Filmtips XXXIII

O ja! De filmtips van april. Ik was ze een beetje vergeten. Waarschijnlijk omdat ik er niet zoveel keek. Slechts vier! Waarvan ik er twee maar echt leuk vond. Die noem ik als eerste in het lijstje, de rest heb ik aangevuld met films die ik jaren geleden zag en echte aanraders vind. Best lastig, want er staan al zóveel films op mijn blog. Deze heb ik in ieder geval nog nooit genoemd als tip:

the voices film

The Voices (2014) – Ryan Reynolds is absoluut níet mijn favoriete acteur. Steve wilde deze film, waarin Reynolds de hoofdrol speelt, graag zien. Ik zag het allemaal niet zo zitten, maar oké, doe maar dan. Toch was ik blij verrast! De acteurs (o.a. Anna Kendrick van Pitch Perfect) doen het geweldig en het verhaal wat in eerste instantie simpel en niet zo bijzonder leek, kreeg een lugubere wending. Jerry vindt een collega leuk, met mentale steun van zijn psychiater én pratende huisdieren durft hij haar op een date te vragen. Bekijk hier de trailer.

cake film

Cake (2014) – Claire (gespeeld door Jennifer Anniston) raakt geobsedeerd door de zelfmoord van een vrouw (Anne Kendrick) uit haar zelfhulpgroep voor mensen met chronische pijn. Ik vond het een mooie en rauwe film met een sterk verhaal. Steve vond de film, vanwege het hoge drama-gehalte, niet om aan te zien trouwens. Dus het moet wel een beetje ding zijn, verwacht geen simpele feel good movie. Bekijk hier de trailer.

big fish film

Big Fish (2003) – Deze film van Tim Burton vind ik zo mooi dat ik hem zelfs op DVD heb zodat ik hem vaker kan kijken. Maar je vindt Big Fish tegenwoordig ook op Netflix. Edit: ojee, blijkbaar toch niet (meer)! Als de vader van Ed Bloom junior op sterven ligt, herleeft Ed zijn vaders grootse verhalen met een vleugje magie en verbeelding. Het verhaal is echt heel mooi in beeld gebracht en ik word er zo blij van. Ik heb nu alweer zin om hem te kijken. Bekijk hier de trailer.

crash film

Crash (2004) – Nog een film uit mijn DVD-collectie omdat het zo’n steengoede film is. Deze film staat ook op Netflix, mocht je hem nog niet gezien hebben dan is dit écht een aanrader. Het verhaal van Crash zit zo goed in elkaar, ik kreeg er kippenvel van. Niet voor niets wonnen ze er drie Oscars mee. Ik ben bang dat ik te veel verklap als ik vertel waar de film over gaat, maar het speelt zich in ieder geval in het drukke LA af waarin meerdere verhaallijn in beeld worden gebracht. Bekijk hier de trailer.

domino film

Domino (2005) – Even heel wat anders, deze film is voor iedereen die wat minder drama en méér actie wil. Ook deze film heb ik op DVD, want ik heb een beetje een zwak voor Keira Knightley, ik vind haar zo tof. En ik ben groot fan van actiefilms met powervrouwen in de hoofdrol die keihard ass kicken. Domino Harvey stopt met haar carrière als model om premiejager te worden. Samen met twee gespierde oermannen opent ze de jacht op mensen die door de staat worden gezocht. Bekijk hier de trailer.

Meer filmtips nodig? Hier kan je ze allemaal vinden.

Back to Top