Tip: Leuke films op Netflix Nederland

Sinds 11 september is Netflix ook in Nederland beschikbaar. Als je hier nog nooit van hebt gehoord: Netflix is een online video-dienst. Je neemt er een abonnement op waardoor je onbeperkt films, docu’s en televisieseries kan kijken. Je hoeft ze niet eerst te downloaden maar je kan ze direct zien omdat ze online ‘gestreamt’ worden, net als Youtube filmpjes. Het is een soort van Spotify, alleen dan met beeld in plaats van muziek. Enige nadeel is dat het aanbod van films en televisieseries op de Nederlandse Netflix nog niet grandioos is, waarschijnlijk omdat ze er net mee begonnen zijn dus uiteindelijk wordt het wel meer. 

Update: deze blogpost schreef ik in 2013, veel van deze films staan inmiddels niet meer op Netflix. Zie ook deze lijst met leuke films op Netflix voor meer recente filmtips! 

 

leuke films op Netflix

Als filmliefhebber was ik hier natuurlijk heul benieuwd naar, dus ik ben meteen een account gaan delen met Steve, yay! Ik ben alleen wel vaak teleurgesteld als ik zoek naar een film en deze niet beschikbaar is, ik hoorde hier al meerdere mensen over klagen. Gelukkig staan er ook veel leuke films op Netflix Nederland. Mijn favorieten zet ik hier op een rijtje, de links leiden je direct naar de juiste Netflix-pagina. Ik probeer zoveel mogelijk films te noemen die ik nog niet eerder heb genoemd tussen mijn andere filmtips en laat de bekende Hollywood producties achterwege want ik ga er vanuit dat de meesten die al wel kennen. Mocht je nog geen Netflix-account hebben: je kan je op de website aanmelden. De eerste maand is gratis, als je je abonnement dan niet opzegt, blijf je automatisch abonnee en kost het daarna 7,99 euro per maand. Wat ik qua prijs heel goed te doen vind (ha, Steve betaalt).

ryan gosling
The Ides of March (2011)

Drama Films

geel_hartje The Ides of March: “Stephen is een ambitieuze persvoorlichter die binnen zijn eigen team op een schandaal stuit en volledig de weg kwijtraakt.” – Ryan Gosling!
geel_hartje  Desert Flower: “In dit op feiten gebaseerde drama vlucht Waris Dirie vanuit Somalië naar Londen, ze wordt een beroemd supermodel en spreekt zich uit over genitale verminking van vrouwen.” – Ik had hem al eens eerder genoemd hier, sowieso een aanrader.
geel_hartje  The Kite Runner: “In de Kite Runner zijn Amir en Hassan als jeugdvrienden onafscheidelijk, tot een noodlottige daad ze uit elkaar drijft. Jaren later komt Amir hier op terug…” Ik had het boek jaren geleden gelezen (De Vliegeraar) en was daar net zo onder de indruk van als van deze film.
geel_hartje  The Reader: “Na de Tweede Wereldoorlog begint de 15-jarige Michael een affaire met de oudere Hanna. Jaren later komt Michael haar weer tegen en ontdekt een diep geheim.”
geel_hartje  Afblijven: “Als Melissa mag dansen in de videoclip van een bekende rapper doet ze iets doms. Om haar onzekerheid te verbergen slikt ze stiekem XTC. Het blijft niet bij één pilletje.” – Heel sporadisch is het wel eens voorgekomen dat iemand me drugs aanbood. Dan zei ik “No way, heb je de film ‘Afblijven’ van Carry Slee wel gezien?!?!”. Dat zorgt er direct voor dat mensen in de war raken omdat ze niet zeker weten of je een grapje maakt of bloedserieus bent en het niet nog een keer vragen. Dus alle overbezorgde moeders met tienerdochters; houd gewoon een filmavondje met deze film en alles komt goed.

be kind rewind
Be Kind Rewind (2008)

