OOTD: Zwart met glitters van watMooi (+ kortingscode!)

Eén van mijn voornemens van 2017 was het maken van een capsule wardrobe. Dat bevalt me nog steeds erg goed! Mijn tweede doel was om – na het opruimen van de kast – mijn capsule wardrobe aan te vullen met mooie, duurzame items van goede kwaliteit. In de webshop watMooi mocht ik een nieuwe outfit uitzoeken die hieraan voldeed; die laat ik je vandaag zien. En onderaan de blogpost vind je een kortingscode om te gebruiken in de webshop!

outfit van watMooi

 Deze blogpost heb ik in samenwerking met watMooi geschreven 

watMooi: mooie mode voor mooie mensen

Een aantal jaar terug heb ik al eens over watMooi geschreven. De webshop behoort tot mijn favoriete online winkels, je kan er namelijk terecht voor eerlijke mode van duurzame materialen. De duurzame webshop heeft al het uitzoekwerk al voor je gedaan, zo kan je met een gerust hart shoppen. Het assortiment is behoorlijk groot, wat ook een grote plus is. Zo kan je er terecht voor leuke kleding, maar ook voor sokken, ondergoed en accessoires. Tip: Ze verkopen onder andere mijn favoriete merk ARMEDANGELS, een Duits merk dat heel betaalbaar is. Alle merken die watMooi verkoopt, kan je op deze pagina vinden.

armed angels label

ARMEDANGELS

Ik kon het dan ook niet laten om voor een jurk van ARMEDANGELS te gaan. Op de foto draag ik Jurk Alba in maat S. De jurk zit niet heel strak en is daarom heel comfortabel om te dragen! De stof is ook zo fijn; het is een mix van biologisch katoen en lyocell. Biologisch katoen is sowieso lekker zacht. En lyocell (ook bekend als Tencel) is glad als zijde. Waarom het goed is om te kiezen voor biologisch katoen heb ik al eens in een Groene Tip beschreven. Lyocell is ook een duurzaam materiaal omdat het is gemaakt van houtsnippers van de eucalyptusboom. Je kan het vergelijken met viscose, alleen dan is het productieproces van lyocell een stuk milieuvriendelijker.

jurk van Armed Angels

eerlijke outfit van watmooi

Swedish Stockings

Ik was blij om te zien dat watMooi ook de ecologische panty’s van Swedish Stockings in haar assortiment heeft! Dit is een merk dat ik al vaker voorbij had zien komen. En ik was héél benieuwd naar deze panty’s. De panty’s schijnen van fantastische kwaliteit te zijn en daarnaast worden ze op een duurzame manier geproduceerd, namelijk met gerecycled garen. En ja: het gaat hier echt om een heel sterke panty. Hier krijg je niet snel een ladder in. De panty zit ook gewoon lekker en comfortabel. Geen snijdende elastieken in je taille, hoera! Op de foto draag ik Panty Fillipa Dots in maat M. Mèt glitters, ja dat zie je goed! In het echt nog mooier dan op de foto. Ik houd van zwarte outfits, mocht dat je nog niet zijn opgevallen, met de shiny glitterstippen geeft het de zwarte outfit toch iets extra’s! Heel blij mee. Alleen Ollie moet ik nog even aanleren dat hij niet met zijn scherpe nagels tegen me op mag springen als ik deze panty draag.. Al is dit wel de ultieme test natuurlijk, ondanks mijn hondenmoederleven is de panty nog steeds heel!

ecologische pantyeco panty

Kortingscode voor watMooi

Ik hoop dat ik je hiermee weer wat nieuwe inspiratie heb kunnen geven voor leuke, duurzame modemerken! En mocht je je nog maar pas zijn gaan interesseren in duurzame mode, maar ken je nog niet zo veel goede merken, dan raad ik het ook zeker aan om even in de webshop te neuzen. Ik denk dat je er voor alle stijlen wel terecht kan; fijne basics maar ook de luxere items. Gebruik bij je bestelling de onderstaande kortingscode en krijg 10% korting op het totaalbedrag! De code is geldig tot 1 april 2017.

Kortingscode: Iris17

Laat me vooral weten welke duurzame items jij hebt geshopt want extra inspiratie voor mijn capsule wardrobe is hier altijd welkom!

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

61 reacties op “OOTD: Zwart met glitters van watMooi (+ kortingscode!)

