Recept: Pittige courgettesoep met verse roomkaas

Toen ik een staafmixer kocht, was deze courgettesoep één van de eerste soepen die ik maakte naast de standaard tomatensoep. Daarna at ik het nog heel vaak, tot ik een keer hardcore buikgriep had. Ik had al zo’n twee dagen bijna niets gegeten en toen het weer wat beter ging, maakte ik deze soep. Je raadt het al: dat viel natuurlijk voor geen meter waardoor ik me weer hondsberoerd voelde. Ik kreeg er zo’n slechte associatie mee (net als met Martini, maar dat is een ander verhaal) dat ik het een een jaar niet meer heb gegeten. Tot afgelopen week, toen durfde ik het weer aan! En nu ben ik weer verslaafd, want deze soep is zó lekker! Als je een keer een simpel soepje wil maken dan raad ik je deze echt aan, jummie.

Ingredienten:

2 courgettes, geschild en in kleine stukjes gesneden
2 uien, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gehakt
1/2 rode peper*, in ringetjes
25 gram boter*
1 liter warme groentebouillon
100 ml. droge witte wijn
125 g. verse roomkaas met kruiden
Zout & peper

* Zelf laat ik de rode peper altijd weg omdat ik absoluut niet tegen scherp eten kan, in plaats daarvan doe ik een druppeltje Tabasco in de soepkom zodat het toch nog een beetje pittig smaakt. Ook gebruik ik niet zo veel boter, meestal bak ik de ui gewoon in een scheutje plantaardige olie.

Bereiding:

1. Fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de courgette en de rode peper toe en bak nog 5 minuten op laag vuur.

2. Schenk de bouillon in de pan en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg tussendoor de droge witte wijn toe.

3. Zet het vuur uit en laat de roomkaas erin smelten. Pureer de soep met een staafmixer of blender en breng op smaak met peper en zout.

Bron: ‘Romige courgettesoep’ uit ‘Kookboek voor meisjes van 8 tot 88’ (p. 302)

Back to Top