Dierproefvrije make-up stash deel 2: ogen

Vorige week liet ik al een deel van mijn ‘beauty stash’ zien, deze week zijn de make-upproducten voor ogen en wenkbrauwen aan de beurt. Vroeger had ik honderd oogschaduws in vieze felblauwe en zilveren kleuren. Daarna heb ik een hele tijd enkel een laagje mascara gebruikt en nu probeer ik er toch weer wat meer mee te doen gewoon omdat ik het leuk vind. Maar het moet wel natuurlijk blijven, dus ik heb maar één naturel oogschaduwpalette dat ik nu veel gebruik en waar ik héél tevreden over ben. *cliffhanger*

dierproefvrije oogmake-up

30 euro voor een wenkbrauwpoeder!?

Als ik nog maar één make-up product voor de rest van mijn leven zou mogen gebruiken dan is het waarschijnlijk wenkbrauwpoeder. (Of rode lippenstift, maar voor mijn verhaal komt wenkbrauwpoeder beter uit.) Je wenkbrauwen doen namelijk zoveel voor je gezicht! En waarschijnlijk speelt het ook mee dat ik mijn eigen wenkbrauwen afschuwelijk vind waardoor ik er extra gefocust op ben. Ik heb ook nog nooit in mijn leven een vriendje gehad met lelijke wenkbrauwen. Volle, donkere wenkbrauwen zijn mijn lievelings. Ik zoek ze er blijkbaar op uit. Nou goed, om een lang verhaal kort te maken: ik gebruikte nog steeds wenkbrauwpoeder van Miss Helen (een merk dat HEMA zeshonderd jaar geleden verkocht) van niet al te beste kwaliteit. Omdat ik graag een goede basisset met make-up van goede kwaliteit wilde, zoals ik in het eerste deel van mijn beauty stash al vertelde, deed ik het meteen goed en kocht ik wenkbrauwpoeder van het dierproefvrije merk Anastasia Beverly Hills. Absoluut geen budgetmerk, maar wel een echt kwaliteitsmerk. Ik ben nog nooit zo blij geworden van 1,6 gram poeder dat 30 euro kostte. (Het moge duidelijk zijn dat ik nog nooit harddrugs heb gebruikt.) En als het goed is kan ik hier minstens twee jaar mee vooruit.

anastasia beverly hills taupe brow powder

Mijn dierproefvrije make-up

In dit tweede deel van mijn beauty stash laat ik je zien welke oogmake-up ik gebruik:

dierproefvrije oogmake-up

  1. Catrice absolute matt eyeshadow palette – Nog maar pas gekocht, maar erg blij mee! In reviews (bijvoorbeeld deze van de altijd fantastisch uitziende Sanne) las ik dat de kwaliteit goed was, ik twijfelde nog een beetje omdat het zo goedkoop is, maar het werkt prima en ik vind de aardetinten mooi.
  2. Gosh eye shadow (254) – Zwarte oogschaduw, want zwart is altijd goed.
  3. Catrice eyeshadow base (010) – Door filmpjes van beautybloggers leerde ik dat een primer voor op je ogen essentieel is als je wil dat je oogschaduw lang blijft zitten. Dus ik rennen naar de drogist. Nu gebruik ik deze budgetprimer trouw.
  4. Anastasia Beverly Hills brow powder (taupe) – Superveel pigment. In exact dezelfde kleur als mijn eigen assige haarkleur. Blijft lang zitten. Love it.
  5. HEMA fixing wax – Doorzichtig waxpotlood zodat je wenkbrauwen blijven zitten waar ze horen zitten. Ik heb niet veel vergelijkingsmateriaal, maar het werkt wel oké. Je moet wel uitkijken dat je er niet te veel van gebruikt en wenkbrauwhaartjes aan elkaar gaan kleven. Ik wil eigenlijk nog een doorzichtige gel!
  6. Boho crayon yeux naturel (001) – Zwart oogpotlood was vroeger niet bij mij aan te slepen, de struggles van een altomeisje. Tegenwoordig gebruik ik het niet zo heel veel meer, ik vind eyeliner, zoals nr. 7 in dit lijstje, fijner in gebruik.
  7. Catrice eyeliner pen – Ik had niet verwacht dat ik het fijn zou vinden werken, maar ik ben in inmiddels een eyeliner pro geworden dankzij deze stift. Nu wil ik niet meer anders. Hij blijft ook goed zitten en dat terwijl het maar 2 euro-nog-wat kostte.
  8. The Body Shop super volume mascara (01) – Dit is mijn favoriete mascara ooit, ik koop hem altijd weer opnieuw als ‘ie op is. Heel soms probeer ik een ander merk tussendoor, in de hoop een nog betere te vinden, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt.

dierproefvrije oogmake-upcatrice matt palette swatches

(Ik wilde ook graag een keer een geklieder-op-mijn-arm-swatch-foto maken.)

En dat is alles dat ik heb voor mijn ogen, wimpers en wenkbrauwen! Misschien dat ik er uiteindelijk ook nog wel een palette in andere oogschaduwkleuren bij wil, maar voor nu vind ik dit setje goed genoeg. Ik hoop dat jullie dit nog een leuke mini-categorie vinden, want volgende week het derde deel online met al mijn lipproducten!

Back to Top