Rockbook: notitieboek gemaakt van steen

Van On The Rocks kreeg ik hun Limited Edition Rockbook. Het is een gelinieerd notitieboek met op de kaft een illustratie van de Grand Canyon. Ik ben sowieso een sucker voor mooie notitieboekjes, maar wat dit boekje echt heel bijzonder maakt: het papier is gemaakt van steen! Dat is een stuk duurzamer dan papier van bomen. Grondstoffen worden gespaard en het wordt milieuvriendelijker geproduceerd. Ik kon me er alleen niets bij voorstellen en zag zwaar en ruw papier voor me. Schrijft het wel net zo fijn?

Rockbook

Papier van steen

Papier van steen, hoe dan?! Normaal wordt papier met houtpulp gemaakt, onder andere water en bleekmiddelen worden toegevoegd. Het papier in de Rockbooks wordt gemaakt van mineraalpoeder (calcium carbonaat) en hars. Er komen geen giftige stoffen, bleekmiddelen, water of bomen bij aan te pas. Meer informatie over het productieproces vind je op deze pagina. Ik stond er echt van te kijken dat het papier zo glad en zacht voelt. Het voelt heel anders dan ik had verwacht. Het lijkt ook wat soepeler dan normaal papier als je door het boekje bladert.

De voordelen van papier van steen op een rij:

 • Het boekje is waterbestendig;
 • Scheurt niet makkelijk;
 • Zacht om op te schrijven;
 • Het productieproces is milieuvriendelijk en energiezuinig.

Rockbook

Limited Edition Rockbook

Het Limited Edition Rockbook bestaat uit 80 pagina’s van steenpapier. De kaft is gemaakt van karton en steenpapier. Het boekje kan je sluiten met een elastiek en tussen de pagina’s zit een leeslint. De pagina’s zijn gelinieerd, maar de streepjes zijn heel licht, vind ik mooi! Nu moest ik testen of het papier net zo fijn schrijft als ‘normaal’ papier. Worden jullie ook altijd zenuwachtig als je begint met schrijven in een nieuw notitieboek? Ieh.. Het liefst houd ik ze netjes en leeg want ik ben veel te bang om ze te verprutsen. Maar dat zou zonde zijn; júist bij de mooie Rockbooks. Want ja, het papier schrijft heel fijn. Je kent toch wel dat fijne gevoel als je met een balpen op lekker dik, zacht papier schrijft? Zo schrijft dit papier ook!

Rockbook

Wereldverbeteraar

Anne Pleun, oprichter van On The Rocks, is ondernemer in hart en nieren. Een lange tijd droomde ze van haar eigen bedrijf. Een bedrijf dat op een mooie manier bij zou kunnen dragen aan een mooiere wereld. En zo ontstond On The Rocks. Ze is onlangs genomineerd voor de VIVA400 in de categorie ‘Wereldverbeteraars’. Heel tof! Dus als jullie haar willen steunen, kan je hierrr stemmen. (Dit heeft ze niet aan mij gevraagd, hoor. Ik kijk dus best wel naar haar op en hoop natuurlijk dat ze wint!)

Rockbook

Rockbook kopen

On The Rock verkoopt meerdere soorten (hardcover en softcover) Rockbooks vanaf 11,50 euro. Het Limited Edition Rockbook uit deze blogpost is te koop voor 18,50. Je vindt de boekjes in hun webshop en op Bol.com. Met de verkoop van hun Rockbooks steunen ze herbossingsprojecten in Afrika.

Rockbook

Deze blogpost bevat een product dat ik heb gekregen van een webshop.
De blogpost bevat een affiliatelink (naar bol.com). Bedankt voor je support!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties op “Rockbook: notitieboek gemaakt van steen

 1. Resaarcle schreef:

  Zo speciaal! Ik denk dat ik met zo’n boekje wel iemand blij kan maken met de feestdagen.
  Ik vind het ook altijd een moeilijk moment, om in zo’n blanco mooi boekje of agenda te beginnen schrijven.

  | Reageer op deze reactie
 2. Brechtje schreef:

  Ziet er erg mooi uit! Ik vind de prijs meevallen voor zo’n mooi en duurzaam notitieboekje. En zoals meerdere mensen al zeggen, leuk voor de feestdagen!

  | Reageer op deze reactie
 3. Iris schreef:

  Wat apart, ik dacht eerst dat de buitenkant van steen was (loodzwaar marmeren notitieboek, hehe). Ook een heel goed initiatief.

  | Reageer op deze reactie
 4. Rowan schreef:

  Wauw wat een geweldig idee zeg! Ik ben ook gek op notitieboekjes, maar deze is wel heel bijzonder!

  | Reageer op deze reactie
 5. Siroon schreef:

  Oh my! *notitieboekjes fetish* deze moet ik hebben!! Op het moment verzamel ik een lijst met “alle fijne notitieboekjes + waar te koop” dus daar past zoiets echt perfect op!

  | Reageer op deze reactie
 6. Desi schreef:

