Filmtips XLIV

Welkom bij de 44e editie van mijn filmtips. Dit vond ik de 5 beste films die ik in juni zag. Juli volgt ook snel!

film eddie

Eddie the Eagle (2016) – Op zoek naar een kneuterige feel good film? Eéntje waar je direct blij van wordt? Dit is ‘em! De film speelt zich af rond de Olympische Spelen van 1988. Eddie móet en zal meedoen als schansspringer en blijft in zichzelf geloven. Ook als anderen dat niet doen. Oh, wat leefde ik met hem mee. Vooral omdat de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Aanrader! Bekijk hier de trailer.

film jake

Demolition (2016) – Jake Gyllenhaal is één van mijn meest favoriete acteurs ooooit. Hij is een beetje, hm.. bijzonder. En de films waarin hij speelt, zijn dat vaak ook. Houd ik van. Deze film vond ik zo steen- en steengoed dat ik hem nog drie keer achter elkaar kan kijken zonder dat ik me verveel. In Demolition verliest Dave (Jake) zijn vrouw door een auto-ongeluk, iets waar hij moeilijk mee om kan gaan (géén feel good film dus). Bekijk hier de trailer.

film oddball

Oddball (2015) – Gewoon een schattige film over een hond en zijn baasje die het pinguïnreservaat proberen te redden van zijn ondergang. Niets meer en niets minder. Ideaal wanneer je zin hebt in een film waarbij je niet hoef te denken. Bekijk hier de trailer.

film wtf

Whiskey Tango Foxtrot (2016) – Een journalist reist naar Afghanistan om vanuit daar verslag te doen. Oké soms een beetje voorspelbaar, maar ik vond het zeker geen slechte film. Mijn eerste echte vriendje kwam uit Afghanistan, dus misschien ben ik niet zo objectief. Ik vind verhalen die zich in Afghanistan afspelen (zoals The Kiterunner bijvoorbeeld) extra fascinerend. De film is trouwens gebaseerd op het boek “The Taliban Shuffle: Strange Days in Afghanistan and Pakistan”Bekijk hier de trailer.

film midnight

Midnight Special (2016) – Alleen al voor de sfeer van de film (‘soulful sci-fi’ werd het ergens beschreven) zou je hem moeten zien. Qua sfeer is het vergelijkbaar met Stranger Things, heel tof. Oh, en Kirsten Dunst speelt erin! Ik vind haar supersuperleuk. De film gaat over een vader en zoon die op de vlucht gaan, ze worden gezocht omdat de zoon buitenaardse krachten heeft. Moet wel je ding zijn, de film is qua verhaal best sloom. Maar op een goede manier. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

18 reacties op “Filmtips XLIV

 1. Bettie

  Ohja! Ik wou Eddie the eagle een lange tijd terug ook nog in de bioscoop zien en ik merk nu pas dat ik het vergeten ben.

 2. Veerlez

  Woow, ik ken weer geen enkele film hiervan! Demolition ben ik erg benieuwd naar! Die draait geloof ik in december in de 50+ film van Pathe, dus dan kan ik hem in de bioscoop zien! (& ik verbaas me elke keer over je tel skills, ik zou dus echt niet weten hoe ik 44 in romeinse cijfers moest tellen)

  • Iris

   Dat is echt een aanrader! Hij lijkt me extra mooi in de bioscoop. En dat tellen doe ik niet zelf hoor, ik kom net tot 10 met Romeinse cijfers geloof ik hahaha. Thank god for http://www.romeinsecijfer.nl 😀

 3. Naomi

  Eddie the Eagle <3 Vooral die acteur Taron is leuk en schattig 😉
  Demolition wil ik al een tijdje zien maar nog niet echt tijd voor gehad. Oddball lijkt mij ook leuk, even kijken of ik die kan vinden. Ik hou altijd wel van films met dieren in de hoofdrol.
  Rest is niet zo mijn ding.

 4. sammie

  Oh die laatste lijkt me wel wat! Stranger Things vond ik geweldig en het genre spreekt me wel aan. Die ga ik onthouden!

 5. Demi

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien, kunnen dus lekker op m’n to-watch lijstje 😀

 6. Jessica

  Alleen de laatste spreekt me niet aan, maar de rest wel!
  Haha Eddie the Eagle wil ik al een tijd zien. Dat komt wel goed.

 7. Iris

  Ohh, ik heb de afgelopen vakantie welgeteld drie films gekeken… Midnight Special lijkt me in ieder geval wel wat om de schade in te halen.

 8. Rianne

  Midnight special gaat op mijn (steeds groeiende) lijstje! Fijne tip!

  Het is weer bloedjeheet, ik las dat je daar, net als ik zelf, ook een gloeiende hekel aan hebt, dus houd je hoofd koel vandaag! Misschien een leuk idee voor een blog? Iets als in het overleven van ultieme zomerdagen als je zelf meer een herfst/winter- type bent. Ik verlang op dit soort dagen vooral naar een witte kerst, kerstboom en vrolijke (maar foute) kerstliedjes.

 9. Natasja

  Wat een fijne filmtips! Ik heb ook echt een crush op Jake, vooral als hij glimlacht <3 En dat er een film is over Eddie the Eagle is, wat tof! In '88 heb ik 'm nog op TV gezien en vond zijn deelname zo geweldig. Voor jou een filmtip terug: Chef (op Netflix).

  • Iris

   Oh wat leuk! Ik had er nog nooit van gehoord, pas ergens in het midden van de film ben ik gaan googelen of het een waargebeurd verhaal was. En jaaa Chef!! Ik zag hem toevallig laatst op Netflix staan, ik heb hem al wel eens gezien, maar ik ga hem snel nog een keer kijken. Zo’n fijne feel good film <3

 10. Mylene

  Chillll, nog geen één film heb ik gezien dus ik zet ze allemaal op mijn lijstje. Nu al zin in (als ik klaar ben met Gilmore Girls oepsieee)

 11. Pingback: Filmtips XLV | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten