Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

Barbara Tammes ontwierp een 365 dagen journal als tegenhanger van perfecte online leventjes op social media. Het doeboek 365 manieren om naar je dag te kijken is helemaal van jezelf en het hoeft absoluut niet perfect. De eerste regel die op de achterkant van het boek staat geschreven, luidt dan ook: “1. Er zijn geen regels”. Zo kan je elke dag één bladzijde invullen of gebruik je alle dagen door elkaar, schrijf je weken niets of schrijf je meerdere pagina’s op één dag. Alles kan!

365 manieren om naar je dag te kijkenDoeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

365 manieren om naar je dag te kijken

Ik raak maar niet uit gebladerd, elke keer kom ik leuke opdrachten tegen of kleine verrassingen. ‘365 manieren om naar je dag te kijken’ is qua stijl vergelijkbaar met het allereerste doeboek dat ik ooit kocht, het Wreck This Journal. Maar dit journal hoef je gelukkig niet te verwoesten. Na een jaar (of iets langer of korter) heb je juist een gezellig ingevuld journal met gewone, dagelijkse dingetjes. Je hoeft er dus ook helemaal geen spannende dingen voor mee te maken om aan de slag te kunnen met dit journal. Als je mijn weekoverzichten leest, weet je dus dat dit doeboek perfect is voor mij.

Perfectie is voor lafaards

“Nieuwe opschrijfboekjes en lege pagina’s kunnen nogal angstaanjagend zijn dus 1.) vouw meteen een lelijk ezelsoor in de hoek van deze pagina” staat op de eerste pagina. Jep, dat herken ik wel. Braaf als ik ben, vouw ik meteen een ezelsoor in de hoek van de pagina waar de pijl naar wijst. “Goed zo!” verschijnt er aan de andere kant van mijn ezelsoor. Dat zijn de kleine verrassingen waar ik het net al over had. Dit boek is met zo veel zorg en creativiteit ontworpen, dat merk je gelijk. Ik vind het ook oprecht fijn dat de nadruk ligt op dat het allemaal niet perfect hoeft, dat maakt het heel uitnodigend om er gewoon mee bezig te gaan.

Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

Originele schrijf- en tekenopdrachten

Het doeboek is gevuld met 365 schrijf- en tekenopdrachten om anders naar je dag te kijken. Een paar voorbeelden:

  • “Teken de cadeaus die je vandaag aan de liefste mensen zou willen geven als geld geen probleem was.”
  • “Ga op een terrasje zitten en schets de mensen om je heen.”
  • “Welke dingen heb je vandaag gedaan die 100 jaar geleden onmogelijk waren?”
  • “Maak een moodboard van je perfecte vakantie.”

Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijkenDoeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken

Leuk doeboek!

Dit boek is ideaal als je even uit wil checken van je online leven om over je dag na te denken op een leuke, originele manier. Voor meer voorbeelden van leuke opdrachten uit dit boek, zoek op de #365manierenjournal hashtag op Instagram.

365 manieren om naar je dag te kijken is o.a. hier te koop voor 15,99 euro.

Doeboek: 365 manieren om naar je dag te kijken
(De allereerste haiku die ik ooit in mijn leven heb geschreven!)

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar. Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Dank je wel voor je support!

Back to Top