Recycle hoekjes

Ik liet mijn lelijke maar functionele recycle hoekje gisteren al zien. Nee, ik ben er niet zo tevreden mee. Maar in dit nieuwe huis word ik ook wel een beetje eng perfectionistisch met het inrichten. Ik wil zo graag dat alles er leuk, hip en gezellig uitziet! Zelfs de berging en het recycle-hoekje inderdaad.. O jee, ik begin steeds meer op een Amerikaanse huisvrouw te lijken die helemaal wild van ‘organizing‘ wordt. Maak je geen zorgen, organiseren zal nooit mijn sterkste kant worden. Maar ik vind deze onderstaande recycle hoekjes wel heel leuk!

recycle6
Klik op de afbeeldingen voor de bronnen

Recycle hoekjes:

recycle5 recycle4 recycle3 recycle2 recycle1

Functionaliteit vs Uiterlijk

Het is alleen jammer dat sommigen ideeën wel heel leuk zijn, maar niet zo handig. Zoals de bovenstaande kratjes, die vind ik echt leuk. Dan is het één geheel en staat het in plaats van rommelig juist wel leuk. Maar plastic moet in een vuilniszak en glas en statiegeldflessen doe ik het liefst direct in een tas omdat ik het daar ook in wegbreng. Binnenkort maken we zo’n gaatjesbord in de berging, misschien dat we daar dan nog iets leuks mee kunnen doen zoals op de eerste afbeelding. Ik vind het superleuk dat ik ineens plek heb voor zo’n recycle hoekje, dat had ik eerst niet (en ik moet eerlijk toegeven dat ik daardoor ook niet altijd zo heeel consequent was wat afval scheiden betreft). Maar nu wel omdat ik in een villa woon met een klein schuurtje/berging. Ik word daar echt een beetje vrolijk van. Als ik dan ook nog een weiland met een paar zwijntjes (om te aaien) en een composthoop als achtertuin had zou ik helemaal een gat in de lucht springen, zo’n hippie-sukkel ben ik wel. I looove it.

No more excuses

keep calm and recycleIk ben trouwens heel vaak bang dat ik als een hippie-jehova overkom en dat mensen denken ‘he gadverdamme ik maak zelf wel uit of ik m’n crap recycle djeez’ dus zie mijn tips/ideeën die ik daarover deel niet als een wijzend vingertje, hoor! Ik ben zelf ook geen heilig bio-boontje (ik zag net dat de bespoten limoenen in mijn koelkast helemaal vanuit Brazilië zijn ingevlogen, euw). Ik vind het gewoon leuk om op die manier op nieuwe ideeën te komen en wellicht hier en daar iemand te inspireren. Love you all! (Tenzij je bij KFC eet) (Grapje) (Maar misschien kan je dan beter een broodje eten bij Bagels & Beans ofzo) (Oké ik houd al op)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

37 reacties op “Recycle hoekjes

 1. Demi schreef:

  Ik vind vooral de eerste foto’s heel leuk, maar inderdaad functionaliteit gaat uiteindelijk wel een beetje boven uiterlijk. Zelf woon ik nog thuis dus het organiseren van het huishouden laat ik voorlopig nog even aan ons mam over.
  Liefs, Demi

  | Reageer op deze reactie
 2. Tamarah schreef:

  Leuke voorbeelden. Ik ben er ook nog steeds niet uit hoe ik het beste mijn afval kan scheiden. Ik heb een grote papier container en een groene container buiten staan dus mijn afval gooi ik gewoon gelijk (of oké naar 3 dagen) in die containers. Maar wat betreft glas, blik, plastic en flessen dat prop ik altijd in tassen in de meterkast en iedere keer als ik boodschappen ga doen neem ik de hele meuk mee en gooi het daar in de diverse bakken. Maar echt ideaal is het niet. Ook is ruimte gebrek vaak een probleem. Ik moet er nog maar eens goed over nadenken.

  | Reageer op deze reactie
 3. Benthe schreef:

  Het ziet er inderdaad heel leuk uit, maar praktisch is iets anders. Hier hangt altijd een lege plastic zak voor het plastic, staat er een kratje voor het oud papier en gaan lege flessen in boodschappentassen.

  | Reageer op deze reactie
 4. Marijke schreef:

  Wij hebben deze bakken van IKEA Ze zijn simpel, strak (dus opgeruimd) en je kan er nog hippe etiketjes op plakken (ben ik uiteraard nooit aan toe gekomen)