 1. Romy

  Wauw, wat een superleuke outfit! Die jurk is zo mooi en staat je prachtig en zo’n gave panty ook!

 2. Ik ga een kijkje nemen! In de stad vond ik namelijk nauwelijks leuke kleding en al helemaal niet duurzaam en betaalbaar. Wel een prachtig geel rokje, maar helaas, van leer 🙁 misschien zit er in deze webshop wat voor me tussen!

  • Iris

   Oh wat jammer! Ik ben benieuwd of je er iets leuks hebt gevonden, er is in ieder geval genoeg keuze dus daar zal het niet aan liggen 😀

 3. Sara

  Wat tof, en wat een mooie panty! Ik weet niet hoe lang je hem inmiddels draagt, maar kun je al iets zeggen over de kwaliteit? Want ze zijn natuurlijk (vergeleken met el cheapo panty’s :)) aan de prijzige kant, en ik vraag me af hoe stevig ze zijn. Ik ben namelijk nogal een lompe pantyverslinder, haha.

  • Iris

   De panty is echt heel stevig! Ik heb hem natuurlijk nog niet zo lang, maar normaal doe ik ongeveer een halve dag met een panty haha. Deze is nog steeds als nieuw na een weekje dragen (ben er gisteren zelfs mee in slaap gevallen, oeps). Iemand hier in de comments (Geertruurzaam) reageert dat ze de panty’s al jaren draagt en dat ze nog steeds mooi zijn 😀

 4. Wat ziet je outfit er ontzettend gaaf uit! En het is het bewijs dat fairfashion niet suf hoeft te zijn zoals vaak worst gedacht.
  Ik kende de webshop nog niet. Ga er zeker eens iets bestellen wanneer mijn stufi dat toe laat haha.

  • Iris

   Ha precies! De laatste jaren zijn er zooo veel leuke merken en stijlen bijgekomen, daar moet wel gewoon iets voor je tussenzitten. Heel blij mee dat eerlijke mode steeds hipper wordt 😀

  • Iris

   Dankjewel! Ja doen! 😀 Ik heb serieus nog nooit zo’n comfortabele panty gedragen, de stof voelt zo stevig/goed, heel fijn 🙂

 5. Claire

  Wauw wat een leuke outfit! Het jurkje staat je zo mooi. En zo knap dat ze kleding kunnen maken van gekke materialen. Ik bedoel houtsnippers?! Hoe dan?!

  • Iris

   Haha echt heel knap he! Hier staat een hele uitleg over hoe het productieproces gaat. De snippers worden pulp en daar worden weer de draden van gemaakt 😀

 6. Die jurk staat je echt heel goed! Dat vogeltje maakt hem trouwens echt geweldig!! Ik heb nog nooit iets bij watMooi besteld, maar volgens mij is het een super fijne webshop! Ik ga er snel kijken en dan gebruik ik je code natuurlijk haha

  • Iris

   Yay leuk! Het is een hele fijne webshop, ik heb er ook wel eens gewoon voor persoonlijk gebruik (als in los van mijn blog) gewinkeld en ben erg tevreden 😀 Dankjewel!

 7. Prachtige dress!
  Je hebt een perfecte kledingmaat.
  Leuke panty.
  Het geeft net iets extra’s aan de outfit.
  Mooie foto’s en ik fijn dat ze ook fashion verkopen in grote kledingmaten.

  Xoxo

 8. Alleen maar hartjes voor die eerste foto, ziet er heel professioneel uit :-)!
  En die panty’s zijn ZO fijn, ik draag ze ook al jaren – en ondanks mijn kindermoederschap zijn ze nog steeds heel!

  • Iris

   Dankjewel! En wat goed om te horen, ik was ook echt verbaasd over de kwaliteit! Normaal doe ik ongeveer een halve dag met een panty haha, maar deze blijven maar mooi. Ik denk niet dat ik nog panty’s van een ander merk wil nu ik dit heb ervaren 😀

 9. Inge

  Wat een gaaf jurkje Iris en je panty vind ik ook echt te gek! Mooie foto’s ook! ♥

 10. Sytske

  Iris wat doe je me aan.. zit nu alweer de site van watmooi langs te scrollen naar iets moois.. en nee ik moet sparen voor mijn vakanties en weekendjes weg……
  Maar leuk outfit! Ben ook fan van de watmooi winkel, is inderdaad altijd wel wat te vinden, en vaak zo moeilijk te weerstaan zeker als het in de uitverkoop is.

 11. Iris

  Wat een leuke foto’s van jou en wat een leuke outfit! Ik heb ook een panty van Swedish Stockings bij WatMooi gekocht en ga er nog één kopen want dat bevalt zo goed! Die met die dots staat wel super feestelijk!

  :)!

 12. Malu

  Super leuke uitfit!
  Maar ik zit vooral naar je gele camera te kijken. Van welk merk is deze? 😀

  • Iris

   Hahaha mooi is die hè. Dat is een Fujifilm Instax, o.a. te koop bij HEMA!

 13. Sofie

  Superleuke foto’s! Je staat er prachtig mee, ik ga eens kijken naar die panty want klinkt supergoed! De shop ook trouwens.

  • Iris

   Die heb ik twee jaar terug gekocht op de local sunday market hier in Enschede, ik kan je dus helaas niet aan een verkoopadres helpen!

   • Janneke

    Ahaa! Ik was al naar een jurk met een vogeltje aan het zoeken op de site haha

 14. Sofie

  Wat leuk én mooi! Ik wil enkel nog maar duurzame en eerlijke kledij. Bedankt voor de tip!

  Hier ook een hondenmama waarvan de hondjes tegen me aanspringen 😉

 15. Linda

  Mooi jurkje zeg! Het ziet er ook gewoon heel comfortabel uit – en dat vind ik vaak niet bij jurkjes haha! De panty vind ik ook mooi 🙂 Is misschien zélfs wel geschikt voor mij – ik háát panty’s haha!

 16. Wat een mooi jurkje! En het is inderdaad erg betaalbaar. De panty’s vind ik ook fijn; goed dat ze zo sterk zijn, want bij mij durven ze ook al eens ‘ladderen’. :’) Staat je goed, Iris!

  • Iris

   Dat is een speldje! 🙂 Die heb ik ooit op een markt voor lokale ondernemers gekocht. Heb dus helaas geen verkoopadres voor je.

 17. Die panty, gaaf! Leuke tip van die winkel. Als ik in NL ben en ik heb iets nodig ga ik daar zeker even ‘langs’. Het ziet er niet zo overdreven ‘verantwoord’ uit allemaal. Ben benieuwd hoe de panty zich houdt. Heb er nu een van woolford, die blijft ook lang goed. Maar die is niet zo feestelijk 🙂

 18. Silke

  Net als jij is mijn goed voornemen dit jaar minder én duurzamer te kopen, dus in januari heb ik (voor het eerst en voorlopig laatst dit jaar) een paar koopjes van Armed Angels en People Tree op de kop getikt om mijn capsule wardrobe aan te vullen 🙂

  Deze panty’s zet ik ook op het verlanglijstje, want ik heb altijd zó snel ladders… Mede dankzij de nageltjes van mijn twee hondenbaby’s 😉

 19. Oeh, die panty is echt heel leuk! Ik heb ook nooit stilgestaan bij het feit dat een panty ook ecologisch geproduceerd zou kunnen zijn, dus hier ga ik zeker even naar kijken 🙂

 20. Ina

  Je ziet er fantastisch uit! Schattig jurkje ook, en enige panty!

 21. Carlijn

  Kun je een foto maken van de bovenkant van de panty? Of een omschrijving geven? Ik draag elke dag rokjes en jurkjes en dus panty’s. Die koop ik bij de HEMA, maar welke maat ik ook koop, het zit nooit goed. Dan weer te hoog of te strak. Ik knip ze dus altijd in, waarna ze afzakken. Om gek van te worden! Vandaar mijn vraag, wie weet is mijn leed voorbij met deze panty’s!

  • Iris

   Ik maak morgenochtend een foto en dan mail ik het je! (Ik ga heel erg mijn best doen om dit níet te vergeten, als ik dat wel doe geef dan even een gil!)

 22. Ellen

  Mooie buuf. Staat je erg mooi dit jurkje en de panty. Maar je ziet er altijd leuk uit. 😊

 23. Carlijn

  Stuur je mij nog even een foto van dr bovenkant van de panty? Het zit bij jou niet te strak of juist veel te los?

 24. Pingback: 10 x favoriete outfits uit mijn zomer capsule wardrobe | IKBENIRISNIET

 25. Pingback: Weekoverzicht: zeepjes, #healthyfood & blog kapot gemaakt | IKBENIRISNIET