Recept: Linzensalade

Bunny von D wordt altijd blij als ik een salade maak. Dan mag ze de takjes van de peterselie, het loof van de wortels en wat sla. Dat is één groot feest voor haar. Want meestal gooi ik het als confetti door de kamer, want ik ben een vet leuke konijnenmama. Zelf word ik ook blij van salade, het is de ideale lunch. Niet zo ingewikkeld om te maken, maar wel heel lekker en gezond. Zo ook deze linzensalade!

recept linzensalade

IngrediΓ«nten voor 1 persoon:

  • 1/2 kleine citroen, voor het sap
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 ieniemini knoflookteentje, geperst
  • peper en zout
  • 1 blikje linzen (120 gram uitlekgewicht)
  • 1 kleine wortel
  • 1 tomaat
  • 1/2 kleine rode ui
  • 1 handje rucola
  • 1 takje verse peterselie
  • geitenkaas

Bereiding:

  1. Maak de dressing door het citroensap, olijfolie, knoflook, peper en zout met elkaar te mengen.
  2. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.
  3. Snij de wortel in plakjes, de tomaat in partjes en de ui in halve dunne ringen. Doe dit in een schaal samen met de linzen.
  4. Roer de dressing door de salade en laat even een kwartiertje staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken. (Liever nog iets langer, maar dat is haast niet te doen als je honger hebt!)
  5. Meng op het laatst de rucola door de salade en serveer de hele boel in een diep bord. Snij de peterselie grof en strooi dit er overheen, samen met de verkruimelde geitenkaas.
  6. Eet smakelijk!

linzensaladelinzensalade met geitenkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

43 reacties op “Recept: Linzensalade

  1. Dina schreef:

    Lijkt me heel lekker! Hamlet is ook altijd zo blij met de kleine hamster-salade die hij krijgt van de overgebleven stukje groente. πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
  2. Dagmar schreef:

    Het ziet er echt uit als een feestje, wat een heerlijk recept! Fijne tip en inspiratie!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Oeh, zeker eens doen hoor! Het is zo lekker makkelijk en vult heel goed.

      | Reageer op deze reactie
  3. Pauline schreef:

    Ik had dit op Twitter voorbij zien komen, lijkt me zo lekker! Ik ben sowieso gek op linzen :-).

    Liefs,
    Pauline

    | Reageer op deze reactie
  4. Hesteranne schreef:

    Lijkt me heel lekker. Ik heb nog nooit linzen uit blik geprobeerd, maar lijkt me wel makkelijk. Het recept komt zeker op mijn lijstje te staan.

    | Reageer op deze reactie
  5. Vos schreef:

    Dat ziet er lekker uit, ik ben gek op linzen.
    Maar waarom gebruik je linzen uit blik? Ze zijn zo gekookt en dat scheelt weer afval en geld πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Dat klopt, gedroogde linzen kan je ook prima gebruiken in dit recept! πŸ™‚

      | Reageer op deze reactie
  6. Mylène schreef:

    Haaa yes, je hebt het recept gedeeld. Salades zijn echt de beste lunchmaaltijden en deze lijkt me heel lekker.

    | Reageer op deze reactie
  7. Kim schreef:

    Ah zo leuk hoe konijnen er blij van worden! Jack word ook altijd helemaal happy van wortels. Enig nadeel is dat hij er snel ziek van wordt. Heeft Bunny von D dat ook?

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Oei, dat klinkt niet goed. Wat bedoel je met ziek? Wortels bevatten wel veel suiker dus het is goed om er niet te veel van te geven in ieder geval, misschien dat het daar aan kan liggen? Bij Bunny von D merk ik niets geks in ieder geval!

      | Reageer op deze reactie
      1. Kim schreef:

        Nou het klinkt wat vies haha maar hij krijgt echt last van diarree. Zelfs als ik een klein stukje geef. Lijkt alsof hij zwakke darmen heeft. Hij eet veel hooi en brokjes dus daar kan het niet aan liggen maar het is zo zielig want hij lust het zo graag.

        | Reageer op deze reactie
        1. iris schreef:

          Ah gossie! Niet om je bang te maken ofzo hoor, maar diarree bij konijntjes kan wel heel gevaarlijk zijn, dus ik zou het wel goed in de gaten houden. Of even navraag doen bij de dierenarts? Of in ieder geval niet veel groente/fruit geven dat veel vocht bevat. Kusjes aan Jack! <3

          | Reageer op deze reactie
          1. Kim schreef:

            Ah dankje <3 Ga ik doen! Eerst meneer een knipbeurt geven vandaag πŸ™‚ Fijne dag!

            | Reageer op deze reactie
  8. Nathalie schreef:

    Mmm, ziet er een heerlijke salade uit. En door de linzen vast ook goed vullend. Ik ga hier deze week zeker eens mee lunchen. Koop jij trouwens je biogroenten of niet?

