Ik en mijn nieuwe oma-hobby

Leren breien

Grapje, breien is natuurlijk helemaal geen oma-hobby meer. Anno 2012 is het juist superhip als je je eigen sjaals kan breien, dat is namelijk heel ecologisch en hipster. Toen ik laatst een Duits meisje in de hoorcollegezaal druk aan het breien zag, dacht ik “dat wil ik ook!”, dus ik kocht een bolletje wol en twee breinaalden. Gewapend met mijn breinaalden (letterlijk, ik had bijna een eenogig vriendje) dook ik achter mijn MacBook opzoek naar ‘How to knit’ filmpjes. Op filmpjes ziet het er altijd zo makkelijk uit, maar als je het dan zelf na moet doen, wordt het toch een stuk lastiger.

Mijn eerste ‘proeflapje’ (dat klinkt zo vies, of ligt dat aan mij?) was geen daverend succes maar het zag er in ieder geval uit als het begin van iets dat op een sjaal moet lijken. Ik maakte het maar vast aan een rietje want ik heb nog geen idee hoe je een gebreid lapje moet afhechten:

Hé, maar het begin is er! Ik ben inmiddels alweer begonnen aan een nieuw breiwerkje en die ziet er gelukkig al een stuk beter uit. Ik kom steeds beter in het ritme waardoor het breien steeds makkelijker gaat.

Uiteindelijk is het doel om een sjaal te maken die hier op lijkt:

(via America Today)

En als ik een brei-heldin ben geworden (als ik op dit tempo door ga duurt dat nog wel 7 jaar) ga ik schattige R2D2- en Yoda-mutsjes maken. En zo’n hele foute kersttrui. Nu al zin in!

Zitten er breiende hippie’s tussen mijn bloglezers? Misschien dat jullie nog tips hebben voor een beginnende breimuts als ik? Die kan ik wel gebruiken namelijk!

Back to Top