  Sommige mensen staan raar te kijken “uhhh…waar moet ik dit weggooien?” en dan trekken ze nog een wenkbrauw op als ik laat vallen dat er ook nog een GFT bakje is in de keukenla (handig, kan je gewoon neerzetten onder de ‘uitloop’ van je juicer en dan valt alle pulp er direct in, opgeruimd! Tenzij je natuurlijk iemand bent die van de pulp nog groentekoekjes ofzo gaat maken. Maar zo ver zijn we nog niet 😛 Oh, en je vuilniszak gaat niet zo stinken, bakje vol leeg ik het in de GFT emmer buiten. Dit is wel weer genoeg tussen haakjes hè?) Maar als ik bij vrienden ben vind ik het bizar wat er allemaal gewoon in de prullenbak verdwijnt!

  | Reageer op deze reactie
 5. Marijke schreef:

  Ohja, eerder had ik zoiets maar wat handigere formaten, zie ik niet meer staan bij IKEA. Inderdaad ideaal omdat je de hele zak gewoon kan oppakken en naar de glasbak of plasticbak lopen. Nu moet ik wel alles overhevelen (is zo gebeurd, echt geen werk! Of misschien komt dat omdat ik het altijd laat tot mijn man het doet…) maar die zakken staan rommeliger omdat je er van alles in gooit, raken na verloop van tijd uit hun vorm, zijn niet echt goed schoon te maken…. Op een gegeven moment maar weggegooid en voor de bakken gegaan.

  | Reageer op deze reactie
 6. Wendy schreef:

  Als ik zo’n hoekje had zou ik veel meer sorteren en recyclen. Maar ik zou niet weten waar ik zo’n plekje moet creëren. Ik heb een beetje een gebrek aan ruimte. Als ik ooit een goed, leeg plekje vind in huis. Dan wil ik ook zoiets maken.

  | Reageer op deze reactie
 7. Nancy schreef:

  Ik vind dat je gelijk hebt hoor, het is toch mooi om elkaar te inspireren? Ik wil ook enorm graag een mooi recycle plekje hebben maar hoewel ik hou van mijn vriendje, is het soms echt een ei. Ik kan wel een recycle hoekje verzinnen in de schuur, maar voordat hij het doorheeft. Juist. Zit ik dus in mijn eentje te recyclen. Niet echt handig 😉
  Hoe dan ook doe ik mijn best en ook om hem daarin mee te laten doen, want dat wilt hij wel heel erg graag. Dat betekent in ons geval alleen wel dat alles in het huis staat. Zo heb ik een grote zak voor plastic in de schuur hangen, maar daar moet mondjesmaat kleine zakjes plastic naartoe gebracht worden. Die zakjes hangen in ons huis. GFT scheiden we natuurlijk ook heilig, in een klein pedaalemmertje dat met regelmaat volledig overstroomt en dan hebben we nog het rest-afval, het papier en het glas. Allemaal gezellig in de keuken (hebben we eigenlijk geen plek voor). Het zou dus het mooiste zijn als we hier een handig maar ook een mooi systeem voor verzinnen! (Zoals de ideeën die jij hierboven laat zien)
  Ik wilde ook heel graag een compostbak, maar hoe en waar ik dat moet doen is mij nog een raadsel. Ergens maar een paar boompjes planten en het daarachter zetten denk ik dan. De lente zit in de lucht dus ik heb weer helemaal zin in dat soort praktijken en straks kan ik ook weer mijn kas neerzetten, hoera!!! Nu nog mijn gereedschap en tuingereedschap op zo’n gaatjesbord hangen (ja ook ik ga dat doen in de schuur) en dan ben ik superblij!

  Niks mis met hippies, gewoon heel gezellig 😉

  | Reageer op deze reactie
 8. Alyssa schreef:

  Wanneer je er een plek voor hebt thuis, is dit wel de ideale manier om afval te scheiden. Het ziet er leuk uit en het is makkelijk.

  | Reageer op deze reactie
 9. Melle schreef:

  Recyclen is wel een goed idee en op deze manier ook erg leuk! Al moeten ze dan wel eens beginnen met afval gescheiden ophalen hier. Oud papier en glas wordt gescheiden, voor de rest niet.

  | Reageer op deze reactie
 10. Marianne schreef:

  Haha ik krijg altijd commentaar op mijn recycle gedrag. Wij kunnen ook de blikken scheiden. Manlief doet dat braaf, want het scheelt geld. Ik doe het braaf want het is toch echt beter voor het milieu. Maar wij hebben ook geen mooi recycle hoekje, helaas. Eerder een soort afvalhoop in huis. Ik vind de kratjes ook mega leuk, maar daar hebben we geen plek voor!

