Filmtips V

Voor de movie challenge is het mijn doel om dit jaar 150 films te zien, dat is me nogal een aantal. Gelukkig gaat het al heel erg goed, mijn lijstje bevat momenteel zo’n 136 films dus in de laatste maand van dit jaar hoef ik er nog maar 14 te zien wil ik de challenge halen. Ik kijk meestal toch wel een shitload aan films, dus dat wordt een eitje! Hier een aantal films die ik de laatste tijd heb gekeken en die stuk voor stuk aanraders zijn, vind ik zelf dan (maar ik heb best een goede smaak qua films hoor).

Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom (2012) Hoe tof is deze film! Ik keek hem een paar dagen geleden en ik ben instant verliefd geworden op het lieve en grappige verhaal en de beelden. Als je maar één film van dit lijstje wil kijken dan moet het sowieso deze film zijn, je zal er geen spijt van krijgen. Bekijk hier de trailer!

The Darjeeling Limited (2007) Deze film keek ik een aantal jaren geleden en ik was hem al bijna vergeten maar toen ik hem vandaag ergens tegenkwam bedacht ik me weer hoe leuk deze film is. Binnenkort maar weer eens kijken! De film gaat over drie broers die nogal van karakter verschillen en na het overlijden van hun vader een treinreis door India nemen. Ze maken vooral veel ruzie en maken een hoop bijzondere dingen mee. Het is niet een blockbuster comedy maar wel heel grappig en soms ook best ontroerend om te zien.

Safety Not Guaranteed (2012) Na het zien van een advertentie in de krant waar een man een metgezel zoekt om mee terug in te de tijd te reizen, gaan drie journalisten op pad om hem te interviewen. Sebas raadde mij deze film aan, en ik moet toegeven; de film is écht heel tof.

Our Idiot Brother (2011) Ik hou van deze film! De ‘idiot brother’, gespeeld door Paul Rudd, is zo klungelig en naïef dat het gewoon aandoenlijk is. Iedereen vindt hem een beetje raar met zijn idealistische principes maar in de loop van de film komen ze erachter dat hij eigenlijk helemaal zo gek nog niet is.

Everything Must Go (2010) Nadat een alcoholist wordt ontslagen én het huis uit wordt uitgezet door zijn vrouw, lijkt het alsof zijn leven niet veel dramatischer kan worden. Met al zijn spullen – waar hij nog niet zo goed afscheid van kan nemen – leeft hij in zijn tuin en probeert hij een yard sale te houden. De film is redelijk simpel en ook best cliché zo nu en dan maar desondanks wel heel leuk om te zien.

Hebben jullie deze films al gezien?

Back to Top