Een allerlaatste terugblik: Een random best of 2015

HAPPY NEW YEAR! Nog een allerlaatste terugblik, voor deze keer. En dan écht met een fris en nieuw jaar beginnen. Ik heb er zin in!

jaaroverzicht

De meest gelezen blogposts die dit jaar op ikbenirisniet.nl verschenen:

 1. De beste hummus ooit (26.000 views) – Vooral via Google komen veel mensen op dit recept uit. Het is dan ook de allerrrbeste hummus ooit.
 2. Stoppen met de pil (12.000 views) – Een súperpersoonlijke blogpost, waarover ik wel even heb getwijfeld of ik hem online zou gooien. Maar ik merk dat dat soort artikelen het vaak het beste doen.
 3. Recept: Dé bulgursalade (9.000 views) – Mijn lievelingsgerecht waar ik vaak naar refereer, dus niet zo gek dat deze nog steeds vaak wordt bekeken!
 4. 10 x Hartig vegetarisch broodbeleg (8.000 views) – Deze blogpost vond ik zelf stiekem ook erg leuk!
 5. Groene tip: haar wassen zonder shampoo (7.500 views) – Geschreven door Sabine Metz. Wat me er gelijk aan doet herinneren dat ik vaker anderen aan het woord wil laten op mijn blog!

De minst gelezen blogpost die dit jaar op ikbenirisniet.nl verscheen:

 • Groene tip: Oplaadbare batterijen (450 views) – Ik merk dat de groene tips het over het algemeen niet erg goed doen qua views, met enkele uitzonderingen, maar dat komt voornamelijk omdat deze altijd op zaterdagen online kwamen, denk ik. Op zaterdag is het internet altijd een beetje dood.

De cijfers:

Mijn blog kreeg in heel 2015 bezoek van ruim een half miljoen bezoekers en werd meer dan 1,5 miljoen keer bekeken: een record. Wow! Als ik dit zo zie staan zou ik haast niet meer durven te bloggen ieeeh. Jullie lieten meer dan 12.000 reacties achter en dat maakte mij heel BLIJ! <3

Dankjewel voor jullie trouwe en/of sporadische bezoeken aan mijn bloggie en jullie lieve reacties. Ik kan mij geen leven voorstellen zonder blog en zonder jullie als lezers. Ik ga mijn best doen om ook dit jaar weer veel leuke content (en konijnenfoto’s) te plaatsen!

ikbenirisniet statistieken

De leukste internetmensen die ik dit jaar heb ontmoet:

Ik vond het súperleuk om Olga en Teske eindelijk eens in het echt te zien, yay! Ook ontzettend tof om de bloggers die ik al een tijdje volg te ontmoeten bij de boekpresentatie van De Groene Meisjes. En na ze járen online te hebben gevolgd, ontmoette ik ook eindelijk Ioni inclusief baby en Zélia! Oh, en de fantastische Alwin & Saske kwamen bij mij thuis om een video op te nemen! (Dat is een big deal want er komen bijna nooit mensen bij mij thuis omdat ik daar normaal veel te afstandelijk voor ben, ha.) En ik had de eer om de enige echte Michelle te ontmoeten. We kennen elkaar inmiddels zo goed dat ik te laat durf te komen als we afspreken. Zullen we nooit meer zeggen dat internet ervoor zorgt dat onze sociale relaties naar de knoppen gaan? Internet is leuk.

Het allerleukste moment in 2015:

Sowieso tegelijkertijd afstuderen met Steve voor onze bachelor. We zijn beide eeuwige studenten, dus het was zó fijn om dat hoofdstuk met mooie cijfers af te sluiten. Hopelijk gaan we dat dit jaar gewoon nog een keer over doen, alleen dan voor onze master!

