Conceptstore The Upperside

Conceptstore The Upperside opende afgelopen week haar deuren en ik vind het nu al een aanwinst voor Enschede. Leuke, originele winkeltjes in Enschede waren tot op heden namelijk schaars. Je vindt hier vooral veel grote ketens. Met de Conceptstore The Upperside zijn er in één keer 90 (!) kleine winkeltjes bijgekomen. In de conceptstore kunnen webshopeigenaren namelijk een plank of tafel huren. Daardoor vind je er een grote variëteit aan unieke spullen. Heel leuk!

Conceptstore The Upperside

Conceptstore The Upperside

In mijn weekoverzicht kon je het al lezen en misschien had je ook al meegekeken via Snapchat. Vrijdag bezocht ik samen met negen andere bloggers de nieuwe conceptstore in de Haverstraatpassage. Ik wist niet waar ik moest kijken, zo veel leuke dingen dat ik zag. Mijn bunny-radar ging gelijk af, want er waren konijnenbeeldjes, konijnenkaartjes.. Mijn dag kon al niet meer stuk. Kaartjes waar pannenkoekenplanten op stonden afgebeeld, grote planners, notitieboekjes; het is een walhalla aan Instagramwaardige vondsten. Ik maakte wel honderd foto’s en vond het héél moeilijk om een selectie te maken, maar hieronder vind je in ieder geval een kleine impressie van wat je zoals in de winkel tegenkomt:

Conceptstore The Upperside Conceptstore The Upperside Conceptstore The Upperside Conceptstore The UppersideConceptstore The Upperside Conceptstore The UppersideConceptstore The Upperside Conceptstore The Upperside potloden

90 webshops

Mariël, de eigenaresse van de winkel, heeft zelf een webshop (vanmariel.nl) en heeft al in verschillende conceptstores gestaan. Ze weet daarom wat wel en wat niet werkt. En dat merk je gelijk want elke plank en elke tafel is mooi ingericht. Ondanks dat het veel verschillende spullen bij elkaar zijn, sluit het mooi op elkaar aan qua stijl. Ze vertelde vol enthousiasme over de winkel en ik kreeg gelijk zin om elk kraampje leeg te kopen. Het heeft allemaal zo’n hoge gunfactor, omdat de spullen verkocht worden door kleine ondernemers met veel liefde en passie voor hun merk. Dat soort winkeltjes zijn het allerleukst!

Conceptstore The Upperside marielConceptstore The Upperside mariel

Haverstraatpassage

Conceptstore The Upperside is geopend van dinsdag tot en met zaterdag en op de koopzondagen. Meer info vind je op hun Facebookpagina. En als je daar dan toch een bezoekje aan de winkel brengt, moet je sowieso de andere winkeltjes in dezelfde straat ook bezoeken. De Haverstraatpassage in Enschede is namelijk één van de leukste straten in Enschede geworden doordat samen met de conceptstore nog zeven andere winkels zijn (her)opent! Je kan heel goed lunchen bij De Broodbode en verder vind je er interieurwinkels, een skatewinkel en een paar kledingwinkels.

conceptstore the upperside in enschede

Ik weet dat de meesten van jullie ergens in de randstad wonen, als ik mijn statistieken mag geloven. Maar ik hoop dat ik jullie een beetje enthousiast heb kunnen maken om mijn woonplaats eens te bezoeken, mocht je in de buurt zijn. En voor iedereen hier uut de buurt: hebben jullie de conceptstore al bezocht? Ben benieuwd wat jullie van de vernieuwde Haverstraatpassage vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

44 reacties op “Conceptstore The Upperside

 1. Ilse schreef:

  Wat een super leuke winkel! Het ziet er allemaal inderdaad heel erg instagram worthy uit en ik zou eigenlijk gelijk even naar Enschede willen. Helaas dat ik wel wat verder weg woon, maar misschien maak ik er ooit een dagje van. Leuk artikel om te lezen!

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Thanks 😀 En ja zeker doen hoor! Ook als je van wat verder weg moet komen is het deze winkel echt waard denk ik 😀

   | Reageer op deze reactie
 2. gerhilde maakt schreef:

  Ik droom ook al eens van het openen van zo’n winkel. Deze ziet er echt heel mooi uit! Ik woon in België, dus voor mij is het wat ver. Er is geen webshop van?

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ai dan is het inderdaad ver! Nee er is geen gezamenlijke webshop van helaas. Maar alle webshops kan je wel los online vinden! Op de Facebookpagina van de conceptstore lichten ze regelmatig producten uit met in de beschrijving uit welke webshop het komt.

   | Reageer op deze reactie
 3. Sophie schreef:

  Het ziet er echt heel leuk uit! Hier zou ik heel lang kunnen snuffelen, haha! Jammer dat het niet om de hoek is 🙂

  | Reageer op deze reactie
 4. Bente schreef:

  Oehhh wat lijkt me dit een leuke winkel! Enschede ligt niet echt op de route voor mij nee, maar mocht ik een keertje in de buurt zijn ga ik zeker even een kijkje nemen in de Haverstraatpassage!

  | Reageer op deze reactie
 5. Loui schreef:

  Wat een leuke blog! Extra leuk omdat ik mijn kaartjes heb gespot 😉 Hoop er binnenkort eens heen te kunnen, maar helaas voor mij ook niet om de hoek. En misschien maar beter voor mijn portomonnee ook!

  | Reageer op deze reactie
 6. Linda schreef:

  Waarom is Enschede inderdaad ook alweer zo ver weg? Ik MOET hier een keer heen, veel te leuk!
  Dat wordt een keer dagje Enschede doen denk ik zomaar 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Jaaa zeker doen! Er komen steeds meer leuke winkeltjes in Enschede 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. Nancy schreef:

