Lush Valentijncollectie 2018

De enige keer dat ik ooit iets met Valentijn deed, was toen ik met Steve ging daten in de bioscoop toen Star Wars draaide. Star Wars is een gezamenlijke liefde van ons en we waren toen net Facebook Official. Dit jaar hebben we op de 14e een dierenartsafspraak gepland staan voor Ollie (niks ergs!) en ik denk dat dat het spannendste van onze dag wordt. Verder is Valentijn natuurlijk gewoon een goed excuus om leuke cadeautjes te kopen. (Voor jezelf ook vooral, zo bestelde ik dit weekend deze Valentijnsokken voor mijzelf.) Alles van de nieuwste Lush Valentijncollectie komt daar ook goed voor in aanmerking.

Lush Valentijncollectie 2018

De Lush Valentijncollectie 2018

Nu ben ik al járen fan van Lush. Maar twee weken geleden ontving ik voor het eerst een echt Lush perspakket. Ik denk dat ik mijzelf nu een echte blogger kan noemen en gelukkig kan sterven. Nee, maar zonder gein, Lush maakt me altijd blij. Hun limited editons vind ik altijd leuk (zoals die met Valentijn en Halloween), maar ik ben ook een liefhebber van hun vaste assortiment. De doorgewinterde Lush-fan heeft de collectie vast al gezien in de webshop, of zelfs geroken in het echt. Er zit in ieder geval weer veel moois tussen, zoals je in het onderstaande filmpje ook al kan zien. Wat een werk om dit allemaal te maken hè?

Lush Love Box

Ik ontving een Lush Love Box, een speciale giftbox gehuld in gerecycled cadeaupapier en met voornamelijk onverpakte producten als inhoud. Een naked shower cream, body scrub, massage bar en lip scrub. Alleen het laatste product zat in een potje. Alle producten zijn overigens vegan, voor meer informatie over de ingrediënten link ik hieronder per product naar de productpagina op de website van Lush.

Lush Valentijncollectie 2018
“Tender is the night” naked shower cream – vegan – 18,50 euro

Naked shower cream

Naar dit naked product van Lush was ik het meest benieuwd! Ik zag al dat Lush steeds meer verpakkingsvrije producten maakt, en met name hun naked shower creams leken me fantastisch. Deze zijn namelijk net iets anders dan normale zeep: de ingrediënten hebben geen zeepbasis. Omdat deze vaste vorm niet verdund is met water is het heel geconcentreerd en kan je er dus superlang mee. Hier kan je er meer over lezen.

Gebruiksaanwijzing: schuim op in je handen en was jezelf van top tot teen voor een zachte, geurende huid. Hier vind je de ingrediëntenlijst.

Deze naked shower cream heb ik elke dag nog gebruikt. Het gebruik ervan voelt inderdaad anders dan zeep. Het schuim is wat romiger en je merkt dat de shower cream erg geconcentreerd is. Enorm zuinig in het gebruik dus! Toen ik er voor het eerst aan rook vond ik de geur niet heel bijzonder, maar bij gebruik onder de douche rook de badkamer (en ikzelf) ineens naar zoete bloemetjes. Het is een milde zoete geur, niet heel sterk dus, maar wel gewoon lekker.

Het enige nadeel is dat het “flesje” was glibberig wordt onder de douche en dat ‘ie nogal roze afgeeft dus we hebben nu een roze wasbak omdat ik het daar steeds op zet. (Dat kan je natuurlijk wel gewoon schoonpoetsen, maar zoals je weet ben ik niet zo van het schoonmaken.) Note to self: een zeepbakje kopen.

Lush Valentijncollectie 2018
“Cherryish” body scrub – vegan – 11,50 euro

Body scrub

Ik houd van body scrubs, daar wordt je huid zo fijn zacht van. Lush Cherryish is een body scrub in vaste vorm. De scrub bestaat uit o.a. fair trade en biologische cacaoboter voor een verzorgend laagje op je huid en fijn zeezout voor het scrub-effect.

Gebruiksaanwijzing: Wrijf over je vochtige huid. Spoel af en sta versteld van je eigen zachtheid. Hier vind je de ingrediëntenlijst.

Love it! De scrub is niet te grof, maar precies goed.Ik vind de scrub vooral fijn voor mijn benen. Wel belangrijk om na het douchen de scrub gelijk weer buiten de badkamer te laten drogen op een koele plek. O, en ik vergeet bijna het allerbelangrijkst: hij ruikt superlekker naar chocolade! (Mocht je net als ik een allesetende hond hebben, zorg ervoor dat ‘ie buiten bereik ligt!)

Lush Valentijncollectie 2018
“Melt my heart” massage bar – vegan – 9,95 euro

Massage bar

Met het koude, winterse weer is een massage bar geen overbodige luxe. Deze belooft een verzorgend laagje op je huid achter te laten, daar houd ik altijd wel van.

Gebruiksaanwijzing: Verwarm deze massageolie in vaste vorm tussen je handen en masseer in op je huid. Bewaar koel en droog. Hier vind je de ingrediëntenlijst.

Dit is mijn nieuwe favoriete product, want de laatste tijd had ik veel last van droge, jeukende plekjes op mijn armen en rug door het koude weer. Die verdwenen gelukkig snel toen ik deze massage bar gebruikte. Ik gebruik de bar direct op mijn huid, wrijf kort en smeer het dan verder uit met mijn handen. Dat vind ik zelf het beste werken. De geur is door de sinaasappelbloesemolie ook erg lekker!

Lush Valentijncollectie 2018
“The kiss” lipscrub – vegan – 8,95 euro
Lush Valentijncollectie 2018
Kleine eetbare hartjes in de lipscrub

Lip scrub

Dat de lipscrubs van Lush fijn zijn, wist ik al. Een tijd terug kocht ik de Bubblegum lipscrub bij ze in de winkel. Die ruikt en smaakt echt naar kauwgom! Het leuke aan de lipscrub uit de Lush Valentijncollectie is, is dat er eetbare mini-hartjes in zitten, zo schattig.

Gebruiksaanwijzing: Masseer zachtjes in op je lippen, lik af (echt waar) voor een zwoele blik. Hier vind je de ingrediëntenlijst.

De lip scrub die ik van Lush gewend ben is op basis van suiker, dus ik moest er even aan wennen dat deze op basis van zowel suiker en zout is. Qua smaak is dat een stuk minder lekker, vind ik. Maar de schattige kleine hartjes die in de scrub zitten, maken véél goed. Toch blijft de Bubblegum scrub mijn favoriet voor mijn lippen, als ik voor één variant moest kiezen.

Lush Valentijncollectie 2018

Alle producten uit de Lush Valentijncollectie 2018 vind je op hun website en natuurlijk in de winkels.

De producten die ik review in deze blogpost heb ik gekregen van Lush, dank je wel!

Back to Top