Filmtips XLIV

Welkom bij de 44e editie van mijn filmtips. Dit vond ik de 5 beste films die ik in juni zag. Juli volgt ook snel!

film eddie

Eddie the Eagle (2016) – Op zoek naar een kneuterige feel good film? Eéntje waar je direct blij van wordt? Dit is ‘em! De film speelt zich af rond de Olympische Spelen van 1988. Eddie móet en zal meedoen als schansspringer en blijft in zichzelf geloven. Ook als anderen dat niet doen. Oh, wat leefde ik met hem mee. Vooral omdat de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Aanrader! Bekijk hier de trailer.

film jake

Demolition (2016) – Jake Gyllenhaal is één van mijn meest favoriete acteurs ooooit. Hij is een beetje, hm.. bijzonder. En de films waarin hij speelt, zijn dat vaak ook. Houd ik van. Deze film vond ik zo steen- en steengoed dat ik hem nog drie keer achter elkaar kan kijken zonder dat ik me verveel. In Demolition verliest Dave (Jake) zijn vrouw door een auto-ongeluk, iets waar hij moeilijk mee om kan gaan (géén feel good film dus). Bekijk hier de trailer.

film oddball

Oddball (2015) – Gewoon een schattige film over een hond en zijn baasje die het pinguïnreservaat proberen te redden van zijn ondergang. Niets meer en niets minder. Ideaal wanneer je zin hebt in een film waarbij je niet hoef te denken. Bekijk hier de trailer.

film wtf

Whiskey Tango Foxtrot (2016) – Een journalist reist naar Afghanistan om vanuit daar verslag te doen. Oké soms een beetje voorspelbaar, maar ik vond het zeker geen slechte film. Mijn eerste echte vriendje kwam uit Afghanistan, dus misschien ben ik niet zo objectief. Ik vind verhalen die zich in Afghanistan afspelen (zoals The Kiterunner bijvoorbeeld) extra fascinerend. De film is trouwens gebaseerd op het boek “The Taliban Shuffle: Strange Days in Afghanistan and Pakistan”Bekijk hier de trailer.

film midnight

Midnight Special (2016) – Alleen al voor de sfeer van de film (‘soulful sci-fi’ werd het ergens beschreven) zou je hem moeten zien. Qua sfeer is het vergelijkbaar met Stranger Things, heel tof. Oh, en Kirsten Dunst speelt erin! Ik vind haar supersuperleuk. De film gaat over een vader en zoon die op de vlucht gaan, ze worden gezocht omdat de zoon buitenaardse krachten heeft. Moet wel je ding zijn, de film is qua verhaal best sloom. Maar op een goede manier. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top