Filmtips XLIV

Welkom bij de 44e editie van mijn filmtips. Dit vond ik de 5 beste films die ik in juni zag. Juli volgt ook snel!

film eddie

Eddie the Eagle (2016) – Op zoek naar een kneuterige feel good film? Eéntje waar je direct blij van wordt? Dit is ‘em! De film speelt zich af rond de Olympische Spelen van 1988. Eddie móet en zal meedoen als schansspringer en blijft in zichzelf geloven. Ook als anderen dat niet doen. Oh, wat leefde ik met hem mee. Vooral omdat de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Aanrader! Bekijk hier de trailer.

film jake

Demolition (2016) – Jake Gyllenhaal is één van mijn meest favoriete acteurs ooooit. Hij is een beetje, hm.. bijzonder. En de films waarin hij speelt, zijn dat vaak ook. Houd ik van. Deze film vond ik zo steen- en steengoed dat ik hem nog drie keer achter elkaar kan kijken zonder dat ik me verveel. In Demolition verliest Dave (Jake) zijn vrouw door een auto-ongeluk, iets waar hij moeilijk mee om kan gaan (géén feel good film dus). Bekijk hier de trailer.

film oddball

Oddball (2015) – Gewoon een schattige film over een hond en zijn baasje die het pinguïnreservaat proberen te redden van zijn ondergang. Niets meer en niets minder. Ideaal wanneer je zin hebt in een film waarbij je niet hoef te denken. Bekijk hier de trailer.

film wtf

Whiskey Tango Foxtrot (2016) – Een journalist reist naar Afghanistan om vanuit daar verslag te doen. Oké soms een beetje voorspelbaar, maar ik vond het zeker geen slechte film. Mijn eerste echte vriendje kwam uit Afghanistan, dus misschien ben ik niet zo objectief. Ik vind verhalen die zich in Afghanistan afspelen (zoals The Kiterunner bijvoorbeeld) extra fascinerend. De film is trouwens gebaseerd op het boek “The Taliban Shuffle: Strange Days in Afghanistan and Pakistan”Bekijk hier de trailer.

film midnight

Midnight Special (2016) – Alleen al voor de sfeer van de film (‘soulful sci-fi’ werd het ergens beschreven) zou je hem moeten zien. Qua sfeer is het vergelijkbaar met Stranger Things, heel tof. Oh, en Kirsten Dunst speelt erin! Ik vind haar supersuperleuk. De film gaat over een vader en zoon die op de vlucht gaan, ze worden gezocht omdat de zoon buitenaardse krachten heeft. Moet wel je ding zijn, de film is qua verhaal best sloom. Maar op een goede manier. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 reacties op “Filmtips XLIV

 1. Bettie schreef:

  Ohja! Ik wou Eddie the eagle een lange tijd terug ook nog in de bioscoop zien en ik merk nu pas dat ik het vergeten ben.

  | Reageer op deze reactie
 2. Veerlez schreef:

  Woow, ik ken weer geen enkele film hiervan! Demolition ben ik erg benieuwd naar! Die draait geloof ik in december in de 50+ film van Pathe, dus dan kan ik hem in de bioscoop zien! (& ik verbaas me elke keer over je tel skills, ik zou dus echt niet weten hoe ik 44 in romeinse cijfers moest tellen)

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Dat is echt een aanrader! Hij lijkt me extra mooi in de bioscoop. En dat tellen doe ik niet zelf hoor, ik kom net tot 10 met Romeinse cijfers geloof ik hahaha. Thank god for http://www.romeinsecijfer.nl 😀

   | Reageer op deze reactie
 3. Naomi schreef:

  Eddie the Eagle <3 Vooral die acteur Taron is leuk en schattig 😉
  Demolition wil ik al een tijdje zien maar nog niet echt tijd voor gehad. Oddball lijkt mij ook leuk, even kijken of ik die kan vinden. Ik hou altijd wel van films met dieren in de hoofdrol.
  Rest is niet zo mijn ding.

  | Reageer op deze reactie
 4. sammie schreef:

  Oh die laatste lijkt me wel wat! Stranger Things vond ik geweldig en het genre spreekt me wel aan. Die ga ik onthouden!

  | Reageer op deze reactie
 5. Demi schreef:

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien, kunnen dus lekker op m’n to-watch lijstje 😀

  | Reageer op deze reactie
 6. Jessica schreef:

  Alleen de laatste spreekt me niet aan, maar de rest wel!
  Haha Eddie the Eagle wil ik al een tijd zien. Dat komt wel goed.

  | Reageer op deze reactie
 7. Iris schreef:

  Ohh, ik heb de afgelopen vakantie welgeteld drie films gekeken… Midnight Special lijkt me in ieder geval wel wat om de schade in te halen.

  | Reageer op deze reactie
 8. Rianne schreef:

  Midnight special gaat op mijn (steeds groeiende) lijstje! Fijne tip!

  Het is weer bloedjeheet, ik las dat je daar, net als ik zelf, ook een gloeiende hekel aan hebt, dus houd je hoofd koel vandaag! Misschien een leuk idee voor een blog? Iets als in het overleven van ultieme zomerdagen als je zelf meer een herfst/winter- type bent. Ik verlang op dit soort dagen vooral naar een witte kerst, kerstboom en vrolijke (maar foute) kerstliedjes.

  | Reageer op deze reactie
   1. Rianne schreef:

    Wat grappig, nu moest ik dus ook lachen. Gelijk even gelezen natuurlijk!

    | Reageer op deze reactie
 9. Natasja schreef:

  Wat een fijne filmtips! Ik heb ook echt een crush op Jake, vooral als hij glimlacht <3 En dat er een film is over Eddie the Eagle is, wat tof! In '88 heb ik 'm nog op TV gezien en vond zijn deelname zo geweldig. Voor jou een filmtip terug: Chef (op Netflix).

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Oh wat leuk! Ik had er nog nooit van gehoord, pas ergens in het midden van de film ben ik gaan googelen of het een waargebeurd verhaal was. En jaaa Chef!! Ik zag hem toevallig laatst op Netflix staan, ik heb hem al wel eens gezien, maar ik ga hem snel nog een keer kijken. Zo’n fijne feel good film <3

   | Reageer op deze reactie
 10. Mylene schreef:

  Chillll, nog geen één film heb ik gezien dus ik zet ze allemaal op mijn lijstje. Nu al zin in (als ik klaar ben met Gilmore Girls oepsieee)

  | Reageer op deze reactie
 11. Pingback: Filmtips XLV | IKBENIRISNIET
Back to Top