Filmtips XLVII

Ik heb net mijn filmlijstje van 2016 geupdate. Elk jaar probeer ik namelijk 150 films te kijken en sinds 2011 houd ik al die lijstjes online bij. Helaas heb ik in 2016 voor het eerst sinds lange tijd de 150 niet aan kunnen tikken, de eindstand was 117. Alsnog een behoorlijk aantal! En het herinnerde me eraan dat ik snel weer een lijstje met filmtips moest delen hier. Dit zijn de 5 beste films die ik de afgelopen tijd zag:

american honey filmtip

American Honey (2016) – Star heeft niets te verliezen en sluit zich aan bij een groep jongeren die het land door reizen om magazines te verkopen. Misschien wel de beste film die ik in 2016 zag. Hij staat in ieder geval in mijn top 5. Ik houd van slome films. En van Shia LaBeouf. Ben trouwens ook helemaal fan van de soundtrack, na het kijken had ik nog dagen de hiphopnummers in mijn hoofd. Qua verhaal gebeurt er niet eens veel in de film, ik vond de sfeer vooral tof waardoor ik compleet opgeslokt werd door de film. Bekijk hier de trailer.

king jack filmtip

King Jack (2015) – Een vrij heftige film vond ik het, maar óók heel goed. Jack heeft het niet makkelijk thuis en op school. Hij wordt gepest – al vind ik pesten nog zacht uitgedrukt, het is eerder pure mishandeling – en nu moet hij ook nog voor zijn neefje zorgen. Ben je op zoek naar een leuke feel good film? Sla deze dan even over en bekijk de film hieronder maar. Houd je van dramafilms dan denk ik dat je King Jack wel kan waarderen. Bekijk hier de trailer.

bienvennu filmtip

Bienvenue à Marly-Gomont (2016) – Engelstalige titel: The African Doctor. Ik zocht gewoon een leuke, feel good film op Netflix en vond ‘em! Deze film vertelt het verhaal van Seyolo, de Afrikaanse dokter die met zijn gezin verhuist naar een klein dorpje op het platteland in Frankrijk. Hij wordt niet gelijk geaccepteerd als dokter, mensen reizen zelfs naar een ander dorp om daar naar de dokter te gaan. Met moeite probeert hij bevriend met de dorpelingen te raken. Dat klinkt zwaar allemaal, maar eerlijk gezegd is het een luchtige, grappige film, ondanks de complexe thema’s (zoals racisme) die worden aangekaart. Erg mooi! En gebaseerd op een waargebeurd verhaal trouwens. Bekijk hier de trailer.

hell or high water filmtip

Hell or High Water (2016) – Nadat Tanner nog maar net uit de gevangenis is vrijgelaten, gaat hij al gelijk weer het criminele pad op. Samen met zijn broer omdat hij zijn huis dreigt te verliezen. Ze overvallen kleine, lokale banken in de hoop dat ze er mee weg kunnen komen. De film is vrij langzaam en rustig, maar daardoor komt het verhaal extra goed tot zijn recht. Heel goed! Bekijk hier de trailer.

swiss army man filmtip

Swiss Army Man (2016) – Deze film mag je alleen kijken als je een raar gevoel voor humor hebt. Niet zeggen dat ik niet heb gewaarschuwd als je na vijf minuten de televisie uit zet omdat je niet goed snap waar je nu in vredesnaam naar aan het kijken bent, oké? Het zit namelijk zo: in de film volg je een eenzame jongen (Paul Dano) die op een onbewoond eiland een lijk (Daniel Radcliff) in de zee vindt. Hij wordt vrienden met hem en samen gaan ze op avontuur. Het is bizar en het is fantastisch. Maar het is geen film voor iedereen. Nou ja, kijk de trailer maar gewoon even, dan snap je wat ik bedoel.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

26 reacties op “Filmtips XLVII

 1. Lies

  The African doctor lijkt me wel leuk maar hier blijkbaar niet op Netflix, jammer.

  • Hij stond twee dagen geleden nog op Netflix, onder de filmhuisfilms.

   Leuk lijstje films! Die van de African doctor staat op mijn wensenlijstje om te kijken.
   Klinkt alsof ik dat ook maar daadwerkelijk moet gaan doen.

