Recept: Vegetarische kapsalon voor luie mensen

Deze vegetarische kapsalon mag in het ikbenirisniet-receptenboekje want HALLELUJA wat lekker. Gerechten zoals deze verschijnen normaliter niet op mijn blog, want het is zo makkelijk dat je het eigenlijk geen recept kan noemen. Het gevolg: ik plaats bijna alleen gezonde gerechten waardoor het lijkt alsof ik een #healthy #fitgirl ben waardoor men begint te hyperventileren als er plots iets nietzogezonds in mijn weekoverzichten voorbij komt. Gelukkig heb ik bijna een decennium psychologie gestudeerd en weet ik dat het niet aan de hyperventilerende mensen ligt, maar aan het feit dat mensen je graag in een hokje plaatsen en in paniek raken als iets in strijd is met dat hokje. De oplossing: toch maar gewoon die makkelijke, minder-gezonde receptjes plaatsen.

Recept voor vegetarische kapsalonRecept voor vegetarische kapsalon

Recept voor vegetarische kapsalon

Hoeveelheid: voor twee personen

Ingrediënten:

 • 500 gram ovenfriet (diepvries)
 • 1/2 komkommer
 • 2 tomaten
 • 1/2 rode ui
 • 1/2 krop ijsbergsla
 • 175 gram vegetarische shoarma (bijv. deze, deze, deze of deze)*
 • (zonnebloem)olie om in te bakken
 • biologische geraspte kaas
 • knoflooksaus
 • pittige rode saus (of shoarmasaus als je een mietje bent zoals ik)
 • zout

*Indien je geen shoarmareepjes kan vinden, of kieskeurig bent over shoarmakruiden, ga dan voor naturel vegetarische reepjes en kruid ze zelf met shoarmakruiden. Meng de kruiden met wat olie, wrijf het in de vega-reepjes en laat minstens een half uurtje intrekken.

Recept voor vegetarische kapsalon Recept voor vegetarische kapsalon

Variatietips:

‘Ja maar ik eet wel graag gezond’: vervang de friet voor zoete aardappel, de shoarmareepjes voor tempeh of oesterzwammen en de saus voor een yoghurtsaus. Maar noem het dan wel gewoon een salade.

‘Ja maar ik ben vegan’: check of de shoarmareepjes vegan zijn (die van Vivera zijn sowieso plantaardig), vervang de kaas door Wilmersburger pizzaschmeltz en maak zelf de knoflooksaus.

Zo maak je vegetarische kapsalon:

 1. Verwarm de oven voor en bereid de ovenfriet volgens de bereidingswijze op de verpakking. De friet is klaar als deze goudbruin en knapperig is.
 2. Snij ondertussen de groente (komkommer, tomaat, rode ui, ijsbergsla).
 3. Bak de vega shoarmareepjes als je de friet bijna klaar is. Doe dit in een hete pan met een scheutje (zonnebloem)olie. Bak ze in een paar minuten op redelijk hoog. Het is het lekkerst als de buitenkant een beetje crispy wordt namelijk.
 4. Zet een ovenschaal klaar. Verdeel de gebakken friet over de bodem, strooi hier eventueel wat zout over. Verdeel over de friet de gebakken shoarmareepjes. Strooi hier een dikke laag geraspte kaas over en zet een paar minuten in de hete oven zodat de kaas over de shoarmareepjes smelt.
 5. Verdeel er dan de laatste laag over, de groente, en maak af met (veel) saus.
 6. En klaar is je vegetarische kapsalon, eet smakelijk!

Groente voor in de vegetarische kapsalon

Vegetarische kapsalon volgorde van lagen

De volgorde van de lagen van de vegetarische kapsalon: 1) gebakken friet, 2) vegetarische shoarmareepjes, 3) gesmolten kaas, 4) ijsbergsla en andere groente en 5) saus!

Recept voor vegetarische kapsalon

Heb je de vegetarische kapsalon gemaakt? Ik ben superbenieuwd naar jouw creatie! Als je je foodfoto op Instagram plaatst, zet je er dan de #ikbenirisniet hashtag bij? Eet smakelijk!

Op zoek naar meer vegetarische recepten? Zie de receptenindex!

En zie ook de Veggietest waarin ik verschillende merken vegetarische shoarma probeer 

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

35 reacties op “Recept: Vegetarische kapsalon voor luie mensen

 1. Linda

  Haha, zo kook ik eigenlijk altijd. Gewoon dingen bij elkaar pleuren! Lekker lui, maar wel lekker 🙂
  Die wokreepjes gooi ik vaak in de pan met minikrieltjes. Boontjes of salade erbij en klaar. Met salade erbij had ik dus per ongeluk al een soort deconstructed kapsalon. Super hip 😉

 2. Ik moet dit eten!! Ik heb überhaupt nog nooit kapsalon op (ook niet toen ik nog wel vlees at), en ik ben er altijd zo benieuwd naar, haha. Leuk recept om komend weekend eens uit te proberen 🙂

 3. Iris

  Ik heb nog nooit normale kapsalon gegeten, maar ik wil dit! Misschien helpt het ook dat er ‘lui’ in de titel staat 😉

 4. Linda

  Oké, ik wil nu op maandagochtend half 12 kapsalon eten, yes! Haha. Dit ga ik echt een keer maken, want ik heb nog nooit zelf kapsalon gemaakt, maar 1) vet simpel! en 2) vet lekker! (oké en 3) vet)

 5. Brechtje

  Naar aanleiding van je story op Instagram heb ik dit van de week ook gemaakt. Zooo lekker inderdaad! En helemaal niet moeilijk, echt een top idee Iris. 😀

  • Iris

   Whoeoe wat goed! Het is zo makkelijk en snel en zóóó lekker. Blij dat het bij jou ook in de smaak viel!

 6. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit kapsalon heb gegeten vanwege het vlees dat er in zit. Misschien wil ik het met dit recept wél eens proberen, want volgens mij is het best lekker! De foto’s zien er in ieder geval superlekker uit! Oh en complimenten voor de alternatiefjes, zo is iedereen tevreden en heb jij niet de ‘druk’ om het recept voor jezelf ook vegan te maken terwijl je daar zelf niet voor zou kiezen 🙂

 7. Joyce

  Oh Iris, ik zag het al op twitter en insta (geloof ik) en ik had gelijk trek hier in. ‘Helaas’ (first world problems!) was mijn koelkast al helemaal vol met allemaal dingen die we kunnen eten deze week en ben ik ook zoveel weg dat het zonde is om het te halen 🙁 Maarrrrr – ik ga dit wel snel een keer maken!

 8. Ruth

  Oeee dit wil ik echt eens proberen! Nog nooit heb ik een kapsalon (waarom heet dat zo?) op want ik was al vega voordat ik uberhaupt wist dat het bestond en daarna heb ik er eigenlijk nooit meer over nagedacht om het te maken maar dit ga ik zeker eens proberen van de week! Nu hoop ik maar dat ze in Frankrijk ook gewoon ovenfriet verkopen 😂

  • Iris

   Haha! Met normale friet kan ook hoor, maar ik heb geen frituurpan dus daarom vind ik ovenfriet het makkelijkst 😀 Voor mijn gevoel blijft deze ook wat steviger zodat het geen zompige bedoening wordt.

 9. Kimdy

  Hmmm deze ga ik gelijk opslaan en volgende week eens proberen! Ziet er echt super lekker uit!

  • Iris

   Hahaha zo herkenbaar, ik at het ook gelijk twee avonden achter elkaar. Ben blij om te horen dat het in de smaak viel! 😀

 10. Ik heb wel eens vegetarische kapsalon gehad bij Gys (een restaurant wat nu helemaal hip hot happening met veel vega dingen) maar dat was met tempeh, zoete aardappel en een vies sausje: het was echt drie keer niets. Maar met deze kapsalon durf ik het nog wel een keer aan!

  • Iris

   Oef.. Het klinkt ook niet heel smakelijk, haha! Deze is écht heel lekker. Al meerdere lezers hebben het nu gemaakt en iedereen is tot nu toe positief, dus het moet goed komen 😀

 11. Linda

  Wow, dat ziet er lekker uit. Ik heb het recept opgeslagen, perfect voor het weekend 😄

 12. Pingback: Maandoverzicht mei: eten, handletteren en afstuderen - Claire Codi

 13. Denise

  Iris, wat ben je toch een held! Met kleine aanpassingen (zoete aardappel friet gemaakt, geen kaas en met home made knoflooksaus), maar man, hoe lekker! Gemaakt als verjaardagseten voor mijn vriend en we zijn beide fan. Ik wilde er een foto van maken maar ineens was alles op :’) Ach, je weet hoe dat gaat 😉

 14. jean

  Zo dat ziet er goed uit zeg !
  Helaas hebben we geen vegetarische shoarma in Engeland maar misschien met halloumi proberen.

  Bedankt !

 15. Pingback: Weekoverzicht: boeken lezen, pleurishitte & anti-zomertips | IKBENIRISNIET

Door de site te te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies waarmee gegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld. Meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services De cookie-instellingen op ikbenirisniet.nl zijn ingesteld op 'toestaan cookies'. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of klikt op "Accepteren", ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten