Filmtips V

Voor de movie challenge is het mijn doel om dit jaar 150 films te zien, dat is me nogal een aantal. Gelukkig gaat het al heel erg goed, mijn lijstje bevat momenteel zo’n 136 films dus in de laatste maand van dit jaar hoef ik er nog maar 14 te zien wil ik de challenge halen. Ik kijk meestal toch wel een shitload aan films, dus dat wordt een eitje! Hier een aantal films die ik de laatste tijd heb gekeken en die stuk voor stuk aanraders zijn, vind ik zelf dan (maar ik heb best een goede smaak qua films hoor).

Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom (2012) Hoe tof is deze film! Ik keek hem een paar dagen geleden en ik ben instant verliefd geworden op het lieve en grappige verhaal en de beelden. Als je maar één film van dit lijstje wil kijken dan moet het sowieso deze film zijn, je zal er geen spijt van krijgen. Bekijk hier de trailer!

The Darjeeling Limited (2007) Deze film keek ik een aantal jaren geleden en ik was hem al bijna vergeten maar toen ik hem vandaag ergens tegenkwam bedacht ik me weer hoe leuk deze film is. Binnenkort maar weer eens kijken! De film gaat over drie broers die nogal van karakter verschillen en na het overlijden van hun vader een treinreis door India nemen. Ze maken vooral veel ruzie en maken een hoop bijzondere dingen mee. Het is niet een blockbuster comedy maar wel heel grappig en soms ook best ontroerend om te zien.

Safety Not Guaranteed (2012) Na het zien van een advertentie in de krant waar een man een metgezel zoekt om mee terug in te de tijd te reizen, gaan drie journalisten op pad om hem te interviewen. Sebas raadde mij deze film aan, en ik moet toegeven; de film is écht heel tof.

Our Idiot Brother (2011) Ik hou van deze film! De ‘idiot brother’, gespeeld door Paul Rudd, is zo klungelig en naïef dat het gewoon aandoenlijk is. Iedereen vindt hem een beetje raar met zijn idealistische principes maar in de loop van de film komen ze erachter dat hij eigenlijk helemaal zo gek nog niet is.

Everything Must Go (2010) Nadat een alcoholist wordt ontslagen én het huis uit wordt uitgezet door zijn vrouw, lijkt het alsof zijn leven niet veel dramatischer kan worden. Met al zijn spullen – waar hij nog niet zo goed afscheid van kan nemen – leeft hij in zijn tuin en probeert hij een yard sale te houden. De film is redelijk simpel en ook best cliché zo nu en dan maar desondanks wel heel leuk om te zien.

Hebben jullie deze films al gezien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 reacties op “Filmtips V

 1. t schreef:

  wij hebben best wel dezelfde filmsmaak! Van deze lijst heb ik alleen Safety Not Guaranteed niet gezien, maar die staat op mijn to watch lijstje.

  En ik heb ooit het script van Everything must go gelezen en vond die zo tof. Ik had natuurlijk veel te hoge verwachtigen, want toen de film kwam viel die best wel tegen.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Jammer hè? Ik vond hem eerlijk gezegd ook een beetje tegenvallen, ik had er iets meer van verwacht omdat het verhaal zoveel potentie heeft. Maar uiteindelijk vond ik het nog wel een aardige film 🙂

   | Reageer op deze reactie
 2. Cleo schreef:

  Aah ja ik heb ook echt genoten van Moonrise Kingdom en Our Idiot Brother, zalige films, zo dromerig en fijn. Die andere heb ik nog niet gezien. Momenteel bekijk ik veel oude films, ook stille films en zwart-wit films. Vooral die uit de jaren ’30 zijn tof, een aantal hebben geweldige dansscènes, waarin de danseressen prachtige figuren vormen. Echt een aanrader mocht je nog eens wat anders willen zien 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Gaaf! Ik heb alleen de moderne variant ‘The Artist’ gezien als het om stille zwart wit films gaat. Nog nooit een ‘echte’! Is er een jaren ’30 film waarvan je zegt ‘die moet je écht zien!’? Ik ben eigenlijk wel benieuwd maar ik zit helemaal niet in dat oude filmwereldje.

   | Reageer op deze reactie
   1. Cleo schreef:

