Review: Avocado-olie

Ik gebruik arganolie in de droge punten van mijn haar, kokosolie op mijn lippen als ze droog zijn, cactusvijgolie rond mijn ogen voordat ik ga slapen en nu ook avocado-olie voor mijn lichaam na het douchen. I love olie! Want qua verzorgingsproducten kan je het niet veel puurder krijgen dan dat. Ook deze avocado-olie heeft verder geen gekke toevoegingen, het enige ingrediënt is avocado-olie.

review avocado olie

All Naturals

Kennen jullie de webshop All Naturals al? De naam geeft het al aan, hier vind je natuurlijke en biologische producten. Denk aan koffie, maar ook verzorgingsproducten. Ik mocht iets uit de webshop uitzoeken om te reviewen en mijn oog viel direct op de lichaamsoliën. Er worden verschillende soorten aangeboden, hier kan je ze allemaal vinden. Avocado-olie leek mij het leukst om eens uit te proberen. Ik houd van avocado! Ik eet het best vaak, vooral als guacamole, daar mag je mij ’s nachts voor wakker maken. Maar als olie kende ik het nog helemaal niet.

review avocado olie

Biologische Avocado Lichaamsolie

“De Biologische Avocado Lichaamsolie van het merk Baensch is een rijke olie met de natuurlijke groene kleurstof, welk wordt gewonnen uit het vruchtvlees van rijpe biologische avocado’s. De olie is rijk aan vitaminen A, D en E en natuurlijke plantaardige actieve ingrediënten zoals lecithine en fytosterolen. Avocado lichaamsolie stimuleert de celregeneratie en ondersteunt de regulering van vocht in de huid. Een verrijking voor gevoelige, droge of geïrriteerde huid.”

Eén flesje bevat 50 ml. lichaamsolie. De ingrediënten zijn lekker makkelijk, want dat is er maar één: avocado-olie van biologische teelt. Het flesje is gemaakt van glas en heeft een plastic dispenser zodat je makkelijk de geschikte hoeveelheid op je hand pompt. Ik heb ook een flesje olie zonder zo’n pompje, en daar schiet ik nog al eens vaak mee uit waardoor je één grote bende krijgt, dus ik ben hier erg blij mee.

review avocado olie

Review

De avocado-olie is een dikke, rijke olie die perfect is als je een superdroge huid hebt. Zelf heb ik niet een intens droge huid, maar ik was toch erg benieuwd naar deze olie. Voor mij werkt het het beste als ik hem direct na het douchen, nog voordat ik mij heb afgedroogd, op mijn lichaam smeer. Hierdoor heb ik minder van de olie nodig, smeert het makkelijk uit en trekt het sneller in. Er blijft wel een dun vettig laagje op je huid zitten, maar ik vind dat juist wel fijn. Dan heb ik het idee dat mijn huid er extra gevoed door wordt. Maar misschien zit dat alleen tussen mijn oren, hoor. Ik gebruik olie ook vaak ter vervanging van scheergel, hartstikke makkelijk is dat. Normaal gebruik ik daar kokosolie voor, maar met deze avocado-olie gaat het ook prima. Al vind ik het wel zonde om het daarvoor te gebruiken, omdat het best een klein flesje is, dus ik probeer er zo spaarzaam mogelijk mee om te gaan. Ik gebruik deze olie nu ongeveer 2 weken en het flesje is nog voor zo’n drie kwart gevuld. Maar ik heb het ook om de paar dagen voor mijn hele lichaam gebruikt. Je kan het ook alleen gebruiken voor droge plekjes, dan gaat het wat langer mee. Mijn huid was trouwens direct na het eerste gebruik zó zacht. Echt heel fijn! Het enige nadeel is dat ik de geur niet geweldig vind, het ruikt een beetje naar zwarte olijven. Gelukkig blijft de geur niet lang hangen na gebruik, pfiew. En verder.. Nee, ik kan geen andere minpunten bedenken. Deze olie is simpel en puur en doet wat je ervan mag verwachten, ik ben dus enorm tevreden.

Eindoordeel: erg fijn spul, vooral wanneer je een droge huid hebt. De avocado lichaamsolie van Baensch is hier te koop voor 8,95 euro.

Deze blogpost bevat een product dat door een bedrijf is opgestuurd. Lees de disclaimer voor meer info.

Back to Top