Filmtips LVI

Yay, eindelijk weer nieuwe filmtips! De 56e editie alweer. Dit waren de vijf beste films die ik in januari zag:

please stand by filmtip

Please Stand By (2017) – Dakota Fanning is één van mijn lievelingsactrices en ze speelt in alleen maar goede films. (Twilight tel ik even niet mee, zij moet ook gewoon brood op de plank krijgen, snap ik best.) In Please Stand By speelt ze Wendy die onder begeleiding woont omdat ze autisme heeft, maar loopt dan weg samen met haar hondje. Ze is groot fan van Star Trek en wil haar script inleveren voor een StarTrek-wedstrijd. Zowel leuk als ontroerend. Bekijk hier de trailer. (Maar niet helemaal afkijken want dan heb je in principe de complete film gezien.)

mother filmtip

Mother! (2017) – Een stel leeft een rustig, simpel leven in een groot huis, maar hun rustige leventje wordt in de war geschopt door onverwacht bezoek. Het is geen typische horrorfilm, maar ik kreeg er wel de kriebels van. Steve grapte steeds dat in deze film al mijn grootste nachtmerries zaten. (Hij heeft gelijk; er zijn maar weinig dingen die ik vervelender vind dan onverwacht bezoek.) De film is gevuld met symbolische betekenissen en ik vond hem echt héél tof en onheilspellend. Maar let op: het is wel een beetje een rare film, mocht je meer van de Hollywood-blockbusters zijn dan vind je dit waarschijnlijk niks. Bekijk hier de trailer.

the mountain between us filmtip

The Mountain Between Us (2017) – Omdat ze op het vliegveld stranden en niet met hun eerste vlucht naar huis kunnen, regelt Alex (Kate Winslet) een vlucht met een klein vliegtuigje. Ze vraagt of Ben (Idris Elba), die ze net heeft ontmoet en hetzelfde probleem heeft ook mee wil. Ze vertellen niemand over hun gewijzigde plannen. En, zoals dat dan gaat in Amerikaanse dramafilms, storten ze uiteraard neer. In de film volg je hun avontuur. O ja, en er zit een leuke hond in de film. Erg mooie film! Ik ga nooit in een klein vliegtuigje met maar één piloot in ieder geval. Bekijk hier de trailer.

Breathe (2017) – Zocht je een goede, hartverwarmende film? Stop maar met zoeken, want dit is ‘m. Ik heb nog nooit een film gezien met zo’n veerkrachtig verhaal. Breathe is gebaseerd op het waargebeurde liefdesverhaal van Robin and Diana Cavendish. Wanneer ze te maken krijgen met een verwoestende ziekte, geven ze ondanks alle moeilijkheden niet op, maar kijken ze naar wat wél mogelijk is. En daarmee overtreffen ze de verwachtingen van iedereen. Bekijk hier de trailer. 

The Nice Guys (2016) – Deze film speelt zich af in Los Angeles in de jaren 70. En Ryan Gosling komt vaak in beeld. Dat zijn toch redenen genoeg om deze film te zien. Ik vond de film erg leuk: grappig, luchtig én origineel. Twee privédetectives proberen een mysterieuze vermissing te ontrafelen en ontdekken dat er meer niet helemaal pluis is. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top