Leuk nieuws

Steve en ik hebben leuk nieuws om met jullie te delen! We hadden er bewust voor gekozen om het nog even stil te houden. Mensen die dicht bij ons staan, wisten het al snel. Maar om het gelijk online te gooien, voelde nog niet goed. Oh man, wat was het moeilijk om mijn mond te houden! Ik ben zo gewend om alles te delen. Vooral als het om héle leuke dingen gaat. We durfden er haast niet op te hopen, maar eindelijk was er weer iets fijns en positiefs bezig in ons leven. We wilden het nog even voor onszelf houden en er samen van genieten. Zonder meningen of adviezen van buitenaf. Gewoon samen zijn met zijn tweeën en keihard stralen van geluk. Ga er maar even goed voor zitten, want ik kan me voorstellen dat dit nogal uit het niets kan komen voor je..

leuk nieuws

Met zijn drieën, bedoel ik

Jep, je leest het goed. Het komt misschien wat onverwachts omdat ik er nooit veel over heb geschreven online. Maar Steve en ik waren toe aan de volgende stap. Of de timing nu perfect was of niet, het voelde goed: gezinsuitbreiding. Ik zal jullie niet langer in spanning houden en jullie voorstellen aan het nieuwste lid van ons gezin. Welkom Ollie! Met als volledige naam Oliver. Ollie is een eigenwijze beagle van bijna vier jaar en woont sinds vorige week donderdag bij ons. (Ha, adem maar weer even diep in en uit, geen paniek! Je dacht toch niet echt dat mijn eierstokken waren gaan rammelen?) Vanaf dag één ligt Ollie lekker languit bij ons op de bank en het is net alsof hij al jaren bij ons woont. Ollie komt uit het asiel en is in een korte tijd vaak van eigenaar gewisseld, dat merk je soms wel aan hem. Gelukkig hebben zijn kersverse baasjes een diploma in psychologie, en vooral: héél veel geduld en liefde. Dus dat zit helemaal goed.

Gezinsuitbreiding

Na het overlijden van Bunny voelde het thuis kaal, leeg en incompleet. We konden niet meer met een fijn gevoel beneden op de bank zitten en in de loop der weken werd dit niet minder. In tegenstelling tot wat ik bij de dierenarts riep (“ik wil nóóit meer een huisdier!”), zat ik de volgende dag al druk op asielwebsites te kijken. Niet voor konijnen, want dat kon mijn hart niet aan. Steve en ik wilden sinds afgelopen zomer al een hond. Een asielhond vinden die samen kon met een konijn bleek echter een uitdaging. Nu de opties wat breder waren geworden, waren we er allebei over uit dat we een beagle wilden. Van een fluffy klein prooidier naar een jachthond als huisdier klinkt misschien wat gek, maar ik moet zeggen dat ze beide even knuffelig, eigenwijs en aanhankelijk zijn. Inclusief flaporen. In eerste instantie wilden we ons aanmelden voor een ex-proefdier beagle via de stichting SHHH. Maar toen stond er zo ineens een vrolijke beagle op ikzoekbaas.nl. Van een asiel dichtbij ons in de buurt, ook nog! Alsof het gewoon zo moest zijn. Ik moest me inhouden om niet gelijk te bellen. Want tja, Steve was nog steeds ziek; ik twijfelde of het wel de goede timing zou zijn. Al snel stond er een ‘gereserveerd’ symbooltje op de pagina en was hij geplaatst bij een nieuwe eigenaar. Boe. Niet leuk.. Tot mijn verbazing stond hij twee weken later toch weer op de website. Hij zat voor de tweede keer in het asiel. Arm ding. We hebben het er een aantal dagen over gehad, bekeken honderd keer zijn advertentie en besloten om nu wel echt te bellen met het asiel. Even kennismaken was het plan. Een lang gesprek met de medewerkers van het asiel volgde. Je snapt natuurlijk wel dat ik niet meer zonder hond het asiel uit ben gelopen. Ollie liep vrolijk ons huis binnen, snuffelde aan àlles en lag binnen een kwartier bij ons op de bank op zijn rug gerold om gekriebeld te worden op zijn buik.