  Wat een gaaf concept zeg! Ik kende het niet, ik ga eens kijken of ze dat in Arnhem ook hebben!

  | Reageer op deze reactie
 8. Anne schreef:

  Wat een ontzettend leuk initiatief, ik zie op de foto’s echt al super leuke spulletjes voorbij komen.

  | Reageer op deze reactie
 9. Irla schreef:

  In Hengelo zit er ook één, maar daar verkopen ze volgens mij wel andere spulletjes. Ik ga er snel een keer langs!

  | Reageer op deze reactie
 10. Sammie schreef:

  Ziet er uit als een hele toffe winkel waar ik zo een deel van mijn salaris zou verliezen 😀 Ik had het er laatst nog met mijn vriend over dat we eens wat vaker door NL moeten crossen met de lease auto. Enschede komt op het lijst 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Yesss dat vind ik leuk, Enschede is zeker een bezoekje waard!

   | Reageer op deze reactie
 11. Roos schreef:

  Wat een leuke winkel lijkt me dit! Ik woon ook in Enschede en ga zeker een keertje langs (misschien uit voorzorg mijn pinpas thuis laten en alleen contant geld meenemen…). Ik was sowieso al fan van De Haverstraatpassage. Sowieso een leuke aanvulling in blogland, bloggers uit Twente 🙂

  | Reageer op deze reactie
   1. Roos schreef:

    Neeeee! Dan nog maar even sparen voordat ik er voor het eerst heen mag 😉

    | Reageer op deze reactie
 12. Linda schreef:

  Wat een leuk comcept en wat een super leuke winkel, je foto’s laten zoveel leuks zien.. Helaas is het voor mij best ver weg en moet ik ook iemand hebben die met me mee wil omdat ik niet zo mobiel ben. Maar ik hoop dat zoiets hier ook eens komt, leuk artikel!

  | Reageer op deze reactie
 13. Carolien schreef:

  Super leuk je blog te lezen. Je wordt er inderdaad heel hebberig van al die toffe spulletjes. Heel verslavend! Ik zie ook onze spulletjes voorbij komen, Leuk! Zeker de moeite waard om eens langs te gaan ook al moet je er voor om rijden.

  | Reageer op deze reactie
 14. Amanda schreef:

  Lijkt me een hele leuke winkel! Helaas voor mij wel te ver weg om ‘even’ naar toe te gaan.

  | Reageer op deze reactie
 15. Gelieke schreef:

  Oh wat leuk! En eindelijk eens zo’n initiatief in Enschede! Ik ben nu voor mijn studie in het buitenland, maar als ik terug ben ga ik hier zeker heen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 16. Kim (sam+mam) schreef:

  Ik ben zo blij dat wij er met ons sam+mam concept liggen! De opbrengst van al onze spullen gaat naar Duchenne Heroes, voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne. Op 1 van de foto’s zie je onze tassen (de groene met blaadjes). Maar we hebben ook sieraden, kwijldoekjes, t-shirts en etuis.

  | Reageer op deze reactie
  1. Lisette schreef:

   Oh! Wat zou ik graag zo’n tas van je kopen!
   Kan dat en wat kost ‘ie?

   | Reageer op deze reactie
   1. Kim (sam+mam) schreef:

    Ja natuurlijk kan dat! Daar maak ik ze voor 😉 Als je via ons 12,50 doneert voor Duchenne Heroes is de tas voor jou 🙂 Via mijn FB pagina sam+mam kun je contact opnemen en zie je nog meer tassen.

    | Reageer op deze reactie
 17. Kim schreef:

  Oh ja, dit is leuk zeg en helemaal niet zo ver weg! Bedankt voor de tip 🙂

  | Reageer op deze reactie
 18. Lenneke schreef:

  Jaaaa, ik houd van dit soort winkels. Vind het zo jammer dat veel winkels alleen nog maar grote concerns zijn. Ik houd juist van speciaalzaken en winkels van de kleine(re) ondernemers. Ennnn mooie foto’s hebbie gemaakt. Misschien kom ik nu wel een keer naar Enschede, hehe.

  | Reageer op deze reactie
 19. Bettie schreef:

  Wat een super leuke winkel. Ik zou hier best wel een keer naar toe worden en gelukkig is Enschede niet zo ver als voor de mensen uit de randstad. Volgens mij moet je je echt goed inhouden om niet alles te gaan kopen.

  | Reageer op deze reactie
 20. Sanne schreef:

  Uh ja, ik kom dus uit de randstad, haha. Maar als ik een keer naar Enschede kom, dan ga ik hier zeker shoppen, want het ziet er awesome uit. Ik ga in ieder geval de webshop van Mariël checken!

  | Reageer op deze reactie
 21. Lykke schreef:

  Ziet er leuk uit! Binnenkort dus maar weer eens een tripje richting Enschede 🙂
  Ik vind altijd zo grappig trouwens, dat mensen uit de Randstad alles ten noorden en oostelijk van Amersfoort ZO. VER. WEG. vinden. Ga je eens een dagje naar Rotterdam/Amsterdam/Den Haag. “Kom je heeeeelemaal uit Zwolle hierheen?!” Toch grappig, want het is maar 1,5u. En in Groningen heeft nog nooit iemand gezegd, dat het zo’n eind is. Toch grappig, zo’n ander perspectief 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Haha klopt, dat valt mij ook op! Al vind ik het zelf stiekem ook best wel een eind als ik richting de Randstad ga hoor, maar dat komt omdat ik alles met het OV doe en dan is het gelijk zo’n hele onderneming :p

   | Reageer op deze reactie
 22. Pingback: Weekoverzicht: lichtjes, leermoment & lettering | IKBENIRISNIET
Back to Top