Rockbook: notitieboek gemaakt van steen

Van On The Rocks kreeg ik hun Limited Edition Rockbook. Het is een gelinieerd notitieboek met op de kaft een illustratie van de Grand Canyon. Ik ben sowieso een sucker voor mooie notitieboekjes, maar wat dit boekje echt heel bijzonder maakt: het papier is gemaakt van steen! Dat is een stuk duurzamer dan papier van bomen. Grondstoffen worden gespaard en het wordt milieuvriendelijker geproduceerd. Ik kon me er alleen niets bij voorstellen en zag zwaar en ruw papier voor me. Schrijft het wel net zo fijn?

Rockbook

Papier van steen

Papier van steen, hoe dan?! Normaal wordt papier met houtpulp gemaakt, onder andere water en bleekmiddelen worden toegevoegd. Het papier in de Rockbooks wordt gemaakt van mineraalpoeder (calcium carbonaat) en hars. Er komen geen giftige stoffen, bleekmiddelen, water of bomen bij aan te pas. Meer informatie over het productieproces vind je op deze pagina. Ik stond er echt van te kijken dat het papier zo glad en zacht voelt. Het voelt heel anders dan ik had verwacht. Het lijkt ook wat soepeler dan normaal papier als je door het boekje bladert.

De voordelen van papier van steen op een rij:

  • Het boekje is waterbestendig;
  • Scheurt niet makkelijk;
  • Zacht om op te schrijven;
  • Het productieproces is milieuvriendelijk en energiezuinig.

Rockbook

Limited Edition Rockbook

Het Limited Edition Rockbook bestaat uit 80 pagina’s van steenpapier. De kaft is gemaakt van karton en steenpapier. Het boekje kan je sluiten met een elastiek en tussen de pagina’s zit een leeslint. De pagina’s zijn gelinieerd, maar de streepjes zijn heel licht, vind ik mooi! Nu moest ik testen of het papier net zo fijn schrijft als ‘normaal’ papier. Worden jullie ook altijd zenuwachtig als je begint met schrijven in een nieuw notitieboek? Ieh.. Het liefst houd ik ze netjes en leeg want ik ben veel te bang om ze te verprutsen. Maar dat zou zonde zijn; júist bij de mooie Rockbooks. Want ja, het papier schrijft heel fijn. Je kent toch wel dat fijne gevoel als je met een balpen op lekker dik, zacht papier schrijft? Zo schrijft dit papier ook!

Rockbook

Wereldverbeteraar

Anne Pleun, oprichter van On The Rocks, is ondernemer in hart en nieren. Een lange tijd droomde ze van haar eigen bedrijf. Een bedrijf dat op een mooie manier bij zou kunnen dragen aan een mooiere wereld. En zo ontstond On The Rocks. Ze is onlangs genomineerd voor de VIVA400 in de categorie ‘Wereldverbeteraars’. Heel tof! Dus als jullie haar willen steunen, kan je hierrr stemmen. (Dit heeft ze niet aan mij gevraagd, hoor. Ik kijk dus best wel naar haar op en hoop natuurlijk dat ze wint!)

Rockbook

Rockbook kopen

On The Rock verkoopt meerdere soorten (hardcover en softcover) Rockbooks vanaf 11,50 euro. Het Limited Edition Rockbook uit deze blogpost is te koop voor 18,50. Je vindt de boekjes in hun webshop en op Bol.com. Met de verkoop van hun Rockbooks steunen ze herbossingsprojecten in Afrika.

Rockbook

Deze blogpost bevat een product dat ik heb gekregen van een webshop.
De blogpost bevat een affiliatelink (naar bol.com). Bedankt voor je support!

Back to Top