Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (in de kleur paars!)

Ik hang niet vaak de beautyblogger uit, maar door deze mascara van Dr. Hauschka moest dat wel even. Sowieso is Dr. Hauschka een mooi merk (natuurlijk, biologisch, dierproefvrij!) en dit jaar bestaan ze vijftig jaar. Om dit te vieren hebben ze hun complete cosmeticalijn vernieuwd. Daar zijn ze vijf jaar druk mee bezig geweest. Hun producten hebben altijd al een luxe uitstraling vind ik, maar nu ziet de lijn er nóg mooier en luxer uit. Van de nieuwe lijn kreeg ik de Dr. Hauschka Volume Mascara opgestuurd. In de kleur paars!

Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)

Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)

De ingrediënten van de mascara

Alle cosmetica van Dr. Hauschka is dierproefvrij. Ook maken ze enkel gebruik van natuurlijke ingrediënten. Deze mascara bevat het Natrue keurmerk; een internationaal keurmerk voor natuur- en biologische cosmetica. De ingrediëntenlijst van de Dr. Hauschka Volume Mascara kan je hierboven nalezen. Je vindt het lijstje ook op hun website, dat leest wellicht wat makkelijker. Voor de veganisten: op de ingrediëntenlijst vind je ook bijenwas en zijde, de mascara is dus níet vegan.

Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)

Dr. Hauschka Volume Mascara review

Normaal gebruik ik alleen pikzwarte mascara, ik was zeer benieuwd naar het paarse kleurtje! Stiekem hoopte ik op een paarse knalkleur, maar zoals je op de foto’s hieronder kan zien, valt dat mee. Het is een subtiele donkerpaarse kleur, je ziet het alleen als je héél goed kijkt. Vind ik stiekem best jammer. Nu heb ik van mijzelf behoorlijk donkere wimpers. Als je wimpers een lichtere kleur hebben, zie je de paarse kleur waarschijnlijk beter. Maar laat de kleur plum je dus niet afschrikken, deze mascara is prima voor dagelijks gebruik.

Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)
Zonder mascara
Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)
Met mascara
Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)
Mooi!

Eindoordeel

Ik vind het volume-effect supermooi, de foto’s spreken voor zich. De mascara is goed aan te brengen; het borsteltje werkt fijn. En de mascara ruikt zelfs lekker! Ik heb hem nu meerdere dagen gedragen en ondanks dat het geen waterproof mascara is, blijft ‘ie goed zitten. Ik ben van natuurlijke mascara’s gewend dat je al snel donkere vegen onder je ogen krijgt, maar dat is bij de Dr. Hauschka Volume Mascara niet het geval. Ik ben heel tevreden!

De mascara kost 19,95 euro (8 ml) en kan je vinden in de Dr. Hauschka webshop en winkels zoals Ekoplaza. Alle verkoopadressen vind je op deze pagina.

Review: Dr. Hauschka Volume Mascara (Plum)

De mascara in deze blogpost heb ik gekregen om te reviewen. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top