Recept: Het lekkerste chocolademelk recept

In Modern Family zit een scène waarbij een vriend van Manny aanraadt om een beetje zout aan de chocolademelk toe te voegen die Sofia net heeft gemaakt. Uiteindelijk neemt ze het advies aan en ze geeft toe: it’s delicious. En het zou ook wel delicious moeten zijn, want ik ben ook groot liefhebber van Tony Chocolonely’s karamel-zeezout. Hm.. Ik maakte mijn eigen vegan chocolademelk om de proef op de som te nemen.

Het lekkerste chocolademelk recept

Recept voor 1 kopje chocolademelk:

 • 200 ml sojamelk / notenmelk
 • 1 el cacaopoeder
 • 1 el suiker
 • 1 mespunt zeezout
 • eventueel: vegan marshmallows (zonder gelatine), als je die kan vinden.

Bereiding:

 1. Warm 200 ml sojamelk op in een klein pannetje op laag vuur of in de magnetron. Ik doe het zelf liever in een pannetje, omdat de laatste keer mijn sojamelk ontplofte (!?) toen ik het uit de magnetron haalde.
 2. Meng ondertussen het cacaopoeder en de suiker en zout in een kommetje en voeg er een scheutje sojamelk aan toe, roer het tot het een papje is.
 3. Als de sojamelk bijna kookt het vuur uitzetten (of de mok uit de magnetron halen) en het chocolademengsel er door roeren. Klaar!

Het lekkerste chocolademelk recept Het lekkerste chocolademelk recept Het lekkerste chocolademelk recept Het lekkerste chocolademelk recept

Marshmallows zonder gelatine

Ik vond toevallig deze marshmallows zonder gelatine in de koopjeshoek van mijn ghetto-supermarkt. Het is een hele goedkope merkloze zak, ik heb geen idee waar dit verder nog meer wordt verkocht. Helaas kan ik de marshmallows inmiddels niet meer vinden in mijn supermarkt, ik denk dat het een tijdelijke actie was, anders had ik er 100 zakken van opgekocht. Hier kan je ook een zak vegan marshmallows kopen van het merk Chicago Vegan Foods, deze kosten alleen wel 5,99 euro per zak, auw.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

61 reacties op “Recept: Het lekkerste chocolademelk recept

 1. chucky1012 schreef:

  Zo op deze vroege ochtend heb ik nu zoveel zin in deze heerlijke chocolademelk 😉

  Fijn weekend Xoxo

  | Reageer op deze reactie
 2. malu schreef:

  Ha ik heb er alles voor in huis én heb een film avond met mijn liefste vanavond die gék is op chocolademelk. ik proef een win/win situatie.

  | Reageer op deze reactie
 3. Bente schreef:

  Ik weet niet wat er mis met mij is.. Ik ben een enorme chocolade fan maar in chocolademelk vorm vind ik het echt niet lekker.. (hoewel mijn lichaam daar waarschijnlijk erg dankbaar voor is in de herfst en winter ;))

  | Reageer op deze reactie
 4. Anne schreef:

  De laatste keer dat ik sojamelk probeerde te mengen met cacaopoeder, lukte dat dus echt voor geen meter! Het bleef ontzettend poederachtig en dus ook niet per se lekker.. maar volgens mij was dat wel een koude choco. Dus dit moet mij ook gewoon lukken :’) En echt, met zout, ja: lijkt me heeeeerlijk!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Daarom is het beter om eerst een papje te maken met de cacaopoeder, suiker en een klein scheutje sojamelk. Dan kan je het daarna mengen met de warme sojamelk en wordt het perfect! 😀

   | Reageer op deze reactie
 5. maaike schreef:

  Wow dit ziet er heerlijk uit, krijg echt weer zin in chocomelk nu het echt herfst aan het worden is.

  | Reageer op deze reactie
 6. Beau schreef:

  Dit ziet er heerlijk uit! Erg fijn dat het gemaakt is met sojamelk, ik kan gewone melk niet zo goed verdragen. Zeker leuk om dit een keer te gaan maken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Frederique schreef:

  Hmm, nu heb ik zin in chocolademelk. Ik mis trouwens de veganistische slagroom om het nog lekkerder te maken!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ik heb één keer vegan slagroom gehad en toen ging ik bijna over mijn nek, dus ik denk niet dat het daar veel lekkerder van wordt hahaha :p

   | Reageer op deze reactie
   1. Frederique schreef:

    Ow 🙁 Ik heb twee van die pakjes staan omdat ik die mee greep in plaats van de lactosevrije 🙁 Ze zijn ook wel lactosevrij trouwens 😛

