Teken de petitie van Proefdiervrij!

Proefdiervrij onderzoek vind ik héél belangrijk. Ik heb altijd konijnen als huisdier gehad en tegenwoordig loopt hier een vrolijke beagle rond. Beide diersoorten worden veel gebruikt als proefdieren. Omdat ik in elk dier een Bunny von D of een Ollie zie, breekt het mijn hart elke keer als ik er iets lees. Daarom werk ik vandaag samen met Proefdiervrij om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen om proefdiervrij aids-onderzoek op de agenda te zetten!

Teken de petitie van Proefdiervrij!

Proefdiervrij aids-onderzoek

Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven beschikbaar om goed onderzoek te leveren zonder dat hier proefdieren bij nodig zijn. Bijvoorbeeld met organoids: miniatuurorganen bestaand uit menselijk weefsel. Dit is niet alleen beter voor de dieren, maar óók voor de mensen. Want zeg nu zelf: het is logischer om medische middelen die bedoeld zijn voor mensen daadwerkelijk te testen op iets menselijks. Het levert betere en betrouwbaardere resultaten op dan met dierproeven. Win-win.

Toch is het helaas zo dat op het moment helemaal geen dierproefvrije methodes worden gebruikt in aids-onderzoek. Wat Proefdiervrij wil bereiken, is de overgang naar proefdiervrij onderzoek te stimuleren. En daar help ik ze heel graag bij door onderstaande petitie te delen met jullie.

Teken de petitie!

In 2018 komt de Internationale Aidsconferentie naar Nederland. Een belangrijk moment om ervoor te zorgen dat er meer aandacht wordt besteed aan proefdiervrij aids-onderzoek. En daar kan jij ook bij helpen! Het enige dat je hoeft te doen is deze petitie te tekenen:

Teken je de petitie ook? +10 karmapunten voor jou, mijn eeuwige dank én een high five van Ollie!

 Deze blogpost heb ik in samenwerking met Proefdiervrij geschreven 

Back to Top