Recept: Gegrilde banaan met chocolade

Ik grilde een banaan met chocolade. Sweet baby jesus. Meer heb ik er niet over te zeggen.

gegrilde banaan met chocolade
Het is lekkerder dan dat het er op deze foto uit ziet, echt!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 banaan
  • 20 gram pure chocolade (vegan) of melkchocolade (niet vegan)
  • kokosrasp

Bereiding:

Snij de banaan over de lengte, snij door de schil en de banaan maar laat de onderkant van de bananenschil heel. Vul de opening met chocoladestukjes. Ik was iets enthousiast hiermee waardoor mijn banaan vooral uit chocolade bestond. Houd ongeveer 20 gram chocolade per banaan aan. Leg hem op de grill, bak de banaan voor ongeveer 5 minuten tot de onderkant van de bananenschil zwart is en de chocolade is gesmolten. Strooi er wat kokos op. Enjoy!

gegrilde banaan met chocolade ingredienten

Bron: Grilled bananas with chocolateand toasted coconut flakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

29 reacties op “Recept: Gegrilde banaan met chocolade

  1. Linda schreef:

    Ohh lekker! Nog een lekkere variant: doe de banaan met schil 15 minuten in de oven op 180 graden tot de schil zwart is. Snij hem open op jouw manier, verdeel een theelepel bruine basterdsuiker erover en een scheutje licor 46 erover, streepje slagroom erover en uitlepelen maar! Jouw chocolade variant ga ik zeker proberen want ik hou van die combinatie <3

    | Reageer op deze reactie
  2. Ester schreef:

    Ja, wat een heerlijke nostalgie! Toen ik klein was bakte mijn vader altijd een banaan in de koekenpan, waarna ik er chocoladepasta over smeerde… tijd om herontdekt te worden 🙂

    | Reageer op deze reactie
  3. Michelle schreef:

    Oeh, dit doet me denken aan banaan-chocopasta tosti’s! Ik denk dat dit recept mij iets te zoet is en mijn buik dat niet leuk gaat vinden, maar je inspireert me wel om die tosti’s te gaan maken… Hmm

    | Reageer op deze reactie
  4. Veerlez schreef:

    Ik geloof dat dit mijn ontbijt van vandaag gaat worden!
    Want laat ik nou gister toevallig een reep chocola hebben aangebroken! (en hij is nog niet op!!!)

    | Reageer op deze reactie
  5. Cindy schreef:

    Mocht je echt te lui zijn om dit te maken of alleen maar een reclameblok de tijd hebben om iets te eten te halen dan kan je ook stukjes banaan in de magnetron doen en daar chocoladesaus overheen gieten. In geval van nood werken chocopasta, vlokken en hagelslag ook goed. Mocht je heel erg blij met je lijf zijn dan kan je ook stukjes banaan met daarover stukjes snickers / mars / milkyway in de magnetron doen.

    | Reageer op deze reactie
  6. Thalia schreef:

    Zoiets soortgelijks deden we vroeger altijd bij scouting (snee maken in banaan + schil, chocolade erin, inpakken in aluminiumfolie, leggen op de barbecue/hangen boven vuur), heerlijk (: bedankt voor het herontdekken van dit comfortfood!

    | Reageer op deze reactie
  7. Emily schreef:

    Wow, dat klinkt lekker! Ziet er uit alsof het een zooitje wordt maar dat geeft niet. 😀

    | Reageer op deze reactie
  8. hoi schreef:

    superleuk recept, maar dit is niet ‘veganistisch’ toch Iris (tags)? 😉

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

      Bij de ingrediënten staat pure chocolade of melkchocolade, wat jij wil. Melkchocolade is uiteraard niet veganistisch, pure chocolade wel. Hartstikke veganistisch dus.

      | Reageer op deze reactie
  9. Oh ja, dit is zo lekker! Je kunt ook gewoon een reepje van de banaan openmaken (zodat ‘ie wel weer dicht kan zeg maar), dan stukjes banaan eruit halen (en opeten hihi), chocolade erin, schil dichtklappen, alumiumfolie er overheen en op de bbq. Zoooooo lekker!

    | Reageer op deze reactie
  10. Mylène schreef:

    Hoe simpel kan lekker zijn, oh my goodness. En te veel chocolade vind ik niet erg hoor 😀

    | Reageer op deze reactie
Back to Top