Cadeautip voor hippies: Lamazuna Zero Waste geschenkdoos

Is die ene ecologische-hippie-vriendin bijna jarig en heb je géén idee wat te kopen omdat ze geen geïmporteerde zooi uit China via Aliexpress wil? (Ik heb dit gebaseerd op de ervaring van mijn eigen vrienden want ik ben ‘die ene ecologische-hippie-vriendin’.) Dit is een leuke cadeautip! Het is een geschenkdoosje met afvalvrije verzorgingsproducten en de inhoud is volledig veganistisch en eco-verantwoord.

lamazuna zero waste cadeautipzero waste gift box lamazuna

Zero waste geschenkdoos

Van Babongo kreeg ik deze mooie zerowaste-geschenkdoos cadeau. In de geschenkdoos zitten de volgende producten van het Franse merk Lamazuna:

 • Konjac-spons
 • Vaste deodorant
 • Vaste tandpasta
 • Oorstaafje
 • Houten ring

De prijs is 39 euro wat aan de hoge kant lijkt, maar het gaat hier om producten van goede kwaliteit en die, als je ze los koopt, ook niet goedkoop zijn. De tandpasta kost los bijvoorbeeld iets meer dan 10 euro en de konjac-spons 8 euro. En dan krijg je het ook nog in een leuk houten doosje! Wat mij betreft een prima prijs dus.

lamazuna zero waste geschenkdoos
De geschenkdoos bestaat uit een houten doos die je open kan schuiven
houten ring uit de zero waste geschenkdoos
De houten ring die als extraatje in de geschenkdoos zit

Konjac spons

Een konjac-spons heb ik al vaker gebruikt en daar ben ik altijd erg tevreden over geweest. Ook deze konjac-spons van Lamazuna is van goede kwaliteit. Het materiaal is volledig natuurlijk; de spons is namelijk gemaakt van de wortel van de konjacplant. De wortel wordt verpulverd en er wordt water aan toegevoegd, en zo ontstaat deze spons! De spons is keihard, maar als je ‘m even in een bakje water legt, zuigt deze het water op en wordt de spons zacht. Nu kan je met de spons je gezicht op milde wijze reinigen met alleen een beetje lauw water.

De spons kan je voor langere tijd gebruiken, als de spons aan vervanging toe is, kan deze in de groene container omdat het volledig biologisch afbreekbaar is.

konjac spons droog
Zo ziet de konjac-spons eruit als die droog is
konjac spons nat
Dit is dezelfde konjac-spons nadat ik hem heb natgemaakt 

Vaste deodorant

O jongens, wat een zoektocht heb ik gehad naar natuurlijke deodorant. Uiteindelijk werkte voor mij de crystal stick (ook van Babongo trouwens!) het beste. Maar zoals je wellicht weet, verkeer ik momenteel niet in de beste mentale staat en heb ik regelmatig last van paniek, en dat gaat gepaard met véél zweten. Natuurlijke deodorant, zoals ook deze vaste deodorant van Lamazuna, stopt het zweten niet maar zorgt er wel voor dat je minder last hebt van geurtjes. Ik ben daarom niet het beste proefkonijn voor deze deodorant nu, maar ik moet zeggen dat het gebruik wel gewoon goed en makkelijk is. Ook de geur vind ik lekker. Je maakt het blokje nat en smeert het vervolgens onder je oksels en klaar is kees.

De deodorant is gemaakt op basis van onder andere sodium bicarbonate (baking soda), kokosolie, kleipoeder en essentiële oliën met antibacteriële werking. De geur is een beetje zoetig, door de geur van rozen, maar vooral lekker fris. Het blokje is erg zuinig in gebruik dus je kan er een behoorlijke tijd mee vooruit. Het deoblokje is volledig vrij van verpakking zoals je op de foto al kan zien, dus je kan het helemaal op gebruiken en houdt dan geen afval over.

vaste deodorant
De vaste deodorant lijkt op een klein zeepje

Vaste tandpasta

Hoe leuk is deze tandpasta op een stokje? Het lijkt wel een lolly! Ik heb al meerdere natuurlijke “gekke” tandpasta’s gebruikt, dus ik was erg benieuwd naar deze variant. Het gebruik is simpel: je maakt je tandenborstel nat en strijkt vervolgens met de borstel langs de vaste tandpasta. Vervolgens poets je je tanden zoals je gewend bent. Ik moest even wennen aan het gebruik omdat het leek alsof er niks van het product op mijn tandenborstel kwam. Maar het blijkt dat je maar weinig nodig hebt om goed je tanden te kunnen poetsen. Ook weer heel zuinig in gebruik dus! Het schuim wordt trouwens lang niet zo romig zoals bij traditionele tandpasta, maar dat was ik ook al gewend van bijvoorbeeld de toothy tabs van Lush. De smaak van de tandpasta is lekker fris en minty en na het poetsen voelen mijn tanden schoon en glad.