 2. Iris

  Nu ben ik wel behoorlijk benieuwd naar die laatste film! Ik vraag me wel af wat de scenarioschrijver dacht tijdens het bedenken van het verhaal.

  • Iris

   Anders ik wel, haha! Vond het serieus wel tof uitgewerkt, ondanks dat je vooral in het begin alleen maar denkt ‘euhhhh wat??’.

 3. Is het raar als ik de laatste film meteen wil ik kijken, na de zin dat hij vrienden wordt met een lijk? 😉 Ik ga hem echt snel kijken. Fijn weekend 🙂 X

  • Iris

   Een beetje wel. Maar dat vind ik alleen maar positief haha 😉 Jij ook een fijn weekend!

 4. L

  Blue jay op Netflix is goed! Zonder echt script opgenomen wn zooo lekker ’90s

 5. Mooie tips, bedankt! Ik heb alleen The African Doctor op Netflix gezien, vond het ook echt een fijne film. Twee tips terug: The Fundamentals of Caring en WarGames.

  • Iris

   Dankjewel! The Fundamentals of Caring heb ik al gezien en vond ik inderdaad ook goed. War Games ken ik niet, ik zet ‘em op mijn lijstje 😀

 6. Marike

  Dank voor de tips! Hell or high water is tof. Ik woon momenteel in Texas dus wilde hem graag zien omdat de film in Texas afspeelt. Vervolgens las ik dat alle opnamen in New Mexico zijn gemaakt, haha. Maar desalniettemin een toffe film 🙂

  • Iris

   Oh wauw, dat is helemaal fantastisch! Wel weer typisch dat het dan ergens anders is opgenomen haha. Maar het blijft een ontzettend goede film inderdaad 🙂

 7. Haha oh die laatste lijkt me geniaal. Waarschijnlijk denk ik alsnog: waar ben ik in vredesnaam naar aan het kijken? Maar ik ben wel heel benieuwd naar wat ze daarvan gemaakt hebben. :’]

 8. Ineke

  Ik vond Swiss army man echt geweldig. Bizar, grappig en aangrijpend. Niet iedereen zal hem waarderen denk ik inderdaad maar ik vond hem bijzonder.

  • Iris

   Wat goed om te horen! Daar sluit ik me helemaal bij aan 🙂

 9. Mascha

  Ik wil echt zo snel mogelijk die laatste film zien. Hahah. Ik herkende Radcliff al aan het plaatje, en was toen al nieuwsgierig.
  Voor. Ij heeft hij harry nooit helemaal kunnen loslaten.
  Mooie tip terug: against the sun. (Tom felton speelt er in) mooie, waargebeurde, oorlogsfilm

 10. Ja hoor, je flikt het weer, hoe kan je alleen maar lijstjes maken met films die ik nog niet gezien heb? Dan moet ik toch veels te veels kijken. 😉

 11. Ayla

  Oh yes, wat een heerlijk lijstje! Ik ben altijd op zoek naar films die net even anders dan anders zijn, en dit ziet er goed uit! Ik ken ze allemaal niet, dus ben heel erg benieuwd!

 12. Daniel Radcliff is echt een ster in vreemde en bizarre films, die spreekt me us zeker aan. Ongelooflijk om er voor te gaan jaarlijks 150 films te kijken. Ik kom zelf echt maximaal aan de 50.

 13. Irene

  Haha die laatste film. Ik zag een keer een interview over de film met Daniel Radcliff in The Graham Norton Show. HILARISCH! Maar inderdaad wel een beetje, euhm ja, absurd. Ik wil de film wel graag eens zien maar ik wacht op het juiste moment. Haha 😀

 14. Swiss Army Man ziet er wat bizar uit, maar na het zien van de trailer ben ik juist mega benieuwd hoe de film verder is! 🙂

 15. Daphne

  Swiss Army Man stond al een tijdje op mijn lijstje, dus toen ik deze post lag heb ik hem eindelijk een keer opgezet. Wat een b-i-z-a-r-r-e film! Ik wilde hem inderdaad na vijf minuten uitzetten haha! En nu zijn we anderhalf uur verder en vond ik hem écht heel mooi. Ik snap er niks van. Jeetje.