Filmtips XXXVI

Snappen jullie de Romeinse cijfers nog? Ik heb inmiddels zoveel edities van mijn filmtips dat ik online het getal om moet laten zetten in Romeinse cijfers, want uit mijn hoofd lukt het niet meer. Mocht je je dat gedeelte van de middelbare school ook nog maar wazig kunnen herinneren: we zijn inmiddels bij de 36e editie van de filmtips aanbeland! Dit zijn de vijf leukste films die ik in juli zag:

filmtips the road within

The Road Within (2014) – Vincent, een jongen met Gilles de la Tourette, gaat op aanraden van zijn vader naar een kliniek voor zijn problemen. Zijn moeder is net overleden en zijn vader is druk bezig met zijn politieke campagne, dus die heeft geen zin en tijd om met zijn problemen te dealen. Hij wordt daar kamergenoten met Alex, die OCD heeft, en raakt bevriend met Marie, die een eetstoornis heeft. Met zijn drieën maken ze een road trip. Ondanks het emotionele verhaal, is de film heel grappig in beeld gebracht, en daardoor is het een film naar mijn hart. Aanrader! Bekijk hier de trailer.

filmtips mad max

Mad Max: Fury Road (2015) – Even heel iets anders dan mijn normale filmtips, deze apocalyptische actiefilm. Ik had dan ook niet verwacht dat het iets voor mij zou zijn. Maar omdat Steve er zo enthousiast over was, waagde ik toch een kijkpoging. En ik was zeker onder de indruk! Niet per se door het verhaal, maar omdat de film zo gaaf in beeld is gebracht. De muziek en geluidseffecten zijn ook zo tof. Je zou hem dan ook eigenlijk in de bios moeten zien. De film is duister en vooral heel intens. Het is awesome. Bekijk hier de trailer.

filmtips drinking buddies

Drinking Buddies (2013) – Luke en Kate zijn collega’s bij een bierbrouwerij en het valt gelijk op dat ze een dingetje voor elkaar hebben. Beide hebben ze echter een relatie met iemand anders. Met z’n vieren gaan ze een weekend op vakantie. Geen cliché romantische comedy (thank god!), maar juist heel realistisch in beeld gebracht. Kortom: veel dialoog, er gebeurt niet bijzonder veel, maar kijkt lekker weg. Plus: Olivia Wilde. Dit soort films zijn helemaal mijn ding. Bekijk hier de trailer.

filmtips adult world

Adult World (2013) – Het magere zesje dat IMDB deze film geeft, vind ik persoonlijk geheel onterecht. Deze comedy-drama film is leuk. En ik houd sowieso van alle films waar Emma Roberts in speelt. Amy is ervan overtuigd dat ze een geweldige dichter is, helaas brengt dat voor haar nog niet veel geld op. Om toch haar rekeningen te kunnen betalen, neemt ze met tegenzin een baantje aan in een sex shop genaamd Adult World. Psst, de volledige film is ook (in baggerkwaliteit) te vinden op Youtube. Bekijk hier de trailer.

filmtips what we do in the shadows

What We Do in the Shadows (2014) – Houd je van bizarre, maar grappige films? Dan moet je deze horror-comedy, die gefilmd is als een documentaire, gezien hebben. In de mockumentary volg je het dagelijkse leven van Viago, Deacon en Vladislav. Ze zijn vampieren van een paar honderd jaar oud en vinden het moderne leven maar ingewikkeld. Niet helemaal mijn ding, maar wel grappig als je van droge humor houdt. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

53 reacties op “Filmtips XXXVI

 1. kelly

  Allemaal nog niet gezien, maar lijken mij stuk voor stuk ook erg mooie films! Even opschrijven!! 🙂

 2. Ysanne

  Heb ze meteen op mijn watchlist gezet bij IMDB, perfect voor wanneer ik weer eens niet weet wat ik moet kijken (altijd dus). Thanks! 😀

 3. Naomi

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien, maar vooral The Road Within lijkt mij mooi. Hou wel van zulke films. Ga gelijk kijken of ik hem kan downloaden 😉

  BTW, heb jij The DUFF al gezien? Is een beetje Mean Girls achtig. Is de enige film die ik deze maand gezien heb (oops!) maar vond hem wel echt leuk!

 4. veer

  Ziet er leuk uit! (zoals altijd)
  Ik zag laatst de documentaire ‘the true cost” op netflix.
  Deze laat zien wat er allemaal mis is met de kleding industrie.
  Wellicht ken je hem al, maar ik vond het echt een eye opener.
  Zeker de moeite waard om eens te kijken!

  • Iris

   Jaaa die wil ik heel graag zien! Zat laatst nog de beschrijving te lezen, maar toen was ik heel moe en was ik meer in de stemming voor iets luchtigs haha. Ben heel benieuwd. Bedankt voor de reminder 😀

  • Bedankt voor deze tip 🙂 Ik heb deze documentaire meteen aan mijn lijst op Netflix toegevoegd.
   Het lijkt me heel goed om er bewust bij stil te staan hoe het er in de kledingindustrie aan toegaat.

  • Mascha

   Oeh, je hebt mij ook nieuwsgierig gemaakt. Ik hoop dat ikhem ergens kan vinden. Want geen netflix.

 5. Ik had geen idee wat ik van Mad Max kon verwachten, maar hij overtrof echt alles. Zo gaaf gefilmd! Het verhaal was wat minder, maar daar krijg je dan weer heul veul special effects voor terug 😉 Adult World ga ik binnenkort kijken!

