Recept: Broccoli-rucolasoep

Ik had me volgevreten in een supermachtige chocoladetaart en was aan het bedenken wat we als avondeten konden eten. Tegelijkertijd zag ik Gwyneth Paltrow’s detox soep, een broccoli-rucolasoep, voorbij komen op NSMBL.nl. Niet dat ik in detox-eten geloof, want joe ik ben een nuchtere tukker dus wij doen niet aan dat soort overdreven gedoe, maar het klonk goed als compensatie van de taart. Dit is hoe ik de #superhealthy soep maakte:

broccoli-rucolasoep

Recept broccoli-rucolasoep

Lekker als hashtag healthy lunch of als voorgerecht bij je avondeten. Of als complete avondmaaltijd als je ’s middags een halve chocoladetaart naar binnen hebt gewerkt.

Ingrediënten voor 3-4 kommen:

 • 1 el kokosolie
 • 3 tenen knoflook
 • 1 ui
 • 1 stronk broccoli
 • 0,8 liter groentebouillon
 • 75 gram rucola (houd wat achter voor de garnering)
 • 1/2 citroen (voor het sap)
 •  peper & zout
 • eventueel: cayennepeper voor wat extra pit

Bereidingswijze:

 1. Verhit je olie in een soeppan en fruit de fijngesneden knoflook en gesnipperde ui op een laag vuur.
 2. Haal ondertussen de roosjes broccoli los, snij het hardste deel van de stronk en schil de buitenkant. Snij deze in plakjes, deze kan je namelijk gewoon meekoken in je soep. Zonde om weg te gooien!
 3. Doe de broccoli erbij, bak een minuutje mee en voeg de groentebouillon toe.
 4. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
 5. Voeg op het allerlaatst de rucola toe en pureer de soep.
 6. Dien de soep op in kommen, voeg er naar smaak citroensap aan toe. Dit is essentieel, zonder de citroensap vind ik de broccoli-rucolasoep eerlijk gezegd een beetje saai.
 7. Doe er wat peper & zout (en eventueel een snufje cayennepeper) bij en leg er rucolablaadjes op.

broccoli-rucolasoep

Niks bijzonders, maar wel even fijn voor de gezonde afwisseling om extra vitamines binnen te krijgen! Ik ben nog steeds niet ziek geworden terwijl iedereen om mij heen griep heeft. Dus uit empirisch onderzoek (n=1) kan ik concluderen dat deze soep werkt. (Ja, ben echt toe aan weekend.) Enjoy!

Bron recept: geïnspireerd op dit soepje.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

21 reacties op “Recept: Broccoli-rucolasoep

 1. Rucola en citroen in soep? Ik zou er zelf niet opkomen, maar het klinkt niet slecht. Die moet ik toch eens testen! Leve empirisch onderzoek … euhm … weekend! 🙂

 2. hanne

  it’s all about the balance nietwaar 😀 chocoladetaart overdose en detox soep: gwyneth approved 😉

 3. Oeh lekker! Soepjes zijn altijd zo fijn en makkelijk! Ook een goede vitamineboost voor de rare dagen qua eten straks!

 4. Iris

  Ik heb nog nooit broccoli in soep getest, maar het klinkt lekker. Zeker handig om in porties in te vriezen en te ontdooien als je na de zware chocoladetaart geen energie hebt om te koken.

 5. Bianca

  Hmm, ik ben gek op rucola, maar heb niks met broccoli. Wie weet vind ik brocoli dan wel lekker.

 6. Natasja

  Deze soep is héél lekker! Ik heb niet precies dezelfde op, maar wel iets soortgelijks. Mijn vriend houdt van koken dus er staat regelmatig iets lekkers en unieks op tafel.

 7. Yvon

  Deze soep komt op het perfecte moment! Heb nog rucola over van een andere maaltijd en vanmiddag gooide vriendlief broccoli in het winkelmandje, want hij was maar 10 cent.
  En die citroen, die heb ik ook nog wel 🙂
  Dinsdag maar eens maken!

 8. Desi

  Hmmm dit klinkt heerlijk! Je case study heeft me enorm overtuigd om dit binnenkort te maken. Ik at net venkel courgette soep, ook heerlijk (en vast ook heel detoxend).

 9. Rianne

  Klinkt goed! Ik ben de laatste tijd helemaal fan van soepjes, deze combi kende ik nog niet (ik gooi altijd maar wat er nog in huis is bij elkaar en vaak smaakt het nog ook)! 😀

 10. Oh, dit klinkt goed! En precies op het goede moment, want ik was zo goed bezig met in beweging komen, maar heb veel teveel gevroten deze week…

  • Ahum: ik had dit recept opgeslagen en nu, bijna precies 1 jaar later ga ik het maken hahaha 🙂
   En net als vorig jaar heb ik afgelopen week teveel gevroten en te weinig bewogen, ik zie een patroon…

 11. Pingback: Weekoverzicht: koekjes, de beste pyjama ooit & nijnie-foto's | IKBENIRISNIET

 12. Deisy

  Yum! Ziet er echt goed uit zeg haha. Wel jammer dat het niet heeft geholpen voor het ziek zijn, maar dat mag de pret niet drukken toch? Dus ik ga nu even een chocoladekaart naar binnen werken en daarna die healthy soep maken 😉

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten