Filmtips LIII

Begin van een nieuwe maand, dus nieuwe filmtips! Als voornemen heb ik om in 2017 in totaal 150 films te kijken. Op het moment zit ik al op *tromgeroffel*.. 96 films! Dus dat gaat lekker. Dit zijn de vijf mooiste films die ik in juni zag:

This Beautiful Fantastic (2016) – “Bella Brown, there was nothing normal about the girl. She grew in to the oddest of odd balls.” Bella, het hoofdpersonage in de film, werkt in een bibliotheek, maar zou graag schrijfster voor kinderboeken willen worden. Ondertussen moet ze haar tuin netjes zien te krijgen omdat ze anders haar huis wordt uitgezet. De film deed me qua sfeer denken aan Amelie, ik vond het allemaal heel leuk en aandoenlijk. Gewoon een gezellige film over liefde en tuinieren, leuk! Bekijk hier de trailer.

The Discovery (2017) – Deze film speelt zich af twee jaar nadat wetenschappelijk is aangetoond dat er een leven na de dood is. Deze bevinding zorgt ervoor dat mensen massaal op zelfdoding overgaan. Will (Jason Segel) ontmoet een vrouw die hetzelfde van plan is en probeert haar te helpen, zelf staat hij namelijk erg sceptisch tegenover deze bevinding. De film is een béétje raar, maar daar houd ik wel van. Ik vond het idee van de film heel goed bedacht! Deze film is te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer.

Handsome Devil (2016) – Ned en Conor moeten samen een slaapkamer delen op een internaat. Ned is een einzelgänger die wordt gepest door zijn homofobische klasgenoten en Conor is een succesvolle rugby-speler. In eerste instantie moet Ned niets van hem weten, hij háát rugby. Maar dan ontstaat er, hoe cliché het ook is, toch een vriendschap. Ondanks de clichés toch een hele fijne film. Bekijk hier de trailer.

Land of Mine (2015) – Originele titel: Under sandet. Deze Deense film is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Na de Tweede Wereldoorlog liggen de Deense stranden bezaaid met landmijnen. Aan een groepje Duitse jongeren, die nu niet echt met open armen worden ontvangen door de Denen, de taak om deze duizenden mijnen te ontmantelen. Heel heftig, maar ook erg mooi in beeld gebracht. Bekijk hier de trailer.

Life (2017) – Jake Gyllenhaal! <3 Ik ben blij dat mijn ziel door de jaren heen afgestompt is geraakt, daardoor kan ik tegenwoordig ook enge films kijken. Zoals Life. Die je dus níet moet kijken als je niet van spannende, creepy films houdt waar je een naar gevoel van in je buik krijgt. Zes astronauten zitten in de ruimte om onderzoek te doen naar leven op Mars. Ze ontdekken een nieuwe levensvorm die begint als een schattig klein blubje, maar uitgroeit tot iets waarmee je liever niet opgesloten zit in een ruimteschip. *insert dramatische achtergrondmuziek* Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top