Proef Eet: Heel Enschede is even een openluchtrestaurant
Gisterenavond nam ik even een kijkje in de binnenstad waar de 27e editie van de Proef-Eet plaatsvond. Er stonden rond de 90 kraampjes met allemaal hun eigen culinaire hapjes, van geblancheerde rettiche met wakame tot kebab. Ook waren er een hoop (levende) dieren te vinden, cute! Ik woon zelf in de binnenstad en ik hoor nu dus de hele nacht waterbuffels door m’n huis bulderen, het heeft wel wat.
Schaapjes! Er stonden ook nog twee kleine bokjes bij maar die hadden niet veel zin om op de foto te gaan.
Lieve varkentjes! Een paar meter verder stond een kraampje waar mensen beenham van het spit bestelden (lees: een dood varken gespiest boven een vuurtje). Hoe naar is dat?!
Nog meer varkentjes. Ah, ze zijn zo schattig. Stiekem wilde ik ze allemaal mee naar huis nemen, varkentjes horen niet als beenham te eindigen.
Waterbuffels die bij het mozzarella-kraampje hoorden, ze zijn superlief. Kindjes waren ze aan het aaien. Maar ik durfde niet, die dieren zijn zo groot!
Biologische groenten – Tuinderij De Witte Raaf
Stokbroodje met mozzarella di bufala, tomaat en basilicum – Buffalo Farm Twente
Cashewnotensoep met tuinbonen en heel veel (vega) kroepoek – Bakblik de autonome keuken
Rolletjes van paprika, avocado en wasabi-roomkaas met sesamzaadjes. Superlekker! Dit ga ik sowieso een keer zelf proberen te maken. – Bakblik de autonome keuken
Vegetarische sushi (stelden ze speciaal voor me samen, lief!) – TAO
Mocht je dit weekend in (de buurt van) Enschede zijn, dan moet je zeker even dit evenement bezoeken. Het is ontzettend leuk en ze hebben er zoveel lekker eten! Vandaag kan je de Proef-Eet bezoeken van 12 tot 23 uur en morgen van 12 tot 21 uur. De hapjes kan je betalen met Duyten die je voor 1,25 euro per stuk bij de kassa’s kan kopen. Meer informatie vind je op de website van Proef-Eet.