Review: Sante Mascara Volume (No. 02)

Mijn eerste pakketje met natuurlijke cosmetica kwam vanochtend binnen! Tot nu toe heb ik alleen een hoop verzorgingsproducten als crèmes en shampoo ingeruild voor een natuurlijk product omdat ik natuurlijke cosmetica toch best lastig vond om te vinden. Vaak vond ik alleen buitenlandse webshops of de prijzen vielen niet echt binnen mijn budget. Gelukkig las ik op Green Beauty Blog een tip over de Nederlandse webshop Mild Cosmetics. Een webshop gevuld met betaalbare producten die allemaal dierproefvrij zijn en waarvan de meesten ook volledig natuurlijk zijn. I like! Ik plaatste meteen een bestelling om mijn twee must haves, die inmiddels op zijn, te vervangen: foundation en mascara. Ik ben niet zo’n make-up meisje maar foundation en mascara zijn wel twee producten die ik veel gebruik. Allereerst een review over de mascara, de review over de foundation komt later!

Sante Mascara Volume

Voor & Na

Prijs: 13,20 euro

Hoeveelheid: 7 ml.

Te koop bij: o.a. Mild Cosmetics

Productinformatie: Dierproefvrij én volledig natuurlijk, bevat o.a. jojoba olie. Geschikt voor veganisten.

Ingrediënten: Aqua (Water), Alcohol*, Microcrystalline Cellulose, Glycerin, Sorbitol, Algin, Parfum (Essential Oils), Xanthan Gum, Coco Glucoside, Euphrasia Officinalis Leaf Extract*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Bisabolol, Citric Acid, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Limonene, Linalool, [+/- CI 77499,  CI 77491, CI 77492]. * van biologische oorsprong

Beoordeling: Ik ben redelijk luxe mascara gewend, denk aan Clinique en Chanel. In eerste instantie voelt dit product voor mij dus een beetje goedkoop, met name door de lichte plastic verpakking en het simpele redelijk harde borsteltje. Maar hé, ik heb er ook niet veel voor betaald, dus dit is geen groot minpunt voor mij. Qua werking ben ik erg tevreden, de mascara kleurt mijn wimpers mooi zwart en geeft zeker volume. Wel is het resultaat niet erg netjes en klontert die hier en daar. De mascara blijft goed zitten, zo lang je niet in je ogen gaat wrijven of in de stromende regen loopt want dat resulteert in panda-ogen omdat deze mascara niet waterproof is*. Gelukkig draag ik nooit waterproof mascara omdat ik dat zo’n gedoe vindt om het eraf te halen, dus ook dit is geen probleem voor mij.

Als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding dan is dit zeker weten een goede mascara, helemaal vanwege het feit dat die dierproefvrij en natuurlijk is, normaal liggen de prijzen voor deze producten veel hoger. Ik ben dus tevreden met mijn aankoop maar ik blijf toch nog verder zoeken in de hoop dat ik een nóg fijnere mascara tegenkom!

Cijfer: 5,5/10

*Update: ik heb het cijfer van een 7 naar een 5,5 veranderd, de mascara blijft toch niet zo goed zitten als dat ik dacht. Na een paar uur werken zat er een behoorlijke zwarte waas onder mijn ogen doordat de mascara makkelijk afgeeft.

Heb jij een dierproefvrije mascara in je make-up stash? Zo ja, laat me weten welke! Ik ken namelijk nog niet veel dierproefvrije/natuurlijke merken op make-up gebied die ook nog redelijk betaalbaar zijn.

Back to Top