Filmtips LVI

Yay, eindelijk weer nieuwe filmtips! De 56e editie alweer. Dit waren de vijf beste films die ik in januari zag:

please stand by filmtip

Please Stand By (2017) – Dakota Fanning is één van mijn lievelingsactrices en ze speelt in alleen maar goede films. (Twilight tel ik even niet mee, zij moet ook gewoon brood op de plank krijgen, snap ik best.) In Please Stand By speelt ze Wendy die onder begeleiding woont omdat ze autisme heeft, maar loopt dan weg samen met haar hondje. Ze is groot fan van Star Trek en wil haar script inleveren voor een StarTrek-wedstrijd. Zowel leuk als ontroerend. Bekijk hier de trailer. (Maar niet helemaal afkijken want dan heb je in principe de complete film gezien.)

mother filmtip

Mother! (2017) – Een stel leeft een rustig, simpel leven in een groot huis, maar hun rustige leventje wordt in de war geschopt door onverwacht bezoek. Het is geen typische horrorfilm, maar ik kreeg er wel de kriebels van. Steve grapte steeds dat in deze film al mijn grootste nachtmerries zaten. (Hij heeft gelijk; er zijn maar weinig dingen die ik vervelender vind dan onverwacht bezoek.) De film is gevuld met symbolische betekenissen en ik vond hem echt héél tof en onheilspellend. Maar let op: het is wel een beetje een rare film, mocht je meer van de Hollywood-blockbusters zijn dan vind je dit waarschijnlijk niks. Bekijk hier de trailer.

the mountain between us filmtip

The Mountain Between Us (2017) – Omdat ze op het vliegveld stranden en niet met hun eerste vlucht naar huis kunnen, regelt Alex (Kate Winslet) een vlucht met een klein vliegtuigje. Ze vraagt of Ben (Idris Elba), die ze net heeft ontmoet en hetzelfde probleem heeft ook mee wil. Ze vertellen niemand over hun gewijzigde plannen. En, zoals dat dan gaat in Amerikaanse dramafilms, storten ze uiteraard neer. In de film volg je hun avontuur. O ja, en er zit een leuke hond in de film. Erg mooie film! Ik ga nooit in een klein vliegtuigje met maar één piloot in ieder geval. Bekijk hier de trailer.

Breathe (2017) – Zocht je een goede, hartverwarmende film? Stop maar met zoeken, want dit is ‘m. Ik heb nog nooit een film gezien met zo’n veerkrachtig verhaal. Breathe is gebaseerd op het waargebeurde liefdesverhaal van Robin and Diana Cavendish. Wanneer ze te maken krijgen met een verwoestende ziekte, geven ze ondanks alle moeilijkheden niet op, maar kijken ze naar wat wél mogelijk is. En daarmee overtreffen ze de verwachtingen van iedereen. Bekijk hier de trailer. 

The Nice Guys (2016) – Deze film speelt zich af in Los Angeles in de jaren 70. En Ryan Gosling komt vaak in beeld. Dat zijn toch redenen genoeg om deze film te zien. Ik vond de film erg leuk: grappig, luchtig én origineel. Twee privédetectives proberen een mysterieuze vermissing te ontrafelen en ontdekken dat er meer niet helemaal pluis is. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 reacties op “Filmtips LVI

 1. Marloes schreef:

  Toevallig deze maand ook Breathe gezien! Echt een hele mooie film. Mother willen mijn vriend en ik nog graag samen zien, we houden wel van dat soort wazige thrillers.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wazige thriller is inderdaad wel een accurate omschrijving haha!

   | Reageer op deze reactie
 2. Irene schreef:

  Ik ben wel benieuwd naar Mother maar ik ben echt een broekschijter en ben bang dat ik te bang (haha) zal zijn. Ik haat onverwacht bezoek ook :p stuur me gewoon een sms als je wil langskomen oké?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hij is wel echt behoorlijke creepy vond ik haha, dus ik heb je gewaarschuwd! 😉

   | Reageer op deze reactie
 3. kaylin schreef:

  Iedere keer als je filmtips deelt, sla ik er altijd wel wat op. Thanks!

  | Reageer op deze reactie
 4. Denise schreef:

  Ik vond Mother! ge-wel-dig, maar bijna niemand is het met mij eens. Sterker nog, ik ken bijna niemand die ‘m volledig heeft uitgekeken (behalve ik en vriendlief). Maar je moet er van houden denk ik, helemaal tegen de climax aan werd het erg heftig en gaf het me een bijna claustrofobisch gevoel.

  Trouwens, nooit gezegd maar ik kijk echt uit naar je filmtips. Al veel toffe films ontdekt dankzij jou Iris! 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Nou echt, dat claustrofobische gevoel had ik ook! Ik denk niet dat ik ooit zo’n onheilspellend/naar gevoel van een film heb gekregen. Ik begreep niet alles even goed maar na de tijd heb ik nog gelezen over de betekenissen achter de film en toen vond ik hem nog 100 x zo goed! Maar ik kan me inderdaad voorstellen dat niet iedereen ‘m kan waarderen haha. En wat leuk om te horen, yay!

   | Reageer op deze reactie
 5. Romy schreef:

  Breathe spreekt mij het meeste aan. Waargebeurde liefdesverhalen? I’m in! 😉 Maar de film met Dakota Fanning lijkt me ook wel wat. Nice Guys heb ik in de bioscoop gezien, omdat ik een geschikte film zocht om met mijn broers naartoe te gaan. Helaas vonden zij hem een stuk leuker dan ik, haha.

  | Reageer op deze reactie
 6. Wendy schreef:

  Ik was vorige week naar het IFFR en zag daar ook twee prachtige films waarvan je er één zeker moet gaan kijken: Lady Bird. Andere die ik zag die mooi was was Films Stars Don’t Die In Liverpool. En tenslotte een super disturbed thriller (het moet je echt liggen want het is echt gestoord) die Piercing heette.

