Hotspot: Het Paradijs in Enschede

De tentamens zijn – godzijdank – eindelijk voorbij. Ik kreeg er letterlijk bijna een zenuwinzinking van. Twee van de drie tentamens gingen overigens helemaal niet goed, maar daar hebben we het gewoon niet over. Steve (het vriendje) volgt dezelfde studie als ik, dus ook hij was klaar met zijn tentamens. Dit moest gevierd worden met een etentje! Wat eigenlijk al heel lang op de planning stond maar daar kwam steeds maar niet wat van, we hebben ook zo’n druk leven (grapje, eigenlijk zijn we heel lui).

het paradijs in enschede

De keuze van het restaurant was snel gemaakt: Het Paradijs in Enschede. Mijn favoriete restaurant, niet alleen omdat de menukaart enkel gevuld is met vegetarische gerechten maar het restaurant zelf is ook héél tof. Het restaurant is een soort van binnentuin, vol met grote planten, een gouden Buddha-beeld en een vijver met vissen en schildpadjes. De vloer is gemaakt van mozaïek en het dak is transparant. Overal vind je leuke kleine hoekjes, kunstwerkjes en trappen waarmee je op een houten loopbrug uitkomt zodat je over het hele restaurant kan uitkijken. Niet alleen doet dit pand dienst als restaurant, maar ook als officiële trouwlocatie en activiteitencentrum. Er worden diverse workshops georganiseerd, zoals kookcursussen, meditatiecursussen en workshops met namen als Temari en Satsang. Geen idee wat dat laatste inhoudt, maar het klinkt in ieder geval héél hippie-verantwoord. I like!

restaurant het paradijs enschede

Het voorgerecht

Als voorgerecht konden we kiezen uit een linzen- of pompoensoep, falafel, tempé kroketjes of een tapas trio. Ik ging voor het laatste, lékker! Vooral die miniquiche, ik wou dat ik ze zelf zo lekker kon maken. En met olijven kan je mij altijd blij maken.

Het Paradijs - Voorgerecht

Het Paradijs - Voorgerecht

Het hoofdgerecht

De twee keer dat ik iets met pompoen heb gemaakt vond ik het beide keren helemaal niet lekker, ik had nog steeds geen idee of ik iets fout deed of dat ik pompoen gewoonweg niet lekker vond. Ik was dus erg benieuwd naar de ovenschotel met pompoen, Hongaarse goulash en hazelnoten. Jummie, blijkbaar deed ik toch iets fout als iets met pompoen wilde maken, want deze ovenschotel was súperlekker. De salade die erbij kwam, wil ik zelf ook een keer maken. Iets met geraspte wortel, appel, kaneel en walnoten. Nog meer jummie!

Het Paradijs - Hoofdgerecht

Het nagerecht

Je kon kiezen uit de lekkerste nagerechten, ik had mijn oog al laten vallen op een warme appelcarré met een bolletje ijs en wat slagroom. Maar ik zat echt bom- en bomvol na het hoofdgerecht dus ging ik voor een verse muntthee. Ook lekker!

Sommige gerechten kan je ook veganistisch bestellen. En als je glutenvrij wil eten, kan je dat ook aangeven. De groenten die worden gebruikt komen van een biologisch-dynamische tuinderij en verder proberen ze ook zo veel mogelijk gebruik te maken van biologische producten, zoals de wijn en de thee, en indien mogelijk ook Fairtrade.
Serieus, wat wil een hippie-meisje nog meer?

Adres: Nicolaas Beetsstraat 48. Op de website van Het Paradijs vind je meer info.

Mocht je in de buurt van Enschede wonen of hier binnenkort eens in de buurt zijn, dan raad ik je echt aan om dit restaurant eens te bezoeken. Ook al ben ben je eigenlijk een fervent vleeseter, dan is het nog steeds heel leuk! Ik ben er al eens eerder geweest met mijn moeder en een keer met mijn vriend en zijn moeder, ze zijn alle drie geen vegetariërs maar ze zeiden dat ze het eten heel lekker vonden en het vlees niet misten. Aanrader dus! 

Back to Top