Yogakleding: Don’t panic it’s organic!

Steve verdenkt mij ervan dat ik enkel en alleen ben begonnen met yoga zodat ik een goed excuus heb om de hele dag comfy yogakleding te dragen. Hallo, weet je wel hoe fijn yogakleding zit, natuurlijk is dat de reden waarom ik ben begonnen met yoga. Nou goed, en dat zen en leniger worden zijn ook best mooi meegenomen. 

OOTD: comfy yogakleding

Een tijdje terug kocht ik na enig zoekwerk de meest comfortabele yogalegging van de wereld. Ook één van de meest duurdere, geloof ik. Maar ik besteed nu eenmaal graag wat meer aan kwaliteitskleding als het om mijn capsule wardrobe gaat. Oh jongens, hij zit zo fijn. Het is een simpele, zwarte legging van Teeki. Een duurzaam merk dat trouwens ook veel leggings met hippe printjes maakt. Ze worden eerlijk geproduceerd in Amerika en zijn grotendeels gemaakt van recyclede plastic flessen, yes. Ik weet nog niet hoe duurzaam het is dat het vanuit Amerika hier naar toe moest worden gevlogen, maar ik zal het compenseren door nooit in mijn leven te gaan vliegen*.

Dat duurzame verhaal is natuurlijk hartstikke mooi, maar de reden waarom ik hem vooral zo graag wou is omdat ik overal las dat deze legging héél comfortabel zit. En dat is ook echt zo, hij zit bijna als een tweede huid. In de band om mijn middel zit geen elastiek dus hij knelt nergens. De stof is ademend en stretcht vier kanten op voor zo veel mogelijk bewegingsvrijheid. Als het goed is gaat de legging lang mee, de stof is schuurbestendig en dus ook geschikt voor meer intensievere vormen van yoga. Nu was ik niet van plan om zeer intensieve yoga te gaan doen, maar dat ‘ie lang mee gaat is natuurlijk altijd goed.

*Misschien één keer over dertig jaar heen en terug naar Canada als ik over mijn heimwee heen bent, het lijkt me daar zo mooi. Maar tegen die tijd bestaan er vast wel CO2-vrije space shuttles.

Don’t panic it’s organic shirt

Het shirt zag ik voorbij komen bij @dariadaria op Instagram en schreeuwde mijn naam. Het is een yoga-top van het Duitse merk OGNX, die ook hele leuke leggings hebben met planten-print overigens. Ook dit is een duurzaam merk: ze maken gebruiken van duurzame materialen, zo is dit shirt van biologisch katoen, en wordt de kleding eerlijk geproduceerd in Turkije.

Zowel de legging als de top kan ik afzonderlijk van elkaar ook best overdag dragen. De top vind ik leuk op een spijkerbroek en de legging onder een tuniek. Daar heb ik ze bewust op uitgekozen want je weet natuurlijk maar nooit hoe lang ik yoga nog leuk blijf vinden om te doen. Mij kennende. Zo heb ik ook al langer dan een jaar niet meer aan hardlopen gedaan. Dus vooralsnog geen yogaleggings met hysterische prints in mijn kast. Maar tot nu toe vind ik yoga echt leuk om te doen! Mijn houding wordt beter, ik ben meer gemotiveerd om beter voor mijzelf te zorgen en daardoor heb ik weer meer energie door de dag heen. Ik ben op aanraden van een lezer begonnen met deze beginnersvideo van Yoga With Adriene. Daarna deed ik wat losse filmpjes van haar (zoals haar yogavideo tegen hoofdpijn, die is erg fijn) en nu ben ik bezig met haar Revolution-playlist. Er zijn ook veel andere kanalen die je kan volgen voor yoga-video’s, maar op het moment spreken de video’s van Adriene mij het meest aan. Ze praat lekker veel, is nuchter en legt alle bewegingen en houdingen goed uit.

OOTD: duurzame yogakleding
Child’s pose, ommmmmm (dit is mijn favoriete yoga-pose, ik val dan bijna in slaap)
OOTD: duurzame yogakleding
Upward-sitting-dog-begging-for-cookies-pose
OOTD: duurzame yogakleding
Nomommmommm

Beide kledingitems bestelde ik bij Iloveyoga.nl. Het matje dat je op de foto ziet is een sticky mat speciaal voor beginners en heb ik gekregen van Superyoga.nl. Het roze yogablock dat je op de achtergrond ziet, komt van Flying Tiger vandaan.

Namasté!

Back to Top