De drie àllerbeste films die ik dit jaar zag en waarvan ik vind dat jij ze ook moet zien:

 1. Wild (2014) – Wauw, ik wou dat de film nooit eindigde, zo mooi! Als je van Into the Wild en Tracks houdt, dan vind je deze film ook fantastisch.
 2. Dope (2015) – Op het eerste gezicht dacht ik ‘ach, gewoon een grappige film’, maar deze bleek uiteindelijk súpergoed in elkaar te zitten. Aanrader!
 3. Still Alice (2014) – Geen feel good movie zoals de vorige twee, maar maakte wel écht indruk op me. Zo mooi, en tegelijkertijd triest, in beeld gebracht. Kippenvel.

De beste (her)ontdekkingen van 2015:

 • Muziek – Ik begon weer met het luisteren van muziek en heractiveerde mijn Spotify abonnement. Op de één of andere manier luisterde ik nóóit meer muziek.
 • Make-up – Ik was er altijd te lui voor, maar nu ben ik wel gemotiveerd genoeg om lang voor de spiegel te staan. En ik vind het nog leuk ook!
 • Snapchat – Love it.
 • Fietsen – Zelfs als het keihard regent zit ik met een blij hoofd op de fiets.

De beste aankoop van 2015:

Volgens mij heb ik het er al een jaar over: ik wilde zóóó graag een noise cancelling koptelefoon. Maar halleluja wat zijn die dingen duur. Ik had het bedrag op een gegeven moment wel apart gezet, maar twijfelde nog héél lang of ik het wel moest doen. Eergisteren dacht ik: fuck it. En nu is alles stil om mij heen en IK BEN ZO BLIJ.

De leukste foto van 2015:

Is het niet lief? Zo staan we in de Flair die op dit moment in de winkels ligt!

flair

Voor de nieuwe lezers: misschien vind je mijn random best of van 2014 en 2013 ook leuk!

Ik hoop dat jullie een fijn oud & nieuw hebben gevierd en dat jullie niet tè brak zijn vandaag. Fijne eerste dag van dit nieuwe jaar! Wij gaan verder met de Star Wars marathon waar we gisteren enthousiast mee begonnen. (Na anderhalve film waren we zo moe dat we in slaap zijn gevallen. Man, we worden oud.) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

59 reacties op “Een allerlaatste terugblik: Een random best of 2015

 1. Iris schreef:

  Wat een super leuk overzicht op deze manier! Wat fijn dat je blog het zo goed doet en dat je allemaal leuke mensen hebt mogen ontmoeten. Gelukkig nieuwjaar!!

  | Reageer op deze reactie
 2. Angélica schreef:

  Ahhh wat een leuke foto van jou en Steve 😀
  Leuk overzicht, die films ga ik zeker kijken (Wild heb ik al gezien, was goed ja :))
  Ik heb dit jaar ook Snapchat herontdekt haha, wat is het toch leuk he?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaaa echt! Eerst snapte ik de hype niet zo goed, maar nu vind ik het superleuk omdat het allemaal zo lekker rommelig en ‘echt’ is. Wat dat betreft past Snapchat wel goed bij me hahaha. Wat is jouw snapchatnaam? 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Veerlez schreef:

  Een heel erg fijn jaar toegewenst! Ik ben het helemaal eens met je beste film, de andere 2 ga ik heel snel kijken! 🙂
  En ik vind het zo ontzettend leuk om te zien hoe jou blog groeit in kwaliteit en grootte 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Veerlez schreef:

   En ik ben echt heel blij dat je hierin even de no poo post noemt, want die was mij ontgaan omdat de Beschaving op de dag was dat je dat publiceerde! 🙂 Die post had ik niet willen missen <3

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Oh gelukkig!! Dat komt goed uit dan 😀 (Ik zit hier echt met het meest ranzige haar achter mijn computer omdat ik nog steeds te lui ben om te douchen ook al ben ik al heel lang wakker hahaha, ik doe nu ook gewoon net alsof ik aan de no poo methode doe.)

    | Reageer op deze reactie
 4. Hailey schreef:

  Leuk om te lezen, Iris! En wat fijn dat het zo goed gaat met je blog!! Ga zo door! Ik blijf je volgen! Xx

  | Reageer op deze reactie
 5. ellen schreef:

  Lieve buurtjes… ik vind je blog zo leuk en je bent de enigste die ik volg. En je blog over dat Steve chronisch depressief is, niet leuk voor hem. Maar om te lezen dat ik niet de enigste ben met dit is wel een opluchting om te lezen. Maar ja heb mij er nu eindelijk bij neer gelefd dat dit nu eenmaal zo is. En er mee moet leven en dat gaat me zekers lukken met wel beetje hulp van medicijnen. Wens jullie een verschikkelijk happy gezond 2016. Groetjes Ellen

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dankjewel buurvrouw! Je bent zéker niet de enige. Er zijn genoeg mensen die er niks van laten merken omdat er misschien een taboe op ligt, daarom denk ik dat het ook zo goed is om er gewoon over te praten, want het is niks om je voor te schamen 🙂 Voor jou ook een heel fijn & gezond 2016 gewenst!

   | Reageer op deze reactie
 6. Lotte schreef:

  Wat een leuk overzichtje! En wat leuk dat je blog zo groot wordt. Hopelijk zit ik over een paar jaar ook zo ver 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat zou ik heel tof vinden, maar ik kan het me haast niet voorstellen haha! (Ik vind het nu al zo onvoorstelbaar veel!) Maar wie weet 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Esther schreef:

  Een van de leukere terugblik posts! Leuk om te lezen, en goeie progressie! Wat heb je in 2013 wel niet gedaan joh!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah thanks! Toen blies ik mijn blog weer nieuw leven in (regelmatiger updaten, meer gebruik maken van social media en vaker reacties achterlaten op andere blogs die ik volgde) en volgens mij was het ook in 2013 dat Teske mijn blog op haar blog had genoemd en toen gingen mijn bezoekersaantallen ineens BAM heel hard 😀

   | Reageer op deze reactie
 8. Marlijn schreef:

  Happy new year! Still alice lijkt me ook een mooie film. Wat een leuke foto van jou en Steve als ik dat zo zie! En wat gaat het goed met je blog, wauw! Daar mag je heel trots op zijn 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Heeeeel trots 😀 Dankjewel! Jij ook een heeeel fijn en waanzinnig mooi nieuwjaar gewenst <3

   | Reageer op deze reactie
 9. Bianca schreef:

  Hele mooie cijfers en zeker een hele leuke recap, 1 ding, niet stoppen met bloggen 😔 Als je bang wordt van de cijfertjes, zou niet leuk zijn 😖. Heel fijne 2016 en ik kijk uit naar je unieke blogs.

  | Reageer op deze reactie
 10. Inge schreef:

  Wat een heerlijk overzicht! Ik wens je een warm, liefdevol en gelukkig 2016 toe!

  | Reageer op deze reactie
 11. G. schreef:

  Wat een leuk overzicht! 🙂 Volgens mij ben ik één van die vele bezoekers die je in 2013 ineens ging volgen (als ik het me goed herinner). Je artikel over ‘de beste hummus ooit’ is inderdaad toppie, ik heb al drie keer hummus gemaakt volgens dat recept en het is elke keer heerlijk! ^^
  Eigenlijk reageer ik maar zelden, maar in 2016 wil ik wat meer uit mijn lurkerschulpje kruipen :). Een heel gelukkig nieuwjaar!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah ik vind het zo leuk dat je dan toch zo’n uitgebreide reactie achterlaat, ik word er helemaal vrolijk van. Wat leuk dat je mijn blog al zo lang volgt, dankjewel! <3 Jij ook een súpergelukkig nieuwjaar gewenst!

   | Reageer op deze reactie
 12. Femke schreef:

  Gelukkig nieuwjaar Iris! Jammer eigenlijk dat Groene Tips het niet zo goed doen, toch wel gek. Aan de cijfers te zien maakt dat verder weinig uit, blijf vooral bloggen! x

  | Reageer op deze reactie
 13. Anika schreef:

