dat soort artikelen het vaak het beste doen.
 3. Recept: Dé bulgursalade (9.000 views) – Mijn lievelingsgerecht waar ik vaak naar refereer, dus niet zo gek dat deze nog steeds vaak wordt bekeken!
 4. 10 x Hartig vegetarisch broodbeleg (8.000 views) – Deze blogpost vond ik zelf stiekem ook erg leuk!
 5. Groene tip: haar wassen zonder shampoo (7.500 views) – Geschreven door Sabine Metz. Wat me er gelijk aan doet herinneren dat ik vaker anderen aan het woord wil laten op mijn blog!

De minst gelezen blogpost die dit jaar op ikbenirisniet.nl verscheen:

 • Groene tip: Oplaadbare batterijen (450 views) – Ik merk dat de groene tips het over het algemeen niet erg goed doen qua views, met enkele uitzonderingen, maar dat komt voornamelijk omdat deze altijd op zaterdagen online kwamen, denk ik. Op zaterdag is het internet altijd een beetje dood.

De cijfers:

Mijn blog kreeg in heel 2015 bezoek van ruim een half miljoen bezoekers en werd meer dan 1,5 miljoen keer bekeken: een record. Wow! Als ik dit zo zie staan zou ik haast niet meer durven te bloggen ieeeh. Jullie lieten meer dan 12.000 reacties achter en dat maakte mij heel BLIJ! <3

Dankjewel voor jullie trouwe en/of sporadische bezoeken aan mijn bloggie en jullie lieve reacties. Ik kan mij geen leven voorstellen zonder blog en zonder jullie als lezers. Ik ga mijn best doen om ook dit jaar weer veel leuke content (en konijnenfoto’s) te plaatsen!

ikbenirisniet statistieken

De leukste internetmensen die ik dit jaar heb ontmoet:

Ik vond het súperleuk om Olga en Teske eindelijk eens in het echt te zien, yay! Ook ontzettend tof om de bloggers die ik al een tijdje volg te ontmoeten bij de boekpresentatie van De Groene Meisjes. En na ze járen online te hebben gevolgd, ontmoette ik ook eindelijk Ioni inclusief baby en Zélia! Oh, en de fantastische Alwin & Saske kwamen bij mij thuis om een video op te nemen! (Dat is een big deal want er komen bijna nooit mensen bij mij thuis omdat ik daar normaal veel te afstandelijk voor ben, ha.) En ik had de eer om de enige echte Michelle te ontmoeten. We kennen elkaar inmiddels zo goed dat ik te laat durf te komen als we afspreken. Zullen we nooit meer zeggen dat internet ervoor zorgt dat onze sociale relaties naar de knoppen gaan? Internet is leuk.

Het allerleukste moment in 2015:

Sowieso tegelijkertijd afstuderen met Steve voor onze bachelor. We zijn beide eeuwige studenten, dus het was zó fijn om dat hoofdstuk met mooie cijfers af te sluiten. Hopelijk gaan we dat dit jaar gewoon nog een keer over doen, alleen dan voor onze master!

De drie àllerbeste films die ik dit jaar zag en waarvan ik vind dat jij ze ook moet zien:

 1. Wild (2014) – Wauw, ik wou dat de film nooit eindigde, zo mooi! Als je van Into the Wild en Tracks houdt, dan vind je deze film ook fantastisch.
 2. Dope (2015) – Op het eerste gezicht dacht ik ‘ach, gewoon een grappige film’, maar deze bleek uiteindelijk súpergoed in elkaar te zitten. Aanrader!
 3. Still Alice (2014) – Geen feel good movie zoals de vorige twee, maar maakte wel écht indruk op me. Zo mooi, en tegelijkertijd triest, in beeld gebracht. Kippenvel.

De beste (her)ontdekkingen van 2015:

 • Muziek – Ik begon weer met het luisteren van muziek en heractiveerde mijn Spotify abonnement. Op de één of andere manier luisterde ik nóóit meer muziek.
 • Make-up – Ik was er altijd te lui voor, maar nu ben ik wel gemotiveerd genoeg om lang voor de spiegel te staan. En ik vind het nog leuk ook!
 • Snapchat – Love it.
 • Fietsen – Zelfs als het keihard regent zit ik met een blij hoofd op de fiets.

De beste aankoop van 2015:

Volgens mij heb ik het er al een jaar over: ik wilde zóóó graag een noise cancelling koptelefoon. Maar halleluja wat zijn die dingen duur. Ik had het bedrag op een gegeven moment wel apart gezet, maar twijfelde nog héél lang of ik het wel moest doen. Eergisteren dacht ik: fuck it. En nu is alles stil om mij heen en IK BEN ZO BLIJ.

De leukste foto van 2015:

Is het niet lief? Zo staan we in de Flair die op dit moment in de winkels ligt!

flair

Voor de nieuwe lezers: misschien vind je mijn random best of van 2014 en 2013 ook leuk!

Ik hoop dat jullie een fijn oud & nieuw hebben gevierd en dat jullie niet tè brak zijn vandaag. Fijne eerste dag van dit nieuwe jaar! Wij gaan verder met de Star Wars marathon waar we gisteren enthousiast mee begonnen. (Na anderhalve film waren we zo moe dat we in slaap zijn gevallen. Man, we worden oud.) 

Back to Top