Ik houd mij ver buiten de discussie of natuurlijke tandpasta zonder fluor wel net zo goed is als “normale” tandpasta. Ik weet ook dat er mede-hippie’s zijn die de tandpasta uit de supermarkt “puur vergif” vinden. Nu ben ik daar zelf niet zo van onder de indruk en wissel ik mijn normale fluor-tandpasta weleens af met natuurlijke tandpasta. Alles met mate, denk ik altijd maar. Mocht je hier wel een sterke mening over hebben: good for you, doe vooral wat goed voelt en vraag eventueel je tandarts om advies.

vaste tandpasta
Vaste tandpasta op een stokje

Oorstaafje

En dan zijn we nu aangekomen bij het meest bijzondere product uit de box! Je zag het stokje misschien al wel voorbij komen op Instagram gisteren. Ik maakte er een quizvraag van en vond het leuk om te zien dat zo veel mensen wisten waar dit product voor diende of zelf al ervaring hadden met dit ding. Want wat is het nu? Een oorstokje van bamboe! Je gebruikt dit als een vervanger voor wattenstaafjes om je oren mee schoon te maken. Het idee is dat je dus níet tot aan je trommelvlies lekker in je oor gaat zitten peuteren, maar alleen zichtbaar oorsmeer in de buurt van je gehooringang weghaalt. Na gebruik maak je het stokje schoon en kan je het vaak opnieuw gebruiken. Het stokje is van stevig, glad bamboe dus ik neem aan dat dit voor langere tijd gewoon goed gaat.

Blijkbaar heb ik schone oren van mijzelf, want ik ga nooit in de weer met wattenstaafjes en heb ook nooit ergens last van wat mijn oren betreft. Daarom was ik ook niet van plan om ermee te beginnen. Maar gelukkig heb ik een ecologische vriendin, die letterlijk verslaafd is aan dit soort oorstokjes, die ik kon vragen wat haar ervaring met dit product is. Zij zegt dat het goed werkt mits je het met mate gebruikt. Als je namelijk je diep in je oor gaat lopen frunniken werkt het alleen maar averechts. (Dus nu heeft ze een halve oorontsteking.) Het oorsmeer dat dieper in je oor zit, heeft namelijk juist een gezonde functie, dat moet je dus gewoon lekker laten zitten. In de reacties op mijn Instagramfoto kan je meer persoonlijke ervaringen lezen over het gebruik van een oorstokje.

zero waste herbruikbaar wattenstaafje
Het herbruikbare oorstaafje is gemaakt van bamboe, de achterkant is versierd met een kraal en lusje

Ik werd helemaal blij van deze geschenkdoos, al is het alleen al dat het openen ervan voor een kerstpakket-effect zorgt. Een beetje grabbelen en kijken wat je allemaal hebt gekregen, leuk! Het is ook gelijk een goede kennismaking met verschillende afvalvrije verzorgingsproducten. De geschenkdoos vind je hier. Mocht je een interessant product in deze review hebben gezien, dan kan je deze ook los vinden in de webshop.

De geschenkdoos die ik review in deze blogpost heb ik gekregen, dank je wel Babongo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 reacties op “Cadeautip voor hippies: Lamazuna Zero Waste geschenkdoos

 1. Tof kerstpakket! 😉 Ik ben meestal niet zo snel fan van cosmeticamerken of überhaupt cosmetica, haha, maar Lamazuna vind ik al awesome zonder er ooit iets van geprobeerd te hebben. Een van de weinige merken waarvan ik, dankzij de open en eerlijke klantenservice, honderd procent durf te geloven dat het echt helemaal vegan, zo duurzaam mogelijk, low waste en zelfs helemaal zonder aardolie en palmolie is. Dat is echt heel bijzonder! Ik ben vooral benieuwd naar die deo, maar ben de komende jaren nog wel zoet met mijn kristaldeo. Qua tandpasta ben ik dan juist weer zo iemand die niet zonder fluoride durft. Lamazuna heeft trouwens ook nog een shampoo bar die qua samenstelling erg lijkt op die van Pachamamaï, Die laatste heb ik wel getest en bevalt me heel goed. Het zijn (naast mijn eigen shampoo bar) de enige twee merken die ik weet met aardolie- en palmolievrije low poo shampoo bars. Alleen daarom al ben ik fan 😉

  | Reageer op deze reactie
 2. Rosan schreef:

  haha ik dacht dat je die kraal kant in je oor moest stoppen xD

  | Reageer op deze reactie
 3. Yara schreef:

  Wat een leuk idee! Ik ben zelf niet zo bezig met het zero waste leven, maar er is wel een grote markt voor.
  Liefs,
  Yara

  | Reageer op deze reactie
 4. Saar schreef:

  Oh, wat een zalig cadeautje om te krijgen. Valt wel binnen het budget wat wij aan goede vrienden geven voor hun verjaardag hoor. Enfin, het is iets meer maar wel nog haalbaar. Leuk!

  | Reageer op deze reactie
 5. Ineke schreef:

  Wist je dat je ook prima je tanden kunt poetsen met alleen water? Veel mensen willen graag een frisse mintsmaak in hun mond maar voor het reinigen van je tanden heeft het geen toegevoegde waarde. Ik moet helaas nog af en toe tandpasta voor gevoelige tanden gebruiken maar ook dat hoeft niet iedere dag. Twee keer per week is voldoende. Voor de rest houd ik het bij water.

  | Reageer op deze reactie
 6. Iris schreef:

  Het lijkt me echt een leuk cadeautje of te geven of krijgen. Ik weet niet of ik de houten ring zou dragen, maar voor de rest zou ik met alle producten oprecht blij zijn. Ik zou waarschijnlijk wel even moeten wennen aan het concept van de tandpasta: zonder beschrijving zou ik denken dat het een lolly is 😉

  | Reageer op deze reactie
 7. Romy schreef:

  Wat een leuk pakketje, alleen al om te zien vanwege de leuke doos! Er zitten toffe items in, vooral om gewoon eens iets nieuws te proberen. Ik had trouwens echt geen idee dat dat een oorstaafje was. Weer wat geleerd! 😉 Vaste tandpasta zou ik zelf niet zo goed durven gebruiken. Tandpasta is een van de weinige dingen waarmee ik niet zo goed durf te experimenteren. Ik koop dan toch maar liever de gewone tandpasta van Hema, die in ieder geval dierproefvrij is 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Jessica schreef:

  Oohh dit is nu echt iets leuks! Zelf zou ik niet alle producten gebruikten, maar zoals een oorstokje bied zeker uitkomst.
  Je hoeft dan geen nieuwe wattenstaafjes meer te kopen hoezee!

  | Reageer op deze reactie
 9. Linda schreef:

  Heel veel van deze dingen kende ik nog niet, ik ben net zo’n beetje overgestapt op zeep/douchegel die niet meer in een plastic verpakking zit (er staat er nog eentje dus die maak ik uiteraard op). Ik vraag me wel af, pure interesse trouwens, hoe bewaar je die deodorant? Ik heb wel eens een los zeepje dus, dat leg ik meestal op een washandje bijvoorbeeld… Hoe doe jij dat?

  | Reageer op deze reactie
  1. Nicole / Babongo schreef:

   Hoi Linda, zelf bewaar ik de deo gewoon in het doosje waarin het verpakt zit. Maar Lamazuna heeft ook een charmant glazen potje waarin je ‘m kunt bewaren. Groetjes, Nicole

   | Reageer op deze reactie
 10. Jessica J. schreef:

  Ohh, tof geschenk! Dit zou ik wel willen krijgen. Het is inderdaad niet goedkoop, maar wat je zegt, los zijn zulke spullen ook best prijzig. En hier krijg je nog een leuk doosje bij!

  | Reageer op deze reactie
 11. Eva schreef:

  Wat tof zeg! Ik wist van de helft van de producten niet eens dat het bestond 😮

  | Reageer op deze reactie
Back to Top