Welkom Ollie!Ollie

Happy family

Ollie is geweldig en ik begrijp niet waarom hij al zo vaak heeft moeten verhuizen. Al is hij niet de makkelijkste, volgens zijn vorige baasjes. Zo kan hij niet samen met katten en kleine kinderen. Mooi, aangezien ik voor beide allergisch ben. En door een nare gebeurtenis in zijn vorige huis heeft hij verlatingsangst ontwikkeld waardoor hij niet alleen thuis kan zijn. Wat ook geen probleem is, want nu heb ik een goed excuus om thuis te blijven als ik word uitgenodigd voor een sociale activiteit. Ha nee hoor, we hebben veel tips en adviezen gekregen van de gedragsdeskundige van het asiel en gaan met alle liefde met hem oefenen zodat hij in ieder geval uiteindelijk een uurtje of twee alleen thuis kan zijn mocht dat echt eens nodig zijn. Tot nu toe gaat het hartstikke goed met Ollie. Als hij niet blij loopt te kwispelen, ligt hij wel lekker languit op de bank tussen ons in. Hij zit op een grappige manier, net een kikker! En als hij languit ligt, is hij net een groot konijn. Ook het uitlaten gaat supergoed. In weer en wind, stinkpoep oprapen en ongemakkelijke praatjes voeren met andere hondenouders; ik ben er al aan gewend. Steve is in één klap enorm vooruit gegaan wat betreft zijn herstel sinds Ollie bij ons woont. En hij is zelfs al bezig met het voorzichtig opbouwen van zijn conditie door met Ollie te wandelen. Na een moeilijke periode hebben we eindelijk weer het gevoel dat het ons mee zit en worden we ’s ochtends blij wakker. En Ollie heeft eindelijk de veiligheid en stabiliteit gevonden die hij hard nodig had. (Ja, echt hoor Ollie, al sloop je ons hele huis, je mag hoe dan ook blijven.)

En ze leefden nog lang en gelukkig.

Ollie de beagle Ollie de beagle Ollie de beagle Ollie de beagle

Ik hoop dat jullie net zo blij van dit leuke nieuws worden als wij, want ik loop de heeele week al te stuiteren om het te kunnen vertellen. Je zult Ollie vast nog vaak voorbij zien komen op Snapchat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

204 reacties op “Leuk nieuws

 1. Stephanie schreef:

  Ooh, wat fijn!! Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding. Hij ziet er echt een dotje uit op de foto’s hehe.

  | Reageer op deze reactie
 2. Ilse schreef:

  Aaaw wat een leuk nieuws, hé! Gefeliciteerd! En woa, volgens mij ben ik al even niet meer hier geweest, want van Bunny wist ik het wel maar over Ollie had ik nog niks gezien! =D

  | Reageer op deze reactie
 3. Patricia Mooring schreef:

  Aaahhhh wat een lieverd…!
  Ik wens jullie alle geluk van de wereld met Ollie maar dat gaat zeker helemaal goedkomen!
  Hij heeft de juiste baasjes gevonden..! Veel plezier met die doerak!
  Groetjes Patricia

  | Reageer op deze reactie
 4. Renata schreef:

  Wat een fijn nieuws! Een hondje, en vooruitgang bij Steve. 😃

  | Reageer op deze reactie
 5. Kim schreef:

  aaah je liet me bijna schrikken Iris haha. Dacht al neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee haha. Niet dat ik niet blij voor je zou zijn hoor maar dacht neh dat is niks voor Iris. Althans zover ik je via je blogjes ken :P.

  Leuk dat je weer een maatje erbij hebt. Hij ziet er zo poezelig lief uit. Ik herken heel erg dat lege gevoel overigens. Mis Jack nog bijna elke dag maar ergens ben ik er zelf -jup 4 maand later- nog niet klaar voor. Ook omdat ik dit jaar al een aantal reizen op de planning heb. Voel me zo schuldig om dat arme zieltje dan naar iemand anders te brengen. Ik bedoel krijgt ie dan wel genoeg aandacht? Dat soort dingen knaagden ook altijd aan me als ik Jack voor logeren wegbracht. Die konijnenliefde is te sterk 😉

  | Reageer op deze reactie
 6. Galina schreef:

  Ik zag dit dus voorbij komen op bloglovin en dacht ‘no way, ze zei toch dat ze geen kinderen wilde, heeft ze nou een ‘ongelukje’ gehad?’ Maar geen ongelukjes te bekennen hier. Van harte gefeliciteerd met de komst van je ‘baby’, het is een dotje! 🙂 Hoop dat jullie heel gelukkig worden samen. Ik moest echt bijna een traantje wegpinken bij deze zin ‘Ja, echt hoor Ollie, al sloop je ons hele huis, je mag hoe dan ook blijven.’ Zoooo lief 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Ik ben zo, zo, ZO blij voor jullie. Het was zo’n verdrietige bende en ik wilde zooooo graag dat het weer een beetje bergopwaarts met jullie zou gaan. Dus bedankt Ollie, soortvan naamgenoot, dat je Iris en Steve weer vrolijk hebt gemaakt. <3

  | Reageer op deze reactie
 8. Jeannette schreef:

  Ooooh Iris wat een ontzettend scheetig hondje!! Goed om te horen dat het allemaal wat positiever voor jullie aan het worden is, dat hebben jullie zeker dubbel en dwars verdiend. Ik weet zeker dat het met Steve ook goed gaat komen, Geduld, liefde en positive mind! Heel veel plezier met eigenwijze & ondeugende Ollie 😉 heel mooi dat jullie hem zo’n heerlijk warm thuis geven. liefs Jeannette

  | Reageer op deze reactie
 9. Mijntje Wonders schreef:

  Ooh wat leuk! Grappig ingeleid met die beschuit met muisjes (ik trapte er eventjes in…) Maar echt superfijn nieuws voor jullie allemaal! Ik kan me goed voorstellen, dat Steve is opgeknapt sinds de komst van Ollie. En Ollie heeft volgens mij ’s werelds meest toegewijde baasjes gevonden en dat verdient hij!

  | Reageer op deze reactie
 10. Pien schreef:

  Wat een ontzettend mooie en lieve hond! Ik hoop ook dat je net zo van Oliver gaat houden als van bunny 🙂
  Echt leuk nieuws om te horen! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 11. Nienke schreef:

  Grappig om te zien hoeveel mensen toch echt even dachten een baby… Ik dacht babykonijntjes. maar een hond wat een leukerd is het.
  Mooi dat jullie voor een asiel hond hebben gekozen en hem een mooi leventje bieden

  | Reageer op deze reactie
  1. Anne Fien schreef:

   AAAAH Wat is die lief!!! Daar gaan jullie sowieso nog heel veel plezier mee hebben!

   | Reageer op deze reactie
 12. Ik was stiekem toch blij dat ik je instagram foto al had gezien, want je zou toch denken! Wat leuk zeg!!! Ik kijk nu al uit naar je blogjes en mooie foto’s!

  | Reageer op deze reactie
 13. Els schreef:

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Veel plezier met ollie! Oh ja, ik ben ook allergisch voor kleine kinderen ;-).

  | Reageer op deze reactie
 14. Margriet schreef:

  Hahaha, ik dacht dus echt dat jullie zwanger waren. Maar wat een dotje zeg. Heel veel plezier samen.

  | Reageer op deze reactie
 15. Tamarah schreef:

  Wat een snoezig beestje zeg! Heel erg veel plezier en geluk met jullie nieuwe gezinslid!

  | Reageer op deze reactie
 16. Margriet schreef:

  Hoe gaat het met Ollie?
  Ik heb ook twee Beagles, zijn nu 9,5 jr, twee broers. Zijn echt geweldige honden!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Wat leuk dat je twee beagles hebt! Zo gezellig lijkt me dat. Ik zie net dat ik nog helemaal niet had gereageerd op je reactie. Was door dit bericht aan het scrollen (dierendag hè, haha) en zag het toen! Het gaat suuupergoed met Ollie, we gaan lekker lang wandelen vandaag. Jullie een fijne dierendag!

   | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: Een hond uit het asiel: mijn ervaring | IKBENIRISNIET
 18. Pingback: Random best of 2016 | IKBENIRISNIET
 19. Pingback: 1 jaar met Ollie de Beagle ♥ | IKBENIRISNIET
Back to Top