  Mother ga ik zeker kijken, het klinkt episch!

  | Reageer op deze reactie
 7. Sarah schreef:

  Meteen mijn lijstje weer wat aangevuld. De enige film uit jouw lijstje die ik gezien heb is The Mountain Between Us en die vond ik echt enorm mooi. Al deden sommige scenes mij echt enorm aan de Titanic denken door Kate Winslet. Oeps.

  | Reageer op deze reactie
 8. Kim schreef:

  Liefde voor jouw filmtips, Iris! We hebben heel erg dezelfde filmsmaak, dus krijg er vaak een hoop inspiratie van.

  Hoe kijk je al deze films? Ik wil eigenlijk niet meer illegaal downloaden, dus kijk eigenlijk alleen maar wat in de bioscoop draait (lang leve Cineville) en wat op Netflix staat, maar die laatste heb ik inmiddels een klein beetje uitgespeeld.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yay! Ik kijk vooral via Netflix en anders zoek ik wat creatiever op de interwebs, kuch. Maar er zijn genoeg websites waar je legaal kan kijken hoor! Digitaal huren/streamen via iTunes, Youtube of Pathé bijvoorbeeld.

   | Reageer op deze reactie
 9. Karlijn schreef:

  Please Stand By klinkt erg interessant! Komt misschien ook omdat ik ook een groot Star Trek fan ben :’)

  | Reageer op deze reactie
 10. Marlous schreef:

  Ooh ik heb Mother! in de bioscoop gezien en het was zo’n kwelling!!! Echt, ik heb me KAPOT geërgerd haha. Ik had al die onverwachte gasten allang neergeknald en die vent van d’r ook, haha. Ik werd er gewoon agressief van. Het duurde ook even voordat ik de dubbele betekenis doorhad, en toen ik later nog in detail alles ben gaan nalezen vond ik het eigenlijk wel heel tof. Volgens mij was het precies de bedoeling om zo’n reactie los te maken bij de kijker, dus dat is goed gelukt 😉

  | Reageer op deze reactie
 11. Karlijn schreef:

  Heerlijk deze lijstjes, ik kijk dus helemaal niet zoveel films, maar als ik er dan eindelijk weer eens eentje kijk komt die meestal van jouw lijstje. Ik heb in januari Call Me by Your Name in het filmhuis gezien, en die was ZO goed. Indringend, aangrijpend en goed gefilmd. X

  | Reageer op deze reactie
 12. Eva schreef:

  The Nice Guys vond ik echt geweldig, heb hem ook al een paar keer weer gezien! Mother lijkt me heel freaky en mij ontgaat de symboliek vaak, dus heb ‘m nog altijd laten liggen maar misschien moet ik er toch eens aan geloven 🙂

  | Reageer op deze reactie
 13. Alyssa schreef:

  Ben al sinds ik de trailer zag benieuwd naar The Mountain Between Us! Kwam er wel achter dat er ook een boek is, en nu heb ik natuurlijk weer besloten die eerst te lezen, haha, dus de film moet nog even wachten voor mij :’) Moet zeggen dat ik door je beschrijving een beetje bang ben om Mother te kijken, dus denk dat ik die oversla haha!

  | Reageer op deze reactie
 14. Claudia schreef:

  Haha, mijn vriend en ik hebben Mother! In de bios gezien, en wat vond ik het een vreselijk moeilijke film! Heb me echt zo vreselijk zitten ergeren en echt zitten schuiven en cringen en met m’n handen op mn voorhoofd geslagen en en en… grrr, waarom dééd zij niks?! Aahrgghfhdhs ik ben gewoon niet geduldig genoeg voor zulke films denk ik hahaha! Ben benieuwd naar The Mountain Between Us, die staat nog op mijn lijstje 🙂

  | Reageer op deze reactie
 15. Suns schreef:

  hi Iris! ben altijd heel blij met je filmtips maar erg vaak kan ik de film ook niet vinden op Netflix.. zoals nu kan ik geen enkele van deze genoemde films vinden.. zoek jij misschien op een andere manier? graag je reactie, alvast bedankt!

  | Reageer op deze reactie
  1. Suns schreef:

   Al gevonden! Je hebt 1x leuke Netflix filmtips gepost en vanaf dat moment dacht ik dat al deze films op Netflix gevonden waren door je. Jammer! 😉

   | Reageer op deze reactie
   1. Iris schreef:

    Ja klopt, ik maak meestal een mix van Netflix-films en andere films als ik een lijstje maak. Maar deze maand had ik niet veel leuke films op Netflix gekeken. Meestal zet ik het er wel bij als een film op Netflix staat, maar het aanbod wisselt nogal eens. Tussen mijn oudere filmtips staan wel veel films die op Netflix staan, verschilt een beetje per maand 🙂

    | Reageer op deze reactie
Back to Top