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

     Misschien lag het ook aan het merk dat ik had hoor! En dat was alweer twee jaar geleden, tegenwoordig kunnen ze het vast beter maken. Geeft dit je weer hoop? 😉 Als het lekker is moet je het me even laten weten hoor, dan koop ik het ook 😀

     | Reageer op deze reactie
      1. iris schreef:

       Dan was het vast dezelfde die ik toen had haha zo jammer. Het had m’n hele chocolademelk verpest toen door de vieze smaak brrrr..

       | Reageer op deze reactie
 8. Nienke schreef:

  Oh jaa chocomel! Nu wil ik het. *herinnerd zich een pak Tony Chocolonely chocomel ergens achter in de kast*

  | Reageer op deze reactie
 9. Maggie schreef:

  Ik heb nog een goede tip voor de luie variant: de nieuwste chocomelk van Provamel, met rijstmelk en kokos. Ik heb er meteen een hele lading van ingeslagen voor de winter, maar ik ben bang dat het er sneller doorheen vliegt dan gepland!!!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Die zag ik toevallig laatst nog staan bij Ekoplaza, ik twijfelde nog om hem mee te nemen. Ik houd normaal niet zo van chocolademelk namelijk, je krijgt er direct zo’n vol gevoel van in je maag, bluh. Maar in combinatie met rijstmelk is het vast wat lichter. Oh! Ik maakte de chocolademelk gisteren met kokos/rijstmelk van Provamel en dat werd onwijs lekker, het zal wel ongeveer hetzelfde smaken dan denk ik 🙂

   | Reageer op deze reactie
 10. Tamarah schreef:

  Oeh ik ben ook dol op chocolonely caramel met zeezout. Gisteren nog een paar stukjes van gehad en weer weggelegd in de kast zodat ik er vanavond weer van kan genieten (goed hè! 😉 ). Dus zout toevoegen aan warme chocolademelk lijkt me ook wel lekker. Vanavond eens proberen!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Wauw, wat een discipline. Dat doe ik je niet na hoor 😉

   | Reageer op deze reactie
 11. 'm(i)e' schreef:

  yummie ! Ik zou graag die uit de film ‘ chocolat ‘ eens maken, daar zit oa iets pikants in .

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh dat klopt inderdaad, met chilipeper! Leuke film trouwens ook, al een paar keer gezien, maar gaat nooit vervelen 🙂

   | Reageer op deze reactie
   1. 'm(i)e' schreef:

    dan moet je de boeken eens lezen : het vervolg – rode schoenen – is zelfs nog beter dan chocolat !

    | Reageer op deze reactie
 12. Yvon schreef:

  Die aflevering zag ik vorige week, toevallig! 🙂
  Ga het morgen ook eens proberen, ben benieuwd.

  | Reageer op deze reactie
 13. Amy schreef:

  Ik heb nog nooit zeezout in m’n chocolademelk gedaan maar nu ben ik wel nieuwsgierig geworden 😀

  | Reageer op deze reactie
 14. Lisanneleeft schreef:

  Yay, hier word ik blij van! 😀 We hebben nog nepmelk (geen idee wat voor haha) in de koelkast liggen, dus ik ga binnenkort ook eventjes chocolademelk maken 🙂
  Ik was eigenlijk gewoon te lui om op te zoeken welke verhoudingen ik moest hebben, haha. Ben benieuwd naar het zout, heb ik nog nooit geprobeerd!

  | Reageer op deze reactie
 15. Fabianne schreef:

  Klinkt heerlijk! Ik heb een keer chocolademelk gemaakt met behulp van een recept dat ik op internet had gevonden en dat was zó zoet en dik! Echt net chocoladesaus. Ik heb serieus een derde kopje gedronken en toen zat ik bomvol, haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh jakkes, ik weet precies wat je bedoelt. Daarom vind ik normale chocolademelk uit pak en dan opgewarmd ook nooit zo lekker, want je maag raakt er zo vol van. Deze is wel redelijk waterig, oh dat klinkt ook niet erg smakelijk, maar ik bedoel het op een positieve manier 😉

   | Reageer op deze reactie
 16. Lotje schreef:

  Haha sinds ik die aflevering van modern family heb gezien vraag ik me het ook steeds af of het lekker is met zout! Ik ga het binnekort ook is proberen! XOXO

  | Reageer op deze reactie
 17. Maai schreef:

  Ja en bedankt. Ga nu eentje maken. Daar gaan mijn voornemens om niet overal aan te buiten te gaan en me te laten oprekken tot formaat zeekoe. Komt het ooit nog goed?

  | Reageer op deze reactie
 18. Tessa schreef:

  Haha dat intro-stukje! En daarnaast ziet hij er ook echt goddelijk lekker uit!
  Liefs, Tessa

  | Reageer op deze reactie
 19. Lizet schreef:

  Het is zondag en ik ben een beetje brak, en dus de perfecte dag om gewoon met chocolademelk te ontbijten. Ik ga dit nu maken. Thanks voor de tip, ben heel benieuwd naar de smaak met zout erbij! 😀

  | Reageer op deze reactie
 20. Birte schreef:

  Het water loopt me in de mond … deze chocomelk zou pérfect passen bij de drie taarten die ik vandaag bakte ;-).

  | Reageer op deze reactie
 21. Lindsay schreef:

  Net gemaakt, yum!! Over de slagroom – ik gebruik vegan slagroom van Alpro (room om op te kloppen) en die vind ik heeerlijk, mijn mede (niet vegan) vriendje ook… die zou het zo met zijn vingers opsmullen. Voor als je nog een alternatief zocht… 🙂

  | Reageer op deze reactie
 22. Pingback: Instaweek #20 | Mama Maai
 23. Well, that makes sense! Ik vind een beetje zout in zoete dingen ook heel lekker (pannenkoekbeslag) dus zou in chocolademelk is vast ook heel lekker! Stiekem wel fijn dat het weer mag, chocomel met marshmallows. Ik hou van de herfst. 😀

  | Reageer op deze reactie
 24. Pingback: Favoriete dingen-dinsdag #5: De Filmpjeseditie - Wander Woman
 25. annouska schreef:

  Zout, eh nee bedankt! Ik ben sowieso meer van chocolade laten smelten want ik vind cacao met melk (ongeacht welke) niet te drinken :$

  | Reageer op deze reactie
 26. Daniëlle schreef:

  Een tip tegen exploderende soja melk in de magnetron.. De wattage wat lager zetten en dan iets langer er in doen. Tussendoor even roeren is ook niet verkeerd.
  Ik spreek absolúút niet uit ervaring………

  | Reageer op deze reactie
 27. Wendy schreef:

  Ik zou willen dat ik deze blog niet had gezien… Nu heb ik erg veel zin in chocolademelk met marsmallows…

  | Reageer op deze reactie
 28. Saar schreef:

  Kijk, hier kan een beginnende planteneter wat mee! Ik sla dit gewoon op en maak zo meteen de lekkerste chocolademelk van de wereld 😀

  p.s.: ik ben gek op warme chocolademelk!

  | Reageer op deze reactie
 29. Marloes schreef:

  Ah ik had zo’n zin in chocolademelk, dus ik heb je recept op gezocht. Het was heerlijk, en mijn zusje van tien vond het ook erg lekker ; )

  | Reageer op deze reactie
 30. Maaike schreef:

  Ik had zin in chocomelk, maar ik mag geen melk, dus ik heb gegoogled op ‘chocomelk + rijstmelk’ en ik kwam op jouw recept uit. Dus ik heb rijstmelk gebruikt en ook die combi was heerlijk. Ik heb er echt van genoten en ga dit vaker maken. Dank je!

  | Reageer op deze reactie
 31. Lonneke schreef:

  Zout.. dat moet inderdaad heerlijk zijn. Marshmallows erin is sowieso de beste ontdekking die ik ooit gedaan heb haha.

  | Reageer op deze reactie
  1. Nicole schreef:

   Klinkt goed! Als je je sojamelk opwarmt in de magnetron moet je heel regelmatig roeren. Anders gebeurd er zoiets als kookvertraging, wat je zelf ondervonden hebt. Ik zelf roer elke 30 seconden. Veel sneller dan een pannetje! 😉

   | Reageer op deze reactie
 32. Pingback: 5 tips voor een duurzame kerst | IKBENIRISNIET
 33. Renata schreef:

  Ja! Dat had ik dus vandaag ook! Ik verwarmde de sojamelk in de magnetron, wilde toen daarna met de melkopschuimer het even opkloppen, maar toen ontplofte de sojamelk in mijn gezicht (AU!!) Voortaan verwarm ik de sojamelk dus ook in een pannetje 🙂

  | Reageer op deze reactie
 34. Jenn schreef:

  Leuk het recept… maar wat was nou het resultaat? Was de vraag niet of de chocomel lekkerder was met zout?…

  | Reageer op deze reactie
Back to Top