Tip: Happy Chocolate

Vandaag review ik drie smaken Happy Chocolate voor jullie. Het was een zware taak. Maar je moet er natuurlijk wel wat voor over hebben om blogger te zijn. 

Happy Chocolate van Ekoplaza Happy Chocolate van Ekoplaza

Happy Chocolate van Ekoplaza

Happy Chocolate bij Ekoplaza

Sinds kort is een nieuw chocolademerk te koop bij Ekoplaza: Happy Chocolate. Deze fairtrade én biologische chocolade is verkrijgbaar in de smaken hazelnoot, melk en puur. Ook zie ik aan nog een extra keurmerk op de verpakking dat ze CO2-neutraal geproduceerd zijn. De cacaobonen (van goede kwaliteit) die zijn gebruikt voor deze chocolade komen uit Ecuador en Peru. Voor elke reep die je van dit merk koopt, gaat er 0,05 euro naar een herbossingsproject in Peru. Dit project helpt cacaoboeren op weg naar extra inkomen en een duurzame cacaohandel. Zie ook de video onderaan deze blogpost voor extra info hierover. Een mooi merk dus dat zich voor goede dingen inzet. Dat betekent ook dat je extra veel van deze chocolade kan eten zonder je schuldig te voelen. Dat is de beste chocolade.

De repen zijn elk 180 gram en kosten 2,89 euro per stuk. Ze hebben het Fairtrade en Europees Biologisch keurmerk. Goed om te weten: de pure variant is vegan.

Review van de drie smaken

Hazelnootchocolade met thee

1. Happy Chocolate Absolutely Nuts

Ingrediënten: Ruwe rietsuiker**, Volle melkpoeder*, Cacaoboter**, Hazelnoten* 15%, Cacaomassa**, Vanille**. (* = Biologisch, ** = Biologisch en Fair Trade)

Oordeel: Lekker! Deze is mijn favoriet van de drie smaken. Zacht van smaak en lekker crunchy door de hazelnoten.

Thee suggestie: Notendroom van Tea Bar. Dit is één van mijn lievelingstheeën, de laatste keer kocht ik zelfs een zak van 1 kilo, omdat ik nooit meer zonder wil. Door de zoete, notige smaak past deze thee extra goed bij een chocolade met noten.

Pure chocolade met thee

2. Happy Chocolate Dark

Ingrediënten: Cacaomassa**, Cacaoboter**, Ruwe rietsuiker**, Vanille**. (** = Biologisch en Fair Trade)

Oordeel: Poe, ik vind deze vrij heftig van smaak. Ik houd zelf niet zo van pure chocolade, dus deze is bij mij de minst favoriete smaak. Met 85% cacao smaakt de chocolade namelijk écht bitter en puur. Dus als je wel van pure chocolade houdt, dan vind je deze waarschijnlijk juist lekker!

Thee suggestie: Champagne Cassis van Tea Bar. Teske raadde mij deze thee aan en ik ben haar daar nog steeds dankbaar voor, want ik drink er bijna elke dag wel een kopje van. De thee is lekker licht en fruitig en past daarom goed bij de intense smaak van de pure chocolade.

Melkchocolade met thee

3. Happy Chocolate Milk

Ingrediënten: Ruwe rietsuiker**, Volle melkpoeder*, cacaoboter**, cacaomassa**, Vanille**. (* = Biologisch, ** = Biologisch en Fair Trade)

Oordeel: Oók lekker. Niet superbijzonder, maar gewoon goed.

Thee suggestie: Dragonwell Xi Hu Lung Ching van Simon Lévelt. Ik vind eigenlijk dat bij melkchocolade àlle thee wel kan, dus ik vroeg aan Google welke er goed bij zou passen. Eén van de suggesties was een Dragonwell. De thee die ik van Simon Lévelt heb vind ik heel luxe (8 euro per 100 gram) en drink niet zo vaak, zo blijft het ‘speciaal’.

kopje thee

Filmpje

Als je meer wilt weten over hoe chocolade wordt gemaakt, de productie van cacao en het herbossingsproject in Peru, dan is deze video interessant om te zien:

Om zo objectief mogelijk te reviewen vroeg ik of Steve ook zijn uitgebreide mening wilde geven over de chocolade (waar hij zich op dat moment misselijk aan het eten was). Dit is Steve’s uitgebreide mening over de chocolade: “superlekker.” Veel meer kreeg ik er niet uit.

Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen van een bedrijf. Lees mijn disclaimer voor meer info.

Back to Top