Tip: Leuke films op Netflix Nederland

Sinds 11 september is Netflix ook in Nederland beschikbaar. Als je hier nog nooit van hebt gehoord: Netflix is een online video-dienst. Je neemt er een abonnement op waardoor je onbeperkt films, docu’s en televisieseries kan kijken. Je hoeft ze niet eerst te downloaden maar je kan ze direct zien omdat ze online ‘gestreamt’ worden, net als Youtube filmpjes. Het is een soort van Spotify, alleen dan met beeld in plaats van muziek. Enige nadeel is dat het aanbod van films en televisieseries op de Nederlandse Netflix nog niet grandioos is, waarschijnlijk omdat ze er net mee begonnen zijn dus uiteindelijk wordt het wel meer. 

Update: deze blogpost schreef ik in 2013, veel van deze films staan inmiddels niet meer op Netflix. Zie ook deze lijst met leuke films op Netflix voor meer recente filmtips! 

 

leuke films op Netflix

Als filmliefhebber was ik hier natuurlijk heul benieuwd naar, dus ik ben meteen een account gaan delen met Steve, yay! Ik ben alleen wel vaak teleurgesteld als ik zoek naar een film en deze niet beschikbaar is, ik hoorde hier al meerdere mensen over klagen. Gelukkig staan er ook veel leuke films op Netflix Nederland. Mijn favorieten zet ik hier op een rijtje, de links leiden je direct naar de juiste Netflix-pagina. Ik probeer zoveel mogelijk films te noemen die ik nog niet eerder heb genoemd tussen mijn andere filmtips en laat de bekende Hollywood producties achterwege want ik ga er vanuit dat de meesten die al wel kennen. Mocht je nog geen Netflix-account hebben: je kan je op de website aanmelden. De eerste maand is gratis, als je je abonnement dan niet opzegt, blijf je automatisch abonnee en kost het daarna 7,99 euro per maand. Wat ik qua prijs heel goed te doen vind (ha, Steve betaalt).

ryan gosling
The Ides of March (2011)

Drama Films

geel_hartje The Ides of March: “Stephen is een ambitieuze persvoorlichter die binnen zijn eigen team op een schandaal stuit en volledig de weg kwijtraakt.” – Ryan Gosling!
geel_hartje  Desert Flower: “In dit op feiten gebaseerde drama vlucht Waris Dirie vanuit Somalië naar Londen, ze wordt een beroemd supermodel en spreekt zich uit over genitale verminking van vrouwen.” – Ik had hem al eens eerder genoemd hier, sowieso een aanrader.
geel_hartje  The Kite Runner: “In de Kite Runner zijn Amir en Hassan als jeugdvrienden onafscheidelijk, tot een noodlottige daad ze uit elkaar drijft. Jaren later komt Amir hier op terug…” Ik had het boek jaren geleden gelezen (De Vliegeraar) en was daar net zo onder de indruk van als van deze film.
geel_hartje  The Reader: “Na de Tweede Wereldoorlog begint de 15-jarige Michael een affaire met de oudere Hanna. Jaren later komt Michael haar weer tegen en ontdekt een diep geheim.”
geel_hartje  Afblijven: “Als Melissa mag dansen in de videoclip van een bekende rapper doet ze iets doms. Om haar onzekerheid te verbergen slikt ze stiekem XTC. Het blijft niet bij één pilletje.” – Heel sporadisch is het wel eens voorgekomen dat iemand me drugs aanbood. Dan zei ik “No way, heb je de film ‘Afblijven’ van Carry Slee wel gezien?!?!”. Dat zorgt er direct voor dat mensen in de war raken omdat ze niet zeker weten of je een grapje maakt of bloedserieus bent en het niet nog een keer vragen. Dus alle overbezorgde moeders met tienerdochters; houd gewoon een filmavondje met deze film en alles komt goed.

be kind rewind
Be Kind Rewind (2008)

Feel Good Films

geel_hartje  The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy: “Na ontdekt te hebben dat de aarde zal worden vernietigd voor een intergalactische snelweg, weet Arthur Dent te overleven door mee te liften op een ruimteschip.” – Deze is écht heel erg leuk.
geel_hartje  A Lot Like Love: “Hoewel tijdens een vlucht bij Oliver en Emily de vonken eraf vliegen, zijn ze niet voor elkaar bestemd. Maar in de komende zeven jaar, zal het lot een handje te helpen.”
geel_hartje  Be Kind Rewind: “Als Jerry per ongeluk alle videobanden in de videotheek van z’n beste vriend Mike wist, besluiten de vrienden de films opnieuw op te nemen.” – Ik keek deze film een paar dagen geleden nog, een echte feel good movie, zo grappig!
geel_hartje  Dude, Where’s My Car?: “Twee feestbeesten worden wakker en weten niet meer wat er de nacht daarvoor gebeurd is — ze weten ook niet meer waar ze de auto geparkeerd hebben.” – Ik vond deze film altijd zo grappig, maar ik heb hem al jaren niet meer gezien, dus vergeef me als ‘ie stiekem een beetje suf is.
geel_hartje Garden State: “Andrew slikt geen antidepressiva meer en keert terug naar New Jersey om een nieuw leven te beginnen na 10 jaar weggeweest te zijn.” – Eén van mijn favoriete films, gaat nooit vervelen, hoe vaak ik hem ook zie!

Kill Bill
Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Misdaad/Thriller/Actie Films

geel_hartje  Kill Bill 1 & 2: “Een huurmoordenaar wordt neergeschoten door haar meedogenloze werkgever Bill en andere leden van hun elitegroep huurmoordenaars. Maar zij overleeft en wil wraak nemen.” – I love Quentin Tarintino, ook Pulp Fiction en Resevoir Dogs kan je op Netflix vinden, yay!
geel_hartje  The Road: “The Road, gebaseerd op de bestseller van Cormac McCarthy, is een spannend en soms gruwelijk avontuur in een wereld waarin het beste en slechtste van mensen naar boven komt.” – Hele indrukwekkende film! Bleef nog lang in m’n hoofd hangen.
geel_hartje  Flightplan: “Kyle Pratt zit op een trans-Atlantische vlucht wanneer haar dochter verdwijnt, maar de gezagvoerder en luchtbegeleider twijfelen of het kind ooit aan boord is geweest.” – Deze film keek ik een paar dagen geleden, vond hem niet heel bijzonder maar wel oké voor een filmavondje, niet slecht!
geel_hartje  Deja Vu: “Tijdens zijn onderzoek naar een bomexplosie op een veerboot in New Orleans, wordt ATF-agent achtervolgd door steeds sterker wordende déjà-vu-gevoelens.” – Ik had wat opvulling nodig voor deze categorie, dus dit is een aanrader van Steve, ik heb hem zelf niet gezien want ik ben meer van de drama en feel good films.
geel_hartje  Unbreakable: “Bruce Willis speelt een gewone man die een buitengewone ontdekking doet als bij een treinongeluk al zijn medepassagiers omkomen en hij niet eens een schrammetje heeft.” – Wederom een aanrader van Steve!

rood_hartje Geheime tip van de dag: Heel hypothetisch gezien zou je ook een bepaalde plugin voor je browser kunnen installeren om de regio blokkades op te heffen waardoor je het veel grotere Amerikaanse aanbod kan bekijken.

Heb jij een Netflix account? (En misschien heb jij nog televisieserie tips voor mij?)

Lees ook: 20 x leuke films op Netflix Nederland

Back to Top