Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (in de kleur paars!)

Ik hang niet vaak de beautyblogger uit, maar door deze mascara van Dr. Hauschka moest dat wel even. Sowieso is Dr. Hauschka een mooi merk (natuurlijk, biologisch, dierproefvrij!) en dit jaar bestaan ze vijftig jaar. Om dit te vieren hebben ze hun complete cosmeticalijn vernieuwd. Daar zijn ze vijf jaar druk mee bezig geweest. Hun producten hebben altijd al een luxe uitstraling vind ik, maar nu ziet de lijn er nóg mooier en luxer uit. Van de nieuwe lijn kreeg ik de Dr. Hauschka Volume Mascara opgestuurd. In de kleur paars!

Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)

Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)

De ingrediënten van de mascara

Alle cosmetica van Dr. Hauschka is dierproefvrij. Ook maken ze enkel gebruik van natuurlijke ingrediënten. Deze mascara bevat het Natrue keurmerk; een internationaal keurmerk voor natuur- en biologische cosmetica. De ingrediëntenlijst van de Dr. Hauschka Volume Mascara kan je hierboven nalezen. Je vindt het lijstje ook op hun website, dat leest wellicht wat makkelijker. Voor de veganisten: op de ingrediëntenlijst vind je ook bijenwas en zijde, de mascara is dus níet vegan.

Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)

Dr. Hauschka Volume Mascara review

Normaal gebruik ik alleen pikzwarte mascara, ik was zeer benieuwd naar het paarse kleurtje! Stiekem hoopte ik op een paarse knalkleur, maar zoals je op de foto’s hieronder kan zien, valt dat mee. Het is een subtiele donkerpaarse kleur, je ziet het alleen als je héél goed kijkt. Vind ik stiekem best jammer. Nu heb ik van mijzelf behoorlijk donkere wimpers. Als je wimpers een lichtere kleur hebben, zie je de paarse kleur waarschijnlijk beter. Maar laat de kleur plum je dus niet afschrikken, deze mascara is prima voor dagelijks gebruik.

Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)
Zonder mascara
Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)
Met mascara
Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)
Mooi!

Eindoordeel

Ik vind het volume-effect supermooi, de foto’s spreken voor zich. De mascara is goed aan te brengen; het borsteltje werkt fijn. En de mascara ruikt zelfs lekker! Ik heb hem nu meerdere dagen gedragen en ondanks dat het geen waterproof mascara is, blijft ‘ie goed zitten. Ik ben van natuurlijke mascara’s gewend dat je al snel donkere vegen onder je ogen krijgt, maar dat is bij de Dr. Hauschka Volume Mascara niet het geval. Ik ben heel tevreden!

De mascara kost 19,95 euro (8 ml) en kan je vinden in de Dr. Hauschka webshop en winkels zoals Ekoplaza. Alle verkoopadressen vind je op deze pagina.

Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)

De mascara in deze blogpost heb ik gekregen om te reviewen. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 reacties op “Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (in de kleur paars!)

 1. Romy schreef:

  Wat een prachtig resultaat! Ik had iets heel heftigs verwacht door de paarse kleur, maar dit ziet er gewoon heel natuurlijk uit. Het klinkt als een fijne mascara!

  | Reageer op deze reactie
 2. Susan schreef:

  Vind het resultaat mooi, hoewel het van mij nog wel wat meer gescheiden mag zijn. Van dat paars zie je trouwens niet veel terug haha.

  | Reageer op deze reactie
 3. Mariëlle schreef:

  Ik ben hetzelfde gewend van natuurlijke mascara’s 🙁 Maar hoe meer ik er probeer, af en toe vind ik een fijne! Deze klinkt erg goed 🙂 Leuk ook, dat paars!

  | Reageer op deze reactie
 4. Charelle schreef:

  Je ziet inderdaad bijna niet dat het paars is, maar er zit toch een paarse gloed over, erg mooi! Ik vind het een hele zoektocht, natuurlijke mascara’s. Heb er pas weer eentje besteld maar die geeft helaas niet zoveel volume, volgende keer deze proberen. (:

  | Reageer op deze reactie
 5. Deze mascara heeft echt een super mooi effect! Dat paars zie je echt bijna niet, wat idd wel een soort van jammer is. Als je dan een paarse mascara maakt, maak hem dan ook paars. Zwart hebben ze toch al… Maar toch vind ik het heel mooi hoor haha. En het is fijn dat de formule zo goed werkt.

  | Reageer op deze reactie
 6. Iris schreef:

  Erg paars in het inderdaad niet, maar ik denk dat het alsnog een mooie mascara is.

  | Reageer op deze reactie
 7. Claire schreef:

  He wat een leuke mascara! Sowieso tof dat Dr.Hauschka meer make-up aan het assortiment toevoegd. Jammer dat ie paars is, ik hou persoonlijk meer van zwart.

  | Reageer op deze reactie
 8. Sofie schreef:

  Heel erg mooi! Ik heb hetzelfde met natuurlijke mascara’s, dat ze snel uitlopen, maar erg veel last heb ik er niet van: ik zit toch meestal thuis, haha. Als het regent blijf ik gewoon binnen 😉

  | Reageer op deze reactie
 9. Bente schreef:

  Oehh, mooi resultaat! En ik vind het juist een voordeel dat je niet heel duidelijk ziet dat het paarse mascara is 😉

  | Reageer op deze reactie
 10. Wat een mooie mascara. Je ziet niet zo goed dat het paars is, maar het is wel minder hard dan een echte zwarte mascara. Dat vind ik wel echt mooi. Wat mij betreft mag de mascara nog iets meer separeren, maar het ziet er wel erg goed uit! Fijn ook dat de mascara goed blijft zitten.

  | Reageer op deze reactie
 11. Karlijn schreef:

  Mascara’s met een kleurtje zijn leuk om op te doen voor de afwisseling, juist omdat kleurtjes soms heel subtiel kunnen zijn. Deze klinkt ook erg fijn! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 12. Nora schreef:

  Mooi en subtiel! Ik zie eigenlijk helemaal niet dat het paars is! Ik vraag me wel af: waarom bedenkt een merk dat het ‘een goed idee’ is om paarse mascara te maken? Ik zou dat namelijk nooit kopen! Inderdaad eerder zwart of bruin. Ik zou bang zijn dat paars veel te ‘paars’ is, wat het dus niet is (zie ik nu bij jou…)
  Ik heb altijd de bronzing powder van dr. Hauschka: ben al aan m’n 4e poederdoosje bezig, zo fijn is ie!

  | Reageer op deze reactie
 13. Pingback: Weekoverzicht: Stemmen, toko shoplog & nieuw jurkje! | IKBENIRISNIET
Back to Top