Recept: Tomatensoep met rijst en kokosmelk

Yes, best blij met deze foto! Mijn food photography skills gaan er steeds wat meer op vooruit.

Mmmm.. Ik heb hem net op! In eerste instantie leek de combinatie van tomatensoep met rijst en kokosmelk mij heel vreemd. Maar ik probeer graag rare combinaties uit die op het eerste oog best nasty lijken. En ach, anders zit er altijd nog een snackbar die vegaburgers verkoopt op de hoek. Gelukkig was het uiteindelijk niet nodig om naar de snackbar te gaan, de soep was sΓΊperlekker.

Ingredienten voor ong. 4 kommen soep:

2 blikken gepelde tomaten
2 uien, fijn gesneden
1 teentje knoflook, fijn gesneden of geperst
120 gram zilvervliesrijst
1 klein blikje kikkererwten
1 klein pakje/blikje (romige) kokosmelk
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel koriander
1 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
Eventueel voor de ‘olie drizzle’: extra virgin olijfolie, verse kruiden (bijv. oregano en peterselie), knoflook(poeder), zout.

1. In een (soep)pan met dikke bodem de uien even fruiten, knoflook er aan toevoegen en even laten bakken. Kerriepoeder, koriander en komijn er aan toevoegen en goed blijven roeren voor ongeveer een halve minuut. Vervolgens de tomaten plus het sap toevoegen en goed roeren. Voeg er ongeveer een halve liter water aan toe. Later kan je er altijd nog meer water bij doen als je de soep te dun vindt. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

2.
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

3.
Maak de olie drizzle door een flinke scheut olijfolie met de fijngesneden verse kruiden, het zout en de knoflook te mengen.

4.
Als de soep zo’n 15 minuten heeft gekookt, glad mixen met een staafmixer of in een blender. De uitgelekte kikkererwten toevoegen en nog een paar minuten op laag vuur mee verwarmen.

5. Schep een lepel rijst in een soepkom, schep de soep er overheen. Garneer met een toefje kokosmelk (niet te veel, want dan is het echt niet lekker meer, vind ik zelf), wat olie drizzle en een beetje vers citroensap mocht je dat in huis hebben. Lekker met stokbrood! Hap hap. Eet smakelijk en laat me weten wat je er van vond als je deze soep hebt gemaakt πŸ™‚

Bron: A Simple Tomato Soup Recipe @ 101cookbooks.com (iets aangepast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 reacties op “Recept: Tomatensoep met rijst en kokosmelk

  1. Liliane schreef:

    Prachtige foto! Water loopt me in de mond!
    Ik doe best vaak kokosmelk in mijn soep haha, maargoed, ik ben ook een beetje raar dusja. πŸ˜‰

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Hahaha, echt?! Ik had er nog nΓ³Γ³it van gehoord, maar misschien is het dus helemaal niet zo vreemd!

      | Reageer op deze reactie
  2. Emmelien schreef:

    Deze is zΓ³ lekker, ik heb ‘m al verschillende keren gemaakt! Kleine opmerking, er staat: “Later kan je er altijd nog meer water bij doen als je de soep te dun vindt.” Ik neem aan dat dat andersom moet, als je de soep te dik vindt? πŸ™‚

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Oeps! Goed dat je het zegt, haha. Zal het straks even aanpassen, thanks! πŸ˜€

      | Reageer op deze reactie
  3. Pingback: Snapshots: running gear, foodies & a cat sweater * ALYSSAA.NL
  4. Pingback: 41 Maaltijdsoeprecepten Om Je Vingers Bij Af Te Likken
  5. Pingback: 41 Maaltijdsoeprecepten Om Je Vingers Bij Af Te Likken
Back to Top