Feel Good Films

geel_hartje  The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy: “Na ontdekt te hebben dat de aarde zal worden vernietigd voor een intergalactische snelweg, weet Arthur Dent te overleven door mee te liften op een ruimteschip.” – Deze is écht heel erg leuk.
geel_hartje  A Lot Like Love: “Hoewel tijdens een vlucht bij Oliver en Emily de vonken eraf vliegen, zijn ze niet voor elkaar bestemd. Maar in de komende zeven jaar, zal het lot een handje te helpen.”
geel_hartje  Be Kind Rewind: “Als Jerry per ongeluk alle videobanden in de videotheek van z’n beste vriend Mike wist, besluiten de vrienden de films opnieuw op te nemen.” – Ik keek deze film een paar dagen geleden nog, een echte feel good movie, zo grappig!
geel_hartje  Dude, Where’s My Car?: “Twee feestbeesten worden wakker en weten niet meer wat er de nacht daarvoor gebeurd is — ze weten ook niet meer waar ze de auto geparkeerd hebben.” – Ik vond deze film altijd zo grappig, maar ik heb hem al jaren niet meer gezien, dus vergeef me als ‘ie stiekem een beetje suf is.
geel_hartje Garden State: “Andrew slikt geen antidepressiva meer en keert terug naar New Jersey om een nieuw leven te beginnen na 10 jaar weggeweest te zijn.” – Eén van mijn favoriete films, gaat nooit vervelen, hoe vaak ik hem ook zie!

Kill Bill
Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Misdaad/Thriller/Actie Films

geel_hartje  Kill Bill 1 & 2: “Een huurmoordenaar wordt neergeschoten door haar meedogenloze werkgever Bill en andere leden van hun elitegroep huurmoordenaars. Maar zij overleeft en wil wraak nemen.” – I love Quentin Tarintino, ook Pulp Fiction en Resevoir Dogs kan je op Netflix vinden, yay!
geel_hartje  The Road: “The Road, gebaseerd op de bestseller van Cormac McCarthy, is een spannend en soms gruwelijk avontuur in een wereld waarin het beste en slechtste van mensen naar boven komt.” – Hele indrukwekkende film! Bleef nog lang in m’n hoofd hangen.
geel_hartje  Flightplan: “Kyle Pratt zit op een trans-Atlantische vlucht wanneer haar dochter verdwijnt, maar de gezagvoerder en luchtbegeleider twijfelen of het kind ooit aan boord is geweest.” – Deze film keek ik een paar dagen geleden, vond hem niet heel bijzonder maar wel oké voor een filmavondje, niet slecht!
geel_hartje  Deja Vu: “Tijdens zijn onderzoek naar een bomexplosie op een veerboot in New Orleans, wordt ATF-agent achtervolgd door steeds sterker wordende déjà-vu-gevoelens.” – Ik had wat opvulling nodig voor deze categorie, dus dit is een aanrader van Steve, ik heb hem zelf niet gezien want ik ben meer van de drama en feel good films.
geel_hartje  Unbreakable: “Bruce Willis speelt een gewone man die een buitengewone ontdekking doet als bij een treinongeluk al zijn medepassagiers omkomen en hij niet eens een schrammetje heeft.” – Wederom een aanrader van Steve!

rood_hartje Geheime tip van de dag: Heel hypothetisch gezien zou je ook een bepaalde plugin voor je browser kunnen installeren om de regio blokkades op te heffen waardoor je het veel grotere Amerikaanse aanbod kan bekijken.

Heb jij een Netflix account? (En misschien heb jij nog televisieserie tips voor mij?)

Lees ook: 20 x leuke films op Netflix Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

53 reacties op “Tip: Leuke films op Netflix Nederland

 1. LNNK schreef:

  Ik heb Netflix ook. Ben nu ‘Orange is the new black’ aan het kijken. Zeker de moeite waard.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Dat was de eerste serie die ik op Netflix heb gekeken! 😀 Normaal kijk ik nooit series maar ik hoorde er iedereen over en toen wilde ik het ook graag zien, is inderdaad heel tof. Daarna begon ik met Lie to Me maar dat werd in het midden van seizoen 2 een beetje saai.

   | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

     Ik vond het wel leuk! Er zitten veel Psychologie weetjes tussen dus dat vond ik wel heel tof. Maar op een gegeven moment wordt het allemaal een beetje hetzelfde, of ik keek gewoon te veel afleveringen achterelkaar, haha. Ik hoorde wel van iemand dat de serie uiteindelijk heel abrupt stopt, dat is misschien wel jammer.

     | Reageer op deze reactie
  2. Choqica schreef:

   Zeker een van de leukste series die ik ooit heb gekeken. Gek trouwens dat ik niemand hoor over de geheimer tip van de dag.

