Yogakleding: Don’t panic it’s organic!

Steve verdenkt mij ervan dat ik enkel en alleen ben begonnen met yoga zodat ik een goed excuus heb om de hele dag comfy yogakleding te dragen. Hallo, weet je wel hoe fijn yogakleding zit, natuurlijk is dat de reden waarom ik ben begonnen met yoga. Nou goed, en dat zen en leniger worden zijn ook best mooi meegenomen. 

OOTD: comfy yogakleding

Een tijdje terug kocht ik na enig zoekwerk de meest comfortabele yogalegging van de wereld. Ook één van de meest duurdere, geloof ik. Maar ik besteed nu eenmaal graag wat meer aan kwaliteitskleding als het om mijn capsule wardrobe gaat. Oh jongens, hij zit zo fijn. Het is een simpele, zwarte legging van Teeki. Een duurzaam merk dat trouwens ook veel leggings met hippe printjes maakt. Ze worden eerlijk geproduceerd in Amerika en zijn grotendeels gemaakt van recyclede plastic flessen, yes. Ik weet nog niet hoe duurzaam het is dat het vanuit Amerika hier naar toe moest worden gevlogen, maar ik zal het compenseren door nooit in mijn leven te gaan vliegen*.

Dat duurzame verhaal is natuurlijk hartstikke mooi, maar de reden waarom ik hem vooral zo graag wou is omdat ik overal las dat deze legging héél comfortabel zit. En dat is ook echt zo, hij zit bijna als een tweede huid. In de band om mijn middel zit geen elastiek dus hij knelt nergens. De stof is ademend en stretcht vier kanten op voor zo veel mogelijk bewegingsvrijheid. Als het goed is gaat de legging lang mee, de stof is schuurbestendig en dus ook geschikt voor meer intensievere vormen van yoga. Nu was ik niet van plan om zeer intensieve yoga te gaan doen, maar dat ‘ie lang mee gaat is natuurlijk altijd goed.

*Misschien één keer over dertig jaar heen en terug naar Canada als ik over mijn heimwee heen bent, het lijkt me daar zo mooi. Maar tegen die tijd bestaan er vast wel CO2-vrije space shuttles.

Don’t panic it’s organic shirt

Het shirt zag ik voorbij komen bij @dariadaria op Instagram en schreeuwde mijn naam. Het is een yoga-top van het Duitse merk OGNX, die ook hele leuke leggings hebben met planten-print overigens. Ook dit is een duurzaam merk: ze maken gebruiken van duurzame materialen, zo is dit shirt van biologisch katoen, en wordt de kleding eerlijk geproduceerd in Turkije.

Zowel de legging als de top kan ik afzonderlijk van elkaar ook best overdag dragen. De top vind ik leuk op een spijkerbroek en de legging onder een tuniek. Daar heb ik ze bewust op uitgekozen want je weet natuurlijk maar nooit hoe lang ik yoga nog leuk blijf vinden om te doen. Mij kennende. Zo heb ik ook al langer dan een jaar niet meer aan hardlopen gedaan. Dus vooralsnog geen yogaleggings met hysterische prints in mijn kast. Maar tot nu toe vind ik yoga echt leuk om te doen! Mijn houding wordt beter, ik ben meer gemotiveerd om beter voor mijzelf te zorgen en daardoor heb ik weer meer energie door de dag heen. Ik ben op aanraden van een lezer begonnen met deze beginnersvideo van Yoga With Adriene. Daarna deed ik wat losse filmpjes van haar (zoals haar yogavideo tegen hoofdpijn, die is erg fijn) en nu ben ik bezig met haar Revolution-playlist. Er zijn ook veel andere kanalen die je kan volgen voor yoga-video’s, maar op het moment spreken de video’s van Adriene mij het meest aan. Ze praat lekker veel, is nuchter en legt alle bewegingen en houdingen goed uit.

OOTD: duurzame yogakleding
Child’s pose, ommmmmm (dit is mijn favoriete yoga-pose, ik val dan bijna in slaap)
OOTD: duurzame yogakleding
Upward-sitting-dog-begging-for-cookies-pose
OOTD: duurzame yogakleding
Nomommmommm

Beide kledingitems bestelde ik bij Iloveyoga.nl. Het matje dat je op de foto ziet is een sticky mat speciaal voor beginners en heb ik gekregen van Superyoga.nl. Het roze yogablock dat je op de achtergrond ziet, komt van Flying Tiger vandaan.

Namasté!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 reacties op “Yogakleding: Don’t panic it’s organic!

