Recept: Zuurkoolwraps met tempeh

Zuurkool: alleen maar liefde. Op mijn pizza, op een broodje, zuurkool op ALLES. Door De Groene Meisjes at ik voor het eerst zuurkool in een wrap, mm… Vandaag maakte ik weer zuurkoolwraps, maar deze keer met gestoomde tempeh. (Blijkbaar is het gestoomd wèl lekker, want dan gaat die typische tempeh-smaak eraf.) En gekarameliseerde ui. Voor de tempeh maakte ik een snelle marinade met ingrediënten die ik nog in huis had. Ik denk niet dat dit gerecht voor iedereen is weggelegd, maar als je van zuurkool houdt en niet bang bent voor tempeh dan moet je dit echt proberen. JAMMIE.

zuurkoolwraps

Ingrediënten voor 2 zuurkoolwraps:

 • een stukje tempeh (ong. 150 gram) gesneden in repen
 • 1 eetlepel sojasaus
 • 1 eetlepel tomatenpuree + extra voor het sausje op het laatst
 • 1 eetlepel olie
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
 • zuurkool (ong. 200 gram)
 • 2 tortillawraps
 • mayonaise (vegan of non-vegan, wat jij wil)

tempeh bereiden

Bereidingswijze voor de zuurkoolwraps:

 1. We beginnen met het stomen van de reepjes tempeh. Ik deed dit met behulp van een metalen stoommandje* dat ik ergens achter in mijn kast vond. Je vult een pan met een laagje water, zet dit op het vuur en zet het stoommandje erin. In het stoommandje leg je de reepjes tempeh en stoom dit voor 10 minuten.
 2. Maak ondertussen de marinade door de sojasaus, tomatenpuree, olie en paprikapoeder te mengen in een schaaltje. Leg de tempeh hierin en schep voorzichtig om zodat alle tempeh bestreken is met de marinade. Laat dit even staan.
 3. Bak ondertussen de uiringen in een hete koekenpan met olie, bak ze tot ze glazig en iets goudbruin van kleur zijn. Zet apart en bak de tempeh voor een paar minuten. In dezelfde pan bakte ik ook gelijk de zuurkool even kort aan.
 4. Doe de tortillawraps voor 10 seconden in de magnetron zodat ze makkelijker te rollen zijn zonder dat ze breken. Vul ze met de gebakken zuurkool, tempeh en rode ui.
 5. Maak een simpel sausje door mayonaise te mengen met een beetje tomatenpuree en doe dit ook in de wrap. Rol de wrap dicht en eet smakelijk!

zuurkoolwraps

Ik vond dit superlekker als lunch. Ik was ingekakt en voelde me bluh en gammel (is dat een Nederlands woord of is dat iets Twents?). Deze wraps vullen goed, en zuurkool is ook nog eens hartstikke gezond. Dus binnen no time voelde ik me weer kiplekker! Ik hoop dat jullie dit ook net zo lekker vinden als ik. En voor alle zuurkoolhaters: sorryyyy het volgende recept bevat géén zuurkool, ik beloof het.

*O ja, deze blogpost bevat een affiliatelink. Dat betekent concreet: koop jij dat metalen stoommandje via mijn link, dan krijg ik 50 cent van bol.com. Ik kan er nog niet slapend rijk van worden, maar elke cent is het begin van een miljoen, zou mijn moeder zeggen.

Back to Top