   Toevallig gebruik ik het al een tijd (stuitte jaren geleden op het feit dat ik van de TV bazen geen uitzending gemist mocht kijken vanuit Spanje…) Gebruik iets soortgelijks nu ook voor Netflix Amerika. Echt niet normaal hoeveel meer series je kan kijken dan.

   | Reageer op deze reactie
 2. Explorista schreef:

  Ik denk er toch eens overna om zo’n abbo te nemen. Heb al best een aantal uit je lijstje gezien. Je moet Deja Vu ook kijken joh. Ik hou helemaal niet van actiefilms, maar die vond ik dus wel heel cool 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oeh oke, ga ik doen! Meestal sla ik dat soort films bij voorbaat al over inderdaad, maar vaak zitten er ook wel hele goede tussen.

   | Reageer op deze reactie
 3. Sylvia schreef:

  Ik heb geen Netflix account, had er tot voor kort ook nog nooit van gehoord 😉 Voor mij staan Malavita en Catching Fire op het programma 🙂

  | Reageer op deze reactie
  1. Nova schreef:

   Catching fire is een geweldige film! ( ik heb hem al 17x gekeken oops )
   Maar het nadeel van Netflix is dat je alleen wat oudere films kan kijken…
   Dus nu kan je Catching fire dus nog niet kijken, en Divergent… 🙁
   Ik ging ook opzoek naar “The Hunger Games” maar die stond er ook niet ;s

   | Reageer op deze reactie
 4. Laura schreef:

  ‘He’s just not that into you’ vond ik ook een leuke op Netflix. En qua series misfits! Goede tips, jammer dat mijn gratis maand voorbij is.

  | Reageer op deze reactie
 5. Linda schreef:

  Ik kijk echt te weinig films, ken er maar een paar van je lijstje :’) Ik geloof dat ik niet zo’n filmkijker ben. Altijd als ik je filmtips lees denk ik ‘ja die ga ik allemaal kijken!’ en vervolgens doe ik het nooit. Haha, faal.
  Afblijven heb ik echt al 100 x gezien geloof ik, maar heeft mij ook van pilletjes afgehouden geloof ik, haha!

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Ja! Die heb ik ook gekeken! Die wilde ik al heeel lang zien omdat ik Zooey Deschanel zo leuk vind. Volgens mij heb ik het hele seizoen binnen 2 of 3 dagen gekeken, haha. Heel verslavend inderdaad 😉

   | Reageer op deze reactie
   1. Angelique schreef:

    Ja ik download nu iedere week seizoen 2. En heb de eerste idd in 2 dagen ofzo gekeken, haha 😀

    | Reageer op deze reactie
    1. Britt schreef:

     pssssst. Als je het met die geheime plugin op Amerikaans zet kan je het tweede seizoen al zien op netflix 🙂

     | Reageer op deze reactie
 6. Chantal schreef:

  Ik wilde heel graag een netflix account maar de beperkte keuze houd me tegen omdat ik geen Amerikaanse series kan zien, maar als ik heel hypotetisch jou post lees valt dat wel mee 😉

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hihi yeah! Het werkt alleen als je via een browser kijkt, dus niet via TV en iPhone enzo. Maar toch, goede uitvinding, hypothetisch gezien dan hè 😉

   | Reageer op deze reactie
   1. Chantal schreef:

    ach het is allemaal hypotetisch dus wat maakt het uit 😉 ik ben in ieder geval eens gaan rond neuzen op netflix nu en ga het eens een maandje proberen.

    ik vind trouwens vampire diaries een hele leuke serie en american horror story ook (maar daar moet je wel je koppie bijhouden anders valt het niet zo goed te snappen)

    | Reageer op deze reactie
 7. Sanne schreef:

  Dankje voor de goede plugin! Nu kan ik al mijn series kijken haha.

  | Reageer op deze reactie
 8. Nieke schreef:

  Ik heb de Engelse versie van Netflix en daar staan toch iets andere films/series op. Maar ik vond the Road erg mooi. Vond Ides of March ook heel erg intressant. Ik zie het hierboven ook al staan maar Orange is the New Black is echt een aanrader! Verder Breaking Bad, Legend of the Seeker (ik weet niet zeker of deze op de NL Netflix staat?) en ik vind de documentaires ook altijd erg leuk om te kijken.

  | Reageer op deze reactie
 9. Tisha schreef:

  Jouw netflix pagina lijkt echt verdacht veel op die van mij haha.
  Zelf heb ik binnen 2 maanden alle beschikbare afleveringen van Pretty Little Liars gekeken en nu ben ik bezig met Lie to Me. Ik ben oprecht fan van Netflix.

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   O ja, Pretty Little Liars! Daar heb ik wel vaker goede dingen over gehoord, die zet ik even op mijn lijstje 😀

   | Reageer op deze reactie
 10. Hester schreef:

  Ik twijfel nog steeds over Netflix, ik kijk liever op de tv en ik heb geen tv met internet en ik vind het toch jammer dat de keus minder is dus ik ga er nog over nadenken.

  | Reageer op deze reactie
  1. Pull-over schreef:

   Je hoeft geen internet te hebben je kan het ook via de wii of play station kijken.

   | Reageer op deze reactie
 11. Merel schreef:

  I love Netflix! Heb gisteren nog Precious en The Help gekeken. Twee films die ik al heel lang wilde zien.
  Heb je Orphan Black al gekeken? Lijkt me echt iets voor jou. Ik vond het in ieder geval echt heeeeeeel tof.

  | Reageer op deze reactie
 12. Nikki schreef:

  Maar zijn het dan niet allemaal oude films? Lijkt me juist lekker om een film te zien die net uit is.

  | Reageer op deze reactie
 13. Eva schreef:

  Zoveel hartjes voor Netflix maar met onze Xbox moeten we eerst voor Xbox Live betalen en dan ook nog voor Netflix. En dubbelop betalen is stom. Maar vriendje wil heeeeel graag een nieuwe tv, dus ik hoop dat dat zo’n Smart Tv wordt mét Netflix. Zou namelijk graag betalen voor de service maar niet dubbel. Tot die tijd nog maar downloaden dus.

  Maareeeh.. Arrested Development is ook zoooo leuk <3

  | Reageer op deze reactie
  1. rdie schreef:

   Ik kijk ook netflix via mn xbox maar heb geen gold. internet kabel erin dan hoef je voor de rest niks te betalen.(behalve netflix).. werkt gewoon hoor:)

   | Reageer op deze reactie
 14. Marcella schreef:

  Wij kijken met Netflix naar breaking bad. Mijn lief had een Amerikaans account, maar heeft geloof ik nu voor z’n NL account ook een trucje toegepast 😉 Wat een leuke filmtips heb je altijd, ik hoef me echt niet te vermaken dit najaar als ik ze nog allemaal wil kijken, haha. Thnxx voor de inspiratie!

  | Reageer op deze reactie
  1. Suzanne schreef:

   gaat lekker.. Haha sinds ik Netflix ontdekt heb kijk ik toch steeds vaker series en films. Dus bedankt voor deze tips ga zeker even kijken of er wat voor mij tussen zit.

   | Reageer op deze reactie
 15. Maggie schreef:

  Misschien loop ik hopeloos achter, maar dit zijn mijn serietips:
  1. Game of thrones
  2. Borgen
  3. The bridge (Deense versie)
  4. Forbrydelsen
  5. Girls
  5. Downton Abbey
  6. Boardwalk Empire
  7. Breaking Bad
  8. How to make it in America

  | Reageer op deze reactie
 16. Joyce schreef:

  Ik heb een add-on voor Google Chrome gedownload en daarmee kun je op Netflix USA + UK + welk land je maar wilt. Was ook licht teleurgesteld over het aanbod op Netflix Nederland, dus vandaar dat ik ben gaan uitzoeken hoe het ook anders kon. Op Netflix USA staat echt zoveel leuks 😀

  | Reageer op deze reactie
 17. MissDoke schreef:

  Nog nooit van Netflix gehoord, maar ik denk dat het aanbod voor mij nog beperkter is omdat ik eigenlijk vooral van feel good films en animaties hou :P.

  | Reageer op deze reactie
 18. Soraya schreef:

  Ik weet niet of je het op Netflix kan zien, maar ik vind de serie Wilfred echt geweldig.
  Echt in het begin had ik zoiets van; wtf is dit???
  Maar zodra je er helemaal in zit, super. Allemaal van die grapjes waar je wat langer over na moet denken, veel mindfucks. Maar misschien vind je het niks, het gaat namelijk over een man die met de hond van zijn buurvrouw kan praten en heel rare avonturen beleeft.