  | Reageer op deze reactie
 11. Linda schreef:

  Die recyclehoekjes zien er echt wel heel tof uit, maar functionaliteit is toch wel handiger dan uiterlijk ja… Maar daar ga je vást iets tofs op bedenken 🙂 (ja toch ja toch ja toch)

  | Reageer op deze reactie
 12. Suzanne schreef:

  Heel goed, hier in huis (nu ik weer thuis woon :P) scheiden wij het plastic van het andere afval, ook papier en glas worden apart ingezameld hier in huis. Dus wat dat betreft.. Volgens mij komt er binnenkort een GFT bak.. Nog meer scheiden..

  | Reageer op deze reactie
 13. Manon schreef:

  Wat een leuke foto’s! Ik doe zelf halfhalf aan recyclen. Ik deed groen-afval (zoals schillen en eierschalen etc) eerder wel apart, maar daar ging onze container ZO van stinken, schimmelen en als het zonnetje er ook maar 1 minuut op staat hebben we al maden. Dus helaas, dat gaat gewoon in een zak met een flinke knoop erin. Verder doe ik papier, plastic, glas, statiegeld en batterijen apart. Plastic wordt hier gratis opgehaald dus dat scheelt ook weer in de kosten omdat je de vuilcontainer niet elke week aan de weg hoeft te zetten.

  | Reageer op deze reactie
 14. Stella schreef:

  Ook al is functionaliteit nummer 1 bij dit soort dingen; het is natuurlijk wel onwijs leuk om er dan ook iets leuks mee te doen! Ik vind die hangede zakken erg leuk! En de emmertjes met plaatjes erop! Ik ben heel benieuwd wat je ervan gaat bakken! Wij hebben op dit moment thuis eigenlijk gewoon 2 prullenbakken en een plastic zak voor plastic.. En het papier gaat in een kartonnendoos in de garage.. Hmm.. Hihi! Liefs, Stella.

  | Reageer op deze reactie
 15. Maai schreef:

  Ik vind het gave ideeen. Hier in de stad krijg je een boete als je niet op de juiste manier recycled en hoor het in steeds meer steden in Nederland. Dus tja…. Zelf uitmaken is er niet meer helemaal bij. Maar ik vind dat een goede zaak.

  | Reageer op deze reactie
 16. Priscilla schreef:

  Dat ziet er superleuk uit. Bij ons thuis staat het oud papier gewoon in de garage en de rest van de recycletroep (glas, plastic flessen) in de kelder. Oh, en buiten heb ik een aparte prullenbak voor plastic afval.

  | Reageer op deze reactie
 17. cheyenne schreef:

  die kratten zijn inderdaad heel erg tof! ziet er zo netjes uit 🙂 mij lijken de opties met die hangende of staande zakken het meest handig, zo kan je ze meteen meenemen & wegbrengen wanneer ze vol zijn & hergebruiken of zelf bij het oudpapier gooien! mijn keukentje is zo klein, daar is helaas niet eens plek voor zoiets moois.. flessen staan los naast de koelkast en papier in een grote tas ernaast haha :’) maar vind het wel goed wanneer mensen er bewust mee bezig zijn, het is zo’n kleine moeite.
  xo, cheyenne

  | Reageer op deze reactie
 18. Cindy schreef:

  Inspiratie opdoen is fijn hoor. Ik was hier anders niet zelf op gekomen (oncreatieve Bea als ik ben) maar het lijkt me wel heel erg leuk om zoiets te maken. Sommige mensen zijn gewoon creatief en andere moet eerst iets zien om te kunnen geloven, gewoon blijven posten dus 😀

  | Reageer op deze reactie
 19. Maura - YLT schreef:

  Woah, leuke hoekjes. Op die manier wordt recyclen best funky. Zelf recyclen we bijna niks (alleen glas en karton) helaas. Utrecht is niet zo’n recycle stad. In Nijmegen bij mijn ouders scheiden we bijvoorbeeld wel echt ALLES en komen ze ook langs de deur om het op te halen. Hier moet je eerst met al je verschillende zakken naar een punt fietsen haha. Dat maakt de drempel wel wat hoger. Ik wil wel echt meer gaan scheiden qua afval, want eigenlijk is het een kleine moeite.

  | Reageer op deze reactie
 20. Hester schreef:

  Omg wat een fijne inspi! Ik heb er nog nooit zo over nagedacht. Mijn recycle-hoekje is een doorn in het oog en meer een soort troep hoekje.