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Leuk! πŸ˜€ Het ligt er een beetje aan hoe goed gevuld mijn bankrekening is, haha! Ik koop sowieso niet alles biologisch, maar bij veel dingen probeer ik het wel. Meestal houd ik in mijn achterhoofd wat de meest bespoten groenten zijn (bleekselderij bijvoorbeeld) of hoe ik het ga gebruiken (geraspte citroenschil) en dat koop ik dan sowieso biologisch.

      | Reageer op deze reactie
      1. Nathalie schreef:

        Leuk om te horen! Zo doe ik het namelijk zelf ook. Wat mij betreft mogen ze gerust een milieutaks invoeren op niet-biologische groenten hoor πŸ˜‰

        | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Yes leuk! πŸ˜€ Ik ben benieuwd wat je ervan vindt πŸ˜€

      | Reageer op deze reactie
  9. Anne schreef:

    Linzen <3 zo easy en lekker. Ik maak je dhal recept nog steeds regelmatig. Heb nu ook altijd linzen in huis, dus een variant op deze salade ga ik vanmiddag of morgen uitproberen!

    | Reageer op deze reactie
  10. Femke schreef:

    Oeh, deze salade ziet er mega lekker uit Γ©n ik heb alles in huis (behalve dat blikje linzen, maar die kook ik wel gewoon) dus die ga ik morgen morgen! <3

    | Reageer op deze reactie
  11. Elze schreef:

    Lekker! Perfecte timing, ik heb nog een blikje linzen in de kast staan die wachten op een goed idee. Dit wordt ‘m! πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
  12. Marieke schreef:

    Haha, zo worden Femke en Raya (mijn hondjes) ook altijd helemaal blij als ik aan het koken ben, en zèker als ik een salade maak. Ik doe er bijna altijd ook iets van appel of peer doorheen, en dan mogen zij daar de klokhuisjes van opsnoepen, evenals de buitenste bladeren van de sla die ik niet lekker vind (maar zij overduidelijk wel).

    Dit klinkt overigens ook echt heel erg lekker. I looooove geitenkaas over m’n salade (vooral als er dan ook nog een beetje honing overheen gaat)

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Oeh ja, rode linzensoep is ook één van mijn favorieten. Heel lekker!

      | Reageer op deze reactie
  13. Jamie schreef:

    Ik heb geen idee hoe linzen smaken, maar het ziet er goed uit!

    | Reageer op deze reactie
  14. Xaviera schreef:

    Wat een mooie foto’s! Het ziet en klinkt weer heerlijk dit recept. Volgens mij heb ik nog nooit linzen gegeten, maar het lijkt me erg lekker!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Ah dankjewel! Het is ook echt heel lekker vind ik, en zo makkelijk te verwerken in verschillende gerechten. En dan is het ook nog goedkoop Γ©n gezond. Wat wil een mens nog meer? πŸ˜‰

      | Reageer op deze reactie
  15. Saar schreef:

    Ik heb nog nooit een linzensalade gegeten, maar nu heb ik geen excuus meer om het niet te proberen. De meeste dingen heb ik wel in huis, dus ik ga vanavond aan de slag! Morgen linzensalade als lunch πŸ˜€

    | Reageer op deze reactie
  16. Iris schreef:

    Ik zou hem met mozzarella maken, geitenkaas is voor mij nog steeds als in een citroen bijten.

    | Reageer op deze reactie
  17. Inge schreef:

    Monsieur Mango is ook altijd blij als ik salade maak (of in de keuken sta) want dan krijgt hij ook het één en ander te snoepen πŸ™‚
    De salade ziet er heerlijk uit, ik was eigenlijk al door mijn ‘wat-te-doen-met-linzen’ inspiratie heen. Er is dus nog hoop! πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
  18. Oh, echt een geweldig recept! Dit ga ik zeker bewaren, want ik weet echt nooit wat ik moet meedoen als lunch Γ©n de linzen blijven bij ons thuis altijd liggen, dus dat is handig om restjes op te maken!

    | Reageer op deze reactie
  19. Ziet er uit als een heerlijke salade. Als ik thuis werk eet ik ook vaak salade met linzen: gezond en goed vullend. Een aanrader is dan ook linzen, met spinazie/komkommer/rucola, geitenkaas en stukjes appel met een beetje olijfolie erover!

    | Reageer op deze reactie
  20. Andreas van Beek schreef:

    Goedemiddag Iris wat een leuke site !
    als je toch olijfolie gebruikt neem dan onze olijfolie van olijfoliemanolakis
    heerlijke en zachte olijfolie in de breedte te gebruiken bakken salade en met brood
    extra vierge

    | Reageer op deze reactie
  21. Pingback: Recept: Salade met gegrilde aubergine en hummusdressing | IKBENIRISNIET
  22. Karolien schreef:

    Net gegeten voor de lunch, heel lekker! Had geen geitenkaas dus feta gebruikt, ook heerlijk!

    | Reageer op deze reactie
Back to Top