  Verder vind ik adventure time als serie ook wel leuk voor tussendoor. (I <3 cartoons)
  Zeker omdat de humor ook meer volwassen is en er een duister randje aan zit.

  | Reageer op deze reactie
 19. Silke schreef:

  Het is geen Netflix film (denk ik, ik heb geen Netflix), maar wel een aanrader! Stoker, ken je die? Het is een beetje Wes Anderson/Lars von Trier-ish, ik ben nu net over de helft en hij is helemaal niet eng! Tot nu toe dan, haha.
  (Jiru raadde hem op haar blog (sweeterthansolitude) aan en Ik las de tweede keer pas dat het een thriller is, maar dat is hij dus niet!) : )

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Oh tof, die kende ik nog niet, thanks! Ik sla thrillers meestal over omdat ik heeel slecht tegen enge films kan, haha. Maar ik vind Wes Anderson én Lars von Trier (Melancholia is m’n all time favoriete film óóit) heel gaaf dus ik ben heel benieuwd 😀

   | Reageer op deze reactie
   1. Silke schreef:

    Ik heb de film vanmiddag uitgekeken en ben benieuwd wat jij ervan vindt! Ik hoop dat je hem leuk vindt!

    | Reageer op deze reactie
    1. iris schreef:

     Ahhhh heeeeeel gaaf! Ik heb hem net gekeken. Superbedankt voor de tip, anders had ik hem waarschijnlijk nooit gezien.

     | Reageer op deze reactie
 20. Joanne schreef:

  Ohh thanks voor deze fijne links. 🙂 Ik heb sinds vandaag Netflix en vond het aanbod best tegenvallen. Zal vast nog uitgebreid worden, maar dit soort aanraders zijn heel fijn.

  | Reageer op deze reactie
 21. Kelly schreef:

  Ik vind House of Cards ook een hele vette serie! Gaat over politiek maar is echt allesbehalve saai! En wat een supergoede geheime tip trouwens 😉

  | Reageer op deze reactie
 22. Dominique schreef:

  Ik wil je graag bedanken voor je geheime tip, wat een uitvinding! 😀

  | Reageer op deze reactie
  1. iris schreef:

   Hihi, fijn dat je er wat aan hebt! You’re welcome 😀

   | Reageer op deze reactie
 23. 88888 We are unsure when they are sufficient to halt a pedicab driver, but we’ve not but put a lot of our self worth within their arms.. Using the net TutorialsLet’s encounter it, a good number of of us please don’t possess the time or cash flow to utilize hair dressers, white louis vuitton boat shoes make-up artists and stylists on even an occasional basis.
  nike free run shoes cheap http://www.freesportsonsale.com

  | Reageer op deze reactie
 24. Merel schreef:

  Geweldig Netflix, helemaal verslaafd!
  Mijn favourite series zijn Prety Little Liars, Gossip Girl, The Vampire Diaries, Arrow (ziet er niet zo leuk uit, maar is echt super) Teen Wolf. Over Suits hoor ik ook hele goede verhalen.

  Favo Films:
  Beauty & Briefcase
  Revenge of the bridgemaids
  You again
  The rebound
  10 things I hate about you
  Remember me
  Remember sundays
  People like us
  You may not kiss the bride
  Bounce
  Step Up
  Twilight
  Alibi
  Body Language
  Make it happen
  Taken
  13 going 30
  He’s just not that into you
  Picture Perfect
  Never been kissed
  Cruel Intentions
  The proposal
  The switch
  Sydney White
  Drive me crazy
  Magic Mike
  When in Rome
  Killers
  Alles is liefde
  Alles is familie
  Het diner
  De Eetclub
  Razend
  Timboektoe
  Dear John

  Nog meer tips?

  | Reageer op deze reactie
 25. Sarah schreef:

  Ik ben echt verslaafd aan pretty little liars! En ook how I met your mother is echt heel leuk!
  Verder kijk ik nog modern family en new girl 🙂

  | Reageer op deze reactie
 26. anoniem schreef:

  Pretty Little Liars, serie, heb ik gekeken, het is zoo spannend. Was zeker de moeite waard om te kijken! Ook Cinderella Story was een zeer leuke film, moet je echt een keertje kijken! En Radio Rebel ook, die leek mij eerst heel saai maar toen zei een vriendin dat het een erg leuke film was. Dus toen ben ik hem gaan kijken en hij was echt super leuk! Princess Diaries 1 & 2 waren ook zeker de moeite waard om te kijken! Ze lijken heel saai en kinderachtig, maar er zit super veel humor in en het is gewoon een zeer leuke film! The Hongergames kent iedereen natuurlijk al, maar ik moet deze gewoon in mijn lijstje TOPFILMS hebben. Als iemand nog tips voor mij heeft voor leuke films? Laat het me weten dan! Ik heb al veel films gezien en nu weet ik geen leuke meer :'(

  | Reageer op deze reactie
 27. Pingback: De bloggers be like tag | IKBENIRISNIET
Back to Top