Filmtips XXXIII

O ja! De filmtips van april. Ik was ze een beetje vergeten. Waarschijnlijk omdat ik er niet zoveel keek. Slechts vier! Waarvan ik er twee maar echt leuk vond. Die noem ik als eerste in het lijstje, de rest heb ik aangevuld met films die ik jaren geleden zag en echte aanraders vind. Best lastig, want er staan al zóveel films op mijn blog. Deze heb ik in ieder geval nog nooit genoemd als tip:

the voices film

The Voices (2014) – Ryan Reynolds is absoluut níet mijn favoriete acteur. Steve wilde deze film, waarin Reynolds de hoofdrol speelt, graag zien. Ik zag het allemaal niet zo zitten, maar oké, doe maar dan. Toch was ik blij verrast! De acteurs (o.a. Anna Kendrick van Pitch Perfect) doen het geweldig en het verhaal wat in eerste instantie simpel en niet zo bijzonder leek, kreeg een lugubere wending. Jerry vindt een collega leuk, met mentale steun van zijn psychiater én pratende huisdieren durft hij haar op een date te vragen. Bekijk hier de trailer.

cake film

Cake (2014) – Claire (gespeeld door Jennifer Anniston) raakt geobsedeerd door de zelfmoord van een vrouw (Anne Kendrick) uit haar zelfhulpgroep voor mensen met chronische pijn. Ik vond het een mooie en rauwe film met een sterk verhaal. Steve vond de film, vanwege het hoge drama-gehalte, niet om aan te zien trouwens. Dus het moet wel een beetje ding zijn, verwacht geen simpele feel good movie. Bekijk hier de trailer.

big fish film

Big Fish (2003) – Deze film van Tim Burton vind ik zo mooi dat ik hem zelfs op DVD heb zodat ik hem vaker kan kijken. Maar je vindt Big Fish tegenwoordig ook op Netflix. Edit: ojee, blijkbaar toch niet (meer)! Als de vader van Ed Bloom junior op sterven ligt, herleeft Ed zijn vaders grootse verhalen met een vleugje magie en verbeelding. Het verhaal is echt heel mooi in beeld gebracht en ik word er zo blij van. Ik heb nu alweer zin om hem te kijken. Bekijk hier de trailer.

crash film

Crash (2004) – Nog een film uit mijn DVD-collectie omdat het zo’n steengoede film is. Deze film staat ook op Netflix, mocht je hem nog niet gezien hebben dan is dit écht een aanrader. Het verhaal van Crash zit zo goed in elkaar, ik kreeg er kippenvel van. Niet voor niets wonnen ze er drie Oscars mee. Ik ben bang dat ik te veel verklap als ik vertel waar de film over gaat, maar het speelt zich in ieder geval in het drukke LA af waarin meerdere verhaallijn in beeld worden gebracht. Bekijk hier de trailer.

domino film

Domino (2005) – Even heel wat anders, deze film is voor iedereen die wat minder drama en méér actie wil. Ook deze film heb ik op DVD, want ik heb een beetje een zwak voor Keira Knightley, ik vind haar zo tof. En ik ben groot fan van actiefilms met powervrouwen in de hoofdrol die keihard ass kicken. Domino Harvey stopt met haar carrière als model om premiejager te worden. Samen met twee gespierde oermannen opent ze de jacht op mensen die door de staat worden gezocht. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

35 reacties op “Filmtips XXXIII

 1. Marjolein schreef:

  Een vriend van me zat laatst The Voices te kijken en zat constant op WhatsApp te zeggen dat het zo’n rare film was, haha! Ben wel best benieuwd naar Cake!

  | Reageer op deze reactie
  1. Manon schreef:

   Ik heb The Voices ook gezien, het is idd een aparte film haha, maar opzicht wel leuk om te zien!

   | Reageer op deze reactie
 2. Haveadreamto schreef:

  Wat een leuke filmtips ! Door jouw enthousiasme ben ik ook enthousiast geworden een paar films van je lijstje af te gaan 🙂
  Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk ! 🙂

  | Reageer op deze reactie
 3. Lauriëtte schreef:

  Lijkt Cake niet een klein beetje op Intouchables? Toen ik de trailer zag moest ik daar gelijk aan denken!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hmmm, nee ik vond van niet! Bij Intouchables kreeg ik helemaal zo’n ‘awwwww’-gevoel en wilde ik hem nog 300 keer kijken. Cake vond ik heel somber en rauw. Ik kan het niet zo goed uitleggen haha :p

   | Reageer op deze reactie
 4. Kim schreef:

  Ik ben heel erg benieuwd naar Cake! Die ga ik binnenkort eens bekijken, bedankt voor de tip!

