Recept: Linzen met tomatensaus

Dit gerecht is niet zo classy, maar budgetvriendelijk en voedzaam is het wel. Perfect om op een doordeweekse avond je honger mee te stillen. Je kan er in plaats van bulghur natuurlijk ook rijst of couscous bij serveren, het ligt er maar net aan wat je nog in je voorraadkast hebt liggen slingeren.

Recept: Linzen met tomatensaus en bulghur

Ingrediënten voor 4 personen:

geel_hartje 200 gram gedroogde linzen
geel_hartje 1 tomaat
geel_hartje 1 laurierblaadje
geel_hartje 1 ui
geel_hartje 2 teentjes knoflook
geel_hartje 1 paprika
geel_hartje 1 blik tomatenblokjes
geel_hartje 200 gram bulghur (of iets anders dat je nog in huis hebt, rijst/pasta bijv.)
geel_hartje 1/2 groentebouillonblokje
geel_hartje 1 scheut olijfolie (van goede kwaliteit)
geel_hartje 1 scheut azijn (van goede kwaliteit)
geel_hartje 1 citroen
geel_hartje Italiaanse kruiden
geel_hartje Peper & zout

Recept: Linzen met tomatensaus en bulghur

Bereiding:

1. Laat de linzen 20 – 25 minuten in een pan koken, samen met een laurierblad en een paar tomatenplakjes. Dit laatste zodat de velletjes van de linzen zachter worden, geloof ik. Tip van Jamie Oliver!

Recept: Linzen met tomatensaus en bulghur

2. De bulghur 8 minuten afgedekt koken op een laag vuurtje met 2,5 keer zoveel water en een half bouillonblokje. Daarna nog 10 minuten laten staan met de deksel op de pan. (Of bereid nu de rijst/pasta/whatever je in huis hebt volgens de bereidingswijze op de verpakking)

Recept: Linzen met tomatensaus en bulghur

3. Snij de ui, knoflook en paprika fijn. Fruit de ui en de knoflook en voeg daarna de paprika toe. Bak even mee en voeg ook de tomatenblokjes toe. Laat even pruttelen op een laag vuurtje en voeg (Italiaanse) kruiden, peper en zout toe om het op smaak te brengen.

Recept: Linzen met tomatensaus en bulghur

4. Giet de linzen af, breng op smaak met een flinke scheut azijn en goede olijfolie. Serveer alles op een diep bord en maak het af met wat extra kruiden en een beetje vers citroensap. Strooi er wat versgemalen peper en zeezout naar smaak overheen.

Recept: Linzen met tomatensaus en bulghur

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

20 reacties op “Recept: Linzen met tomatensaus

  1. Hahaha dat gifje weer! Ik heb linzen pas ontdekt maar nog nooit de gedroogde variant gebruikt, alleen die uit blik. Toch maar eens from scratch maken dus.

  2. Floor

    Hmmm jummie! Het ziet er inderdaad misschien niet uit als een drie sterren gerecht maar hij lijkt me des te lekker. Ik wist nog niet wat ik wilde gaan eten vanavond…… nu wel 😉

  3. Lotte

    Om de een of andere reden had ik verwacht dat droge linzen veel langer moesten weken of koken, maar 20 minuten valt reuze mee. Toch maar een keer de gedroogde variant gebruiken in plaats van die uit blik. Je gerechtje klinkt trouwens niet verkeerd. 😉

  4. Marion

    Wow! Laat ik nou net linzen in huis hebben en ik heb er nog nooit mee gekookt. Gaan we proberen!

  5. Eva

    EEN GIFJE!
    En serieus, ik loop al een paar dagen door de supermarkt af te vragen wat ik met linzen kan maken want ik vind ze zo lekker. Oplossing! Sowieso voor je timing dus +100

  6. Ik heb nog nooit linzen gehad omdat ik ook nooit echt wist waarmee ik ze moest eten. Maar dit receptje lijkt me best lekker 🙂 Oh en tof dat gifje!

  7. Joke

    Hmm linzen! Lekker en voedzaam en het hoeft tenslotte niet elke avond even chique…
    Vraagje: welke azijn gebruik je hiervoor? Balsamico, rode wijn of een andere soort..?

  8. R.S.

    Ik heb niks nuttigs te melden maar DAT GIFJE!!!

    (En linzen zijn ook vet lekker in een Indiase curry met bloemkool maar irrelevant DAT GIFJE!)

  9. Sas

    Het ziet er weer heerlijk uit Iris. Het is dat ik niet van koken hou anders zou ik het (bijna) gaan maken 😉

  10. Mijn comments onder jouw recepten worden een beetje onorigineel volgens mij! Ik kan elke keer zeggen dat ik het gemaakt heb en dat het heerlijk was! Deze keer kon ik zelfs mijn vader overtuigen dat linzen best lekker zijn, normaal heeft hij nooit zoveel zin in ‘dat hippie-eten van jou’!

    En ik check het toch even voor de zekerheid: weet je zeker dat dit een recept voor 4 personen is, of was dat een foutje? Wij aten er namelijk met 3,5 persoon van (die halve is een zusje met weinig eetlust) en we hadden eigenlijk allemaal nog wel een bordje gelust toen de pannen leeg waren. Of hadden wij gewoon asociaal veel honger? 😛

  11. Pingback: 4 x makkelijk en gezond avondeten | IKBENIRISNIET