  | Reageer op deze reactie
 21. Ga jij nou maar lekker door met schrijven zoals je dat nu doet! Als mensen er moeite mee hebben, moeten ze maar niet meer lezen, toch? Zo’n hoekje is erg leuk. Ik heb kratten in de trapkast staan en dat werkt prima… Ben heul erg van het recyclen. Wij betalen hier afval per container, dus dan zorg je dat die zo min mogelijk aan de staat hoeft te staan. Afval scheiden loont dus bij ons. Luiers wegbrengen in speciale zakken naar speciale containers, sap-/melk pakken en papier naar afvalbrengpunt (is dat een woord?), GFT in de daarvoor bestemde container en HULDE aan de enorme, afstotelijke met-oranje-deksel-in-mijn-mooie-tuintje-container voor plastic (wordt gratis opgehaald). Ik kan wel janken als ik zie hoeveel plastic we per dag ‘produceren’. Ik probeer het zoveel mogelijk te voorkomen, ga zelfs shoppen met boodschappentas (geen plastic zakjes a.u.b.) en de plastic zakjes die ik wel eens gebruik, geef ik aan de molenaar die ze weer gebruikt voor zijn klanten of die geef ik af bij de kringloop. Dan houdt je maar weinig over voor de gewone container.
  ’t Is een heel verhaal geworden, maar wie weet raak jij hierdoor weer geïnspireerd ;P

  | Reageer op deze reactie
  1. O ja, en glas brengen we ook weg. Moet overigens nog een sticker op de brievenbus doen, zodat ik niet zoveel ‘oud papier’ ontvang… scheelt weer een ritje naar het ‘afvalbrengpunt’.

   | Reageer op deze reactie
 22. Mariska schreef:

  Wow, wat een superleuke ideetjes! Ik heb sinds kort best een grote gang, dus zou daar wel zo’n hoekje kunnen maken.. Vooral die eerste foto vind ik leuk! Maar of het idd heel praktisch is.. Dan kijk je wel steeds een beetje tegen die zooi aan, en mijn kat vindt het vast heel leuk om daar in de graven en chillen haha.

  | Reageer op deze reactie
 23. Birte schreef:

  Wat een leuke en inspirerende foto’s. Mijn recycle-hoekje is ook echt lelijk, ugh!

  | Reageer op deze reactie
 24. Liliane schreef:

  Ik kan me volgens mij herinneren dat jij ooit eens liet zien hoe je je kleren aan het uitzoeken was, met briefkes erbij. Dat vond ik geniaal! Dus stiekem heb je een organizing talent.
  (En als jij het niet was vind ik je nog steeds geniaal hoor ;))

  | Reageer op deze reactie
 25. ieke schreef:

  Mijn ouders hebben hun plasticafval in een grote prullenbak waar ook de zak gelijk in gaat. Helpt ook echt tegen de stank!

  En je kunt er ook nog een voor oud ijzer en een voor aluminium bij maken. Als je dat opspaart (+de blikjes van straat haalt, voor een schone buurt) kun je dat naar de ijzerboer brengen en krijg je er een klein bedrag voor. Wij sparen nu voor wasmachines enz 😉

  | Reageer op deze reactie
 26. Danielle schreef:

  IKEA is echt een walhalla als het gaat om recyclen, en als je het mooi neerzet is het nog leuk om te doen ook!

  | Reageer op deze reactie
 27. Jessica schreef:

  Ik vind dat ik al best veel recycle haha.
  Papier gaat in een boodschappentas die naast de koelkast gaat. Ja ook de papiertjes van de theezakjes gaan erin! 😛
  Plastic verzamel ik in de bekende plastic zakken. Restafval gaat gewoon in de prullenbak. Batterijen, lampen en glas gaan de kast op de gang in. Die wil ik niet laten ophopen in mijn studentenkamertje 😛
  Geen prik mogen drinken door mn beugel, scheelt ook weer plasticflessen kopen en weer moeten terugbrengen voor statiegeld.
  Het liefst zou ik het wel netjes willen organiseren. Ik heb alleen nog geen idee hoe.

  | Reageer op deze reactie
 28. Marleen schreef:

  Hmm, genoeg inspiratie! Ik zie nu met een tas in de berging, een plastic zak bovenop de vriezer, een prullenbak in de hoek. En vriendlief wordt er ook zo moe van. Dit is simpel, functioneel en mooi, ideaal, dank!

  | Reageer op deze reactie
 29. Pingback: Groene tip #2: Plastic scheiden | IKBENIRISNIET
Back to Top