Recept: Het lekkerste chocolademelk recept

In Modern Family zit een scène waarbij een vriend van Manny aanraadt om een beetje zout aan de chocolademelk toe te voegen die Sofia net heeft gemaakt. Uiteindelijk neemt ze het advies aan en ze geeft toe: it’s delicious. En het zou ook wel delicious moeten zijn, want ik ben ook groot liefhebber van Tony Chocolonely’s karamel-zeezout. Hm.. Ik maakte mijn eigen vegan chocolademelk om de proef op de som te nemen.

Het lekkerste chocolademelk recept

Recept voor 1 kopje chocolademelk:

  • 200 ml sojamelk / notenmelk
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el suiker
  • 1 mespunt zeezout
  • eventueel: vegan marshmallows (zonder gelatine), als je die kan vinden.

Bereiding:

  1. Warm 200 ml sojamelk op in een klein pannetje op laag vuur of in de magnetron. Ik doe het zelf liever in een pannetje, omdat de laatste keer mijn sojamelk ontplofte (!?) toen ik het uit de magnetron haalde.
  2. Meng ondertussen het cacaopoeder en de suiker en zout in een kommetje en voeg er een scheutje sojamelk aan toe, roer het tot het een papje is.
  3. Als de sojamelk bijna kookt het vuur uitzetten (of de mok uit de magnetron halen) en het chocolademengsel er door roeren. Klaar!

Het lekkerste chocolademelk recept Het lekkerste chocolademelk recept Het lekkerste chocolademelk recept Het lekkerste chocolademelk recept

Marshmallows zonder gelatine

Ik vond toevallig deze marshmallows zonder gelatine in de koopjeshoek van mijn ghetto-supermarkt. Het is een hele goedkope merkloze zak, ik heb geen idee waar dit verder nog meer wordt verkocht. Helaas kan ik de marshmallows inmiddels niet meer vinden in mijn supermarkt, ik denk dat het een tijdelijke actie was, anders had ik er 100 zakken van opgekocht. Hier kan je ook een zak vegan marshmallows kopen van het merk Chicago Vegan Foods, deze kosten alleen wel 5,99 euro per zak, auw.

Enjoy!

Back to Top