Teken de petitie van Proefdiervrij!

Proefdiervrij onderzoek vind ik héél belangrijk. Ik heb altijd konijnen als huisdier gehad en tegenwoordig loopt hier een vrolijke beagle rond. Beide diersoorten worden veel gebruikt als proefdieren. Omdat ik in elk dier een Bunny von D of een Ollie zie, breekt het mijn hart elke keer als ik er iets lees. Daarom werk ik vandaag samen met Proefdiervrij om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen om proefdiervrij aids-onderzoek op de agenda te zetten!

Teken de petitie van Proefdiervrij!

Proefdiervrij aids-onderzoek

Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven beschikbaar om goed onderzoek te leveren zonder dat hier proefdieren bij nodig zijn. Bijvoorbeeld met organoids: miniatuurorganen bestaand uit menselijk weefsel. Dit is niet alleen beter voor de dieren, maar óók voor de mensen. Want zeg nu zelf: het is logischer om medische middelen die bedoeld zijn voor mensen daadwerkelijk te testen op iets menselijks. Het levert betere en betrouwbaardere resultaten op dan met dierproeven. Win-win.

Toch is het helaas zo dat op het moment helemaal geen dierproefvrije methodes worden gebruikt in aids-onderzoek. Wat Proefdiervrij wil bereiken, is de overgang naar proefdiervrij onderzoek te stimuleren. En daar help ik ze heel graag bij door onderstaande petitie te delen met jullie.

Teken de petitie!

In 2018 komt de Internationale Aidsconferentie naar Nederland. Een belangrijk moment om ervoor te zorgen dat er meer aandacht wordt besteed aan proefdiervrij aids-onderzoek. En daar kan jij ook bij helpen! Het enige dat je hoeft te doen is deze petitie te tekenen:

Teken je de petitie ook? +10 karmapunten voor jou, mijn eeuwige dank én een high five van Ollie!

 Deze blogpost heb ik in samenwerking met Proefdiervrij geschreven 

Laat een reactie achter:

Geef een reactie

36 reacties op “Teken de petitie van Proefdiervrij!

 1. Romy

  Wat goed dat je hier aandacht aan besteedt! Ik vind het ook niet normaal dat er nog steeds dierproeven plaatsvinden anno 2017… heb de petitie getekend!

  • Iris

   Ik vind het ook echt niet meer van deze tijd! Het lijkt zo middeleeuws. Al snap ik ook wel dat men niet van de één of andere dag over kan gaan op 100% dierproefvrije methodes. Maar het zou al heel wat zijn als hier in ieder geval meer in wordt geïnvesteerd. Heel erg bedankt voor het tekenen 🙂

 2. DONE! NATUURLIJK! Kan er zo boos om worden dat het nog gebeurd… ga het straks ook delen op social media als ik pauze heb!

  • Iris

   Heel erg bedankt, extra karmapunten komen jouw kant op voor het delen! <3

 3. Whopa, mijn 10 karmapunten zijn binnen 😉
  Goed dat je hier aandacht aan besteed Iris, het kan niet vaak genoeg worden herhaald!

 4. Ayla

  Ja duh, meteen getekend natuurlijk! Proefdieronderzoek is zó stom! (En ik wil een high five van Ollie!)

 5. Claire

  Yay super goed Iris! Ik teken hem natuurlijk. Echt vreselijk dat dieren hiervoor worden gebruikt 🙁

 6. Iris

  Wat is het een goede post geworden! En wat een lieve foto van Ollie! Ik heb natuurlijk ook de petitie getekend, hier moet verandering in komen!!

 7. Eline

  Done ! Wat handig dat je niet eens een nieuwe pagina hoeft te openen, gewoon invullen en klaar ! Echt super tof dat je je hier voor inzet.

  • Iris

   Slim hè, zelfs luie-mensen-proof, haha! Heel erg bedankt voor het tekenen 🙂

 8. Merel

  Ik ben helemaal voor en heb hem getekend! Hopelijk kunnen we met z’niet allen werken aan een dierproefvrij Nederland!

 9. Iris

  Wat een super initiatief! Ik heb natuurlijk getekend, want dierproeven zijn stom en zo niet nodig!

 10. Linda

  Supergoed dat je jouw blogpubliek aanspreekt voor deze campagne! Ik begrijp niet waarom er nog dingen getest worden op dieren, zeker niet nu er zulke goede alternatieven zijn (zoals het menselijk weefsel, wist ik helemaal niet)! Ik heb getekend!

  • Iris

   Ik hoop het ook! Ik vind het zo knap wat er nu al allemaal mogelijk is op het gebied van proefdiervrije methodes, ben heel erg benieuwd hoe zich dat nog verder gaat ontwikkelen in de toekomst. Bedankt voor het tekenen!

 11. Linda

  Wat een super goed initiatief dit! Ik heb uiteraard en zonder enige twijfel getekend 😉

 12. Galina

  Heb precies hetzelfde, zie ook mijn hond gelijk in andere proefdieren en dan huilt mijn hart. Heb dus uiteraard getekend!

  • Iris

   Verschrikkelijk he? Toen wij een beagle wilden adopteren zouden we in eerste instantie voor een ex-labbeagle gaan. Heb daar toen van alles over opgezocht, oooh zó naar 🙁 Uiteindelijk kwamen we Ollie tegen in een asiel in de buurt, maar als hij lief bij mij ligt, moet ik regelmatig denken aan alle onschuldige beagles (en andere dieren) in laboratoria, brr. Bedankt voor het tekenen!

 13. Anneloes

  Ik vind het eerlijk gezegd nog wel echt een dilemma. Dat het niet goed is om dieren te mishandelen voor cosmetica staat voor mij vast. Ik vind het echt supertof dat ze hebben uitgevonden dat je menselijke weefsels kunt gebruiken voor testen! Dat mogen ze wat mij betreft echt gebruiken ipv dieren. Ik lees alleen wel als ik even doorklik dat als dierproeven afgeschaft worden, dat er dan in de toekomst wel getest moet worden op menselijke embryo’s. Dat vind ik dan ook weer niet kunnen… Wat nu? 🙁

  • Iris

   In deze petitie gaat het er niet per se om dat ze van de één op andere dag geen dierproeven meer zouden moeten doen. Maar dat het belangrijk is dat er in ieder geval geïnvesteerd gaat worden in dierproefvrije methodes, dat wordt nu nog helemaal niet gedaan in aidsonderzoek. Stel dat 1% van het onderzoeksbudget naar proefdiervrij onderzoek zou gaan, dat zou al zo veel verschil maken! Het zou het onderzoek ook veel beter en betrouwbaarder kunnen maken.

   • Anneloes

    Oeps, heel laat gereageerd. Ja, daar zit ook wat in. Misschien als ze het gedeeltelijk invoeren dat er in elk geval wat dieren niet gebruikt worden voor het onderzoek. Ik ga het verhaal nog eens lezen dan, wat ze precies van plan zijn.

 14. Monique

  Hoi! Ik wil toch graag ook een kritische noot plaatsen bij het roepen om helemaal dierproefvrij. Ik ben het er absoluut mee eens dat waar mogelijk het alternatief voor een dierproef moet worden ingezet, dat is zelfs wettelijk verplicht. Ook het testen van cosmetica op dieren vind ik niks. Maar wat ik hier mis in deze discussie, is dat dierproeven domweg nodig zijn om dierenartsen op te leiden. Bv het leren hanteren van een hond/kat/konijn/etc voor lichamelijk onderzoek is al een dierproef. En eerlijk gezegd zou ik niet weten hoe/waarmee dat vervangen moet worden om toch goed opgeleide dierenartsen te krijgen. Maw een helemaal dierproefvrije wereld zal niet lukken, tenzij we het prima gaan vinden dat dierenartsen hun vaardigheden op al zieke huisdieren leren omdat dierproeven niet meer mogen. Dan vraag ik me toch echt af of we niet doorgeschoten zijn. Ga maar na: als je zelf ziek bent vind je het ook niet fijn om als oefenmateriaal te dienen bij iemand die gewoon nog niet weet wat hij doet. Als iemand hiervoor een oplossing ziet houd ik me aanbevolen, maar ik zie die niet.