 1. Romy schreef:

  Wat leuk dat je met yoga bent begonnen! Zulke leuke yogakleding motiveert daar natuurlijk ook flink bij 🙂 Die tekst op het topje is echt leuk! Ik heb zelf een paar cursussen yoga gedaan en kon dan de hele les uitzien naar de child’s pose, haha. En die upward-sitting-dog-begging-for-cookies-pose…haha, geweldig! 😉

  | Reageer op deze reactie
 2. Hier even geen yoga wegens gezinsuitbreiding en echt weinig tijd (ok….slecht excuus – maar toch). De filmpjes van Adriënne zijn erg leuk en duidelijk en gewoon leuk.

  Ik doe yoga gewoonlijk gewoon in m’n pyjama, maar die legging oogt wel erg leuk… 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. yvonne schreef:

  Wat een heerlijk setje lijkt mij dit. ( en ook nog een ‘goed’ setje!)

  | Reageer op deze reactie
 4. shirah schreef:

  Oooooo die yogabroek wil ik! Elastiek in een broek vind ik zo irritant. Ik ben ook gek op de child pose, de kaars en de happy baby pose vind ik ook fijn.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh dan vind je deze echt fijn hoor! Eén van mijn betere aankopen. Ik hang er ’s avonds ook mee op de bank omdat ‘ie zo lekker zit hahaha. Kaars moest ik even googelen! Ik weet nog niet of ik al wel zo ver ben dat ik dat kan zonder om te kukelen en mijn been te breken 😛

   | Reageer op deze reactie
 5. Carina schreef:

  Jaa ik wil ook nog een Teeki legging! En yogaleggings zijn idd duur maar als je een goede hebt, dan is het dat wel waard. Ik probeerde gister yoga te doen, maar mijn hond wilde spelen :’) dus die kwam gewoon boven op mij zitten terwijl ik probeerde te mediteren in lotushouding.

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Hahaha oh geweldig! Ollie denkt vaak dat ik een koekje vast heb of dat ik een koekje voor hem ga pakken haha. Ik deed zo iets waarbij je je armen moest strekken en toen leek het net alsof ik wees naar de plank waar zijn koekjes op staan :’)

   | Reageer op deze reactie
 6. Ise schreef:

  Leuke foto’s heb je weten te maken! Het lijkt me ook heerlijk zitten 🙂

  | Reageer op deze reactie
 7. Karlijn schreef:

  Oeh, het shirt vind ik echt superleuk! Maar ik heb eigenlijk genoeg hempjes / shirts die ik kan gebruiken voor yoga en sporten, dus misschien is het duurzamer voor mijn kast als ik wacht met kopen tot ik het echt nodig heb 😛

  | Reageer op deze reactie
 8. Mariëlle schreef:

  Hihihi wat een leuk artikel Iris! Heerlijk dat de hond ook gezellig mee doet 🙂 Ik vind het héél tof, duurzame yoga kleding staat op mijn lijstje!

  | Reageer op deze reactie
 9. Kristel schreef:

  Jaaaa, Adriene is zo fijn! Tip nog voor wie een duurzame yogamat zoekt: de ekolijn van Manduka: manduka.com/eu/yoga-mats/eko-mats.html Die worden gemaakt van duurzaam geteelde natuurrubber, dus geen oil-based materiaal of latex. Ik heb er nu zo’n vier jaar een uit de reguliere ekolijn (ze hebben ook lite en superlite, bv voor op reis) en is een van m’n beste aankopen ooit: hij is fijn stroef, geeft voldoende steun en verontschuldigen nog nul sporen van slijtage. Echt een aanrader!

  | Reageer op deze reactie
  1. Debby schreef:

   Leuk!! Als je de child pose lekker vind dan is “het schildpadje” wellicht ook lekker om uit te testen.. die vind ik persoonlijk NOG chiller :). Hij is eigenlijk gelijk aan de child pose, behalve dat je je armen naar achteren legt langs je voeten af ipv naar voren :)!

   | Reageer op deze reactie
 10. Lenneke schreef:

  Hoe krijg jij de rust in je hoofd en lichaam om aan yoga te beginnen? Het lukt mij nog steeds niet…

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik denk juist doordat ik dat niet heb ik gemotiveerd ben om het te doen! Want het helpt zooo goed. Voor mij in ieder geval. Al moet ik zeggen dat ik al wel heel snel denk ‘meh, doe ik morgen wel’ 😛

   | Reageer op deze reactie
 11. Anna Maria schreef:

  Wat goed dat je bent begonnen met yoga en dat je dan zo de rust vind. Ik heb het wel ooit geprobeerd maar mijn zen momentje komt van een wandeling of het moestuinieren 😉

  | Reageer op deze reactie
 12. Pingback: Weekoverzicht: Trots, stift met vies smaakje & een spelende Ollie | IKBENIRISNIET
Back to Top