Filmtips XLVII

Ik heb net mijn filmlijstje van 2016 geupdate. Elk jaar probeer ik namelijk 150 films te kijken en sinds 2011 houd ik al die lijstjes online bij. Helaas heb ik in 2016 voor het eerst sinds lange tijd de 150 niet aan kunnen tikken, de eindstand was 117. Alsnog een behoorlijk aantal! En het herinnerde me eraan dat ik snel weer een lijstje met filmtips moest delen hier. Dit zijn de 5 beste films die ik de afgelopen tijd zag:

american honey filmtip

American Honey (2016) – Star heeft niets te verliezen en sluit zich aan bij een groep jongeren die het land door reizen om magazines te verkopen. Misschien wel de beste film die ik in 2016 zag. Hij staat in ieder geval in mijn top 5. Ik houd van slome films. En van Shia LaBeouf. Ben trouwens ook helemaal fan van de soundtrack, na het kijken had ik nog dagen de hiphopnummers in mijn hoofd. Qua verhaal gebeurt er niet eens veel in de film, ik vond de sfeer vooral tof waardoor ik compleet opgeslokt werd door de film. Bekijk hier de trailer.

king jack filmtip

King Jack (2015) – Een vrij heftige film vond ik het, maar óók heel goed. Jack heeft het niet makkelijk thuis en op school. Hij wordt gepest – al vind ik pesten nog zacht uitgedrukt, het is eerder pure mishandeling – en nu moet hij ook nog voor zijn neefje zorgen. Ben je op zoek naar een leuke feel good film? Sla deze dan even over en bekijk de film hieronder maar. Houd je van dramafilms dan denk ik dat je King Jack wel kan waarderen. Bekijk hier de trailer.

bienvennu filmtip

Bienvenue à Marly-Gomont (2016) – Engelstalige titel: The African Doctor. Ik zocht gewoon een leuke, feel good film op Netflix en vond ‘em! Deze film vertelt het verhaal van Seyolo, de Afrikaanse dokter die met zijn gezin verhuist naar een klein dorpje op het platteland in Frankrijk. Hij wordt niet gelijk geaccepteerd als dokter, mensen reizen zelfs naar een ander dorp om daar naar de dokter te gaan. Met moeite probeert hij bevriend met de dorpelingen te raken. Dat klinkt zwaar allemaal, maar eerlijk gezegd is het een luchtige, grappige film, ondanks de complexe thema’s (zoals racisme) die worden aangekaart. Erg mooi! En gebaseerd op een waargebeurd verhaal trouwens. Bekijk hier de trailer.

hell or high water filmtip

Hell or High Water (2016) – Nadat Tanner nog maar net uit de gevangenis is vrijgelaten, gaat hij al gelijk weer het criminele pad op. Samen met zijn broer omdat hij zijn huis dreigt te verliezen. Ze overvallen kleine, lokale banken in de hoop dat ze er mee weg kunnen komen. De film is vrij langzaam en rustig, maar daardoor komt het verhaal extra goed tot zijn recht. Heel goed! Bekijk hier de trailer.

swiss army man filmtip

Swiss Army Man (2016) – Deze film mag je alleen kijken als je een raar gevoel voor humor hebt. Niet zeggen dat ik niet heb gewaarschuwd als je na vijf minuten de televisie uit zet omdat je niet goed snap waar je nu in vredesnaam naar aan het kijken bent, oké? Het zit namelijk zo: in de film volg je een eenzame jongen (Paul Dano) die op een onbewoond eiland een lijk (Daniel Radcliff) in de zee vindt. Hij wordt vrienden met hem en samen gaan ze op avontuur. Het is bizar en het is fantastisch. Maar het is geen film voor iedereen. Nou ja, kijk de trailer maar gewoon even, dan snap je wat ik bedoel.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top