  Gelukkig nieuwjaar! Dat je een fantastisch 2016 mag hebben <3
  En wow wat ben je de afgelopen jaren veel gegroeid!

  | Reageer op deze reactie
 14. Melle schreef:

  Wat een superleuk overzicht. Zo veel toffe momenten, ontmoetingen en blogposts. Ik ben én blijf volgend jaar een mega fangirl hoor 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Olga schreef:

  Ben benieuwd naar het artikel, morgen even kijken of ik nog een exemplaar van dat blad kan vinden 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. Desiree schreef:

  Wat een fijn overzicht! En die cijfers! Dat is echt iets om trots op te zijn! Dit worden er in 2016 vast nog heel veel meer. Op een stralend, gelukkig en liefdevol 2016! Geniet! Liefs

  | Reageer op deze reactie
 17. Iris schreef:

  Wauw… Probeer al die bezoekers van dit jaar je eens voor te stellen op een lege vlakte. Bij mij lukt dat in ieder geval niet! Trouwens, spot ik hier nu ook een Star Wars fan? Ik moet nog steeds die nieuwe film zien, nu durf ik amper de computer aan te doen.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaaaa i love Star Wars! Vooral de oude films trouwens. Al hoorde ik dat als je de oude films leuk vindt, dat de allernieuwste dan juist leuk is. Dus ik ben benieuwd! Elke keer als ik er iemand iets over zie tweeten probeer ik er snel overheen te scrollen want ik wil ook geen spoilers zien haha. Ik moet maar snel naar de bios!

   | Reageer op deze reactie
 18. Marieke schreef:

  Leuk artikel Iris! Mooie cijfers zeg, jemig! Maar je blog is dan ook gewoon hartstikke leuk.
  En ohhh die headphones staan ook al eeuwen op mijn verlanglijst, maar idd… DUUR! Wie weet in 2016. 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nou inderdaad, een rib uit mijn lijf hoor haha. Toen ik moest afrekenen deed het wel even pijn. Maar joe dat vergeten we nu gewoon even, want wat een fijne dingen zijn het! Ik heb er gisteren zelfs boodschappen meegedaan whoaa. Dus ja, ik kan ze zeker aanraden, ondanks dat ze zo verrrschrikkelijk duur zijn.

   | Reageer op deze reactie
 19. Angelique schreef:

  Gelukkig nieuwjaar.
  Ik begreep eerst de ballen van snapchat, maar het begint te komen. We hebben in ieder geval al gechat over je lieve poepzak en uitgescheurde onderkantjes, haha.

  | Reageer op deze reactie
 20. annouska schreef:

  Oeh wat een leuk overzicht op deze manier. Ik heb heel lang moeite gehad met het begrijpen van snapchat, maar nu ik het snap wil ik het ook zeker meer gaan gebruiken.

  Het interview in de flair is trouwens super leuk, ik kocht het blad en ben hem meteen gaan lezen 😀

  | Reageer op deze reactie
 21. Bente schreef:

  Een mooi en leuk overzicht! En wat een leuke foto in de flair!

  En niet te vergeten: gelukkig nieuw jaar!

  | Reageer op deze reactie
 22. Charelle schreef:

  Gelukkig nieuwjaar Iris! En wat leuk om dit te lezen. Ik ben nog vrij nieuw in de blogwereld dus heb de meeste van je beste artikelen nog niet gelezen. Maar he, die hummus ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar! ^^ Even onthouden voor dit weekend!

  | Reageer op deze reactie
 23. Eigenwijzehuisje schreef:

  Lekker genieten van je gekochte headphones, je hebt er ook flink je best voor gedaan met verkopen op jouw marktkraam :). De beste wensen voor jullie en voor Bunny! En lekker blijven bloggen, ik vind je altijd zo puur en oprecht.

