Recept: Vegetarische kapsalon voor luie mensen

Deze vegetarische kapsalon mag in het ikbenirisniet-receptenboekje want HALLELUJA wat lekker. Gerechten zoals deze verschijnen normaliter niet op mijn blog, want het is zo makkelijk dat je het eigenlijk geen recept kan noemen. Het gevolg: ik plaats bijna alleen gezonde gerechten waardoor het lijkt alsof ik een #healthy #fitgirl ben waardoor men begint te hyperventileren als er plots iets nietzogezonds in mijn weekoverzichten voorbij komt. Gelukkig heb ik bijna een decennium psychologie gestudeerd en weet ik dat het niet aan de hyperventilerende mensen ligt, maar aan het feit dat mensen je graag in een hokje plaatsen en in paniek raken als iets in strijd is met dat hokje. De oplossing: toch maar gewoon die makkelijke, minder-gezonde receptjes plaatsen.

Recept voor vegetarische kapsalonRecept voor vegetarische kapsalon

Recept voor vegetarische kapsalon

Hoeveelheid: voor twee personen

Ingrediënten:

 • 500 gram ovenfriet (diepvries)
 • 1/2 komkommer
 • 2 tomaten
 • 1/2 rode ui
 • 1/2 krop ijsbergsla
 • 175 gram vegetarische shoarma (bijv. deze, deze, deze of deze)*
 • (zonnebloem)olie om in te bakken
 • biologische geraspte kaas
 • knoflooksaus
 • pittige rode saus (of shoarmasaus als je een mietje bent zoals ik)
 • zout

*Indien je geen shoarmareepjes kan vinden, of kieskeurig bent over shoarmakruiden, ga dan voor naturel vegetarische reepjes en kruid ze zelf met shoarmakruiden. Meng de kruiden met wat olie, wrijf het in de vega-reepjes en laat minstens een half uurtje intrekken.

Recept voor vegetarische kapsalon Recept voor vegetarische kapsalon

Variatietips:

‘Ja maar ik eet wel graag gezond’: vervang de friet voor zoete aardappel, de shoarmareepjes voor tempeh of oesterzwammen en de saus voor een yoghurtsaus. Maar noem het dan wel gewoon een salade.

‘Ja maar ik ben vegan’: check of de shoarmareepjes vegan zijn (die van Vivera zijn sowieso plantaardig), vervang de kaas door Wilmersburger pizzaschmeltz en maak zelf de knoflooksaus.

Zo maak je vegetarische kapsalon:

 1. Verwarm de oven voor en bereid de ovenfriet volgens de bereidingswijze op de verpakking. De friet is klaar als deze goudbruin en knapperig is.
 2. Snij ondertussen de groente (komkommer, tomaat, rode ui, ijsbergsla).
 3. Bak de vega shoarmareepjes als je de friet bijna klaar is. Doe dit in een hete pan met een scheutje (zonnebloem)olie. Bak ze in een paar minuten op redelijk hoog. Het is het lekkerst als de buitenkant een beetje crispy wordt namelijk.
 4. Zet een ovenschaal klaar. Verdeel de gebakken friet over de bodem, strooi hier eventueel wat zout over. Verdeel over de friet de gebakken shoarmareepjes. Strooi hier een dikke laag geraspte kaas over en zet een paar minuten in de hete oven zodat de kaas over de shoarmareepjes smelt.
 5. Verdeel er dan de laatste laag over, de groente, en maak af met (veel) saus.
 6. En klaar is je vegetarische kapsalon, eet smakelijk!

Groente voor in de vegetarische kapsalon

Vegetarische kapsalon volgorde van lagen
De volgorde van de lagen van de vegetarische kapsalon: 1) gebakken friet, 2) vegetarische shoarmareepjes, 3) gesmolten kaas, 4) ijsbergsla en andere groente en 5) saus!

Recept voor vegetarische kapsalon

Heb je de vegetarische kapsalon gemaakt? Ik ben superbenieuwd naar jouw creatie! Als je je foodfoto op Instagram plaatst, zet je er dan de #ikbenirisniet hashtag bij? Eet smakelijk!

Op zoek naar meer vegetarische recepten? Zie de receptenindex!

En zie ook de Veggietest waarin ik verschillende merken vegetarische shoarma probeer 

Back to Top