Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

Barbara Tammes ontwierp een 365 dagen journal als tegenhanger van perfecte online leventjes op social media. Het doeboek 365 manieren om naar je dag te kijken is helemaal van jezelf en het hoeft absoluut niet perfect. De eerste regel die op de achterkant van het boek staat geschreven, luidt dan ook: “1. Er zijn geen regels”. Zo kan je elke dag één bladzijde invullen of gebruik je alle dagen door elkaar, schrijf je weken niets of schrijf je meerdere pagina’s op één dag. Alles kan!

365 manieren om naar je dag te kijkenDoeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

365 manieren om naar je dag te kijken

Ik raak maar niet uit gebladerd, elke keer kom ik leuke opdrachten tegen of kleine verrassingen. ‘365 manieren om naar je dag te kijken’ is qua stijl vergelijkbaar met het allereerste doeboek dat ik ooit kocht, het Wreck This Journal. Maar dit journal hoef je gelukkig niet te verwoesten. Na een jaar (of iets langer of korter) heb je juist een gezellig ingevuld journal met gewone, dagelijkse dingetjes. Je hoeft er dus ook helemaal geen spannende dingen voor mee te maken om aan de slag te kunnen met dit journal. Als je mijn weekoverzichten leest, weet je dus dat dit doeboek perfect is voor mij.

Perfectie is voor lafaards

“Nieuwe opschrijfboekjes en lege pagina’s kunnen nogal angstaanjagend zijn dus 1.) vouw meteen een lelijk ezelsoor in de hoek van deze pagina” staat op de eerste pagina. Jep, dat herken ik wel. Braaf als ik ben, vouw ik meteen een ezelsoor in de hoek van de pagina waar de pijl naar wijst. “Goed zo!” verschijnt er aan de andere kant van mijn ezelsoor. Dat zijn de kleine verrassingen waar ik het net al over had. Dit boek is met zo veel zorg en creativiteit ontworpen, dat merk je gelijk. Ik vind het ook oprecht fijn dat de nadruk ligt op dat het allemaal niet perfect hoeft, dat maakt het heel uitnodigend om er gewoon mee bezig te gaan.

Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

Originele schrijf- en tekenopdrachten

Het doeboek is gevuld met 365 schrijf- en tekenopdrachten om anders naar je dag te kijken. Een paar voorbeelden:

 • “Teken de cadeaus die je vandaag aan de liefste mensen zou willen geven als geld geen probleem was.”
 • “Ga op een terrasje zitten en schets de mensen om je heen.”
 • “Welke dingen heb je vandaag gedaan die 100 jaar geleden onmogelijk waren?”
 • “Maak een moodboard van je perfecte vakantie.”

Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijkenDoeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

Leuk doeboek!

Dit boek is ideaal als je even uit wil checken van je online leven om over je dag na te denken op een leuke, originele manier. Voor meer voorbeelden van leuke opdrachten uit dit boek, zoek op de #365manierenjournal hashtag op Instagram.

365 manieren om naar je dag te kijken is o.a. hier te koop voor 15,99 euro.

Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

(De allereerste haiku die ik ooit in mijn leven heb geschreven!)

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar. Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Dank je wel voor je support!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

37 reacties op “Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

 1. Romy

  Wat een onwijs leuk boek! Het ziet er zo vrolijk uit en er staan echt leuke opdrachten in om meteen mee aan de slag te gaan. Ook fijn dat je dit doeboek niet hoeft te wrecken 😉

 2. Linda

  Wat ziet dit er super leuk uit. Ik kocht ook ooit het ‘ Wreck this journal’, maar dat was het toch niet voor mij. Dit ziet er beter uit, ik zet het op mijn lijstje 🙂

 3. Linda

  Wat een leuke Haiku schreef je en wat super mooi geschreven met handlettering, wow!

 4. Op zich lijkt het me best grappig om te doen! Maar toch zou ik graag het echte bullet journaling willen doen. Ik krijg geen rust in mijn hoofd van zo’n boek als deze!

 5. Manon

  Ziet er uit als een interessant en leuk boek (beetje wreck my journal maar dan cooler). Ik ga hem zeker even bekijken als ik bij de boekhandel ben 🙂 Thanks voor de share!

 6. Do

  Wat een leuk boekje, zeker om even creatief bezig te zijn. Eerlijk gezegd kom ik daar nooit echt aan toe, maar misschien dat dit boekje daarbij helpt, aangezien je ook gewoon een bladzijde kunt ‘versieren(?)’

 7. Kaylin

  Ik ben fan! Heb het meteen opgeslagen onder mijn tabblad cadeautjes ideeën 😀

 8. Ise

  Lijkt me erg leuk om mee bezig te zijn! Ik kan me voorstellen dat dit wel ontspannend werkt 🙂

 9. Oh wat klinkt dat leuk! Ik ben heel slecht in het bijhouden van dagboeken, zowel online als offline. Dit is wel een uitkomst, en volgens mij word je ook nog geënthousiasmeerd om lekker optimistisch te zijn. Komt op m’n lijstje 😀

 10. Anja

  Hoi Iris,
  Anja hier, bedankt voor je mailtje.
  Ik ga het dus proberen op deze manier.
  Probeer ook misschien eens ‘the one minute journal’
  groetjes

 11. Susan

  Wat een super tof boekje zeg! Wat grappig trouwens dat je ook in Enschede woont 🙂 Wist ik niet!

 12. Iris

  Dit lijkt me oprecht erg leuk om te hebben. Ik wilde eerst al een Wreck This Journal, maar ik zou hem nooit stuk durven te maken 🙂

 13. Lies

  Het wreck this journal vond ik niet zo tof, maar dit lijkt me sel leuk. Mooi boek ziet het er uit.

 14. Audrey

  Deze lijkt me echt supertof! De relaxte versie van Wreck this Journal, haha. Hij gaat hoog op mijn wishlist.

 15. Lisa

  Oh dit boek heb ik eerder gezien! Ik zat echt heel erg te twijfelen of ik het zou bestellen, maar nu heb ik spijt dat ik het niet gedaan heb!

 16. Evelien

  Ben heel eerlijk zelf niet zo gek op doeboeken, maar vind deze in ieder geval wel heel origineel!

 17. Hanneke

  Ik dacht ‘dit ga ik niet lezen’, want ik houd niet zo van dit soort boekjes. Beetje dwingend zeg maar. Alsof we het allemaal leuk vinden om op een bepaalde manier een boekje te maken.
  Dat ik het toch heb gelezen, was een goed idee. Ik had dit nou net nodig (terwijl ik dus juist dacht dat ik dit nou net niet nodig had….mmmm….volg je het nog Iris?). Ik ga het kopen. Hier word ik vrolijk(er) van en een beetje vrolijkheid kan ik wel gebruiken op het moment.
  Bedankt voor de leuk tip dus Iris.

  • Iris

   Haha dit vind ik heel leuk om te horen! Ik snap inderdaad wel wat je bedoelt met dat dwingende. Dat gevoel heb ik bij dit boekje in ieder geval totaal niet! Ik hoop dat het je wat vrolijkheid gaat brengen 🙂

 18. Sofie

  Hé wat een leuk boek! Ik hou van zo’n boeken en ik heb dan ook een heel arsenaal aan zo’n boekjes liggen vooral die van Keri Smith 🙂

 19. Tessa

  Leuk! Ik hou wel van dit soort doe-boeken. Alleen ben ik er te laks voor. Wreck Your Journal ligt ook al jaren ergens in een kast, nog niet voor de helft vol….

 20. Pingback: Weekoverzicht: Stemwijzer, vreten & een haiku | IKBENIRISNIET

 21. Lenneke

  Ahhh, ik vind dit zo leuk! Heb Wreck This Journal ooit weggegeven, omdat ik heel veel dingen niet over mijn hart kon verkrijgen. Maar dit kan ik denk ik wel aan. :’)

 22. Oh wat tof zeg, ik heb wel al ooit zo iets aangeschaft. Ben nooit zo goed in het volhouden, nu wel een negen maanden boekje besteld. Hopelijk hou ik dat vol *smile*