Primaire levensbehoeftes

Ik had zó veel zin om dingen te kopen. Als ik de stufi op mijn rekening zie verschijnen, voel ik mij instant rijk en wordt de drang om te shoppen des te groter. Maar omdat ik als eeuwige student geen recht meer op stufi heb, is mijn maandelijkse inkomstenpost van DUO een lening die ik later terug moet betalen als ik een rijke carrièrevrouw ben. Dus daar mag ik geen onnodige dingen voor kopen van mijzelf, enkel primaire levensbehoeftes. Dus dat heb ik afgelopen week gedaan!

Flow winterboekOp mijn nieuwe To Do List heb ik een heleboel nieuwe doelen toegevoegd waar ik me volledig in wil storten. Zoals koekjes bakken, maar dan heb ik natuurlijk wel leuke vormpjes nodig! Een goed excuus om dit schattige ankervormpje te kopen. En omdat ik wil beginnen met snailmailen heb ik natuurlijk ook allemaal leuk briefpapier en ander moois nodig, dus daarom was het van fundamenteel belang om het winterboek van Flow in mijn bezit te krijgen. Een ander punt op mijn To Do List is het leren breien van een sjaal, dus kocht ik eergisteren een bolletje wol en twee breinaalden. Met het breien ben ik inmiddels begonnen, dus daar morgen meer over!

Hoe lief zijn deze schoolspullen! Ik mag dan al wel bijna vijf jaar student zijn maar ik blijf een sucker voor schattige schoolspullen die eigenlijk meer bedoelt zijn voor puberende scholieren. Het is ook gewoon óntzettend belangrijk om leuke schoolspullen te hebben om jezelf gemotiveerd te houden om netjes je ‘huiswerk’ bij te houden. Dus deze schriftjes met toffe printjes en het etui met de hartjes kon ik echt niet bij de H&M laten liggen.

En als ik dan toch bij de H&M ben (totaal niet ecologisch verantwoord, ik weet het) kan ik ook net zo goed wat andere spullen kopen die van levensbelang zijn. Zoals sokken. Een mens heeft altijd sokken nodig. En een chillpants. Mijn oude chillpants was namelijk een babyroze pyjamabroek van de Hema maar roze is mijn lievelingskleur niet meer, dus een nieuwe warme comfy broek om aan te hebben terwijl ik kopjes groene thee drink kon niet in mijn kast ontbreken.

O ja, en die winterjas had ik natuurlijk ook nog gekocht! Nee, maar die had ik wel echt nodig.

Hebben jullie nog iets leuks gekocht na de 24e?

Back to Top