Conceptstore The Upperside

Conceptstore The Upperside opende afgelopen week haar deuren en ik vind het nu al een aanwinst voor Enschede. Leuke, originele winkeltjes in Enschede waren tot op heden namelijk schaars. Je vindt hier vooral veel grote ketens. Met de Conceptstore The Upperside zijn er in één keer 90 (!) kleine winkeltjes bijgekomen. In de conceptstore kunnen webshopeigenaren namelijk een plank of tafel huren. Daardoor vind je er een grote variëteit aan unieke spullen. Heel leuk!

Conceptstore The Upperside

Conceptstore The Upperside

In mijn weekoverzicht kon je het al lezen en misschien had je ook al meegekeken via Snapchat. Vrijdag bezocht ik samen met negen andere bloggers de nieuwe conceptstore in de Haverstraatpassage. Ik wist niet waar ik moest kijken, zo veel leuke dingen dat ik zag. Mijn bunny-radar ging gelijk af, want er waren konijnenbeeldjes, konijnenkaartjes.. Mijn dag kon al niet meer stuk. Kaartjes waar pannenkoekenplanten op stonden afgebeeld, grote planners, notitieboekjes; het is een walhalla aan Instagramwaardige vondsten. Ik maakte wel honderd foto’s en vond het héél moeilijk om een selectie te maken, maar hieronder vind je in ieder geval een kleine impressie van wat je zoals in de winkel tegenkomt:

Conceptstore The Upperside Conceptstore The Upperside Conceptstore The Upperside Conceptstore The UppersideConceptstore The Upperside Conceptstore The UppersideConceptstore The Upperside Conceptstore The Upperside potloden

90 webshops

Mariël, de eigenaresse van de winkel, heeft zelf een webshop (vanmariel.nl) en heeft al in verschillende conceptstores gestaan. Ze weet daarom wat wel en wat niet werkt. En dat merk je gelijk want elke plank en elke tafel is mooi ingericht. Ondanks dat het veel verschillende spullen bij elkaar zijn, sluit het mooi op elkaar aan qua stijl. Ze vertelde vol enthousiasme over de winkel en ik kreeg gelijk zin om elk kraampje leeg te kopen. Het heeft allemaal zo’n hoge gunfactor, omdat de spullen verkocht worden door kleine ondernemers met veel liefde en passie voor hun merk. Dat soort winkeltjes zijn het allerleukst!

Conceptstore The Upperside marielConceptstore The Upperside mariel

Haverstraatpassage

Conceptstore The Upperside is geopend van dinsdag tot en met zaterdag en op de koopzondagen. Meer info vind je op hun Facebookpagina. En als je daar dan toch een bezoekje aan de winkel brengt, moet je sowieso de andere winkeltjes in dezelfde straat ook bezoeken. De Haverstraatpassage in Enschede is namelijk één van de leukste straten in Enschede geworden doordat samen met de conceptstore nog zeven andere winkels zijn (her)opent! Je kan heel goed lunchen bij De Broodbode en verder vind je er interieurwinkels, een skatewinkel en een paar kledingwinkels.

conceptstore the upperside in enschede

Ik weet dat de meesten van jullie ergens in de randstad wonen, als ik mijn statistieken mag geloven. Maar ik hoop dat ik jullie een beetje enthousiast heb kunnen maken om mijn woonplaats eens te bezoeken, mocht je in de buurt zijn. En voor iedereen hier uut de buurt: hebben jullie de conceptstore al bezocht? Ben benieuwd wat jullie van de vernieuwde Haverstraatpassage vinden!

Back to Top