Een duurzame garderobe samenstellen met een beetje hulp

Tijd voor een frisse garderobe, want een nieuw seizoen gaat van start! Nu ik sinds een jaar een capsule wardrobe heb, maak ik daar een heel ding van. Oude kleding van vorig jaar kijk ik weer door en ik voeg er nieuwe dingen aan toe als dat nodig is. Het is fijn als je daar een beetje hulp bij kan krijgen. Vooral als je óók graag wil dat je kledingstukken eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Marlieke van de vegan webshop Wolf & Storm heeft veel verstand van duurzame kleding en gaf mij persoonlijk stijladvies. Waar jij je ook voor kan inschrijven!

persoonlijk stijladvies - duurzame garderobe samenstellen

Wolf & Storm: vegan webshop

Als je gelijk een mooi aanbod van duurzame, eerlijke en vegan kleding en accessoires bij elkaar wilt zien, zul je de webshop van Marlieke fantastisch vinden. Twee jaar geleden heeft ze de webshop Wolf and Storm opgezet om het makkelijker te maken om stijlvolle, duurzame fashion te vinden. Zelf is ze ook al een aantal jaren veganist, dus dan weet je zeker dat het goed zit. (Niet geheel onbelangrijke informatie: ook heeft ze een lieve beagle en mensen met beagles zijn sowieso de beste mensen mensen.) In de webshop vind je mooie, tijdloze basics en een aantal meer opvallende items van verschillende merken. Denk aan vegan tassen van Matt & Nat, eerlijke sieraden van A Beautiful Story en de voor mij nog tot voor kort onbekende merken Lovjoi en Jan ’n June. Een duurzame garderobe samenstellen wordt zo gelijk een stuk makkelijker. Vooral omdat je nu ook bij Marlieke terecht kunt voor gratis persoonlijk stijladvies. Waar ik gelijk van gebruik mocht maken. Handig als voorbereiding voor het samenstellen van mijn capsule wardrobe voor de aankomende herfst.

Duurzaam persoonlijk stijladvies

Via het inschrijfformulier kan je laten weten dat je graag kledingadvies ontvangt met betrekking tot een kledingstuk uit jouw kast dat je lastig vindt om te combineren. Hierop krijg je een vragenlijst gemaild zodat Marlieke een duidelijk beeld kan krijgen van je persoonlijkheid en wat je mooi vindt. Als persoonlijk stijladvies ontvang je een collage met duurzame, tijdloze items voor het aankomend seizoen! Op deze manier kan je toch lekker shoppen, maar op een duurzame manier. Zelf houd ik erg van tijdloze items in mijn capsule wardrobe omdat deze lang meegaan en omdat je ze met veel kunt matchen. Om elk seizoen met een nieuwe trend mee te gaan (en dus steeds weer moeten kopen, kopen, kopen) vind ik grote onzin. Liever een paar duurzame kledingstukken van goede kwaliteit, dan een berg kledingstukken die je maar een paar keer draagt. Erg goed als een webshop hier op een positieve manier de aandacht op legt, dat kan ik alleen maar toejuichen! En ik geloof dat iedereen wel één of meerdere kledingstukken in de kast heeft hangen waarvan je niet zo snel weet hoe je het het beste kan combineren. Herkenbaar?

Vragen op de vragenlijst zijn o.a. “Wat is je lievelingskleur?”, “Wat doe je in je vrijetijd” en “Welke items draag je het liefst?”.

Mijn collage met duurzame items

Toen ik mijn zomer-garderobe samenstelde, heb ik mijn herst/winter kleding in een doos gedaan. Hier heb ik even in geneusd om een kledingstuk te vinden dat ik zelf minder draag omdat ik nooit goed weet hoe het te combineren. Ik vond mijn mooie zwarte, kokerrok die ik een tijd geleden heb gekocht, maar nog maar weinig heb aan gehad. Vervolgens vulde ik de vragenlijst in en hier werd de onderstaande collage op gebaseerd. Heel even was ik bang dat ik misschien stijladvies zou ontvangen dat niet bij mij zou passen, maar ik werd blij verrast. Ik kan me er helemaal in vinden. Ik liet weten dat ik vooral op zoek was naar kleding voor de normale, doordeweekse dagen wanneer ik aan het werk ben. Dan wil er namelijk ‘fashionable’ uit zien (lees: niet in pyjama achter de computer hangen), maar wel comfortabele kleding aan hebben zodat ik me goed kan concentreren. Mijn lievelingskleur qua kleding is zwart, zwarter, zwartst, vooral in de herfst en winter.

Collage door Wolf and Storm - duurzame garderobe samenstellen
De collage die ik ontving op basis van mijn ‘lastige’ kledingstuk en ingevulde vragenlijst

Op de collage zie je onder andere:

Niet alleen in combinatie met mijn kokerrok vind ik de items leuk, maar ik vind ze sowieso heel goed uitgezocht! Ik gaf namelijk aan Marlieke door dat ik erg van basic, comfortabele items houd. Maar dat ik het lastig vind om het dan niet te saai of zakelijk over te laten komen, vooral in combinatie met een kokerrok. Daar zijn de items goed op uitgekozen. Ze zijn fijn voor doordeweeks, maar op een bepaalde manier gecombineerd ook leuk voor een meer feestelijke gelegenheid. En extra overzichtelijk om op deze manier duurzame kledingstukken uitgelicht te zien in plaats van dat je door een webshop scrollt en daar al snel het overzicht mee verliest.

Tip: gratis totebag en 10% korting!

Hiep hiep hoera, nog meer goed nieuws. Deze week bestaat Wolf and Storm twee jaar! Om dit jubileum te vieren, ontvang je bij je bestelling deze week (vanaf vandaag t/m 17 september) een gratis canvas tas. En als je de kortingscode ‘wolfpack2’ gebruikt, krijg je deze week tevens op alle items op deze pagina 10 procent korting! Dit zijn alle bestsellers van de afgelopen jaren en daarmee mooie basic kledingstukken en accessoires voor in een duurzame garderobe.

 Deze blogpost heb ik geschreven in samenwerking met Wolf and Storm 

Kende jij de webshop Wolf and Storm al? Ik kan het zeker aanraden om er even rond te neuzen. Als je ook graag gebruik wil maken van het stijladvies, schrijf je dan hier in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 reacties op “Een duurzame garderobe samenstellen met een beetje hulp

 1. Sarina schreef:

  Zo handig om stijladvies te kunnen vragen. Ik weet zelf ook echt nooit wat ik nou met m’n kledingkast moet 🙈

  | Reageer op deze reactie
 2. Wat een leuk en passend stijladvies heb je gekregen! En ook allemaal te dragen met zowel een hakje (voor je business meetings) of een stoere sneaker (als je Ollie gaat uitlaten) 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Jessica J. schreef:

  Mag ik effe zeggen dat ik voor de volle 110% volg in de collage? Wat een prachtige items! Ook helemaal mijn stijl! Alleen kokerrokken draag ik nooit; ik ben altijd bang dat ze achteraan in zo’n teut gaan staan.
  Zo’n ontzettend mooie webshop. Ik heb er nog nooit besteld, maar die korting op basics is wel érg verleidelijk!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik heb twee kokerrokken en die zijn beide van heel stretchy materiaal, dus dat is wel heel fijn! Die blijven ook gewoon mooi zitten en hoef je niet raar in te lopen haha. En wat leuk dat de collage ook zo van toepassing is op jou, ik vind het zulke leuke items 😀

   | Reageer op deze reactie
 4. Maartje schreef:

  Die webshop kende ik nog niet, maar het ziet er echt leuk uit! Een stijladvies heb ik nog nooit gehad, maar ik kan me voorstellen dat dat van pas kan komen.

  | Reageer op deze reactie
 5. Sofie schreef:

  Supergoed idee om zo persoonlijk advies te geven!
  Dat T-shirt is supertof, zoiets zou ik ook nog echt dragen!
  Ik denk dat ik maar wat duurzame fashion op mijn kerstlijstje ga zetten, haha. En zo’n handtas <3

  | Reageer op deze reactie
 6. Simone schreef:

  Wat een onwijs leuk én goed concept! Ik vind de items in jouw collage ook echt stuk voor stuk erg leuk, hebben ze goed uitgezocht!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Het lijkt Ollie, maar het is de hond van de eigenaresse van de webshop, haha! Leuk hè, een lookalike 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Romy schreef:

  Dat klinkt echt als een hele fijne winkel met heel fijn, persoonlijk advies! Wat een leuke collage heb je ook gekregen als advies. Zo ga je die mooie kokerrok zeker weten rocken 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Lenneke schreef:

  Ja, ok, fangirl, maar ik vind de collage leuk, de naam Wolf and Storm, de beagle en kokerrokken ook.

  | Reageer op deze reactie
 9. Marije schreef:

  Wolf & Storm vind ik zo’n fijne website! Heb er vorig jaar mijn tas besteld en echt heel persoonlijk allemaal 🙂

  | Reageer op deze reactie
 10. Wow, wat een service zo’n advies! Klinkt als best veel werk namelijk en dan ook nog eens met een heel geslaagd resultaat. Is het gemeen als ik Marlieke vraag wat ik bij mijn zwarte sokken kan dragen? 😛

  | Reageer op deze reactie
  1. Marlieke schreef:

   Ik zou zeggen: kleding. Het weer is iets te koud om alleen sokken te dragen, dus ik stel met liefde een nieuwe garderobe voor je samen. Is ook wel fijn voor op straat enzo;).

   | Reageer op deze reactie
    1. Marlieke schreef:

     Haha! Leuk dat je je hebt aangemeld. Ik heb een heleboel aanmeldingen ( tof!) En ik wacht even deze week af en dan stuur ik iedereen een persoonlijk berichtje. Warme groetjes,Marlieke

     | Reageer op deze reactie
 11. Ise schreef:

  Goed initiatief! Ik zie mezelf er nog niet helemaal gebruik van maken maar ik denk wel dat zulke projecten het voor mensen makkelijker maken om duurzamer te gaan leven. Dus yay!

  | Reageer op deze reactie
 12. Pingback: Weekoverzicht: vooral heel veel eten | IKBENIRISNIET
 13. Eva schreef:

  Ooh ik ben nu stiekem al helemaal verdwaald tussen al het moois <3 Ik wil echt alles en die gele tas wauww!

  | Reageer op deze reactie
 14. Pingback: Gratis stijladvies: de nieuwe service van webshop Wolf & Storm - KouweKleren
Back to Top