  | Reageer op deze reactie
 5. sammie schreef:

  Oh de eerste 3 lijken me erg goed, die ga ik onthouden of nou ja.. mijn geheugen is vaak een zeef dus ik sla je post wel gewoon op 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Danielle schreef:

  Hmm deze films maken mij allemaal niet echt enthousiast.. haha! Maar goed dan weet ik ook weer dat ik deze níet hoef te kijken (scheelt weer tijd ;)! )

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oooojee, ik zocht hem net op en ik zie hem niet (meer) staan. Of ik was helemaal in de war met een andere film of hij staat er niet meer op, bummer! Crash gelukkig nog wel 😀

   | Reageer op deze reactie
 7. annouska schreef:

  Ik vond Cake ook te dramatisch, heb hem ook niet afgekeken. De rest lijkt me trouwens niet zo interessant.

  | Reageer op deze reactie
 8. Naomi schreef:

  Ik heb big fish een keer proberen te kijken, maar ik heb hem eigenlijk nooit afgekeken..

  x

  | Reageer op deze reactie
 9. Iris schreef:

  Ja, Big Fish! Ik heb meerdere keren alleen het begin gezien, maar ik wil hem echt een keer af kijken.

  | Reageer op deze reactie
 10. Kimberley schreef:

  Big Fish vond ik ge-wel-dig en niemand in mijn omgeving snapte het, haha. Cake klinkt heftig, even opzoeken!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat gek! Ik dacht juist dat het echt zo’n klassieker was die iedereen wel leuk vond, maar misschien toch niet dan.

   | Reageer op deze reactie
 11. dd schreef:

  Ook niet meer op de Amerikaanse netflix ? Ben daar nu de serie revenge aant kijken zeker een aanrader

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Weet ik eigenlijk niet zo uit mijn hoofd! Ik kijk meestal Netflix op de televisie (via Playstation) dus dan kan ik alleen het Nederlandse aanbod zien. Die serie ken ik nog niet, ik zal het eens opzoeken!

   | Reageer op deze reactie
 12. Aimée schreef:

  Ik heb nog geen enkele film hiervan gezien, snel maar eens doen, ben wel benieuwd naar the voices!
  Ik kan zelf de laatste tijd geen goede films meer vinden lijkt het wel, al vond ik Tammy wel heel grappig. Het is best een slechte film op zich maar wel gewoon erg grappig en leuk, als je even een film wil kijken waarbij je niet hoeft na te denken maar wel om kan lachen (sowieso, <3 Melissa McCarthy), je moet er wel tegen kunnen dat het verder gewoon geen goede film is.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh wat leuk! Ik ben benieuwd, ik kende hem nog niet. Bedankt voor de tip! En ik houd eigenlijk wel van alle films, ook als ze heel fout zijn haha. Ik keek gisteren Just Before I Go (geloof ik) en ik moest zo hard lachen om de ‘foute’ scenes dat de tranen in mijn ogen stonden, haha echt geweldig.

   | Reageer op deze reactie
 13. Chantal schreef:

  Crash en Big Fish zijn mooi! Ik heb gisteren Birdman gekeken, ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden…

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ohh die heb ik ook gezien! Ik houd normaal wel van aparte films, maar Birdman vond ik echt vreselijk :p

   | Reageer op deze reactie
 14. Jamilla schreef:

  Ja Crash is een van mijn favoriete films. Ik vind Cake en Big Fish ook goed!

  | Reageer op deze reactie
 15. Tessa schreef:

  Mooi rijtje films, en leuk dat Anna Kendrick er 2x in voorkomt (loooove Anna Kendrick! Giga girlcrush)
  Van de films ken ik alleen Domino en Crash; beide topfilms, vooral Crash. Die film kan ik wel 7 keer achter elkaar zien zonder dat ‘ie verveelt.

  | Reageer op deze reactie
 16. Amina schreef:

  Ik ben altijd weer blij met je filmtips! Cake heb ik al gezien, maar de andere films klinken ook goed. Yeah voor het weekend: dit wordt een movieweekend (en een-beetje-aan-mijn-scriptie-werken-weekend).

  | Reageer op deze reactie
 17. Karlijn schreef:

  Oooh, dit lijstje komt als geroepen. Ik zat vandaag namelijk te denken om een film met Keira Knightley te gaan kijken maar ik wist alleen niet welke, want Pirates of the Carribean heb ik al te vaak gezien. Maar dan wordt het dus Domino!

  | Reageer op deze reactie
 18. Ok, wij moeten toch ECHT eens aan de Netflix. Ik ga Tom opdracht geven (hij gaat over alles waar een kabeltje aan hangt). Mooie selectie weer!

  | Reageer op deze reactie
Back to Top