  Wauw wat is dit ontzettend tof zeg. Ik wist helemaal niet dat je van steen papier kon maken. Het is dat ik nog omkom in de notitieboekjes, anders had ik deze direcr voor mn verjaardag gevraagd.

  | Reageer op deze reactie
 7. Audrey schreef:

  Wauw, wat tof! Ik had geen idee dat het bestond, papier gemaakt van steen. De prijzen vind ik ook heel erg meevallen voor zoiets bijzonders 🙂

  | Reageer op deze reactie
 8. Jennifer schreef:

  Oh wauw! Dit vind ik echt interessant. Lijkt me heel bijzonder om te hebben 🙂 Fantastisch bedacht ook, papier maken van steen… Dat je gewoon op een dag denkt “ik doe het gewoon”. Geweldig ! Bedankt voor het delen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 9. Romy schreef:

  Wauw, wat gaaf! Mijn notitieboekjes vallen vaak al snel uit elkaar, dus dit zou wel een fijne oplossing zijn.

  | Reageer op deze reactie
 10. Charelle schreef:

  Wow wat een ontzettend bijzonder notitieboekje, ik word er helemaal enthousiast van! 😀 Ik ga meteen op Anne Pleun stemmen, heb al meerdere genomineerden voorbij zien komen maar dit is een concept waar ik echt achter sta, zo mooi!

  | Reageer op deze reactie
 11. Miranda schreef:

  Wat een mooi notitieboekje! Ik vind het ook altijd eng om te beginnen in een notitieboekje, maar het is zo zonde om ze allemaal leeg te laten.

  | Reageer op deze reactie
 12. Ilona schreef:

  Probleem met die boekjes zijn wel dat hun “20% non-toxic HDPE” gewoon plastiek is. 80% steen + 20% plastiek. Ik juig het toe dat er andere manieren worden gevonden om niet van bomen papier te maken. Maar deels van plastiek vind ik nu ook geen superoplossing. Bijkomend probleem: wat als je boekje vol is? Je kan het niet bij het papier en karton recycleren (ah ja geen papier), het is restafval…

  | Reageer op deze reactie
  1. Iris schreef:

   Ik had juist begrepen dat het oneindig recyclebaar is, hmm.. Maar een expert ben ik ook niet, dus ik ga het even navragen voor meer info hierover!

   | Reageer op deze reactie
  2. Iris schreef:

   Ik heb inmiddels meer info!

   Het boekje is te recyclen en mag in Nederland bij het plastic afval. Dat is omdat HDPE niet giftig is (dus mocht het verbrand worden dan komen er geen giftige stoffen vrij) en steengruis wordt vaker aan plastic toegevoegd dus het vervuilt de recyclingstroom voor zover ze weten niet. Uiteindelijk is stonepaper (ondanks dat het uit 20% plastic bestaat, dat deels gerecycled is) beter dan papier van houtpulp omdat grondstoffen worden gespaard en er minder Co2-uitstoot is. In dit diagram kan je daar meer over lezen: http://paperontherocks.com/nl/stone-paper-vs-pulp-paper/

   Anne Pleun is voor de Duitse radio met een aantal wetenschappers geïnterviewd hierover: http://www.deutschlandfunk.de/umweltfreundliche-alternative-wenn-aus-stein-papier-wird.697.de.html?dram%3Aarticle_id=346091 (Artikel is in het Duits)

   Hoop dat dit het wat duidelijker maakt!

   | Reageer op deze reactie
 13. Angelique schreef:

  Wat tof! En ook heel erg leuk dat ze waterbestendig zijn. Bedankt he Iris, dat je me nog dieper in mijn notitieboekjes verslaving hebt getrokken 😉

  | Reageer op deze reactie
 14. Paul schreef:

  Nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel fijn zoals je het beschrijft. En ik ben een sucker voor fijne notitieboeken.

  | Reageer op deze reactie
 15. Tessa schreef:

  Wat gaaf, van steen gemaakt! Nooit geweten dat dat kon. Boekje ziet er ook mooi uit. Herkenbaar wel, dat ‘ieh’-moment, haha.

  | Reageer op deze reactie
 16. Linda schreef:

  Wat is dit bijzonder. Ik zet het gelijk op mijn eigen ‘verlanglijstje . 🙂 ik ben ook gek op mooie notitie boekjes

  | Reageer op deze reactie
 17. Pingback: Toch een mooi ding | resaarcle
 18. Sanne schreef:

  Ah nee joh, wat super cool! Tof dat je een boekje hebt gekregen 🙂 veel plezier ervan.
  Liefs

  | Reageer op deze reactie
 19. Ohh leuk! Ik moet zeggen dat ik die met de Grand Canyon erop ook het leukst vind. De rest is een beetje gewoon. Afgezien van het papier natuurlijk. Daar ben ik wel heel benieuwd naar!

  | Reageer op deze reactie
 20. Pingback: Mijn happiness journal | IKBENIRISNIET
Back to Top