  Groetjes!

  | Reageer op deze reactie
  1. Mijntje schreef:

   Waarschijnlijk ben ik een van die 450 lezers van je groene tips 🙂
   Gelukkig nieuwjaar en dat je maar veel mooie blogposts mag schrijven (die veel gelezen worden) !

   | Reageer op deze reactie
 24. Jenny schreef:

  Een heel gelukkig nieuwjaar.! Ik denk dat ik een van je oudste lezers ben maar ik Volg je al lang met veel plezier. Ik probeer je recepten uit en vaak slagen ze ook nog.. Dus hoop ik dat je lekker zo door gaat.
  Hou plezier in je leven….
  Jenny.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wat ontzettend leuk om te horen, zo leuk dat je me al lang volgt! Jij ook een heel gelukkig nieuwjaar gewenst 😀

   | Reageer op deze reactie
 25. Anneleen schreef:

  Ik wens jou en je familie de allerbeste wensen toe, Iris! Maak er een mooi, nieuw jaar van! Liefs!

  | Reageer op deze reactie
 26. Miriam schreef:

  Jij ook een happy new yearrrr! Leuk zeg van die cijfer feitjes, en wat veel ook joh!! Echt leuk dat je blog zo populair is =) (Kom ik aan met mijn 180 vieuws haha). Fijne zondag nog even!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ah! Dankjewel. En dat maakt toch helemaal niet uit, ik bedoel als je kijkt naar mijn balkjes van 2010, 2011 en 2012 is het ook niet súperveel. Maar ik had wel superveel lol in het bloggen! 😀 Jij ook nog een hele fijne zondag!

   | Reageer op deze reactie
   1. Miriam schreef:

    Haha, I know. Plezier is ook het belangrijkst! Zo lang ik het maar leuk vind is het dikke prima en ik haal er veel plezier uit! Dus, *yay* 🙂

    | Reageer op deze reactie
 27. Nathalie schreef:

  Gelukkig nieuwjaar!
  Leuk om een overzichtje van het afgelopen jaar te zien. Ik ontdekte je blog einde 2014 dus ik volg je nu iets langer dan 1 jaar en ik vind je blog nog steeds superfijn om te lezen! Ik besloot kort na het ontdekken van je blog om vegetariër te worden en dat hou ik nu ook al dik een jaar vol. Ik probeer graag je recepten uit en een aantal ervan zijn ondertussen favorieten die hier bijna wekelijks eens op tafel staan. Dus dankjewel voor een jaar vol inspiratie! Ik wens jou en Steve heel veel succes met afstuderen dit jaar. Jullie zijn zulke leuke mensen 🙂 En ik hoop ook oprecht dat het met Steve beter mag gaan het komende jaar. Dat komt uiteraard niet van de ene dag op de andere maar het is een lange weg waar nu en dan een lichtje zal aangaan. Ik ben zelf ook nog onderweg.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jij ook een heel gelukkig nieuwjaar gewenst! Wat vervelend dat je in een soortgelijke situatie zit, maar dat je weet dat je onderweg bent naar meer lichtjes is al zó goed. Ik vind het knap! Dankjewel voor je lieve reactie. Ik houd sinds kort een bestand bij voor mezelf met leuke, bijzondere reacties die ik krijg op mijn blog (ter compensatie mocht ik eens een minder leuke reactie krijgen, dan kan ik leuke reacties lezen haha) en daar heb ik die van jou ook bij gezet 😀 <3

   | Reageer op deze reactie
 28. Linda schreef:

  Wat een fijne lijst, wat heerlijk dat alles zo goed gelezen word, dat jullie je Bachelor haalde is natuurlijk echt geweldig en ik ga keihard duimen dat jullie ook je master samen gaan halen en ik hoop dat alle records die je dit jaar heb gehaald, allemaal verbroken zullem worden in 2016!

  | Reageer op deze reactie
 29. sammie schreef:

  Misschien toch maar eens de flair kopen hihi 🙂 ben nu wel benieuwd naar het artikel want de foto is erg leuk.
  Gelukkig nieuwjaar en al het goeds voor 2016!

  | Reageer op deze reactie
 30. Pingback: Random best of 2016 | IKBENIRISNIET
Back to Top