    Meestal zijn de verhaallijnen niet zo sterk, maar de mise-en-scene is vaak al de moeite waard. Films met Marlene Dietrich vond ik leuk (ik heb Gold Diggers of 1933 en Shanghai Express gezien), films van Charlie Chaplin (The Gold Rush, City lights en Modern Times). En laatst keek ik Singing in the rain, een film uit de jaren ’50, maar speelt zich eind jaren ’20 af, die ik grappig vond (kijk je Mad Man? Dit was de lievelingsfilm van Betty Draper!). Ik moet ze kijken voor een vak dat ik volg, maar ik beleef er een hoop plezier aan. Het is zo interessant om ‘moderne’ conversaties in die tijd terug te zien, evenals man-vrouw-rolpatronen, de kleding en het decor en hoe de historische context soms doordringt in de films. Mildred Pierce, Citizen Kane, Out of the past, An American in Paris wil ik deze week nog bekijken.

    | Reageer op deze reactie
    1. Cleo schreef:

     Een stille film waar ik om kon lachen was Die Austernprinzessin over een verwende Amerikaanse dochter die zo snel mogelijk wilt trouwen. Een film uit 1919 wanneer er net regels zijn opgelegd over wat wel en niet in films getoond mag worden. In deze film is de typische Lubitsch Touch te zien: het publiek laten denken dat er spannende en erotische dingen gebeuren, maar eigenlijk niets laten zien.

     | Reageer op deze reactie
 3. Lauradenkt schreef:

  Moonrise Kingdom is echt zooooooooooooooooo’n leuke film 😀 En Our Idiot Brother was ook grappig ja!

  | Reageer op deze reactie
 4. Jesdiny schreef:

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien haha. Ben wel erg benieuwd. Ik heb ze in mijn notitieboekje geschreven!

  | Reageer op deze reactie
 5. Nicole schreef:

  Klinkt goed! Ik ben erg benieuwd naar ‘our idiot brother’ en ‘the darjeeling limited’. Ik heb nog geen een van dit rijtje gezien. Daar moet maar eens verandering in komen, dacht ik zo.

  | Reageer op deze reactie
 6. Danielle schreef:

  Ik zit nu op 97 films, van de 100… dus het eind is bij mij al heel erg in zicht! En als ik het zo zie kan ik met bovenstaande mijn lijst compleet maken! 😉

  | Reageer op deze reactie
 7. Louise van Gend schreef:

  Wat een ontzettend leuke film tips! Ik heb geen van de films gezien, maar liggen helemaal in mijn smaak. Denk ik zo.
  Ik ga eens kieken bij MediaMarkt of ik een van de films kan vinden. Vooral Our Idiot Brother, haha.

  X

  | Reageer op deze reactie
 8. Mirthe schreef:

  Ik zou naar Moonrise Kingdom gaan in de bioscoop maar dat ging niet door en nu heb ik ‘m gewoon nog steeds niet gezien! Wordt inmiddels toch wel tijd zeg.

  | Reageer op deze reactie
 9. Ilse schreef:

  Filmlijstjes zijn leuk! Moonrise Kingdom is inderdaad super.

  | Reageer op deze reactie
 10. Daan schreef:

  Ik heb ‘The Darjeeling Limited’ ooit een keer gezien, erg leuk! Rest ga ik binnenkort zeker eens kijken!

  | Reageer op deze reactie
 11. Zoë schreef:

  Bedankt voor je tips! Ik ga de eerste vanavond kijken, klinkt echt heel leuk 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Djoeke schreef:

  Ja Moonrise Kingdom & The Darjeeling Limited, allebei geweldige Wes Anderson films. 🙂 Laatst had ik ook The Life Aquatic with Steve Zissou van hem gezien, ook de moeite waard!

  | Reageer op deze reactie
 13. Sebas schreef:

  Ughhh die Everything Must Go is zo’n gigantische slome zeikfilm. Drugstore Cowboy en Slacker zijn wel aanraders, super cult verantwoord!!!

  | Reageer op deze reactie
 14. Willemvk schreef:

  Safety nog guaranteed heb ik ook klaar staan om nog te kijken. Nu nog eens de tijd er voor vinden

  | Reageer op deze reactie
 15. Jamilla schreef:

  Oooh leuk! Nog iemand met een doel!
  Ik heb helaas 200 als doel genomen en ik zit pas op 181, oeps! Dat wordt nog even flink doorkijken in de vakantie haha.

  Ik heb alle films hierboven dit jaar gekeken, behalve de laatste. Dus die kan nog op de watchlist!

  | Reageer op deze reactie
 16. Pingback: Terugblik: De 10 leukste films die ik in 2012 zag | IKBENIRISNIET
Back to Top