 6. Lotte

  Haha grappig. Een tijd geleden schreef ik op mijn blog ook een recensie over Mad Max: Fury Road en mijn conclusie was precies dezelfde: nooit gedacht dat ik het leuk zou vinden, maar ik was toch gefascineerd.
  En Drinking buddies vond ik ook zooo mooi! De andere films heb ik nog niet gezien, maar ze staan alvast wel in mijn ‘to watch’-lijstje. Dank u!

 7. Ik lurk meer mee eigenlijk, maar ik zet altijd alle films die je aanraadt op mijn lijstje. Ik heb al heel veel films gekeken van de lijstjes. 😀 Ik ben vooral erg benieuwd naar Drinking Buddies.

 8. Mel

  Netflix zegt al steeds dat ik Drinking Buddies moet kijken, dus ga ik nu toch maar eens doen. Ik viel al gelijk voor de baard en toen bleek ‘ie OOK nog eens Jake Johnson te zijn! <3

 9. Simone

  Op de laatste na klinken ze allemaal wel interessant. Ik ben erg benieuwd. Ik sla ze in ieder geval op! 🙂 Thanks for sharing.

 10. Ik heb toevallig gisteren Drinking Buddies gekeken! Vond ‘m ook verrassend leuk en het einde kwam voor mij helemaal onverwacht, juist daarom extra leuk omdat het geen standaard “de jongen krijgt het meisje – film” is. Adult World lijkt me ook heel tof, aangezien ik ook helemaal fan ben van alle films waar Emma Roberts in speelt. Snel kijken dus!

 11. Deisy

  Heerlijke films weer meis: Mad Max: Fury Road heb ik ook echt van genoten, hoewel ik het inderdaad ook niet had verwacht 😉 En drinking buddies vond ik ook echt leuk, wat ik OOK niet had verwacht 😉 Adult World lijkt mij interessant en heb ik nog niet gezien, dus even op mijn lijstje schrijven. dank je wel voor het delen lieve Iris. X

 12. Susanna

  Ik moet ze allemaal nog kijken en dat ga ik ook zeker doen. Volgens mij heb je een hele toffe filmsmaak!

 13. Lotte

  Aah leuk, filmtips! Ik ben door al mijn series heen momenteel (afkicken joh!) dus kon wel wat nieuwe tips gebruiken. Mad Max klinkt als iets wat wel in mijn straatje past! Morgen lekker uitslapen en ik bed kijken denk ik, hihi.

 14. Mariska

  Oeh ontzettend leuk! Thanks. Ik kijk in de vakantie echt ontzettend veel films. Dus deze kunnen ook weer op mijn lijstje. Ook een tip voor jou, De film : Wild! Zeker een aanrader.

  Liefs, Mariska.

  • Iris

   Jaaa die film vind ik zó mooi! Al gezien dus haha. Maar wel één van mijn favoriete films, dus je geeft goede tips 😉 Heb je Tracks ook al gezien? Die is een beetje in dezelfde sfeer als Wild, vond ik ook erg mooi.

 15. monique

  Zoveel films waarvan ik het bestaan niet eens wist! Drinking Buddies en The Road Within lijken me fantastisch!

 16. Jamilla

  Oh jammer, ik heb ze allemaal al gezien. Toevallig een paar dagen geleden The Road Within gekeken en die vond ik heel leuk!

 17. sammie

  Oh wat een hoop leuke tips weer! Moet nodig eens tijd vrij maken om films te kijken 🙂

 18. Hij was ontzettend droog en we hebben vaak gelachen, alleen viel ik na een uur in slaap dus ik heb ‘m niet afgekeken. Seth zei dat het wel een beetje ‘vlak’ was, maar dat het de pret niet heeft gedrukt 🙂
  Thanks voor de tip!

 19. Rianne

  Ik ken ze allemaal nog niet haha! Maar ga ze opslaan want mn vriend en ik weten nooit welke film we willen kijken!

 20. Silke

  The Road Within vond ik helemaal geweldig! Lang geleden dat ik nog zo’n mooie, ontroerende en tegelijk grappige film gezien heb. Adult World komt op mijn ‘to see’lijstje!

 21. essee

  net adult world gekeken,wat een leuke films inderdaad veel meer waard dan een mager zesje! the road within vond ik ook ok maar wel een beetje te feal-good op zijn tijd, maar qua cast wel heel prettig om naar te kijken hoor 😉 de rest gaat op mijn lijstje, kijk uit naar je volgende filmtips (het is wel hard werken voor je he? 😉

 22. essee

  feal good moet natuurlijk feel good zijn, kan dit door de corrector ?

 23. Mascha

  Raad eens wie je weer nieuwsgierig hebt gemaakt naar de volgende reeks films? Juist!

  Oh en Romijnse cijfers, ik snapte er nooit iets van.. Tot op een dag POEF , helemaal duidelijk. 😀

 24. Oh Iris wat heb je me aangedaan! Ik heb af en toe wat tranen moeten wegvegen bij the Road Within. Prachtige film.

 25. Chantal

  Op jouw advies The Road Within gekeken (Zoe! <3!) en wat een geweldige film!!! Dank je voor het delen, want deze had ik echt niet willen missen!

 26. Rowan

  Emma Roberts is echt zo’n leuke actrice. Die film lijkt me als enige wel wat, voor de rest zijn het niet echt mijn genres.